Kynttilänjalka – Forex-kaupankäyntistrategiat

Kynttilänjalka kaaviot ovat yleisimpiä kaaviotyyppejä, joita vähittäiskauppiaat ja sijoittajat käyttävät. On olemassa monia muita kaaviotyyppejä, kuten viivakaavioita, pylväskaavioita jne., Mutta ne eivät kerro aikaisempien hintatoimien tarinaa, kuten kynttilänjalkaindikaattorikuviot. Kun aktiivinen kaupankäynti perustuu yksinomaan tekniseen analyysiin, tulevaisuuden hintatoimien ennustaminen perustuu siihen, miten hinta on käyttäytynyt aiemmin.

Kynttilänjalka-analyysi on erittäin hyödyllinen teknisen analyysin muoto. Se toimii melkein täydellisesti haihtuvina aikoina, mutta toimii myös riittävästi vähemmän haihtuvina aikoina. Kaiken kaikkiaan kynttilänjalat ja kynttilänjalka toimivat melko hyvin erillään tai yhdessä yhden tai kahden muun indikaattorin kanssa.

Kynttilänjalat edustavat hintavaihteluja tietyn ajan. Kesto voi olla vain minuutti tai niin suuri kuin viikko tai kuukausi. Kynttilänjalan runko on hintaero avaamisen ja sulkemisen välillä. Kummallakin puolella olevat kaksi pystysuoraa viivaa, joita kutsutaan varjoiksi tai sydänlankaiksi, osoittavat hinnan korkeimman ja matalin pisteen kyseisenä ajanjaksona.

Alla olevassa kuvassa oleva vihreä kynttilänjalka on nouseva kynttilänjalka, jossa sulkupiste on korkeampi kuin aukko. Punainen kynttilänjalka on laskeva kynttilänjalka, mikä osoittaa, että hinta sulkemisen yhteydessä oli alhaisempi kuin avaamisen yhteydessä. Rungon väreillä ei ole merkitystä, voit asettaa ne omien mieltymystesi mukaan.

coloured-candlestick.png

Kynttilänjalkakaupassa vihreä kynttilä on nouseva ja punainen kynttilä. 

Nyt kun olemme selittäneet, mikä kynttilänjalka on, katsotaanpa erilaisia ​​muotoja, joita kynttilänjalka voi ottaa.

Kynttilänjalka: Suosittuja kaaviokuvioita

Elinkeinonharjoittajat suorittavat teknisen analyysin rakentaakseen ideoita ja strategioita tulevien kauppojen toteuttamiseksi. Kynttilänjalka kokoonpanot ovat erittäin hyödyllinen työkalu osoittaakseen sisään- ja uloskäyntimahdollisuuksia. Heidän muodonsa osoittavat hyvin selvästi, mitä hinnalla tapahtuu. Katsotaanpa joitain kynttilänjalka-kaupan suosituimpia ja helposti tunnistettavia malleja.

Dojis: Dojissa hinta avautuu ja sulkeutuu melkein samalla tasolla sen jälkeen, kun niillä on käynyt kauppaa molemmilla puolilla. Sekä ostajat että myyjät voivat työntää hintaa korkeammalle ja matalammalle, mutta lopulta hinta päätyy lähtökohtaan. Tämä tarkoittaa, että voimat ovat samat molemmista suunnista. Sen nousutrendin jälkeen, jossa ostajilla oli etusija, doji osoittaa, että myyjät ovat taas liiketoiminnassa. Tämä tarkoittaa, että kääntyminen tai ainakin vetäytyminen on tapahtumassa. Päinvastainen pätee laskusuuntaan.

doji.png

Vasen – tyypillinen doji-kynttilänjalka

Oikea – peruutus osoittaa doji-kynttilänjalka.

Tapit / taaksepäin: Tappi kynttilänjalka, hinta käydään avaustason alapuolella ja pääsee samalla tasolla sulkeutuvan ajanjakson aikaan. Tämä tarkoittaa sitä, että ostajat vastaavat myyjien vakaumusta. Laskutrendissä tämä tarkoittaa, että karhut menettävät höyryä, joten se voi tapahtua käänteisenä. Nousutrendissä tappi osoittaa, että myyjillä oli pyrkimys painaa hintaa alaspäin, mutta ostajat ylittivät sen. Tämä on vahvistus trendin jatkumisesta ja pitkillä on paljon paremmat kertoimet kuin shortseilla.

pin reversal.png

Laskutrendissä nastainen kynttilänjalka osoittaa yleensä kääntymisen.

pins.png

Ylös nousussa pin-kynttilänjalat osoittavat yleensä trendin jatkumista.

Käänteiset tapit ovat samat kuin tapit, mutta ne toimivat vastakkaiseen suuntaan. Kynttilä avautuu, sonnien on mennä, ja sitten karhut veloittavat ottamaan hinnan takaisin avaustasolle. Ylösnousussa tämä tarkoittaa, että laskusuunta on alkamassa – laskutrendissä käänteinen tappi osoittaa trendin jatkumista.

inv pin reversal.png

Nousutrendissä käänteiset kynttilänjalat osoittavat yleensä laskutrendin alkua.

Vasarat / kääntövasarat: Kynttilänjalka-kaupassa vasarat ovat pohjimmiltaan samat kuin nastat ja kääntötapit, mutta voimakkaammin. Downtrend-vasarassa hinta avautuu ja käy kauppaa alle, ennen kuin se sulkeutuu avaustason yläpuolelle. Tämä tarkoittaa, että ostajat sopivat enemmän kuin myyjiin.

Varjon koko voi vaihdella. Jotkut väittävät, että sen pitäisi olla vähintään kaksi kertaa kehon kokoinen, mutta yksi asia on varma; mitä suurempi varjo / sydän, sitä suurempi ja vahvempi kääntö. Tämä pätee myös nastoihin. Nousutrendissä vasara on merkki trendin jatkumisesta. Käänteiset vasarat ovat päinvastaisia, samat kuin käänteiset tapit. Ne osoittavat trendimuutosta nousussa ja trendin jatkumista laskusuhdanteessa.

hammer.png

Vasarat osoittavat, että suuntaus on muuttunut.

rev hammer.png

Käänteinen vasara nousutrendissä osoittaa trendin kääntymistä.

Aamu- / iltatähti: Aamu- ja iltatähdet voivat tarkoittaa vain yhtä asiaa kynttilänjalka-kaupassa – kääntämistä. Aamutähden muodostumiseen kuuluu kolme kynttilää, laskeva kynttilä, neutraali kynttilä ja nouseva kynttilä. Muodostus tarkoittaa, että hinta nousee, joten nimi “aamutähti”. Iltatähdet koostuvat nousevasta kynttilästä, päättämättömästä ja laskevasta kynttilästä. Ne osoittavat hintojen laskevan. Kolmen kynttilän välillä on oletettavasti aukkoja, joita voi tapahtua vain päivittäisissä tai viikoittaisissa kaavioissa, mutta näin ei ole aina.

aamuillan star.png

Ilta- ja aamutähdet osoittavat aina kääntymistä.

Karhu / noususuunta: Laskeva nieleminen on paljon suurempi karhukynttilä kuin edellinen häränkynttilä. Uusi kynttilä kuluttaa edellisen kynttilän rungon. Tässä muodostumassa trendillä ei ole merkitystä, koska se osoittaa laskua trendistä riippumatta. Päinvastoin nousevaan kynttilään.

engulfing bearish.png

Karhun tunkeutuminen – putoamiset seuraavat kutakin laskevaa kynttilää.

härkä egulf.png

Nouseva käänteinen kääntyminen ja jatkuminen – nousevaa muodostumista seuraa hinnankorotus.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me