Hvordan man handler lige gennem politisk ustabilitet og andre udløsere af volatilitet rentabelt

Tror du, at det er muligt for de finansielle markeder at reagere på en perfekt beregnet og videnskabelig måde, når de bliver bombarderet med begivenheder som krige, præsidentvalg, politiske og økonomiske omlægninger (f.eks. Brexit), justeringer af pengepolitikken, recessioner, depressioner, og andre vigtige katalysatorer? Selvfølgelig ikke.

Først og fremmest er det alt for kompliceret at beregne et specifikt finansielt instruments nøjagtige dagsværdi, når en vigtig begivenhed begynder at ændre dets aktuelle værdi. For det andet er mennesker følelsesmæssige og opfører sig mange gange irrationelt. Folk laver beregningsfejl, bærer byrderne af sygdom, stress og træthed, er stærkt påvirket af frygt og grådighed, alligevel fortsætter vi. Markeder er ufuldkomne og vil altid være ufuldkomne.

Selvom markeder, ligesom spotvalutamarkedet, aldrig kunne afspejle politik og økonomi nøjagtigt, bevæger markedet sig ofte i den retning, der matcher den særlige begivenhed. For eksempel ser vi ofte, at et lands valuta styrkes, når det hæver renten. Dette er en typisk ‘lærebog’ markedsreaktion.

Et andet eksempel er, da briterne stemte for at forlade EU i juni 2016. Alle vidste, at pundet ville svækkes betydeligt, hvis briterne stemte for at forlade. Dette er præcis, hvad der skete – Sterling tabte ca. 13% mod den amerikanske dollar på 9 dage. Se på dette daglige diagram over GBP / USD:

Sådan handler du lige igennem 1

GBP / USD dagligt diagram

Det svarer til et tab på omkring 1900 kerner. Selvfølgelig fortsatte pundet med at tabe værdi siden da og handler i øjeblikket til 1.24723, hvilket er mere end 15% lavere end dagen før Brexit-afstemningen..

Der er mange andre eksempler på tilfælde, hvor de bestemte katalysatorer påvirkede valutamarkedet og andre markeder på en måde, der giver perfekt mening. Vi kan helt sikkert begrunde, at der ofte er begivenheder, der kan handles med succes ved at bruge en grundlæggende tilgang, så at sige. Problemet er, at markedet mange gange ikke reagerer på begivenheder på den måde, vi forventer. Eller nogle gange bevæger den sig i den forventede retning, men ikke nær så aggressivt som forventet. Handel ud fra et rent grundlæggende analysesynspunkt er risikabelt.

Et andet problem med en rent grundlæggende tilgang er den yderst vigtige faktor ved markedsstilling eller “prisfastsættelse” af en bestemt begivenhed (eller begivenheder) længe før det rent faktisk sker. Ser du, mange institutionelle markedsaktører er eksperter i dette. De overvåger nøje den politiske og økonomiske situation i visse lande og analyserer omhyggeligt økonomiske indikatorer for at opfange ændringer i inflationen, bruttonationalproduktet (BNP), det internationale og lokale handelsnummer og andre begivenheder for at forudsige fremtidig økonomisk vækst.

De overvejer også finanspolitik og centralbankmandens retorik for at føre dem i deres skøn og beregninger. Efter mange analyser omsatte de denne viden til handling ved at købe eller sælge bestemte instrumenter i forventning om, hvad der sandsynligvis vil ske i fremtiden. Effekten er, at når en bestemt vigtig begivenhed finder sted, er resultatet ofte blevet ‘prissat’ allerede af de fleste af de store drenge eller de institutionelle aktører, der er dem, der virkelig flytter markederne. Eksempler er regeringer, centralbanker og hedgefonde.

Det er her detailhandlere ofte mister penge. De forventer en bestemt begivenhed som en rentebeslutning med ideen om, at det enkelte lands valuta helt sikkert vil styrke, hvis centralbanken hæver renten. Når alt kommer til alt er dette noget, vi ofte ser, og også hvad lærebøgerne antyder, er det ikke?

Lad os tage denne måneds FED-rentebeslutning som et eksempel (15. marts 2017). Alle vidste, at sandsynligheden for en renteforhøjelse var næsten 100%. Jeg spekulerer på, hvor mange handlende, der beskæftiger sig med lange dollarpositioner i dagene og timerne forud for begivenheden, og forventer et mægtigt tyrløb.

Som forventet vandrede FED. Imidlertid svækkede den amerikanske dollar sig betydeligt, da beslutningen blev afsløret. Hvordan kunne det være? Skal en valuta ikke stige, når der er en renteforhøjelse? Dette fangede mange handlende på den forkerte side af et impulsivt dollarfald. Se på dette timekort over USD / JPY:

Sådan handler du lige igennem 2

USD / JPY Time-diagram

Som du kan se, blev den amerikanske dollar blæst væk af de gode nyheder om en renteforhøjelse (ikke hvad du typisk ville forvente).

De handlende, der havde positioneret sig for amerikanske dollarstyrke, kunne ikke erkende, at denne renteforhøjelse var blevet ‘prissat’ længe før den faktisk fandt sted. Teknisk set havde dollaren nået niveauer, hvor den var ganske overvurderet. Da den nye rente blev frigivet, udnyttede de smarte handlende dette og solgte dollaren aggressivt.

 

Reagerer versus forudsigelse

En vigtig ingrediens i vellykket handel er observation! Dette er meget mere praktisk og levedygtigt end at forsøge at forudsige markedsbevægelser. Ja, vi er nødt til at se fremad og undersøge muligheden for visse resultater, men vi skal gøre det på en realistisk og proaktiv måde. Det er her teknisk analyse er af største betydning.

Lad os tage denne FED-rentebeslutning som et eksempel. De handlende og investorer, der blev forelsket i en stigende dollar og stædigt holdt fast i deres bullish bias, fik fingrene brændt i processen.

De velinformerede forhandlere håndterede på den anden side begivenheden på en forsigtig måde. De vidste, at de måtte være forsigtige her, og de observerede og analyserede sandsynligvis prishandlingen først, før de engagerede sig på markedet. Havde de været i amerikanske dollarpositioner, der førte til frigivelsen, ville de have truffet foranstaltninger for at afbøde eller eliminere deres risiko. Lad os se på et timekort igen og se, hvordan denne begivenhed kunne have været handlet af reagerer til den prishandling, der var resultatet af frigivelsen, snarere end at prøve at forudsige markedets reaktion inden tiden. Lad os zoome lidt ud …

Sådan handler du lige igennem 3

USD / JPY Time-diagram

Lad os sige, at vi ønskede at nærme os denne begivenhed virkelig omhyggeligt og bare handle med den prishandling, der fulgte ved hjælp af tekniske analyseteknikker. I dette eksempel ville vi kun have angivet kort omkring to dage efter frigivelsen ved hjælp af et langsomt stokastisk crossover-signal. Dette ville have fjernet al den øjeblikkelige risiko, som denne satsbeslutning (og FOMC-pressekonference) præsenterede. Ser du, FX-markedet er ofte ekstremt ustabilt under begivenheder som disse og direkte efter det. Mange gange foretager markedet uregelmæssige, urolige bevægelser, som let kan ryste dig ud af dine handler. Når sådanne data frigives, er likviditeten normalt meget tynd, hvilket skaber et farligt miljø at handle i. I øjeblikket af en sådan frigivelse, og umiddelbart efter det, udvides spændet normalt betydeligt, hvilket er meget uønsket..

Ved først at vente på, at et instrument afslører sin ægte retningsbestemte hensigt, kan vi engagere os i rigtig gode handler, der understøttes af solid bekræftelse. Som du kan se i diagrammet ovenfor påpegede den langsomme stokastiske indikator nogle rigtig gode salgsmuligheder, som var lette at udnytte uden stress og pres for at skulle tage de hurtige beslutninger om nyhedshandel.

Denne tilgang ville også have givet dig nok tid til at analysere situationen på forskellige tidsrammer, hvor den daglige tidsramme virkelig er vigtig. Lad os se på, hvad der skete i det daglige diagram:

Sådan handler du lige igennem 4

USD / JPY dagligt diagram

Her kan du se, at det lys, der er trykt på dagen for satsbeslutningen, har et imponerende interval og også lukket tæt på det lave. En anden faktor, der skal overvejes her, er placeringen af ​​dette kraftfulde bearish lys. Det åbnede langt over det 20-dages eksponentielle glidende gennemsnit og lukkede et godt stykke under det. Har vi brug for mere bekræftelse end dette stærke bearish lys? Du vil bemærke, at parret fortsatte med at falde i seks på hinanden følgende dage efter denne store, afgørende dag.

Lad os se på et andet eksempel på hvor ‘Reagerer’ var en meget sikrere og mere effektiv tilgang end ‘Forudsige’. Denne gang undersøger vi en politisk katalysator, der forårsagede enorm volatilitet, ikke kun på valutamarkedet, men også på andre markeder som aktie- og råvaremarkederne. Nysgerrig endnu?

Sådan handler du lige igennem 5

USD / JPY dagligt diagram

Nogle af jer vil genkende dette fremtrædende lys. Ja, du gættede det – effekten forårsaget af det amerikanske præsidentvalg sidste år.

Hvis du undersøger dette daglige lys med dets imponerende rækkevidde på cirka 465 kerner, vil du bemærke, at det har en meget lang nedadgående væge (skygge). Dette fortæller os, at der var enorm volatilitet den dag. Lyset åbnede og handlede omkring 395 pips lavere. Derefter foretog en skarp vending og steg 465 pips til sin høje, hvorefter den gav tilbage 21 pips for at udskrive en temmelig stærk tæt på at afslutte dagen. Sådan ser det ud på et timeskema:

Sådan handler du lige igennem 6

USD / JPY Time-diagram

Imponerende prishandling er det ikke?

Lad os vende tilbage til måder, hvordan man håndterer enorm volatilitet som denne. Husk, at vi overvejer måder, hvorpå vi kan mindske vores risiko og øge vores chancer for succes reagerer til den prishandling, vi støder på, ikke på det, vi hører over nyhederne, eller hvad alle forventer at ske osv.

Du vil ikke præpositionere dig selv i begivenheder som dette præsidentvalg. Du kan måske begrunde, at du kunne have tjent en båd fuld af penge, hvis du købte USD / JPY på valgdagen lige før resultaterne blev afsluttet. Det er rigtigt, du har måske dræbt, men du ville sandsynligvis ikke have gjort det. Er du opmærksom på, at du ville være stoppet ud af din position, hvis du havde brugt et stoptab mindre end 312 kerner? Det er, hvis du var heldig nok til at købe lavt på dagen. Hvis du havde købt højt på dagen, ville dit stoptab have været mindst 392 pips fra din post. Så vi kan komme til den konklusion, at meget få handlende, der præpositionerede sig i lange handler lige før valget, overlevede faktisk den massive udsalg, der fulgte tidligt den 19.11.2017. Ser du, det er unormalt at bruge et stoptab på mellem 300 og 400 pips på USD / JPY. Forhandlere bruger normalt ikke stoptab bredere end 100-200 pips på dette par.

Sådan kunne du have spikret denne opsætning. Lad os vende tilbage til det daglige diagram:

Sådan handler du lige igennem 7

USD / JPY dagligt diagram

Hvis du undgik denne ekstremt ustabile handelsdag (som du burde have) og trådte længe den følgende dag, da denne ustabile dags højde blev brudt, ville du have fået dig selv til en storslået handel!

Et godt niveau for stoptabet ville have været på 50% retracement af signallysets rækkevidde. Når vi støder på et lys med en så lang væge (393 kerner!), Vil vi ikke placere et stoptab under det lave af vægen. Dette ville gøre stoptabet utroligt bredt, hvilket er den sidste ting, du gerne vil gøre. Hvis du havde gjort det, ville dit stoptab være forfærdelige 469 kerner. At placere et stoptab på 50% retracement halverer stoptabafstanden og giver dig mulighed for at bruge dobbelt positionstørrelse og stadig risikere den samme procentdel af din kontos egenkapital. Med den dobbelte partistørrelse ville din fortjeneste eskaleret dobbelt så hurtigt sammenlignet med den større stop-loss-mulighed. Du ville også have været i stand til at opnå et meget bedre forhold mellem risiko og belønning med det strammere stoptab.

Du bemærker, at stoptabet i dette eksempel er placeret under det 20-dages eksponentielle glidende gennemsnit. Dette glidende gennemsnit giver ofte fremragende dynamisk understøttelse i en stærk uptrend, derfor hjælper det med at have det mellem markedsprisen og dit stoptab.

Når du handler mindre afvisningslys end det i dette eksempel, placerer du normalt et stoptab under det lave af vægen. Dette er den mere konservative måde.

Så hvad med et mål? Nå, med et så strålende bullish afvisningslys som dette, kunne du let sigte mod tre til fire gange afstanden til dit stoptab. I dette tilfælde lavede parret et fantastisk løb på 1270 kerner, før de korrigerede lavere. Det er 5,4 gange afstanden til dit stoptab. Et konservativt mål ville have været 2-3 gange afstanden af ​​dit stoptab. Husk, at der er mange forskellige måder at styre dine mål på og spore dine stoptab. Vi vil dog diskutere dette på en anden dag.

Sådan handler du lige igennem 8

USD / JPY dagligt diagram

I dette diagram er målet sat til 705 kerner, hvilket er 3 gange afstanden til stoptabet.

 

Vær forberedt på mere volatilitet

I øjeblikket overskygges den mørke Brexit-sky den britiske økonomi. Theresa May har til hensigt at udløse artikel 50 onsdag den 29. marts. Dette vil starte Storbritanniens toårige exitproces.

Meget af Brexit er allerede blevet ‘prissat’ af markedsaktører. Ikke desto mindre vil vejen frem sandsynligvis være ujævn med meget omsættelig markedshandling. På den ene side vejer Brexit-temaet pundet, og på den anden side støtter udsigterne til højere inflation i Storbritannien det (Bank of England bliver nødt til at imødegå denne stigning i inflationen ved at hæve renten, som i sig selv understøtter pundet).

I mellemtiden har den nye amerikanske præsident, Donald Trump, potentialet til at rocke markederne til enhver tid. Hans aggressive tilgang til at lede USA holder markedsaktører på tæerne.

Lad os ikke glemme Eurozonens problemer. Det indre marked er i færd med at miste et af dets vigtigste medlemmer (Storbritannien). Hvis nogle af dets andre medlemmer tog samme vej, ville det afveje regionens økonomiske effektivitet og underliggende samarbejdsstyrke.

 

Afslutningsvis

Uanset om vi støder på politiske begivenheder på højt niveau, vigtige politiske beslutninger truffet af centralbanker eller alvorlige økonomiske data, kan vi få det bedste ud af enhver situation ved at observerer den prishandling, der er resultatet af disse katalysatorer. Med begivenheder, der medfører en risiko for ekstrem volatilitet, hjælper det med at stå til side, indtil den oprindelige volatilitet aftager, inden du træffer dine handelsbeslutninger.

Mange af de største markedsaktører, der har kapacitet til faktisk at flytte markederne, tager normalt nok tid til korrekt at analysere en bestemt situation, før de handler efter den. Du må ikke have travlt med at hoppe ind i en handel. Vent på den rigtige mulighed for at præsentere sig selv.

Endelig må du ikke tage noget for givet, når det kommer til, hvad markedsreaktionen skal være, eller hvad det normalt er, når ‘dette’ eller ‘det’ sker. Prishandlingen viser dig, hvad der virkelig foregår.

Glad handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me