Kolmioiden ja kiilojen strategia

Olemme käsittäneet suurimman osan tärkeistä teknisistä kaavamalleista strategiaosastollamme. Joitakin strategioita on kuitenkin jäljellä. “Kolmiot” ja “Kiilat” ovat kaksi kymmenestä tärkeimmistä kaavamalleista, ja tässä artikkelissa selitämme, kuinka niitä käydään kauppaa. On totta, että ne ovat erilaisia ​​malleja, mutta ne ovat hyvin samankaltaisia, joten opetamme molemmat yhdessä artikkelissa.

Hyvin harvinaisia ​​erikoistilaisuuksia lukuun ottamatta me kaikki tiedämme, että hinta ei nouse tai laske suoraan. Sen sijaan se muodostaa trendejä, jotka seuraavat erityyppisiä aaltoja, kuten olemme selittäneet ”Elliot Wave -strategiassa”. Nousutrendissä ensimmäinen jalka nousee ylös ja yhdistyy sitten ennen toisen osuuden aloittamista, ja päinvastoin laskusuuntaan.

Yhdistymisjakson aikana hinta muodostaa kolmion tai kiilan. Paremman näkymän saamiseksi sinun on vaihdettava kaaviot pienempään aikaväliin.

Jos vaihdat yhden tunnin kaavioita, vaihda konsolidoinnin alkaessa 5 tai 15 minuutin kaaviot ja piirrä trendiviiva, joka yhdistää yläosat ja toisen, joka yhdistää hintaluokan pohjat kyseisen yhdistämisen aikana. Kuten nimestä käy ilmi, muodostuu kolmio, kun ylä- ja alatrendilinjat huipentuvat yhteen pisteeseen, jolloin hinta rajoittuu niiden väliin. Kiilassa hinta puhkeaa kumpaankin suuntaan ennen kuin kaksi trendiviivaa kohtaavat. Alla olevissa kuvissa näkyy kolmion ja kiilan muodostuminen.

Nouseva kiila

Epäsymmetrinen nouseva kiila

Laskeutuva kolmio

Voit aloittaa kaupankäynnin kiilan tai kolmion kanssa sen muodostamisen aikana. Kuten ensimmäisestä kuvasta näet, ylä- ja alarivit tarjoavat vastusta ja vastaavasti.

Voit piirtää vastusviivan, kun hinta on muodostanut kaksi huippua, ja voit piirtää tukilinjan, kun hinta on muodostanut kaksi matalaa. Toisen matalan tulisi olla korkeampi kuin ensimmäinen, jotta sitä voidaan pitää kiilana tai kolmiona. Yksinkertaisin ja ilmeisin tapa käydä kiila tai kolmio on käydä kauppaa näiden kahden linjan välillä. Voit periaatteessa myydä ylimmällä rivillä vastuksen yläpuolella olevalla pysäyttimellä ja ostaa alimmalla rivillä tuen alapuolella.

Tämä strategia toimii parhaiten suuremmissa aikataulukaavioissa, kuten päivittäisissä tai 4 tunnin kaavioissa, koska rivien välissä on enemmän tilaa. Tällä tavoin voitotavoite voi olla suurempi ja myös palkkio / riski-suhde on suurempi. Jos vaihdat pienempiä aikatauluja, sinun tulee valita välittäjä, jolla on pienet spreadit ja nopea toteutus.

Se on yksi tapa hyödyntää näitä kaavion muodostelmia, mutta kiilat ja kolmiot ovat tunnetuimpia osoittamalla purkauksia. Jotta voimme ennustaa, miten purkautuminen tapahtuu, meidän pitäisi tietää näiden kaavioiden tyypit. Kiiloja ja kolmioita on kolme tyyppiä: nouseva kiila / kolmio, laskeva kiila / kolmio ja symmetrinen kiila / kolmio.

Nouseva kiila / kolmio

Ensimmäisessä alla olevassa kaaviossa nouseva / laskeva kiila muodostuu nousutrendin jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että myyjät sopivat ostajiin ja puristavat hinnan tiukalle alueelle, joten käänteinen voi olla lähellä. Haittapuolen tauon jälkeen näemme, että tukena toiminut rivi muuttuu nyt vastarinnaksi.Jotkut kauppiaat myyvät, kun hinta rikkoo alarajan ja jotkut sijoittavat myyntipysäkin juuri tämän rivin alle. Mutta me kaikki tiedämme, että forexissa mikään ei toimi täsmälleen pipin mukaan ja väärennetyt purkaukset (fake-outit) eivät ole harvinaisia. Mieluummin odotan, kunnes hinta sulkeutuu selvästi alarajan alapuolelle, ja yritän myydä paluukierroksella. Tällä tavoin minimoidaan riski ja maksimoidaan voittotavoite. Sama logiikka pätee kolmioihin.

Hinta muodostaa nousevan kiilan

Hinta rikkoo ylimmän rivin, joka muuttuu vastustukseksi

Laskeutuva kiila / kolmio

Laskeutuvat kiilat ja kolmiot ovat nousevien vastakohtia ja tulevat voimaan laskutrendin jälkeen. Joten sen sijaan, että myisit viimeisen rivin tauon jälkeen, ostat sen jälkeen, kun ylimmän rivin periksi tulee. Kun vaihdat näitä malleja, tavoiteltavan voiton tavoitteen tulee olla yhtä suuri kuin alueen ensimmäisen ylä- ja ensimmäisen alaosan välinen tila, kuten alla olevassa toisessa kaaviossa näkyy. Siksi, että sanon ensimmäisen yläosan ja ensimmäisen alaosan, johtuu siitä, että on tapauksia, joissa kumpikaan kiilan kahdesta viivasta ei ole vaakasuora, kuten yllä oleva nouseva.

Laskeutuva kiila on muodostumassa laskutrendin jälkeen

Taukon jälkeen ylösalaisin kohde on yhtä suuri kuin ensimmäisen yläosan ja ensimmäisen pohjan välinen tila.

Symmetrinen kiila / kolmio

Symmetrisessä kolmiossa voit käydä kauppaa kahden linjan välillä ja purkautumisen jälkeen

Näiden muodostumien aikana sonnit ja karhut käyvät katkeraa taistelua, kunnes toinen puoli lopulta antaa periksi. Ei ole väliä, tapahtuuko tämä konsolidointi nousu- tai laskutrendin jälkeen. Kun käytät nousevia ja laskevia kiila- tai kolmion kaavioita kaupankäyntiin, tiedät, mihin suuntaan hinta menee purkautumisen jälkeen, mutta symmetriset kiilat ja kolmiot eivät anna sinulle selkeää suuntaa. Se ei tarkoita, ettet voi kuitenkaan käydä kauppaa heillä; voit käydä kauppaa samalla tavalla kuin nousevat ja laskevat kiilat / kolmiot. Ostat ja myydään, kun hinta hyppää kolmion kahden rivin sisällä. Ja tietysti voit vaihtaa purkautumisen kummallekin puolelle asettamalla stop-oston tai stop-myyntitilauksen kolmion ylä- ja alapuolelle.

Haluan henkilökohtaisesti avata kaupan hinnan rikkoutumisen jälkeen ja testata yhden linjoista uudelleen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me