Hopean hintaennuste vuodelle 2021: Pitääkö tuki hopeaa?

Rahoitusmarkkinoilla on tapahtunut viime viikkoina outoa ilmiötä, kun vähittäiskauppiaat ja sijoittajat yrittävät ristiretkeä Wall Streetiä vastaan; se alkoi vähittäiskauppiaiden ja sijoittajien kanssa Redditissä julkaistun postituksen jälkeen ostamaan GameStop-osakkeita, jotka nousivat lumeen. Bitcoin nousi myös noin 8000 dollaria korkeammalle sen jälkeen, kun Elon Musk julkaisi myös Reddit #Bitcoinissa helmikuun loppua kohti. Hopea oli viimeisin voimavara Reddit-kauppiaiden yhteisöltä, kun viime viikolla Redditissä julkaistu viesti julisti Silverin “MAAILMAN SUURIMMMIKSI LYHYEKSI” ja kannusti kauppiaita kasaantumaan iShares-luottamukseen keinona pitää se isossa pankit. BlackRock Inc: n iShares Silver Trust, suurin pörssituote, joka seuraa metallia, kirjasi ennennäkemättömän 944 miljoonan dollarin nettomäärän perjantaina.

Turvasatamavarojen kehitys on ollut vaihtelevaa vuoden 2020 aikana. He aloittivat vuoden hieman nousevalla pohjalla Lähi-idän jännitteiden vuoksi, mutta kaatui matalammin helmikuussa ja maaliskuussa, koska koronavirus matkusti Eurooppaan. Turvasatamat jatkoivat nousutrendinsä sen jälkeen, kun paniikkitila sammutettiin. Hopea ja kulta marssivat korkeammalle, kun maailmantalous koki massiivisen taantuman. Hopean arvo melkein kolminkertaistui muutaman kuukauden kuluessa nousten yli $ 10: sta $ 30: een, kun taas kulta nousi ennätyskorkeuteen, kiipeämällä yli 2000 dollaria.

Viimeisimmässä pitkän aikavälin ennusteessamme jätimme hopean voimakkaaseen nousuun, vaikka se ei kestänyt kauan, ja elokuun toisella viikolla näimme laskevan suunnan turvapaikan metalleissa. Kulta menetti yli 300 dollaria, pudoten taas alle 2 000 dollariin, missä se on käynyt kauppaa siitä lähtien, kun taas hopea on pomppinut vaihteluvälillä, suunnilleen 22-30 dollaria. Joten hopea on toiminut paljon paremmin kuin kulta tänä aikana , kulta / hopea-suhde, kuten kaaviossa näkyy edelleen alaspäin, laski maaliskuun 2020 puolivälistä lähtien. Kaiken kaikkiaan hopea päätyi vuoteen kunnollisilla voitoilla, vaikka vuosi 2021 ei ehkä ollut kovin nouseva sille, kuten näet analyysi alla.      

Nykyinen HOPEA Hinta: $

 

Viimeaikaiset muutokset hopean hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta +4.62 +17,8%
1 vuosi +8.21 +46,4%
3 vuotta +8.86 +52,1%
5 vuotta +11.65 -81,5%
Vuodesta 2000 +20.48 +379%

 

Kuten edellä mainittiin, turvapaikoilla oli sekava vuosi vuonna 2020; vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että niiden arvo on kasvanut, mitä he tekivät USD-arvoina. Tämä johtui kuitenkin USD: n voimakkaasta heikkoudesta tänä aikana. Silti turvapaikan metallit, kuten kulta ja hopea, ovat vetäytyneet alhaisemmaksi elokuun jälkeen, kun taas turvapaikan valuuttojen voitot ovat olleet paljon pienempiä kuin Yhdysvaltain dollarin lasku, mikä osoittaa, että turvapaikat ovat yleisesti ottaen pysähtyneet vuoden 2020 puolivälissä.

Teollisuuden kysyntä hopealle on kasvanut, mutta emme ole nähneet suurta noususuuntausta. Jopa joulukuun kullan ja hopean ralli on ohi, kun hinta kääntyi jälleen laskusuuntaan tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Volatiliteetti on varmasti ollut melko korkea, ja hinta on muuttanut jonkin verran, mikä on tarjonnut hyviä kaupankäyntimahdollisuuksia, vaikka myös riski on ollut melko korkea. Nyt hopean hinta on taas laskussa, ja jos USD-tilanne paranee vuonna 2021, minkä sen pitäisi joskus olla, tämä saattaa olla laskeva vuosi hopealle ja kullalle.

 

Tulevat tapahtumat, jotka vaikuttavat hopean hintaan

 

Tiistaina 2. helmikuuta 2021 Q4 BKT QoQ euroalue

Keskiviikkona 3. helmikuuta 2021   Tammikuun CPI-euroalue (vuosi sitten)

 

Hopea – Ennusteyhteenveto

Hopeaennuste: H1 2021

Hinta: 122 dollaria – 23 dollaria

Hintatekijät: Markkinat, COVID-19, maailmantalous, politiikka

Hopeaennuste: 1 vuosi

Hinta: 21 dollaria

Hintatekijät: Julkaise COVID-19, Turvasataman tila, Vähemmän sopiva keskuspankin retoriikka?

Hopeaennuste: 3 vuotta

Hinta: 30 dollaria – 32 dollaria

Hintatekijät: Maailmantalous, Turvasataman tila, Markkinat

 

Hopea Live -taulukko

 

Hopea – XAG / USD-hintaennuste seuraavalle 5 vuodelle

Hopea oli laskusuunnassa noin vuosikymmenen ajan sen jälkeen, kun se ylitti hieman alle 50 dollaria vuonna 2011 euroalueen velkakriisin aikana, mikä antoi turvapaikkoja korkeammalle ja hyödykkeille matalamman. Näytti siltä, ​​että nouseva trendi olisi voinut palata uudelleen vuoden 2020 alkupuoliskon nousun jälkeen, mutta viime vuoden toisella puoliskolla ei tapahtunut seurantaa, ja vuosi 2021 on alkanut laskea hopeaa, joka on vetäytynyt matalammaksi ja hävinnyt lähes 4 dollaria toistaiseksi. Näinä epävarmoina aikoina, jolloin maailmantalous näyttää muuttuvan, ehkä yhdessä poliittisen näkymän kanssa, kulta ja hopea olisi pitänyt olla erittäin nouseva, mutta kryptovaluuttamarkkinat saivat turvapaikan aseman vuonna 2020 varastamalla parrasvalot perinteisiltä turvapaikoilta . Japanin keskuspankin pääjohtajan Haruhiko Kurodan kommentit vahvistivat tätä joulukuussa. Joten mitä katsotkin, kaikki viittaa uudelle vetäytymiseen tulevina kuukausina, varsinkin jos maailmantalous alkaa elpyä keväällä.   

Hopea menettää turvasataman statuksensa koronaviruskriisin aikana?

Jalometallit, kuten hopea ja kulta, olivat ennen kaikkea turvasatamia, mikä tarkoittaa, että ne muuttuvat nouseviksi, kun rahoitusmarkkinoiden ilmapiiri muuttuu negatiiviseksi, kun kauppiaat ja sijoittajat siirtävät varojaan tällaisiin instrumentteihin turvallisuuden vuoksi. Havaitsimme kuitenkin jalometallien kaatumisen helmi / maaliskuussa, jolloin koronaviruspandemia osui Eurooppaan. Tämä johtui valtavasta paniikista, joka käänsi elinkeinonharjoittajat Yhdysvaltain dollariin globaalina varantovaluuttana. Heti kun paniikki oli ohi, trendi kääntyi päinvastoin ja hopea ja kulta nousivat vahvaan nousutrendiin, joka kesti elokuun toiseen viikkoon saakka.

Elokuussa nouseva liike päättyi, kun ilmapiiri parani, ja molemmat instrumentit vetäytyivät matalammalle. Taloudelliset tiedot kaikkialta maailmasta osoittivat voimakasta elpymistä sen jälkeen, kun se avattiin uudelleen kevään COVID-19-seisokkien jälkeen. Perinteiset turvasatamat eivät ole palanneet nousuun, vaikka maailmantalous on kääntynyt taas laskuun lokakuusta lähtien, kun rajoitukset lisääntyvät ja lukot palaavat takaisin joissakin maissa, etenkin Euroopassa, Euroopan unionin presidentin Ursula Vonin ilmoituksen jälkeen. Der Leyen tammikuussa lisää rajoituksia ja oranssi vyöhyke unionissa. Joulukuussa tapahtui nouseva liike, mutta se oli enimmäkseen USD-muutosta, jonka takana dollarin pudotus jatkui Yhdysvaltain presidentinvaalien jälkeen. Nyt, tammikuun puolivälissä, hopea on edelleen menossa alaspäin, mikä ei korreloi heikentyneen ilmapiirin kanssa.

Rokotteiden kehityksestä huolimatta koronavirus on edelleen lännessä, ja Eurooppa ja Yhdistynyt kuningaskunta ovat suuntaamassa kaksinkertaiseen taantumaan. Mutta hopea ja kulta eivät ole nousussa nousuun, ja tätä pahentaa se, että Yhdysvaltain dollari on ollut erittäin laskeva viime vuoden maaliskuusta lähtien. Turvasatamien olisi pitänyt olla nousussa, mutta perinteisiä jalometalleja ei ole saatu elokuun jälkeen. Tämä osoittaa, että he ovat menettämässä turvasatamansa, tai muuten se on vähentynyt huomattavasti. Kryptovaluutat ovat varastaneet parrasvalonsa, kun he ovat saaneet turvapaikka-aseman, mikä näki niiden olevan täysin räjähtäviä lähes vuoden ajan. Joten perinteiset turvapaikat ovat jättäneet mahdollisuuden käyttämättä elokuun jälkeen, ja kun USD muuttuu nousevaksi, mikä saattaa tulla pian, he ovat todellisissa vaikeuksissa.      

Kulta-hopea-suhde

Kulta / hopea-suhde, joka osoittaa näiden kahden jalometallin vertailun keskenään, on kasvanut vuodesta 2011. Silloin suhde oli noin 32, kun taas vuoden 2020 puolivälissä korkea oli 93,50. Nousutrendin aikana liikkuvat keskiarvot tekivät hyvää työtä tuen tarjoamisessa. Pienempien ajanjaksojen markkinat, kuten 50 SMA (keltainen), tekivät niin, kun kasvuvauhti oli voimakkaampi, kun taas suuremmat tukivat hintaa, kun trendi hidastui. ja vetovoimat alhaisemmat olivat vahvempia. Kasvava XAU / XAG-suhde tarkoittaa, että näiden metallien hinta on ollut erilainen, mikä näkyy alla olevista kaavioista teknisessä analyysissä, kun kulta on muuttunut melko nousevaksi vuodesta 2018, kun taas hopea kävi kauppaa sivuttain viime vuoden maaliskuun puoliväliin asti.

200 SMA on muuttunut suureksi vastusindikaattoriksi, joka työntää nyt yli

Se kesti tämän vuoden alkuun asti, jolloin suhde muuttui noususta räjähtävään korkeammalle, koska Yhdysvaltain ja Iranin väliset jännitteet alun perin, mitä seurasi koronaviruksen puhkeaminen Kiinassa ja sitten Euroopassa, toivat perinteisiä turvapaikkoja korkeammalle ja kullanvalmistusta jotkut ennätyskorot yli 2000 dollaria. Hopea nousi myös korkeammalle ja nousi lähes 20 dollaria koronaviruksen nousun aikana elokuuhun asti, mutta kulta nousi noin 625 dollariin. Tämän seurauksena kulta / hopea-suhde nousi 87: stä 127: een helmikuun lopulla ja maaliskuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Mutta nousu loppui tuolloin, ja suhde oli pudonnut alle 70 elokuuhun. Liikkuvat keskiarvot kääntyivät tuesta vastarintaan viikkokaaviossa, jolloin 20 SM (harmaa) teki sen ensin, sitten 200 SMA (violetti) hylkäsi hinnan syyskuussa, kun paluu oli korkeampi.

Suhde on edelleen Silverin hyväksi  

Päivittäisessä kaaviossa liikkuvat keskiarvot muuttuivat myös vastarinnaksi laskusuuntaisen laskun jälkeen. Kääntymisen osoitti ylhäällä oleva päivittäinen doji-kynttilänjalka. 100 SMA (vihreä) tarjosi vastarintaa tällä aikataulukaudella marraskuun aikana, kun taas 50 SMA on muuttunut tuesta vastustukseen viime viikkoina. Joten kulta / hopea-suhde on käynyt kauppaa lähellä alhaisinta tasoa vuosina 2015-17, mikä osoittaa, että hopean kysyntä on ollut korkeampi kuin kullan kysyntä, ja hopea on pysynyt paremmin kuin kulta laskevassa käänteessä elokuun jälkeen . Tämä on ollut positiivista hopealle, ja se on minimoinut tappiot, mutta XAU / XAG-suhteessa saatamme nähdä pomppimisen, jos liikkuvat keskiarvot rikkoutuvat viikkokaaviossa. Jos näin on ja perinteisten turvapaikkojen kysyntä laskee jatkuvasti, saatamme nähdä hopean lasku kiihtyvän, vaikka se riippuu myös Yhdysvaltain dollarista.    

Lisää COVID-19-stimulaatiopaketteja, jotka auttavat kaikkia varoja

Koronavirus-aikoina markkinoille on virtannut paljon rahaa kymmenien biljoonien dollarien virralla. Maailmanlaajuinen velka on kasvanut noin 20 biljoonalla dollarilla. Koronaviruksen ensimmäinen kierros aiheutti kaikki taloudet ympäri maailmaa syvään taantumaan, koska suurin osa yrityksistä oli suljettu. Keskuspankit ja hallitukset ottivat käyttöön joitain merkittäviä talouden elvytysohjelmia taloudellisen kaatumisen torjumiseksi. Ensimmäisen lukituskierroksen jälkeen talous avautui uudelleen ja elämä alkoi jälleen jossain määrin, joten kesällä nähtiin elpymistä, mutta samanlainen tilanne toistuu tällä hetkellä uusilla rajoituksilla ja lukkoilla, kun taas keskuspankit ja hallitukset lisäävät aiempia elvytyspaketteja, mikä lisää maailmanlaajuista velkaa.

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde ilmoitti joulukuun lopulla, että EKP nostaa koronaviruksen elvytysohjelmaa 500 miljardilla eurolla 1,35 biljoonasta 1,85 biljoonaan euroon. EU: n komissio hyväksyi kuukausien neuvottelujen jälkeen myös talousarvion, joka sisälsi koronaviruksen palautuspaketin, jonka kokonaissumma oli yli 2 biljoonaa dollaria. Yhdysvalloissa kongressi hyväksyi joulukuussa yli 2 biljoonan dollarin laskun, josta noin 900 miljardia dollaria menee koronavirusrahastoon. Näihin toimenpiteisiin sisältyy liittovaltion työttömyyslisä 300 dollaria viikossa ja Paycheck Protection Program -lainoja 284 miljardia dollaria. Ohjelma sisälsi myös 600 dollaria suoria tukia ja 8 miljardia dollaria Covid-19-rokotteiden jakeluun.

Toinen 1,4 biljoonan dollarin määrä rahoittaa hallitusta syyskuuhun saakka, kun taas FED: n puheenjohtaja Jerome Powell on ilmoittanut, että keskuspankki ei aio pienentää varojen ostoa pian. On ollut huolta siitä, että odotettua jyrkempi inflaation nousu voi johtaa Fed: n joukkovelkakirjalainan supistumiseen. Mutta Powell on vahvistanut, että määrällinen keventäminen jatkuu sellaisenaan, joten käteisestä ei tule pulaa lähitulevaisuudessa, ja useimmat markkinat hyötyvät tästä. Osakemarkkinat ja riskivaluutat hyödyntävät sitä varmasti, samoin kuin hyödykkeet. Kulta ja hopea ovat kuitenkin laskeneet elokuusta lähtien huolimatta liiallisesta käteismäärästä, joka virtaa markkinoille.

Tekninen analyysi – voimmeko odottaa laskevaa korjausta hopealla – XAG / USD? 

Kaupankäyntialue on noussut edelliseen

Yllä olevasta kuukausikaaviosta voidaan nähdä, että niin kauan kuin historia osoittaa, XAG / USD: ssä on ollut hieman ylöspäin suuntautuvaa puolueellisuutta, ja liikkuvat keskiarvot tarjoavat tukea vetäytymisen aikana. Suurimman osan 2000-luvuista 20 SMA (harmaa) tarjosi tukea, ja trendin vauhti oli melko vahva. Hinta oli löytää vastustuskyky alle 15 dollaria, mikä oli tärkeä tuki- ja vastusvyöhyke pitkään, mutta kyseinen vastusalue oli rikki ja toinen vastusvyöhyke muodostui 21 dollarista 22 dollariin. Vuonna 2008 näimme laskevan kääntymisen ja paluun alas 8,50 dollariin. Mutta 100 SMA (vihreä) muuttui tueksi tällä kertaa ja käänsi hinnan takaisin globaalin finanssikriisin jälkeen. Euroalueen kriisi muutti riskimielisyyden massiivisesti negatiiviseksi seuraavina vuosina, ja vuoteen 2011 mennessä hopea nousi melko lähelle 50 dollaria voimakkaan nousun jälkeen. Mutta se suuri pyöreä taso oli liian iso psykologinen este ostajille, jotka luopuivat, ja hinta laski sen jälkeen, kun ilmapiiri alkoi parantua rahoitusmarkkinoilla.

Lasku ei kuitenkaan ole ollut suoraviivaista, sillä liukuvat keskiarvot tarjoavat tukea matkalla alas ja pysäyttävät syksyn ainakin useita kuukausia. 20 SMA (harmaa) ja 50 SMA (keltainen) toimivat aluksi tukiindikaattoreina, sitten 100 SMA (vihreä) ja viimeksi 200 SMA (violetti) tuki hopeaa vuoteen 2019 asti. Viime vuonna hopea nousi korkeammaksi alkupuolisko, kuten mainittiin, ylittäen toisen vastuksen yli $ 21-22, joka näyttää muuttuneen tueksi nyt, samanlainen kuin ensimmäinen vastustaso noin $ 15.      

20 SMA on saavuttanut viikkokaavion hinnan

Viikkokaaviosta näemme, että XAG / USD kävi kauppaa vaihteluvälillä vuodesta 2014 heinäkuuhun 2020 huolimatta lyhyestä tauosta viime vuoden maaliskuun puolivälissä, jolloin kaikki kaatui koronaviruksen puhkeamisen takia Euroopassa ennen suurta nousua. . Joten sitä ei pidetä oikeana tauona. Hinta nousi korkeammalle ja nousi melko lähelle 30 dollaria, mikä on toinen iso pyöreä psykologinen este, mutta se kääntyi takaisin alas elokuussa, vaikka edellinen vastustusvyöhyke yli 21 dollaria muuttui tueksi ja on pitänyt siitä lähtien. 20 SMA tarttui hintaan viime vuoden loppupuolella ja nosti hintaa korkeammalle, mutta hopean ostajat eivät voineet tehdä uusia korkeuksia, ja hinta palaa takaisin. Ainakin edellisen korkeimman, alle 30 dollarin, saavuttaminen on merkki siitä, että ostajat eivät ole varmoja pitämään asemiaan lähellä vastustusvyöhykettä eivätkä vaadi trendin kääntymistä nousuun viikkokaaviossa. Joten nyt myyjät ovat taas vastuussa.    

100 SMA toimii jälleen tukena alareunassa

Päivittäisestä kaaviosta näemme, että hinta oli pomppinut alueella noin vuoden ajan, lukuun ottamatta viime vuoden maaliskuussa tehtyä sukellusta, ja he jättivät huomiotta liikkuvat keskiarvot, koska ne eivät toimi liian hyvin, kun omaisuus kääntyy sivusuunnassa pitkä aika. Mutta hinta nousi heinäkuussa ja elokuun alussa, tulostaen korkeimman 29,90 dollaria välittäjäni mukaan. Aalto nousi kuitenkin tuolloin, ja se on vetäytynyt matalammaksi, löytäen tukea liukuvilla keskiarvoilla. Vetäytyminen pysähtyi edelliselle vastustusvyöhykkeelle alle $ 22 ja sitten hyppäsi korkeammalle. Vaikka, kuten edellä mainittiin, hopea kääntyi alle 28 dollarin, mikä on lähes 2 dollaria pienempi kuin edelliset korkeimmat, mikä osoittaa, että ostajat eivät ole halukkaita jatkamaan nousutrendiä pian. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me