Bitcoin (BTC) vs. Bitcoin Cash (BCH)

Kun Satoshi Nakamoto esitteli Blockchainin ensimmäisen kerran Bitcoin-valkopaperin kautta vuonna 2009, ei ollut keskustelua kuten Bitcoin vs. Bitcoin Cash ja onko yksi niistä parempi kuin toinen kryptovaluutta. Tämä johtuu siitä, että Bitcoin-käteinen syntyi kovasta haarukasta Bitcoinista, joka tapahtui vuonna 2017. Kovaa haarukkaa ajaa kaivosyhteisö ja se tapahtuu vain, jos kaivostyöläiset eivät pysty sovittamaan tulevaan päivitykseen, joka koskee tulevaisuutta kaivetun kolikon. Tämä tarkoittaa, että yksi kolikko seuraa uutta, päivitettyä lohkoketjua, ja toinen kolikko jatkuu vanhaa reittiä pitkin.

Joten saatat ihmetellä, mikä päivitys aiheutti erimielisyyden Bitcoinin mahdollisesta polusta ja mikä on Bitcoin Cash?

Vastaus on Blockchain Trilemma, Ethereumin perustajan Vitalik Butterinin perimä termi, joka kuvaa haastetta kehittää lohkoketjutekniikkaa, joka tarjoaa skaalautuvuutta, hajauttamista ja turvallisuutta vaarantamatta kenenkään tekijää toisen vuoksi..

Esimerkiksi. Vitalik itse uskoo, että perustasolla estoketjut voivat saavuttaa vain kaksi näistä 3: sta kerralla.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

Katsotaanpa, pysyykö Bitcoin nousussa vai palaako se taas laskemaanBitcoin (BTC) vs. Bitcoin Cash

Esimerkiksi Bitcoinin sanottiin olevan hajautettu ja turvallinen, mutta sen skaalautuvuus puuttui merkittävästi, koska Bitcoin-verkko pystyi käsittelemään vain yhden tapahtuman seitsemän sekunnin välein. Verrattuna Visa-järjestelmään, joka käsittelee 1700 tapahtumaa sekunnissa, Bitcoinin tapahtumien nopeus on aivan liian hidas, jotta sitä voidaan käyttää laajalti ja joukkomainonta.

Siten suuret kaivospoolit, jotka edustavat lähes 90 prosenttia Bitcoinin laskentatehosta, äänestivät käyttämään erillisenä todistajana tunnettua tekniikkaa (SegWit) heinäkuussa 2017. Päivityksen tarkoituksena oli lieventää lohkoketjun kokorajoitusongelmaa transaktion nopeuden vähentämiseksi. Tämä saavutetaan jakamalla tapahtuma kahteen osaan, poistamalla allekirjoituksen (“todistajan” tiedot) lohkosta ja lisäämällä se loppuun erillisenä rakenteena. Alkuperäinen osa sisältäisi edelleen lähettäjän ja vastaanottajan tiedot, ja uusi “todistaja” -rakenne sisältäisi komentosarjoja ja allekirjoituksia. Alkuperäinen tieto-osa lasketaan normaalisti, mutta ”todistaja” -segmentti puolestaan ​​lasketaan neljäsosaksi sen todellisesta koosta.

Kutakin Bitcoins-yksikön tietuetta kutsutaan “lohkoksi”, ja kaikki lohkot yhdistetään toisiinsa peräkkäin käyttämällä aikaisemman lohkon salaus hashia ja tallentamalla sen lähtö seuraavaan lohkoon. Tämä muodostaa lohkoketjun, joka on pohjimmiltaan vain lohkoketju.

Segwitiä ei pidä sekoittaa Segwit2x: ään, kovaan haarukkaan, joka olisi lisännyt lohkon koon 2 megatavuun, mutta se peruutettiin yksimielisyyden puutteen vuoksi..

SegWit ratkaisee Transaction Malleability -sovelluksen, mikä mahdollistaa Lightning Network -ketjun, ketjun ulkopuolisen skaalausratkaisun ja ratkaisee skaalausongelman mahdollistamalla käytännössä rajattoman määrän välittömiä, edullisia tapahtumia. Lightning Network on maksuprotokolla, joka toimii blockchain-pohjaisen kryptovaluutan (kuten Bitcoin) päällä. Se helpottaa nopeita tapahtumia osallistuvien solmujen välillä, ja sitä on edistetty ratkaisuna Bitcoin-skaalautuvuusongelmaan. Siinä on peer-to-peer -järjestelmä kryptovaluutan mikromaksujen suorittamiseksi kaksisuuntaisten maksukanavien verkon kautta ilman lupaa varojen säilytykselle. Salamaverkon toteutus yksinkertaistaa myös atomivaihtoja, mikä mahdollistaa yhden kryptovaluutan vaihdon toiseen käyttämättä välittäjiä, kuten vaihtoa.

Bitcoinin tekniikkaa koskevat kiistat ovat koskeneet tätä perustavaa laatua olevaa ongelmaa, joka on tapahtumien todentamisprosessin skaalaaminen ja nopeuttaminen. Tähän ongelmaan on kaksi suurta ratkaisua: joko pienentämällä kussakin lohkossa tarkistettavien tietojen määrää, mikä luo nopeammat ja kustannustehokkaammat tapahtumat, tai tekemällä datalohkot suuremmiksi, jotta enemmän tietoa voidaan voidaan käsitellä kerralla.

Mikä on Bitcoin Cash?

Bitcoin palautuuBitcoin palautuu

Bitcoin Cash otti päinvastaisen reitin, päivittäen lohkon koon 8 Mt: sta 32 Mt: ksi 15. toukokuuta 2018. Sen kaivostyöläiset katsoivat, että skaalausratkaisu estää Bitcoinia olemasta “vertaisverkossa käteisjärjestelmä”, mikä on ristiriidassa Satoshi Nakamoto julkaisi vuonna 2009 valkoisen paperin. Lisäksi kaivostyöläiset havaitsivat, että SegWitin takana olevasta prosessista puuttui läpinäkyvyys, mikä voisi mahdollisesti heikentää Bitcoinin hajauttamista ja demokratisoitumista.

Tämä aiheutti kovan haarukan elokuussa 2017, mikä loi uuden valuutan: Bitcoin Cash. Bitcoin Cashin lohkokoon lisäys on suunniteltu nopeuttamaan vahvistusmenetelmää muuttuvalla vaikeustasolla ketjun selviytymisen ja tapahtumavahvistuksen nopeuden varmistamiseksi riippumatta sitä tukevien kaivostyöläisten lukumäärästä. Tämä on tietysti herättänyt huolta siitä, pysyykö Bitcoin Cashin turvallisuus turvassa.

Bitcoin Cash pystyi lopulta käsittelemään tapahtumia alle kolmessa minuutissa. Bitcoin Cash -lohkoketjun turvallisuus on kuitenkin kyseenalainen.

Bitcoin Cashin pääkannattaja on Roger Ver, erittäin merkittävä ja kiistanalainen luku blockchain-maailmassa. Hän omistaa verkkotunnuksen bitcoin.com ja viittaa Bitcoin Cashiin todellisena Bitcoinina, koska hän on sitä mieltä, että skaalausratkaisu on ristiriidassa Satoshi Nakamoton alkuperäisten ajatusten kanssa, jotka julkaistiin julkaisussa.

Kuinka muunan Bitcoin Cashin Bitcoiniksi?

Yksinkertaisin tapa on avata tili Coinbase.com-sivustossa, kryptovaluutanvaihdossa. Rekisteröitymisen jälkeen voit myydä Bitcoinin suoraan Bitcoin Cashille.

Kryptovaluutat tekivät äkillisen nousevan liikkeen tänä aamuna

Pitäisikö minun ostaa Bitcoin tai Bitcoin Cash?

Se riippuu siitä, mihin uskot. On tosiasia, että Blockchain Trilemma on vielä ratkaisematta ja skaalauskannattajat ovat joko hyvin optimistisia tai tietämättömiä siitä, että Bitcoinin skaalausratkaisut eivät välttämättä sovi yhteen välttämättä alkuperäisen ajatuksen kanssa peer to peer -kassajärjestelmä. Se riippuu myös siitä, mistä syistä ostat Bitcoinia, ansaitko rahallisia voittoja, suojautuaksesi muista omaisuusluokista, digitaalisena korvikkeena kullalle vai tukeakseen idealistista ideaa hyvästä rahasta.

Tällä hetkellä BCH on suosituimpia kryptovaluuttoja markkina-arvon mukaan.

Voinko ostaa Bitcoin Cashia Intiassa?

Kyllä, menemällä osoitteeseen Coinmama.com.

Mikä on yksinkertaisin tapa ostaa Bitcoin Cash?

Kirjoitushetkellä Coinbase on edelleen yksinkertaisin tapa ostaa Bitcoin Cash. Mutta hyvin yksinkertainen vaihtoehto on käydä Bitcoin.comissa. Jos haluat ostaa Bitcoin Cashia, on järkevää tukea sen pääkannattajaa Roger Veriä käymällä hänen toimialueellaan Bitcoin.com.

On huomionarvoista mainita, että Roger Ver teki julkisen vedon vuonna 2013 siitä, että Bitcoin ylittää 1000000 dollaria.

Lue lisää:

Mikä on kryptovaluutta?

Top 10 kryptovaluutta

Bitcoin-kupla

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me