Kuinka ostaa Bitcoin: Kaikki mitä tarvitset

kuinka ostaa bitcoin-blogin kansikuva

Bitcoin on jakava aihe ja on aina ollut. Jotkut rakastavat sen investointipotentiaalia ja sääntelyn puutetta, kun taas toiset saattavat vihata sen libertaristista taustaa ja ympäröivää teknistä kiusaa tai epäillä sen volatiliteettia..

Vihaa tai rakasta sitä, Bitcoinista on tullut sekä suosittu että kannattava. Kun se tuli ensimmäisen kerran markkinoille, sen arvo oli 0,0008 dollaria. Kirjoitushetkellä yhden yksikön arvo on yli 37390 dollaria, jonka tiedät todennäköisesti, jos mietit kuinka ostaa Bitcoinia. Onneksi olet tullut oikeaan paikkaan: Tämä on yksityiskohtainen, vaiheittainen opas kaikesta mitä tarvitset Bitcoinin ostamiseen turvallisesti ja nopeasti.

Vaiheet Bitcoinin ostamiseen

  1. Luo henkilökohtainen lompakko.
  2. Etsi luotettava kryptovaluutan vaihto.
  3. Valitse maksutapa.
  4. Osta Bitcoin.

Bitcoin-sijoitus

Onko älykäs laittaa rahasi Bitcoiniin? Kuten tavallista, ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Bitcoin on surkeasti epävakaa monista syistä, joten kuinka paljon olet valmis menettämään, jos se äkillisesti laskee hinnan, pitäisi olla avaintekijä päätettäessä investoida Bitcoiniin. Se on myös edelleen saamassa jalansijaa: Toisin kuin fiat-valuutat, Bitcoinilla ei ole keskushallintolaitosta säätelemään sitä, ja se rakentaa edelleen käyttöönottoa – ydinmittaria kaikenlaisille valuutoille. Sellaisenaan, koska pienempi määrä ihmisiä käyttää valuuttaa, jolla on rajallinen tarjonta, hinnan lasku tai hyppy tapahtuu usein. Tämä ongelma näkyy Bitcoin-valaissa – valtavien Bitcoin-tarvikkeiden omistajina, jotka uhkaavat edelleen horjuttaa valuuttaa. Siksi sijoittamista Bitcoiniin pidetään yleensä riskialttiina.

Esimerkiksi merkittävän määrän Bitcoinin myynti voi romahtaa sen arvon nopeasti. Tämän lisäksi Bitcoinilla on jatkuva likviditeettiongelma. Jotkut asiantuntijat uskovat, että yksi Bitcoin-kaupan pääkysymyksistä on, että siitä on tullut enemmän sijoitusmahdollisuus kuin valuutta – sillä käydään kauppaa voiton tuottamiseksi ja sitä käytetään harvoin liiketoimiin.

Silti nopeasti kasvavan omaksumisensa ja arvonsa ansiosta Bitcoin on yhä suositumpi sijoittajille. Bitcoin-sijoittamiseen liittyy omat riskinsä, mutta se on nyt paljon turvallisempi kuin muutama vuosi sitten. Ja jos aiot käyttää Bitcoinia rahapelaamiseen, sillä on uskomaton potentiaali. Kaikki Bitcoin-tapahtumat ovat luottamuksellisia ja turvallisia salauksen ansiosta, ja ne vievät yleensä alle 10 minuuttia. Lisäksi ei ole pankkimaksuja, mutta sinun on maksettava Bitcoin-kaivosmaksu. Salauspörssit voivat myös veloittaa prosenttiosuuden ostettaessa Bitcoinia – lisätietoja siitä myöhemmin.

Onko Bitcoin turvallinen?

Transaktioiden yksityisyys ja turvallisuus ovat Bitcoinin vahvuuksia. Voit ostaa Bitcoinin turvallisesti paljastamatta henkilöllisyyttänne. Vaikka liiketoimet ovat luottamuksellisia, ne eivät ole täysin nimettömiä. Bitcoin-lohkoketju, joka on periaatteessa hajautettu pääkirja, näyttää julkisesti kaikki tapahtumat. Lohkoketju näyttää julkisen avaimen vain tapahtuman vieressä, mutta avaimenhaltijan henkilöllisyyden paljastamiseksi ei ole tietoja. Sekä sinä että kaikki muut näkevät kaikki tapahtumat, mutta et voi tunnistaa osapuolia.

Ok, mutta voiko osaava tietoverkkorikollinen jotenkin varastaa Bitcoinisi, koska kaikki on verkossa, vaikka ostat Bitcoinia nimettömästi? Onneksi ei, koska Bitcoin on pohjimmiltaan peukaloittamaton järjestelmä: Jokainen lohkoketjuverkon solmu tarkistaa kaikki tapahtumat, mikä tekee ulkoisista muutoksista mahdotonta. Jos etsit anonyymiä, nopeaa ja turvallista tapaa suorittaa liiketoimia, Bitcoin on oikea tapa edetä.

Vaiheittainen opas

Ensimmäinen vaihe – Luo henkilökohtainen lompakko

Salauslompakot ovat ohjelmistoja, jotka pitävät kirjaa kaikista tapahtumista, ja kaikki Bitcoin-tapahtumat tapahtuvat lompakoiden välillä. Siksi ensimmäisen vaiheen niille, jotka haluavat ostaa ja tallentaa Bitcoinia, pitäisi olla henkilökohtaisen lompakon luominen. Sanomme henkilökohtaisen, koska kryptovaluutanvaihto tarjoaa myös tehdä Bitcoin-lompakon sinulle. Silti sinun tulisi käyttää näitä vain välittäjinä, koska heidän turvallisuutensa on sidottu salauksen vaihdon yleiseen turvallisuuteen. Jos vaihto-sivusto vaarantuu, voit menettää pääsyn Bitcoiniin, joten yritä aina siirtää suurin osa omaan lompakkoon.

Ennen kuin perehdymme syvemmälle salauksen lompakon valintaan ja näytämme sinulle, kuinka ostaa Bitcoinia, sinun tulisi tutustua eroon Bitcoin-kuumalompakon ja kylmien lompakoiden välillä.

Kuumat lompakot toimivat Internetiin kytketyillä laitteilla, kuten tietokoneilla, älypuhelimilla tai tableteilla. Pääsyy Bitcoinin pitämiseen kuumassa lompakossa on verkkotapahtumien suorittaminen, joten tarvitset ehdottomasti kauppaa. Mutta kuten minkä tahansa Internetiin liitetyn laitteen kohdalla, siihen liittyy tietty riski: Kuumat lompakot tuottavat Bitcoinin käyttöön tarvittavat yksityiset avaimet, joten jos laitteesi vaarantuu, joku voi saada luvattoman pääsyn varoihisi. Jos mietit kuinka ostaa Bitcoin verkossa, ensimmäinen edellytys on omistaa kuuma lompakko, mutta on parasta pitää vain osa Bitcoin-tarvikkeistasi, erityisesti varat, jotka aiot siirtää tai käyttää lähitulevaisuudessa . Suurin osa kryptovaluutastasi tulisi pitää kylmissä lompakoissa.

Kun käytät kuumia lompakoita, on myös tärkeää, että teet kaikki tarvittavat turvaohjeet, samalla tavalla kuin suojaat muita tärkeitä tilejäsi. On ehdottoman tärkeää, että ylläpidät korkeinta mahdollista turvallisuustasoa ostaessasi Bitcoinia. Nämä ovat joitain pakollisia varotoimia:

  • Älä koskaan käytä kuumaa lompakkoasi vaarallisista verkoista ja laitteista, kuten julkisista Wi-Fi-verkoista ja jaetuista tietokoneista.
  • Älä koskaan jaa lompakon tunnistetietojasi kenellekään.
  • Älä käytä samoja kirjautumistietoja, joita käytät muilla tileillä.
  • Lisää kaksivaiheinen todennus.

Kylmät lompakot eivät sitä vastoin ole yhteydessä Internetiin, ja ne tallentavat yksityisen avaimen offline-ympäristöön. Ne ovat turvallisin tapa tallentaa Bitcoin, koska offline-luonteensa vuoksi he ovat immuuneja useimmille kyberhyökkäyksille. Paras tapa ostaa Bitcoin sisältää myös kylmävaraston hankkimisen, ja on olemassa kaksi päätyyppiä – laitteisto- ja paperilompakot.

Laitteiston lompakot ovat yleensä erikoistuneita USB-asemia, joissa käytetään korkean tason suojaustoimenpiteitä yksityisen avaimesi suojaamiseksi. Ne sisältävät sovelluksia, joiden avulla voit ostaa tai myydä Bitcoinia.

Verkkopalvelut julkisten ja yksityisten avainten luomiseen antavat sinun tulostaa ne, mikä luo paperilompakon. Jos kylmä lompakkosi on paperinpätkä, jolla on valtakirjat, mikä tahansa pörssi, joka väittää olevansa paras paikka ostaa bitcoineja, antaa sinulle mahdollisuuden kerätä varoja “pyyhkimällä” yksityisen avaimesi lompakkoon vaarantamatta sen yksityisyyttä.

Vaikka kylmät lompakot ovat optimaalinen valinta turvallisuuden kannalta, sinun on silti käytettävä niitä yhdessä kuumien lompakoiden kanssa, jotka ovat pakollisia verkkokaupoissa. Jos olet vasta pääsemässä Bitcoiniin, voit todennäköisesti tehdä jonkin aikaa ilman kylmää lompakkoa, varsinkin kun käsittelet vaatimattomia summia. Kuitenkin yksinomaan kiinni digitaalisesta lompakosta tekee sinusta helpomman varkauskohteen, joten varmista, että pidät turvallisuutesi maksimaalisena.

Tämä salausopas suosittelee aloittamista henkilökohtaisella kuumalla lompakolla. Jotkut parhaista vaihtoehdoista ovat Myseeli, Exodus ja SoFi. Suurin osa näistä lompakoista on ilmaisia, mutta niissä voi olla joitain premium-ominaisuuksia lukittu. Jos aiot käyttää lompakoita muussa valuutassa kuin Bitcoinissa, varmista, että saamasi lompakkoa voidaan käyttää sen tallentamiseen.

Julkiset ja yksityiset avaimet

Nyt olisi hyvä hetki puhua vähän julkisista ja yksityisistä avaimista. Ajattele niitä lompakon käyttäjätunnuksena ja salasanana: Bitcoinin julkinen avain on käytännössä blockchain-osoitteesi. Kun ostat Bitcoinia käteisellä tai sinulle lähetetään, tämä 34-merkkinen merkkijono toimii vastaanottajan osoitteena, ja se näkyy jokaiselle blockchain-käyttäjälle.

Bitcoin-yksityinen avain koostuu 64 merkistä, ja sinun on pidettävä se turvassa ja yksinomaan sinulle tiedossa, koska ne ovat polku lompakossa oleviin Bitcoin-varoihin. Yksityisiä avaimia ei voi muuttaa – unohditko yksityisen avaimen? Jos olet jotenkin jättänyt sen väärin, kukaan ei voi auttaa sinua noutamaan sitä. Siksi yksityisen avaimen käytön ylläpitäminen on yksi kryptovaluutan perusteista. Löydät paljon kauhutarinoita ihmisistä, jotka menettävät yksityiset avaimensa ja lukkiutuvat Bitcoin-omaisuuteen – kuten tämä San Franciscon ohjelmoija, joka menetti pääsyn 7002 BTC: hen, arvoltaan 267,8 miljoonaa dollaria.

Toinen vaihe – Löydä luotettava kryptovaluutanvaihto

Salausvaihdot ovat online-alustoja, joiden avulla käyttäjät voivat ostaa, myydä ja tallentaa Bitcoinia. Matkallasi Bitcoin-vaurauteen salauksenvaihto on välttämätön pysähdyspaikka nopeille ja turvallisille liiketoimille. Toisin sanoen ne ovat vastaus kysymykseen “Mistä ostaa Bitcoinia?”. Jälleen on olemassa kahta tyyppiä – nimettömät vaihdot ja ne, jotka vaativat tunnistamista.

KYC-lainsäädäntö edellyttää, että monet vaihto-sivustot – etenkin yhdysvaltalaisille asiakkaille – vaativat viranomaisilta saamiaan henkilötodistuksia. Monet yksityisyydestä huolestuneet käyttäjät epäröivät käyttää KYC Bitcoin -vaihtoa lähinnä siksi, että monilla heistä on aiemmin ollut tietoturvaloukkauksia. Silti on paljon KYC-vaihtoa moitteettomilla turvallisuustiedoilla. Suosituimmat ovat Coinbase, Kraken ja Gemini.

Toisaalta, jos haluat ostaa BTC: tä nimettömänä, käytettävissäsi on laaja valikoima luotettavia ei-KYC-pörssejä. Binance on ylivoimaisesti suosituin, mutta Nominex ja Bybit ovat myös yleisiä valintoja. Tällaisilla sivustoilla voit ostaa tai myydä Bitcoinia jättämättä tunnistettavia tietoja – jumalatar käyttäjille, jotka asettavat yksityisyyden etusijalle. Tällaiset sivustot soveltuvat kuitenkin varjoisille henkilöille ja niitä käytetään usein ilkeisiin liiketoimiin. Ellet kuulu heihin, tämä ei kuitenkaan vaikuta vaihto-kokemukseesi millään tavalla, koska olet edelleen täysin turvassa blockchainin ansiosta.

Saatat olla kiire ostamaan Bitcoinia nyt, mutta yksinkertaisesti suosituimman Bitcoin-pörssin valitseminen voi olla virhe. Kaupankäyntialustasta päätettäessä on pidettävä mielessä useita asioita. Tarkista ensin, hyväksyykö vaihto valitsemasi maksutavan. Toiseksi, tutustu Bitcoin-maksuihin, joita saatat veloittaa ostaessasi tämän kryptovaluutan, koska ne eroavat toisistaan ​​maksutapojen ja vaihdon välillä. Tarkista lopuksi, hyväksyykö pörssi altcoinia tai muita kiinnostavia valuuttoja.

Kolmas vaihe – Valitse maksutapa

Ok, olet löytänyt halvimman tavan ostaa Bitcoin tarpeitasi vastaavasta pörssistä, mutta miten sinun pitäisi maksaa siitä? Maksutavan valinta on myös osa toista vaihetta, jos sinulla on vain yksi tie käytettävissäsi ja haluat varmistaa, että valitsemasi salauksenvaihto hyväksyy sen. Pankkisiirrot, luotto- ja maksukortit hyväksytään laajalti. Toisaalta sähköisiin lompakkoihin perustuvat transaktiomenetelmät ovat niukat ja niitä voidaan usein käyttää vain varojen nostamiseen. Onneksi voit nyt ostaa Bitcoinia suoraan PayPalilla: Yritys on ensimmäinen laatuaan, joka saa ehdollisen Bitlicensen Yhdysvalloissa, mikä antaa käyttäjille mahdollisuuden ostaa ja myydä Bitcoinia laillisesti PayPalin kautta.

Parasta tapaa maksaa Bitcoinista ei todellakaan ole, mutta on varottavia asioita. Kuten aiemmin mainittiin, Bitcoin-pörssit voivat periä erilaisia ​​maksutapoja eri maksutavoista, ja ne voivat joskus riippua asuinvaltiostasi. Pörsseillä voi olla myös erilaisia ​​kaivosmaksupolitiikkoja: Ne voivat vähentää sen tapahtumastasi, tai lisää ne päälle ja niin edelleen.

Sinun olisi viisasta tutkia pankkisi suhtautumista kryptovaluuttaan liittyviin tapahtumiin. Olisi ärsyttävää ostaa Bitcoin debit-kortilla vain pankkiisi, jotta se hylkäisi tapahtuman tai aiheuttaisi ongelmia. Onneksi yhä useammat pankit alkavat omaksua kryptovaluutat.

Kun olet valinnut, miten aiot maksaa Bitcoinista, sinun on liitettävä se salausvaihtotilillesi, samalla tavalla kuin useimmat osakekaupan / sijoitusalustat. Valitse haluamasi menetelmä, lisää tiedot, tarkista ja kaikki on valmista.

Sinun on ladattava asiakirjaskannaukset, ennen kuin saat luvan tehdä liiketoimen sivustoilla, jotka eivät anna sinun ostaa Bitcoinia luottokortilla nimettömästi. Toimitettavat asiakirjat riippuvat käyttämästäsi vaihdosta ja osavaltiosta, jossa asut. Useimmissa tapauksissa niihin sisältyy esimerkiksi passi, ajokortti tai valtion myöntämä henkilöllisyystodistus. Kun lataat vaaditun, sinun on ostettava ensimmäinen Bitcoin.

Neljäs vaihe – Osta Bitcoin

Tähän mennessä olet luonut henkilökohtaisen lompakon, löytänyt sinulle sopivan kryptovaluutanvaihdon ja päättänyt optimaalisesta maksutavasta. Nyt olemme saavuttaneet viimeisen vaiheen “How to Buy Bitcoin” -oppaassamme – varsinaisen ostoksen tekemisen. Suurin osa vaihdoista mahdollistaa myös useiden lompakoiden liittämisen tiliisi.

Älykäs asia ennen tilauksen tekemistä on tarkistaa nykyinen Bitcoin-arvo. Onneksi melkein kaikki salauksenvaihtoalustat antavat sinulle yksityiskohtaisen yleiskuvan viimeaikaisista markkinoiden vaihteluista. Voit joko ostaa tietyn määrän Bitcoinia tai lisätä fiat-summan, jonka olet valmis käyttämään, ja alusta ostaa niin monta bitcoinia kuin mahdollista kyseiselle summalle. Kun olet päättänyt, tee tilaus ja olet valmis.

Onnittelut, olet juuri oppinut ostamaan BTC: n! Manuaalisten ostosten lisäksi Coinbase-kaltaisten pörssien avulla voit tehdä pysäytystilauksia ja automatisoida toistuvia ostoksia erityisillä hinnoilla ja Bitcoin-määrillä. Näillä vaihtoehdoilla sekä Bitcoin-kaupan asiantuntijat että uudet sijoittajat voivat käydä kauppaa tehokkaasti.

Vaihtoehtoisia tapoja ostaa BTC

Vertaisvaihto

Bitcoin P2P -vaihto on samanlainen kuin muu kuin KYC-vaihto, mutta sen avulla käyttäjät voivat käsitellä toisiaan suoraan. KYC-pörssi, kuten Coinbase tai Kraken, antaa sinun määrittää, milloin ostaa Bitcoin sinulle tai ostaa BTC automaattisesti edullisimpaan hintaan. P2P-pörssit puolestaan ​​edellyttävät manuaalisia myynti- tai ostopyyntöjä, mutta voit selata muiden tarjouksia vapaasti sivustolla ja käydä kauppaa ilman välittäjiä.

Bitcoin-pankkiautomaatti

Bitcoin-pankkiautomaatit ovat koneita, joista voit ostaa Bitcoinia käteisellä ja siirtää sen yksityiseen lompakkoon. Nykyään joidenkin Bitcoin-pankkiautomaattien avulla voit myydä BTC: tä myös käteisellä. Älä vain odota, että kultaiset bitcoinit putoavat koneesta riippumatta siitä, mitä olet nähnyt Internetissä.

UKK

Kuinka voin ostaa bitcoineja?

Seuraa vain muunna käteistä Bitcoin-oppaaksi – hanki salauslompakko, etsi vaihto, valitse maksutapa ja tee ostotilaus.

Kuinka aloittelijat ostavat bitcoineja?

Aloittelijat ostavat ensimmäisen Bitcoinin ostamalla sen fiat-valuutoilla krypto-valuutanvaihtosivustojen, kuten Coinbase tai Kraken, kautta..

Voinko ostaa Bitcoinia hintaan 1 dollari?

Kyllä, useimmat salausvaihdot (ja PayPal) antavat sinun ostaa yhden dollarin arvoisen Bitcoinin.

Onko Bitcoin ostamisen arvoinen nyt?

Vaikka kaivostoiminnan aloittaminen saattaa olla liian myöhäistä, Bitcoin kannattaa silti silti sijoittaa tai käydä kauppaa.

Onko Bitcoin turvallinen ja laillinen?

Kuten “Kuinka ostaa Bitcoinia” -oppaamme kertoo sinulle, Bitcoin on poikkeuksellisen turvallinen ja täysin laillinen useimmissa kehittyneissä maissa. Varmista, että et vie yksityistä avainta väärin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me