Kullan hintaennuste vuodelle 2021: Onko trendi muuttunut kullassa?

Kun lähetimme pitkän aikavälin analyysimme KULTA, hinta oli keskellä erittäin nousutrendiä. Tunnelma oli todella negatiivinen rahoitusmarkkinoilla, jotka pitivät turvapaikkoja kysynnässä. Perustilanne ei ole muuttunut paljon siitä lähtien: kehittyneet taloudet kamppailevat edelleen, koronavirus roikkuu edelleen, maailmassa tapahtuu suuria poliittisia ja taloudellisia muutoksia, mutta turvapaikan hyödykkeiden kysyntä on vähentynyt. Tämän seurauksena kulta muuttui laskusuunnassa elokuun 2020 toisella viikolla, ja odotamme laskevan vauhdin jatkuvan.

Nykyinen KULTA Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset kullan hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
6 kuukautta +37 +1,9%
1 vuosi +111 +6,3%
3 vuotta +396 +28,3%
5 vuotta +812 +77,6%
Vuodesta 2000 +1,623 +662,2%

Kulta oli nousussa vuoden 2018 puolivälistä alkaen, ja se kiihtyi edelleen vuonna 2020 kaiken vuoden aikana tapahtuneen seurauksena. Koronaviruksen puhkeaminen lännessä aiheutti kullan nousun korkeammalle, ja sitä seurasi uusi nousu kesällä, kun USD laski jatkuvasti. Mutta kaikki kääntyi päinvastaiseksi elokuun toisella viikolla, ja kulta on ollut trendi sen jälkeen.

Suuntaus ei ole ollut erityisen vahva, mutta se tulee siitä huolimatta, että USD on ollut erittäin laskeva tänä vuonna. Tämän lisäksi sijoittajien mielipiteet ovat pysyneet negatiivisina, mutta turvasataman hyödykkeet, kuten kulta ja hopea, ovat laskeneet. Tämä viittaa siihen, että ne laskevat nopeammin, jos maailmantalous paranee ja mielipiteet kääntyvät, ja kun USD muuttuu nousuun, mikä voi tulla sen jälkeen, kun talouden elvytyspaketti on hyväksytty, Yhdysvaltain senaatti.

Kulta – Ennusteyhteenveto

Kultaennuste: H1 2021

Hinta: 1600 dollaria – 1 650 dollaria

Hintatekijät: Tekninen vetäytyminen, COVID-19: n toinen aalto, turvapaikan vetäytyminen

Kultaennuste: 1 vuosi

Hinta: 1 350–1 400 dollaria

Hintatekijät: Post COVID-19, Hawkishin keskuspankit, USD: n kääntäminen, Positiivinen riskinäkemys

Kultaennuste: 3 vuotta

Hinta: 2000 dollaria

Hintatekijät: talouden elpyminen, koronaviruksen jälkeinen toiminta, tiukempi rahapolitiikka, korkeammat joukkolainojen tuotot

 

Kulta live-kaavio

 

Kullan hintaennuste seuraaville 5 vuodelle

Kulta on ollut erittäin nouseva viimeisten kahden vuoden aikana Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kiihtyvän kauppasodan vuoksi, joka piti tunnelman negatiivisena rahoitusmarkkinoilla, kuten mainitsimme Kullan hintaennuste vuodelle 2020. Nousutrendi kiihtyi vasta koronaviruksen puhkeamiseen Euroopassa maaliskuussa, mutta kesän aikana tapahtunut tauko ja siihen liittyvä talouden pomppiminen käänsivät positiivisen asenteen rahoitusmarkkinoilla ja negatiivisiksi turvapaikoille. Se muuttui kultaiseksi laskevaksi, ja trendi on jatkunut vuoden 2020 loppuun asti uusista COVID-19-rajoituksista huolimatta. Tämä viittaa kultaa edelleen laskevaan vauhtiin vuonna 2021, kun maailma toipuu vuoden 2020 tapahtumista.

Negatiivinen Yhdysvaltain dollarin korrelaatio on kadonnut

Suhde Yhdysvaltain dollariin on tärkeä hyödykkeille, koska niillä käydään kauppaa pääasiassa USD: ssä. Yhdysvaltain dollari ja kulta korreloivat suurimman osan ajasta niin, että kun USD etenee, kulta putoaa ja päinvastoin. USD oli erittäin heikko vuonna 2020, ja kulta nousi korkeammalle elokuuhun asti. Voimakkaalle nousuliikkeelle oli muita tekijöitä, kuten maailmantalouden kaatuminen, koronavirus jne., Joita analysoimme jäljempänä, mutta USD-korrelaatiolla oli oma osuutensa nousun nousussa..

Mutta tilanne on muuttunut elokuun toisen viikon jälkeen, mikä on muuttanut kultaa ja hopeaa laskevaksi. USD on pysynyt laskevana lukuun ottamatta pientä paluuta syyskuussa ja lokakuussa, mutta nämä metallit ovat jatkuvasti laskeneet. Tämä viittaa edelleen laskevaan liikkeeseen, kun USD: n lasku päättyy ja se lopulta muuttuu nousuun. On viitteitä siitä, että tämä tapahtuu joskus vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin, kuten selitämme alla, joten kullan laskusuunta jatkuu todennäköisesti vuonna 2021.

Vaikka globaalit sijoittajat onnistuvat juoksemaan Yhdysvaltain dollarin kanssa epävarmuustekijöinä, tämän tyyppinen liike on mykistetty edellisvuodesta Kiinan kauppasodasta huolimatta. He halusivat mennä kultaan.

Tänä vuonna merkittävimmät vaikutukset kullan hintoihin ovat vaikuttaneet Yhdysvaltain rahapolitiikkaan, jota Federal Reserve hallitsee. Korkot vaikuttavat jalometallihintoihin huomattavasti, johtuen tekijäkutsusta. Mahdollisuuksien kustannukset ovat ajatus luopua melkein taatusta voitosta yhdessä sijoituksessa saadaksesi suuremman voiton toisesta. Historiallisten näkymien mukaan korkojen ja kullan hintojen välillä on voimakas negatiivinen korrelaatio.

Kullan hintojen jyrkät nousut johtuvat kuitenkin kaikkien keskuspankkien matalista koroista ympäri maailmaa, jotka ajoivat alas koronaviruspandemian aiheuttamien lukkojen aiheuttaman taloudellisen hidastumisen hillitsemiseksi. Yhdysvaltain keskuspankki laski korkojaan maaliskuussa 1,75 prosentista 1,25 prosenttiin, mikä johti voimakkaaseen myyntiin Yhdysvaltain dollarissa ja laukaisi jalometallin, kullan, nousevan puolueellisuuden. Myöhemmin, 16. maaliskuuta, keskuspankki päätti alentaa korkoa entisestään 1,25 prosentista 0,25 prosenttiin ottaen huomioon COVID-19: n massiivisen taudinpurkauksen, joka teki kulta vielä nousevampi tänä vuonna.

Yhdysvaltain keskuspankin rahapolitiikka ja tuleva Yhdysvaltojen elvytyspaketti

Turvasatamissa ja matalissa koroissa on myös vahva negatiivinen korrelaatio. Kun keskuspankki (FED) laskee korkoja, kullan hinta nousee. Yksi syy on ylimääräisen käyttämättömän käteisen määrä taloudessa ja ympäri maailmaa, koska FED-toimet vaikuttavat koko maailmantalouteen. Osa siitä käteisestä virtaa kullaksi. Toinen syy on valtion joukkolainojen tuottojen lasku, mikä tuottaa pienempiä voittoja ja saa sijoittajat kääntymään turvasatamaan.

FED laski korkoja aggressiivisesti maaliskuussa 2020, mikä piti kullan kaltaiset turvapaikat vahvassa kysynnässä. FED on pitänyt kurssit muuttumattomina alarajalla välillä 0,00% ja 0,25%, mutta kulta on kuitenkin laskenut elokuun jälkeen. Se ei ole positiivinen merkki, varsinkin jos FED päättää alkaa kääntyä hawkish jossain vaiheessa.

Viimeisin FOMC: n lausunto 18. joulukuuta ja sitä seuraava lehdistötilaisuus puheenjohtaja Jerome Powellin kanssa viittaavat siihen, että FED on pudottanut draaman. Useimmat suuret keskuspankit ja hallitukset ovat olleet todella dramaattisia vuoden 2020 aikana talouden romahtamisen seurauksena, mutta viimeinen FED-kokous antoi vaikutelman, että FED ei enää enää sovi, ja he näkevät jonkin verran valoa lopussa tunnelin.

He eivät ehdottaneet rahapolitiikan kääntämistä pian, mutta se voi tulla, jos Yhdysvaltain talous, joka pitää elpymisvauhtia hyvin Eurooppaan verrattuna, paranee edelleen. Yhdysvaltain talouden perustekijät ovat edelleen vakaat, kuten tiedot osoittavat, kun taas odotettu talouden elvytyspaketti stimuloi Yhdysvaltain kuluttajien menoja edelleen, mikä parantaa taloutta entisestään. Joten niin pimeänä kuin tilanne nyt näyttää, FED voi alkaa kuulostaa vähemmän sovittavalta ja yhä haukkumaisemmalta tulevina kuukausina, mikä on negatiivinen tekijä kullalle.

Markkinatunnelman ja maailmantalouden olisi pitänyt olla positiivinen kullalle

Kuten tiedämme, hyödykkeet ovat todella herkkiä finanssimarkkinoiden mielialalle. Riskihyödykkeet, kuten öljy, kaasu, kupari jne., Pyrkivät nousemaan, kun mielipide on positiivinen, mikä tarkoittaa, että kauppiaat ja sijoittajat haluavat ottaa enemmän riskejä sijoittamalla niihin. Kun markkinoiden ilmapiiri on negatiivinen, turvasataman hyödykkeet, kuten kulta ja hopea, pyrkivät nousemaan, koska sijoittajat kääntyvät niiden puoleen turvallisena käteisvarastointipaikkana. Tämä oli syy siihen, miksi kulta oli erittäin nousussa vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla elokuussa asti.

Mutta kuten mainitsimme, trendi muuttui tuolloin. Maailmantalous alkoi elpyä todella voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä, kuten heinäkuun lopun ja elokuun tiedot osoittavat, mikä paransi markkinoiden ilmapiiriä. Se oli luultavasti se, mikä aloitti kääntymisen tuolloin. Kauppiaiden mielestä sulkujen taloudellinen pimeys oli ohi ja alkoivat siirtyä pois turvapaikoista.

Mutta ilmapiiri heikkeni jälleen myöhään syksyllä, ja myös maailmantalous alkoi heikentyä. Euroalueen talous on kääntynyt etenkin palvelujen osalta, jotka ovat olleet taantumassa syyskuusta lähtien, kun taas kuluttajien luottamus syveni negatiiviseen alueeseen. Ison-Britannian talous on todennäköisesti myös kohti uutta taantumaa, ainakin palvelutoiminnan osalta, joka laski alle neutraalin marraskuussa. Kiinan talous puolestaan ​​kukoistaa, ja se pitää riskinäkemykset positiivisina EU: n, Yhdysvaltojen hallituksen, talouden elvytysohjelmien toisen kierroksen avulla sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donal Trump allekirjoitti 900 dollarin kovan laskun , FED, EKP ja muut suuret keskuspankit. Tämä on negatiivinen turvasatamissa, ja se on ollut toinen tekijä, joka on pitänyt kultaa laskevana viime kuukausina. Mielialan odotetaan paranevan vuonna 2021, ja sen pitäisi pitää kulta takajalassa.

Tarkoittaako COVID-19: n loppu loppua vai laukaiseeko se nousevan kultaisen ajon??

COVID-19-taudinpurkauksella on ollut valtava vaikutus kaikkeen, ei vain rahoitusmarkkinoihin. Sillä on ollut vaikutusta globaaliin politiikkaan, yrityksiin, sosiaaliseen elämään, tietysti kaikesta sosiaalisesta etäisyydestä, ja kulta ei tietenkään ollut poikkeus. Ensimmäinen reaktio, kun koronavirus puhkesi Euroopassa, oli 250 dollarin lasku, 1700 dollarista 1450 dollariin, mutta se oli enemmän dollarin muutosta, kun kauppiaat muuttuivat Yhdysvaltain dollariksi alkuperäisen paniikin aikana..

Sen jälkeen markkinat tulivat järkeihin, ja he olivat kääntyneet turvasatamaan maaliskuun puoliväliin mennessä. Kulta kääntyi voimakkaasti nousuun ja nousutrendi jatkoi vauhtiaan elokuuhun saakka, mutta sitten koronavirus vetäytyi lännessä kesän aikana, ja maailma avautui uudelleen kesäkuussa, mikä näkyy elokuun tietojen taloudellisista tuloksista. Tämä oli kullan nousutrendin alku, kuten edellä mainittiin. Koronavirus on kuitenkin jälleen uusiutunut Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja rajoitukset ovat lisääntyneet, mutta kulta ei ota mitään huomiota. Trendi on pysynyt laskevana elokuusta lähtien, ja korkeammat paluuvuodet ovat tulleet aikana, jolloin USD oli erittäin heikko. Tämä osoittaa, että markkinat ovat tottumassa koronavirukseen, joten sillä ei ole enää yhtä suurta vaikutusta kultaan.

Tekninen analyysi – Onko paluu jäljessä vai onko tämä trendin kääntäminen?

Viikkokaavion perusteella voimme nähdä, että kulta alkoi kääntyä nousuun kesällä 2018, kun Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppasota kärjistyi. Hinta alkoi kääntää 1160 dollariin, ja se on noussut yli 900 dollaria siitä lähtien. Kulta nousi tämän kaavion liukuvien keskiarvojen yläpuolelle, missä se pysyi viime aikoihin asti, jolloin se laski 20 SMA: n (harmaa) alle lokakuussa 2020. 50 SMA (keltainen) on ollut lopullinen tuki kultaa tässä aikakehyksessä . Se tapahtui ensimmäisen laskun aikana tämän vuoden maaliskuun alussa, kun koronavirus puhkesi, ja se jatkui jälleen marraskuussa, kun 20 SMA oli rikki. Hinta nousi 50 SMA: sta, mutta näyttää siltä, ​​että 20 SMA saattaa muuttua vastarinnaksi nyt, koska se hylkäsi hinnan ensimmäisellä yrityksellä. Jos joulukuun kynttilänjalka sulkeutuu dojina tai vasarana, mikä näyttää todennäköiseltä, se olisi laskeva signaali, joka saattaisi houkutella meitä menemään kultaa lyhyellä aikavälillä.

kulta tekninen analyysi

50 SMA toimii edelleen tukena viikkokaaviossa

Päivittäisessä kaaviossa kulta on muodostanut 1450 dollarin tuen, joka pidettiin alkuperäisen koronaviruksen kaatumisen aikana. Siitä lähtien hinta on noussut korkeammalle, ja liukuvat keskiarvot ovat vaihtaneet tukea. Pienemmät nostivat hintaa korkeammalle, kun nousutrendin vauhti nousi, mutta nyt kun vetäytyminen on paljon syvempää, isommat markkinat, kuten 200 SMA (violetti), ovat vuorollaan. Kulta palautui liukuvasta keskiarvosta joulukuun alussa ja siirtyi 50 SMA: n yläpuolelle, mutta 100 SMA (vihreä) muuttui vastustukseksi. Nyt kulta on yliostettu päivittäisessä kaaviossa, ja kuvio viittaa laskusuuntaiseen kääntymiseen, joten katsotaanpa, tuleeko laskusuuntainen käänne ja jatkuuko viimeisten kuukausien laskusuunta, vai rikkoutuuko se 100 SMA: n yläpuolelle ja jatkaako suurempi nousutrendi.

kulta tekninen analyysi

Pomppu näyttää olevan täydellinen päivittäisessä kaaviossa

Kulta Live-hinta

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me