Fibonacci-indikaattori

Fibonacci-kaupankäyntistrategia on yksi tunnetuimmista ja yleisimmin käytetyistä pitkän aikavälin teknisistä strategioista valuuttamarkkinoilla. Se yrittää sijoittaa hintatoiminnan oikeaan kontekstiin käyttämällä Fibonacci-sekvenssiä, joka edustaa tarkasti historiallista “kultaista suhdetta”. Fibonacci-numeroita ei käytetä vain usein finanssimarkkinoilla, vaan niitä käytetään myös fysiikassa, geometriassa, tekniikassa ja taiteessa.  

Valuuttakaupan areenalla on ainutlaatuisia matemaattisia rakenteita. Tämä erityinen Fibonacci-kaupankäyntistrategia riippuu ilmiöstä, jota kutsutaan “pullbackiksi”. Jotta voisimme ymmärtää täysin, miten pullbackit toimivat, meidän on ensin keskusteltava peruskäsitteestä – trendistä.

Trendi on yksinkertaisesti suuntainen hinnanmuutos määritettynä ajanjaksona. Kun tarkastellaan kutakin hintamuutosta erikseen, voi olla haastetta löytää erillinen malli. Suuntaus on kuitenkin helposti tunnistettavissa tarkastelemalla laajempaa kuvaa. Pätevän trendin havaitseminen on kriittinen osa Fibonacci-kauppastrategian toteuttamista. Ilman trendiä tämän strategian tehokkuus on rajallinen.

Fibonacci-kaupankäyntistrategian hajottaminen

valuuttakaupan strategia - fibonacci-indikaattori

Yllä olevassa kuvassa näkyy kohtalaisen lyhyt trendi, joka on sellainen trendi, johon keskitymme hajottaessamme tätä tiettyä Fibonacci-kauppastrategiaa. Suuntaus koostuu kolmesta osasta: kaksi nousee ylös ja yksi alas.

Koska trendin yleissuunta on ylöspäin, keskiosaa, jossa tapahtuu hetkellinen kaatuminen, kutsutaan “pullbackiksi”. Takaiskujen tunnistamisen ongelmana on, että kun näemme trendin kääntyvän, on erittäin vaikea erottaa vetäytyminen trendin kääntymisestä. Tässä tulee Fibonacci-kaupankäyntistrategia. Tekniikan avulla voimme analysoida tietoja, arvioida hintatoimia ja laatia lopullisen päätöksen.

Lisätietoja trendien käytöstä kauppojen määrittämiseen: Trendikauppa – Forex-kaupankäyntistrategiat

Fibonacci-numerot ja -suhteet ovat olleet kuuluisia matemaatikoiden ja taiteilijoiden keskuudessa satoja vuosia. Niitä esiintyy usein koko luonnossa, ja kun niitä käytetään rahoitusmarkkinoilla, ne voivat toimia erinomaisina analyyttisinä välineinä. Näiden numeroiden käyttämiseen ei tarvita matematiikkaa – ohjelmistokaupan alustat tekevät kaikki tarvittavat laskelmat automaattisesti meille. Käytännössä Fibonacci-kaupankäyntistrategian toteuttaminen valuuttamarkkinoilla on suoraviivaista ja intuitiivista. Ainoa tehtävä, joka meidän on suoritettava, on tehdä päätös kaaviossa näkyvien viivojen perusteella.

Fibonacci-sekvenssin käyttäminen

Käytännössä on olemassa useita Fibonacci-numeroita, jotka on johdettu sekvenssistä. Kolme tärkeintä ovat 0,382, 0,5 ja 0,618. Muista myös 0,764 ja 0,236.

suosituimmat fibonaccitasot valuuttakaupassa

Yllä olevassa kaaviossa Fibonacci-suhteet ovat purppuraviivoja, jotka on piirretty vaakasuoraan. Ne edustavat vallitsevan nousutrendin 38,2%, 50,0% ja 61,8% retracementsia. Tutkimalla kuinka pitkälle vetäytyminen on saavutettu Fibonacci-asteikolla, voimme määrittää kaksi asiaa: jatkuuko hinta härälle vai kääntyykö se uudeksi laskutrendiksi. Joko niin, voimme laatia suunnitelman jokaisen potentiaalisen skenaarion vaihtamiseksi.

Fibonaccin yleisessä kaupankäyntistrategiasäännössä todetaan, että niin kauan kuin hinta pysyy 61,8%: n yläpuolella, voimme odottaa trendin jatkuvan. Tämä osoittaa, että laskeva hintatoiminta on vain vetovoima, ei täysimittainen kääntäminen. Toisaalta, kun hinta ylittää 61,8%: n rajan, meidän on pidettävä sitä laskutrendin alkuun. Jos olemme pitkät nämä markkinat, on aika sulkea ja siirtyä seuraavaan kauppaan.

Analyysi

Yllä oleva kaavio kuvaa vetoa, joka muodostaa pohjan noin 50% Fibonacci-merkin ympärille. Tämä osoittaa, että hinta todennäköisesti nousee ja yleinen nousutrendi jatkuu. Tämän tosiasian mukaisesti pystymme mukauttamaan kaupan hallintaa asianmukaisesti. Jos olemme pitkät nämä markkinat, aseman pitäminen on asianmukainen kaupanhallintastrategia. Siinä tapauksessa, että etsimme lyhyttä merkintää, odotetaan parempaa kaupan sijaintia.

Joko niin, Fibonacci-sekvenssin käyttö on antanut meille konkreettisen kehyksen paikkojen hallinnan asentojen luomiseen lennossa. Pystymme nyt rutiininomaisesti tunnistamaan ihanteellisen tuoton ja lopettamaan tappioiden hintatasot. Näiden tietojen avulla voimme tasapainottaa riskin palkkion kanssa ja maksimoida palkkion samalla, kun rajoitamme riskiä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me