Maj dag! Maj dag! Udstøde! Udstøde!!

Er du en af ​​de handlende, der bare håber på det bedste, når en handel bare ikke fungerer, som du ville have det? Selvom der ikke er noget galt med at forblive positiv og håbe på det bedste, har vi ikke råd til at ignorere alvorlige advarselsskilte, når de kommer over vores vej. Ser du, det er afgørende at være disciplineret og overholde dine handelsplaner, men nogle gange kan handelsparametre, der er sat i sten, skade din rentabilitet. Vi skal være fleksible nok til at tilpasse os til stadigt skiftende markedsforhold. Nogle gange er vi nødt til at handle som en kamppilot. Hvis din jet brænder ud, skal du straks opgive den – eller stå over for konsekvenserne.

Lad os undersøge nogle få vigtige RØDT FLAG advarselssignaler, du skal passe på, når du administrerer dine åbne handler.

 

Afvisningslys til ekstreme priser

Når prisen på et valutapar eller andet finansielt instrument bevæger sig hurtigt i en retning og strækker sig langt fra gennemsnittet, når det ofte et udmattelsespunkt. På dette tidspunkt er der ikke nok købere (i tilfælde af et bullish træk) til at fortsætte med at skubbe prisen højere. Det er her, du skal være forsigtig, hvis du er i en lang position. Når dette sker, vender prisen ofte mod middelværdien, som kan spise meget af dit flydende overskud og endda fremkalde et tab på dine vegne. Lad os se på nogle praktiske eksempler:

1. majAUD / USD dagligt diagram (2016)

De sorte pile markerer afvisningslysene, der blev dannet i denne periode. Disse bearish afstødningslys blev alle dannet på niveauer, der var relativt langt fra gennemsnittet, hvilket i dette tilfælde er repræsenteret af det 20-dages eksponentielle glidende gennemsnit.

Stearinlys et, to og fire har ret store røde kroppe. Dette indikerer bestemt salg i disse dage og naturligvis en slutkurs, der er lavere end den åbne pris. De har også væger, der stikker frem til topsiden, hvilket indikerer afvisning af højere priser. Det viser os også, hvordan bjørnene fik kontrol over markedet ved at sige noget ved brutal kraft. Tyrerne bestræbte sig på at skubbe prisen til nye højder, men blev overbevisende overvældet af bjørnene hver gang. Lad os zoome ind for at få et bedre overblik over lys 1, 2 og 4:

2. maj

3. maj

4. maj

AUD / USD dagligt diagram (2016)

Disse tre afvisningslys har et par ting til fælles, men deres mest fremtrædende lighed er det faktum, at de er baade opslugende søjler. Overvindende søjler kan være kraftige reverseringssignaler, især hvis de ligger langt fra middelværdien (og står over for middelværdien). Du skal være på udkig efter stearinlys som disse, især dem med usædvanligt store intervaller. Afvisningslys, uanset om det er pinbars eller oversvømmende søjler, er endnu mere farlige, når de lukker eller tæt på deres nedture.

Stearinlys nummer tre er et stjernestearinlys, som også kaldes en bearish pinbar. Denne type lys er, ligesom en, to og fire, et kraftigt reverseringssignal.

Lad os sige, at du var i en god købsposition, og din handel var i fortjeneste med lidt mere end 100 kerner. Nu, når du holder øje med din rentable handel, giver prisen et godt løb, men savner din profit med kun 12 kerner. Et par timer senere er lys 3 afsluttet. I slutningen af ​​dagen (lys 3) kan du ikke tro, at prisen kun vender 12 pips, der er bange for dit mål. I mellemtiden har du flyttet dit stoptab til breakeven for at eliminere potentielle tab på grund af skarpe tilbageførsler.

Det er her mange handlende efterlader alle deres penge lige på bordet. De erkender ikke, at oddsene lige er vendt mod dem. I dette tilfælde er deres stoptab ca. 100 kerner væk fra markedsprisen. De begrunder, at da parret er i en opadgående tendens, og prisen er over både 200-MA og 20-EMA, er de sikre på at holde fast i deres vinderposition. Når alt kommer til alt er der en pude på 100 pip mellem deres stoptab og markedsprisen, og prisen vil ’til sidst nå deres mål i sidste ende’.

I mellemtiden var institutionelle forhandlere (som er dem, der flytter markedet) allerede begyndt at skalere ud af deres lange eksponering for parret, da de bemærkede det aftagende bullish momentum. Modtrendshandlere bemærker også denne svaghed og træder ind med nogle korte positioner. Den følgende dag ser vi fortsat salg, og prisen falder aggressivt. Lad os zoome lidt ind:

5. majAUD / USD dagligt diagram (2016)

Lige før dette pinbar-lys ser vi et bullish lys med en lang væge opad. Dette kaldes et ‘testlys’. Det ser stort set det samme ud som et bearish pinbar-lys, men det kvalificerer sig ikke nøjagtigt som pinbar på grund af dets tætte placering, der er for langt op i lysets rækkevidde. Selvom dette testlys ikke er et så stærkt baissignal som pinbar, der fulgte det, er det bestemt noget, du skal være opmærksom på, når du støder på det.

Et blåt (hausse) testlys skal være i de nederste 50% af dets samlede rækkevidde. Det betyder, at dens øvre skygge skal være mindst halvdelen af ​​lysets størrelse. (En lysestage væger kaldes også skygger).

Da pinbarstearket endelig lukkede, var den tekniske besked ret klar: tyre havde mistet kontrollen med markedet.

Så hvad skulle du have gjort i dette tilfælde? Bør du have lukket din position helt eller taget delvis fortjeneste og flyttet dit stoptab højere? Skulle du overhovedet have forladt din holdning uændret? Husk, at vi ser på dette diagram i bakspejlet. Vi har alle svarene i dette øjeblik. Men når du er i den situation, hvor du har brug for at træffe beslutningen, ved du selvfølgelig ikke, hvad der skal ske. Som altid er vi nødt til at overveje det mest sandsynlige resultat og styre vores handler i overensstemmelse hermed.

Da testlyset lukkede sig, var prisen ca. 115 kerner fra 20-EMA. Dette er en betydelig afstand fra dette glidende gennemsnit, hvilket er en god måde at måle instrumentets kortsigtede middelværdi på. Den store kløft mellem prisen og gennemsnitsværdien kombineret med den afviste afvisning af testlyset burde have været tilstrækkelig dokumentation for, at du i det mindste skalerer dig ud af din position til en vis grad. Derefter, da den følgende dag viste sig at være en stærk pinbar, ville det have været klogt at overveje at lukke din position fuldstændigt, selvom dit mål endnu ikke var blevet ramt. Jeg ville personligt have taget mine 100 pips og ‘kaldt det en dag’. Da jeg først begyndte at handle, vidste jeg selvfølgelig ikke noget om afvisningslys eller tilbageførsel til gennemsnittet. Jeg vidste heller ikke, hvor vigtig den daglige tidsramme er for teknisk analyse. Jeg lavede fejl det meste af tiden.

Selv da jeg senere begyndte at bruge daglige tidsrammer, holdt jeg ofte stillinger, som jeg skulle have lukket med det samme, da jeg så de røde lys blinke. Når du er en begynderhandler, vil du ikke indrømme, at du tager fejl, og selvfølgelig har du ikke oplevelsen af ​​altid at erkende farerne for, hvad de virkelig er.

Som du kan se i diagrammet ovenfor, ville du være stoppet ved breakeven, hvis du ikke havde handlet proaktivt, da du så de tidlige advarselssignaler om en forestående vending. Nogle gange er det bedre at bare tage den fortjeneste, du allerede har, end at holde fast i en position, når sandsynlighederne klart har vendt mod dig.

Indtil videre har vi brugt kombinationen af ​​lysestage-mønstre og afstanden fra gennemsnitsværdien til at identificere farlige modtrendstrækninger mod middelværdien. Der er dog flere teknikker, hvormed du kan identificere mulige trusler mod dine åbne handler. Jeg kan ikke gennemgå dem alle lige nu, men der er et ret praktisk værktøj, der kan hjælpe dig med at bestemme, hvornår en prisbevægelse er blevet overudvidet og muligvis moden til en tilbagetrækning mod den fremherskende tendens. Hvad venter vi på, lad os se det!

 

Relativ styrkeindeks (RSI)

Det relative styrkeindeks er en indikator, som blev udviklet af Welles Wilder for mange år siden. RSI er en momentumindikator, der svinger mellem overkøbt og oversolgt niveau. Disse niveauer kan ændres såvel som periodens inputparametre. Standard RSI-indstillingen bruger 14 perioder i sin beregning og tegner den relative styrke på et diagram, der svinger mellem 0 og 100. Når RSI er over 70-tærsklen, anses det bestemte instrument for at være overkøbt. Når den falder under 30, anses den for at være oversolgt.

Jeg kan godt lide at lege med indikatorindstillinger, og jeg har fundet ud af, at RSI er et fænomenalt værktøj til at påpege mulige prisangivelser. Selvfølgelig skal denne indikator tilpasses til forskellige tidsrammer og bør ikke være den eneste faktor, der tages i betragtning, når der træffes handelsbeslutninger.

Lad os bruge en RSI-input på 5 perioder med en overkøbt tærskel på 75 og en oversolgtærskel på 25. Her er AUD / USD dagligt diagram igen:

6. majAUD / USD dagligt diagram (2016)

Her kan du se, at RSI-indikatoren blev overkøbt enten når eller lige før lys nummer 1, 3 og 4 dukkede op. Lige før lys nummer 2 blev dannet var RSI på 69, hvilket næsten er overkøbt. Så i alle fire tilfælde leverede RSI-indikatoren tidlige advarsler til bullish forhandlere om, at der sandsynligvis vil opstå modtrendskorrektioner. Hvad der gør denne indikator så fantastisk, er at den ville have advaret dig om disse rettelser mindst 24 timer før de fandt sted!

RSI bør ideelt set bruges i kombination med andre indikatorer eller i det mindste med udløsende priser for de bedste resultater. Under urolige markedsforhold, hvor der opstår dybe modtrendskorrektioner, er RSI-indikatoren det ideelle værktøj til at advare dig om overhængende farer. Det minder mig om, hvordan bavianer og abearter her i det sydlige Afrika fungerer. De har alle slags naturlige fjender som store ørne, slanger, karakaler, ræve, leoparder, løver osv. Så de stoler normalt på, at en af ​​de ældre primater i gruppen sidder et eller andet sted i et højt træ eller en klippe, på udkig efter disse rovdyr. Mens ‘vagt-abe’ scanner området for potentielle farer, kan resten af ​​gruppen fokusere på at indsamle mad, pleje osv..

I dette tilfælde leverede RSI-indikatoren med AUD / USD effektivt tidlige advarselssignaler til handlende i lange positioner.

Selvfølgelig er RSI også et kraftfuldt værktøj til at identificere handelsmuligheder, men i dette tilfælde brugte vi det kun til at advare os om truende korrektioner mod åbne positioner.

Lad os se på et andet eksempel på, hvor prisen vendte tilbage til middelværdien (20-EMA), efter at et kraftigt afvisningslys var dannet langt fra middelværdien. I dette tilfælde gav RSI-indikatoren (indstillet til 5 perioder med overkøbte / oversolgte niveauer på 85/15) en overkøbt læsning lige før dette massive afvisningslys opstod. Her er diagrammet:

7. majGBP / JPY dagligt diagram (2014)

Fantastisk, er det ikke! Hvordan ville du have formået en åben lang position, hvis du så et sådant aggressivt bearish afvisningslys?

Afslutningsvis

Vi er nødt til at være opmærksomme og sarte, når vi styrer vores åbne handler. Når vi ser klare advarselssignaler, er vi nødt til at revurdere vores handel (er) og om nødvendigt trække i ‘skub ud’ -grebet (afslut handel). At være lydhør på det rigtige tidspunkt vil spare dig for unødvendige tab.

I visse situationer vil du hellere flytte dit stoptab aggressivt højere i stedet for at lukke positionen. Under andre omstændigheder skal du skalere ud af din position (lukke en del af den) og spore dit stoptab. Dette vil afhænge af trendstrukturen, og hvor aggressivt afvisningslyset er.

Rentabel handel!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me