Ugentligt udsyn, 1. februar – 5. februar 2021: De vigtigste økonomiske begivenheder at se denne uge

Den amerikanske dollar slutter i denne uge på et bullish spor, da det globale aktiemarked forbliver deprimeret på grund af flere negative bekymringer, som har øget efterspørgslen efter usikkerhed til den amerikanske valuta. I mellemtiden kunne gevinsterne i den amerikanske dollar også være forbundet med de økonomiske data fra USA, som ikke var så dårlige som frygtet. Bekymringerne for en kort presse med hensyn til hedgefonde, bekymringer over virksomhedernes indtjening og forsinkelser i koronavirusvaccinationer har imidlertid stoppet det bullish rally i globale aktier, som kunne fortsætte med at løfte dollaren på kort sigt.

På den internationale front har den langvarige kinesisk-amerikanske krig også spillet en vigtig rolle i støtten til den amerikanske usikker dollar. En anden faktor, der også kan skade markedssentimentet, kan være frygt for en global økonomisk recession, selvom koronavirusvaccinationer er på vej. Dette kan tilskrives frygt for den langsomme immuniseringshastighed og mangel på midler, der tackler begge virusvarianter, nemlig de britiske og sydafrikanske mutationer.

Ser vi fremad i den kommende uge, kunne PMI for industrien og arbejdsløshedsfrekvensen sammen med pengepolitiske erklæringer og RBA Gov Lowes tale føre til masser af overskrifter for at holde markederne i bevægelse. De geopolitiske spændinger og udviklingen vedrørende den amerikanske præsident Joe Bidens stimuluspakke på 1,9 billioner $ vil også blive fulgt tæt over havet. Alle disse faktorer kunne spille en nøglerolle til bestemmelse af risikoniveauer på markedet.

Top økonomiske begivenheder at se denne uge

1. – ISM Manufacturing PMI – Mandag – 10:00 GMT

Disse data frigives typisk af Institute for Supply Management. Det afspejler forretningsforholdene i den amerikanske fremstillingssektor. Det er en nøgleindikator for den samlede økonomiske situation i USA. Resultater over 50 ses som bullish for USD, mens aflæsninger under 50 betragtes som negative eller baisse for greenback.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 60.7

DEV: 2,60

Ulemper: 56.6

DATO: 01/05/2021 23:00

2. – RBA-rentebeslutning – mandag – 22:30 GMT

Denne beslutning meddeles af Reserve Bank of Australia. Hvis stemningen fra RBA er hawkisk med hensyn til de økonomiske udsigter i Australien og øger renten som følge heraf, betragtes det som et bullish eller positivt tegn for AUD. Alternativt, hvis RBA har et dovish syn på den australske økonomi og holder den løbende rente eller sænker den, forstås den som baisse for Aussie.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 0,1%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,1%

DATO: 12/01/2020 11:30

3. – NZD-beskæftigelsesændring – tirsdag – 16:45 GMT

Disse data frigives typisk af Statistik New Zealand. Den måler eventuelle ændringer i antallet af beskæftigede i New Zealand. Med enkle ord efterlader en stigning i denne indikator en positiv indvirkning på forbrugerudgifterne, hvilket igen stimulerer den økonomiske vækst. Således forstås en høj læsning som bullish for NZ-dollaren; omvendt betragtes en lav aflæsning som baisse.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -0,8%

DEV: 0,00

Ulemper: -0,8%

DATO: 11/04/2020 05:45

ii) – Arbejdsløshedsprocent:

Disse data frigives typisk også af Statistik New Zealand. Den måler antallet af ledige arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. En stigning i satsen indikerer en manglende ekspansion inden for det newzealandske arbejdsmarked. Derfor fører en stigning til svækkelse af den newzealandske økonomi. Således forstås lave aflæsninger som bullish for NZ-dollaren; på den anden side betragtes høje aflæsninger som baisse.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 5,3%

DEV: -0.15

Ulemper: 5,4%

DATO: 11/04/2020 05:45

4. – RBA Gov Lowes tale – tirsdag – 20:30 GMT

Philip Lowe har erstattet Glenn Stevens som guvernør for Australiens centralbank. Tidligere var Lowe vicegeneraldirektør for Australiens Reserve Bank, en stilling, som han havde fra februar 2012. Som chef for centralbanken, der kontrollerer korte renter, har han nu mere kontrol over AUD-værdien end nogen anden person. En døvtone omkring de australske økonomiske udsigter forstås som baisse for AUD. Tværtimod betragtes en hawkisk tone som en bullish eller positiv faktor.

5. – ADP-beskæftigelsesændring – onsdag – 8:15 GMT

Disse data frigives normalt af Automatic Data Processing Inc. Det giver et mål for ændringen i antallet af beskæftigede i Amerika. Kort sagt giver en stigning i denne indikator en positiv indvirkning på forbrugerudgifterne, hvilket stimulerer den amerikanske økonomiske vækst. Derfor ses høje tal som positive eller hausse for den amerikanske valuta; omvendt ses lave tal som negative eller baisse for den amerikanske valuta.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -123 K

DEV: -0,43

Ulemper: 88 K

DATO: 01/06/2021 21:15

ii) – ISM Services PMI:

Disse data frigives typisk af Institute for Supply Management (ISM). Det indikerer forretningsforhold i den amerikanske ikke-fremstillingssektor. Det er værd at nævne, at ikke-fremstillingssektoren ikke påvirker BNP, hverken positivt eller negativt, lige så meget som ISM Manufacturing gør. Resultater over 50 forstås som bullish for USD, mens aflæsninger under 50 betragtes som negative eller baisse for greenback.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 57.2

DEV: 1,82

Ulemper: 54.6

DATO: 01/07/2021 23:00

6. – Bank of Englands pengepolitiske rapport – torsdag – 7:00 GMT

i) – Bank of England frigiver typisk denne rapport efter udgangen af ​​hvert kvartal. Den giver en komplet økonomisk analyse og de inflationsfremskrivninger, som Bankens pengepolitiske komité baserer sine rentebeslutninger på, og præsenterer en vurdering af mulighederne for britisk inflation i de følgende to år. Derfor ses høje tal som positive eller hausse for GBP, og omvendt er lave tal negative for GBP-valutaen.

ii) – BoE-rentebeslutning:

Denne beslutning frigives af Bank of England. Hvis BoE’s holdning er hawkisk med hensyn til de økonomiske udsigter i Storbritannien, og det derfor hæver renten, betragtes dette som positivt eller hausse for GBP. Omvendt forstås et døvudsigt og fortsættelse af den igangværende rente eller rentesænkninger som negative eller baisse.

FAKTISK: 0,1%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,1%

DATO: 12/17/2020 20:00

7. – CAD-beskæftigelsesændring – fredag ​​- 8:30 GMT

Disse data frigives typisk af Statistics Canada. Det er et mål for ændringen i antallet af beskæftigede i Canada. En stigning i denne indikator har positive konsekvenser for forbrugsudgifterne, hvilket stimulerer den økonomiske vækst. Derfor ses en høj aflæsning som positiv eller bullish for CAD; omvendt ses lave aflæsninger som negative.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -62,6 K

DEV: -0,39

Ulemper: -27,5 K

DATO: 01/08/2021 21:30

ii) – CAD-ledighed:

Disse data frigives typisk af Statistics Canada. Den måler antallet af arbejdsløse arbejdere divideret med den samlede civile arbejdsstyrke. Renteforhøjelser indikerer manglende ekspansion inden for det canadiske arbejdsmarked, hvilket er en førende indikator for den canadiske økonomi. Således har en stigning i tallene en tendens til at svække den canadiske økonomi. Med enkle ord ses en lav aflæsning som positiv eller bullish for CAD, mens en høj figur ses som negativ eller baisse.

Tidligere udgivelse

FAKTISK: 8,6%

DEV: 0,00

Ulemper: 8,6%

DATO: 01/08/2021 21:30

8. – Ændring af beskæftigelse uden for gården – Fredag ​​- 8:30 GMT

Disse data frigives normalt af US Bureau of Labor Statistics. Det viser antallet af nye job skabt i løbet af den foregående måned i alle ikke-landbrugsvirksomheder. Enhver ændring i de månedlige lønninger kan være ekstremt ustabil på grund af det tætte forhold til amerikanske økonomiske politiske beslutninger truffet af Centralbanken. Derfor ses en høj aflæsning som positiv eller bullish for USD, og ​​en lav aflæsning ses som negativ

Tidligere udgivelse

FAKTISK: -140 K

DEV: -1,47

Ulemper: 71 K

DATO: 01/08/2021 21:309. – ECBs pengepolitiske erklæring og pressekonference – torsdag – 13:30 GMT

Efter ECBs økonomiske politiske beslutning holder ECB’s præsident en pressekonference om pengepolitik. Hans kommentarer påvirker normalt Euroens volatilitet og bestemmer en kortsigtet positiv eller negativ bias. Således ses et hawkisk udsigter som positive eller hausse for euroen; omvendt ses en døvsyn som negativ eller baisse.

10. – PMI for tysk flashfremstilling – fredag ​​- 8:30 GMT

Disse data frigives typisk af Markit økonomi. Den undersøger forretningsforholdene i den europæiske fremstillingssektor. PMI for fremstillingsvirksomhed ses som den kritiske indikator for forretningsforhold og de overordnede økonomiske forhold i Tyskland, da fremstillingssektoren dominerer en stor del af det samlede BNP. Således ses en høj aflæsning over 50 som bullish for EUR, mens en lav aflæsning under 50 ses som baisse.

FAKTISK: 58.3

DEV: -0,26

Ulemper: 58.6

DATO: 01/04/2021 08: 55ii) French Flash Services PMI: Disse data frigives typisk af Markit Economics, baseret på mange private fremstillings- og serviceselskaber i den private sektor. Dataene frigives normalt den 3. arbejdsdag i hver måned. Hvert resultat vægtes efter virksomhedens størrelse og dets bidrag til den samlede produktion eller ydelse af tjenester, der tegnes af den delsektor, som det pågældende selskab tilhører. Resultaterne præsenteres i overensstemmelse med de stillede spørgsmål og viser procentdelen af ​​respondenter, der rapporterer en forbedring, en forværring eller ingen ændring siden den foregående måned. Et tal over 50,0 angiver industriens udvikling; omvendt viser et tal under 50.0 branchens sammentrækning. Tidligere frigivelse

FAKTISK: 49.1

DEV: -0,43

Ulemper: 49.8

DATO: 01/06/2021 09:00

1m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me