AUD / INR Historiske pristabeller – Australsk dollar-prishistorik

Basisvalutaen (AUD) står for den australske dollar, som også er kendt som den australske dollar eller den australske dollar. AUD erstattede det australske pund i 1966. I 2016 havde valutaen været i omløb i 50 år. Den australske dollar er dog den officielle valuta i Australien og adskillige uafhængige lande og regioner i det sydlige Stillehav, såsom Papua Ny Guinea, Christmas Island, Cocos Islands, Nauru, Tuvalu og Norfolk Island.

Den australske dollar blev godkendt som den fritflydende valuta i 1983. Årsagen til dens popularitet blandt handlende kunne imidlertid være forbundet med flere faktorer relateret til geologi, geografi og regeringspolitik. Det er også værd at nævne, at Australien er et af verdens rigeste lande med hensyn til naturressourcer, herunder metaller, kul, diamanter, kød og uld.

På den anden side er den indiske rupee (citatvaluta) Indiens nationale valuta, som også er kendt som INR-valutaen. INR er dog normalt repræsenteret med symbolet £. Den indiske rupee (INR) stammer fra navnet rupiya, en sølvmønt, der først blev udstedt af Sultan Sher Shah Suri i det 16. århundrede. Indtil videre styres udstedelsen af ​​valutaen af ​​Indiens Reserve Bank. Forvaltning af valuta i Indien kunne betragtes som en af ​​de vigtigste opgaver for Reserve of India. Desuden spiller Indiens reservebank også en vigtig rolle i Indiens regerings udviklingsstrategi, udsender erklæringer og beslutter landets renter.

Fra det historiske synspunkt blev det nye rupee-tegn (₹) officielt godkendt i 2010. D. Udaya Kumar opfandt det, og det stammer fra kombinationen af ​​Devanagari-konsonanten “र” (ra) og det latinske store bogstav “R” uden dens lodrette bjælke (svarende til R rotunda). Den første serie af mønter med det nye rupee-tegn begyndte den 8. juli 2011. Før det brugte Indien “₨” og “Re” som symbolerne for flere rupier og en rupee..

Mens jeg taler om mønterne, vil jeg minde dig om, at Indiens mønter udstedes i pålydende værdi på 50 paise, en rupee, to rupees, fem rupees og ti rupees. Derfor er paisen 1/100 af en rupee. Mønter til en værdi af 50 paise kaldes små mønter, mens mønter svarende til eller over en rupee er kendt som rupee-mønter.

På seddelfronten udstedes papirvalutaen eller sedlerne i Indien i pålydende værdi på 5, 10, 20, 50, 100, 500 og 2.000 rupees. Det er værd at nævne, at valørerne er trykt på 15 sprog på bagsiden af ​​papirrupees. På forsiden er valørerne trykt på hindi og engelsk.

Normalt opdateres Indiens sedler med nye designs, herunder tydelige forskelle fra den gamle Mahatma Gandhi-serie af sedler til de nye med samme navn. Noterne viser forskellige temaer i Indiens rige kultur.

Hvad er AUD / INR (australsk dollar / indisk rupee)?

Den ene valuta citeres altid mod den anden, da valutaerne handles parvis. Således repræsenterer AUD / INR valutapar den australske dollarhandel versus den indiske rupee. I dette tilfælde er den første valuta (AUD) basen, og den anden (INR) er kursvalutaen.

Vigtige faktorer, der påvirker AUD / INR valutapar

AUD / INR-valutaparværdien påvirkes hovedsageligt af geopolitisk og globalt sentiment, ligesom mange nye markedsvalutaer. Da de udenlandske aktører har trukket sig tilbage fra det indiske aktiemarked, hvilket bidrog til den indiske rupees fald. På tværs af dammen har INR-valutaen en stærk sammenhæng med råoliepriserne, da WTI-råolie tegner sig for en betydelig del af Indiens samlede import. Således skader stigningen i prisen på råolie økonomien. Hvis WTI-råoliepriserne stiger yderligere, påvirker det ikke kun rupiens stabilitet og stigningen på aktiemarkederne, men kan også give en inflationseffekt.

Den australske dollar (AUD) valutaværdi påvirkes hovedsageligt af flere faktorer såsom renteforskelle, råvarepriser, købekraftsparitet, offentlige kreditvurderinger og sentiment og spekulation.

Nuværende AUD / INR Pris: $

 

AUD / INR

 

Historiske datatabel:

AUD / INR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig ændring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer, der påvirker AUD / INR-priser:

Værdien af ​​en INR-valuta afhænger af nøglefaktorer, der påvirker økonomien, såsom import og eksport, beskæftigelse, inflation, renter, handelsunderskud, vækstrate, aktiemarkedernes ydeevne, valutareserver, tilstrømning af udenlandske investeringer, makroøkonomisk politik, bankkapital, råvarepriser og geopolitiske forhold.

Det er værd at nævne, at indkomstniveauerne i vid udstrækning påvirker INR-valutaer gennem forbrugsudgifter. Når indkomsterne stiger, bruger folk mere. Imidlertid har den højere efterspørgsel efter importerede varer en tendens til at øge efterspørgslen efter fremmed valuta og dermed underminere den lokale valuta.

Renter:

Som vi allerede nævnte, har de højere renter i en økonomi tendens til at trække udenlandske investeringer, hvilket øger efterspørgslen og værdien af ​​hjemvalutaen. Ligeledes har lavere renter tendens til at undergrave valutakurser. Ved at hæve renten kan centralbanken sænke efterspørgslen efter sådanne varer, hvilket fører til pres på priserne.

Ligeledes styrer RBI den indiske rupies værdi med forskellige værktøjer, herunder at kontrollere dets forsyning på markedet og dermed gøre det billigt eller dyrt.

Lad mig diskutere nogle måder, hvorpå RBI styrer bevægelsen af ​​den indiske rupee, den første ville være (ændring i rentesatser), og derefter lempelse eller stramning af reglerne for fondsstrømme, justering af cash reserve ratio (andelen af ​​penge banker er nødt til at holde med centralbanken) og sælge eller købe dollars på det åbne marked, ”siger Brahmbhatt fra Alpari..

På tværs af dammen er en af ​​de største drivkræfter bag ændringer i AUDs værdi rentesforskellen. Renteforskellen er den relative fordel, en investor får af at investere i et lands aktiver frem for det andet. Hvis renten i Australien er 1,50%, men er højere i USA på 2,40%, får en investor et højt afkast ved at købe amerikanske aktiver. Men denne metode har en tendens til at underminere værdien af ​​AUD, da investorer sælger AUD’er og køber amerikanske dollars for at investere i amerikanske aktiver.

Råolie:

WTI-råoliepriserne kunne også betragtes som en af ​​de vigtigste faktorer, der påvirker valutapriserne på den indiske rupee (INR), da råolie tegner sig for en betydelig del af Indiens samlede import. Således skader stigningen i prisen på råolie økonomien. Hvis WTI-råoliepriserne stiger yderligere, påvirker det ikke kun rupiens stabilitet og stigningen på aktiemarkederne, men kan også give en inflationseffekt.

Økonomiske data:

De økonomiske data såsom forbrugerprisindeks (CPI), bruttonationalprodukt (BNP), handelsbalance, detailsalg, arbejdsstyrkeundersøgelse forbrugerprisindeks og industriprisindeks har stor indflydelse på USD / INR-priser. Disse data er vigtige for at forstå aktiemarkedet og især retningen for INR.

FOREX KRAV:

Den internationale handel og bevægelse af mennesker vokser kraftigt, ingen valuta er acceptabel over hele verden. Uanset om du går til højere studier til USA eller flyver til Rio på ferie, bliver du nødt til at betale for tjenester og varer i deres valuta. Desuden skal du betale i udenlandsk valuta, mens du handler online fra internationale butikker.

Valutakursen for konvertering af valuta afhænger således af markedsscenariet og den valutakurs, der følges af landets banker. Flydende valutakurser eller fleksible valutakurser bestemmes af markedskræfter uden centralregeringers aktive indblanding. For eksempel på grund af tung import kan rupiens levering muligvis stige, og dens værdi falder. Tværtimod, når eksporten stiger, og dollartilstrømningen er høj, er rupien ti at understøtte.

Sentiment og spekulation:

Den australske dollar betragtes som en af ​​de mest populære vækst- og risikoproxyer på de globale finansielle markeder, der normalt bruges som et barometer og handelsapparat for at drage fordel af kortsigtede ændringer i stemningen mod global økonomisk vækstmarkedsrisiko. Derfor, når der er en bullish bias på markedet, vil den australske dollar ofte stige, omvendt hvis der er en fremherskende pessimisme, vil AUD ofte falde.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me