AUD / INR historialliset hintakaaviot – Australian dollarin hintahistoria

Perusvaluutta (AUD) tarkoittaa Australian dollaria, joka tunnetaan myös nimellä Aussie dollar tai Aussie. AUD korvasi Australian punnan vuonna 1966. Vuonna 2016 valuutta oli ollut liikkeessä 50 vuotta. Australian dollari on kuitenkin virallinen valuutta Australiassa ja useissa itsenäisissä maissa ja alueilla eteläisellä Tyynellämerellä, kuten Papua-Uusi-Guinea, Joulusaari, Kookossaaret, Nauru, Tuvalu ja Norfolkinsaari.

Australian dollari hyväksyttiin vapaasti kelluvaksi valuutaksi vuonna 1983. Syy sen suosioon kauppiaiden keskuudessa voi kuitenkin liittyä useisiin geologiaan, maantieteeseen ja hallituksen politiikkaan liittyviin tekijöihin. On myös syytä mainita, että Australia on yksi maailman rikkaimmista maista luonnonvarojen, mukaan lukien metallit, hiili, timantit, liha ja villa, suhteen.

Toisaalta Intian rupia (lainausvaluutta) on Intian kansallinen valuutta, joka tunnetaan myös nimellä INR-valuutta. INR on kuitenkin yleensä esitetty symbolilla ₹. Intian rupia (INR) on saanut nimensä rupiya-hopeakolikosta, jonka ensimmäinen sulttaani Sher Shah Suri laski liikkeeseen 1500-luvulla. Toistaiseksi valuutan liikkeeseenlaskua hallitsee Intian keskuspankki. Intian valuutan hallintaa voidaan pitää Intian keskuspankin tärkeimpänä tehtävänä. Lisäksi Intian varapankilla on myös tärkeä osa Intian hallituksen kehitysstrategiassa, antaa lausuntoja ja päättää maan koroista.

Historiallisesta näkökulmasta uusi rupiamerkki (₹) hyväksyttiin virallisesti vuonna 2010. D. Udaya Kumar keksi sen, ja se saatiin Devanagarin konsonantin “र” (ra) ja latinalaisen ison R-kirjaimen yhdistelmästä. ilman sen pystysuoraa palkkia (samanlainen kuin R rotunda). Ensimmäinen kolikkosarja uudella rupiamerkillä alkoi 8. heinäkuuta 2011. Sitä ennen Intia käytti ”“ ”ja“ Re ”symboleina monille rupioille ja yhdelle rupialle.

Kolikoista puhuessani haluaisin muistuttaa, että Intian kolikot lasketaan liikkeeseen 50 paisun, yhden rupian, kahden rupian, viiden rupian ja kymmenen rupian nimellisarvoina. Siksi pausi on 1/100 rupia. 50 paisen arvoisia kolikoita kutsutaan pieniksi kolikoiksi, kun taas yhden rupian suuruiset tai sitä suuremmat kolikot kutsutaan rupia-kolikoiksi.

Setelirintamalla paperiraha tai setelit Intiassa lasketaan liikkeeseen 5, 10, 20, 50, 100, 500 ja 2000 rupiaa. On syytä mainita, että setelit on painettu 15 kielellä paperirupioiden kääntöpuolelle. Etupuolelle nimitykset on painettu hindiksi ja englanniksi.

Normaalisti Intian setelit päivitetään uusilla malleilla, mukaan lukien selkeät erot vanhasta Mahatma Gandhi -sarjasarjasta uusiin samannimisiin. Muistiinpanot esittävät Intian rikkaan kulttuurin eri aiheita.

Mikä on AUD / INR (Australian dollari / Intian rupia)?

Yksi valuutta noteerataan aina toista vastaan, kun valuutat käydään kauppaa pareittain. Näin ollen AUD / INR-valuuttapari edustaa Australian dollarin kauppaa Intian rupiaan nähden. Tässä tapauksessa ensimmäinen valuutta (AUD) on perusta ja toinen (INR) on lainausvaluutta.

Tärkeimmät tekijät, jotka vaikuttavat AUD / INR-valuuttapariin

AUD / INR-valuuttaparien arvoon vaikuttaa pääasiassa geopoliittinen ja globaali tunnelma, kuten monet kehittyvien markkinoiden valuutat. Koska ulkomaiset pelaajat ovat vetäytyneet Intian osakemarkkinoilta, mikä osaltaan vaikutti Intian rupian laskuun. Lampin toisella puolella INR-valuutalla on vahva korrelaatio raakaöljyn hintoihin, koska WTI-raakaöljyn osuus Intian kokonaistuonnista on merkittävä. Siten raakaöljyn hinnan nousu vahingoittaa taloutta. Jos WTI-raakaöljyn hinta nousee edelleen, se ei vaikuta vain rupian vakauteen ja osakemarkkinoiden nousuun, vaan voi myös aiheuttaa inflaatiovaikutuksen.

Australian dollarin (AUD) valuutan arvoon vaikuttavat pääasiassa useat tekijät, kuten korkoerot, hyödykkeiden hinnat, ostovoimapariteetti, valtion luottoluokitukset, mielipide ja spekulaatio.

Nykyinen AUD / INR Hinta: $

 

AUD / INR

 

Historialliset tietotaulukot:

Historialliset AUD / INR-hintatiedot

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

 

Kuukauden muutos

PäivämääräHintaAukiHighLowChange%

AUD / INR-hintoihin vaikuttavat tekijät:

INR-valuutan arvo riippuu avaintekijöistä, jotka vaikuttavat talouteen, kuten tuonti ja vienti, työllisyys, inflaatio, korot, kaupan alijäämä, kasvuvauhti, osakemarkkinoiden kehitys, valuuttavaranto, ulkomaisten investointien tulot, makrotalouspolitiikka, pankkipääoma, hyödykkeiden hinnat ja geopoliittiset olosuhteet.

On syytä mainita, että tulotasot vaikuttavat laajasti INR-valuuttoihin kulutusmenojen kautta. Kun tulot kasvavat, ihmiset käyttävät enemmän. Tuontitavaroiden lisääntynyt kysyntä kuitenkin lisää ulkomaanvaluutan kysyntää ja heikentää siten paikallista valuuttaa.

Korot:

Kuten jo mainitsimme, talouden korkeammat korot vetävät ulkomaisia ​​investointeja, mikä lisää kotivaluutan kysyntää ja arvoa. Samoin matalat korot heikentävät valuuttakursseja. Korottamalla korkoja keskuspankki voi laskea tällaisten tuotteiden kysyntää, mikä johtaa hintapaineeseen.

Samoin RBI hallitsee Intian rupian arvoa erilaisilla työkaluilla, mukaan lukien sen tarjonnan hallinta markkinoilla ja siten tekemällä siitä halpa tai kallis.

Sallikaa minun keskustella joistakin tavoista, joilla RBI hallitsee Intian rupian liikettä, joista ensimmäinen olisi (korkojen muutos), ja sitten rahavirtojen sääntöjen lieventäminen tai tiukentaminen, käteisvarantoprosentin säätäminen (rahan osuus) pankkien on pidettävä keskuspankin luona) ja dollareiden myyntiä tai ostamista avoimilla markkinoilla ”, kertoo alppiläinen Brahmbhatt.

Lammen toisella puolella yksi AUD: n arvon muutosten tärkeimmistä syistä on korkoero. Korkoero on suhteellinen hyöty, jonka sijoittaja saa sijoittamalla toisen maan varoihin. Jos korot Australiassa ovat 1,50%, mutta korkeammat Yhdysvalloissa 2,40%, sijoittaja saa korkean tuoton ostamalla Yhdysvaltojen varoja. Mutta tällä menetelmällä on taipumus heikentää AUD: n arvoa, kun sijoittajat myyvät AUD: ita ja ostavat Yhdysvaltain dollareita investoidakseen Yhdysvaltain varoihin.

Raakaöljy:

WTI-raakaöljyn hintoja voidaan myös pitää yhtenä suurimmista Intian rupian (INR) valuuttakursseihin vaikuttavista tekijöistä, koska raakaöljyn osuus Intian kokonaistuonnista on merkittävä. Siten raakaöljyn hinnannousu vahingoittaa taloutta. Jos WTI-raakaöljyn hinta nousee edelleen, se ei vaikuta vain rupian vakauteen ja osakemarkkinoiden nousuun, vaan voi myös aiheuttaa inflaatiovaikutuksen.

Taloudelliset tiedot:

Taloudelliset tiedot, kuten kuluttajahintaindeksi (CPI), bruttokansantuote (BKT), kauppatase, vähittäismyynti, työvoimatutkimuksen kuluttajahintaindeksi ja teollisuushintaindeksi, vaikuttavat suuresti USD / INR-hintoihin. Nämä tiedot ovat tärkeitä osakemarkkinoiden ja erityisesti INR: n suunnan ymmärtämiseksi.

Forex-kysyntä:

Kansainvälinen kauppa ja ihmisten liikkuminen kasvaa voimakkaasti, mikään valuutta ei ole hyväksyttävää kaikkialla maailmassa. Halusitpa sitten mennä korkeakouluopintoihin Yhdysvaltoihin tai lentää Rioon lomalle, joudut maksamaan palveluista ja tavaroista heidän valuutassaan. Lisäksi sinun on maksettava valuutassa, kun teet verkkokauppoja kansainvälisistä myymälöistä.

Valuuttamuunnoksen valuuttakurssi riippuu siis markkinatilanteesta ja maan pankkien noudattamasta valuuttakurssista. Vaihtuvat valuuttakurssit tai joustavat valuuttakurssit määräävät markkinavoimat ilman keskushallinnon aktiivista puuttumista. Esimerkiksi raskaan tuonnin vuoksi rupian tarjonta voi nousta ja sen arvo laskee. Päinvastoin, kun vienti kasvaa ja dollarin sisäänvirtaus on suuri, rupia kymmenen tukee.

Sentimentti ja spekulaatio:

Australian dollaria pidetään yhtenä suosituimmista kasvun ja riskien välittäjistä globaaleilla rahoitusmarkkinoilla, jota käytetään yleensä barometrinä ja kaupankäynnin välineenä hyötyäkseen lyhyen aikavälin ilmapiirin muutoksista kohti maailmantalouden kasvumarkkinariskiä. Siksi, kun markkinoilla on nouseva puolueellisuus, Australian dollari nousee usein, päinvastoin, jos vallitsee pessimismi, AUD usein laskee.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me