Med databeskyttelse, der skaber overskrifter, her er hvordan Blockchain kan holde vores data sikre

Databeskyttelse er et varmt emne lige nu. Forbrugere i Europa vil have brugt de sidste par uger på at sigtes via e-mail efter e-mail fra virksomheder, der desperat forsøger at holde kontakten med dem efter det skelsættende nye GDPR databeskyttelseslovgivning.

I mellemtiden er meget af resten af ​​verden opmærksom på skandalen og kontroversen omkring Facebook og Cambridge Analytica.

Selvom du ikke er opmærksom på detaljerne i sagen, er det klart, at Facebook og andre store platforme kommer under intens kontrol for deres brug (eller misbrug) af deres brugeres data.

Disse begivenheder er bare de seneste i en lang historie med anstrengte forhold mellem kunder og teknologivirksomheder, når det kommer til databeskyttelse.

68% af befolkningen stoler ikke på mærker til at håndtere deres oplysninger korrekt, idet 63% mener, at de skal tage ansvar for deres egne data.

Men her er sagen – de fleste mennesker ser ikke deling af deres data som roden til alt ondt. Faktisk, mere end halvdelen af ​​alle respondenter i en nylig undersøgelse troede data var afgørende for økonomiens drift.

61% af befolkningen i aldersgruppen 18-24 betragtede deres data som et aktiv, noget de kunne bruge til at forhandle bedre tilbud.

Så situationen er ikke så enkel som ‘folk ønsker ikke at dele deres data med virksomheder’. Folk forstår generelt, at deres data er en vigtig del af den moderne onlineøkonomi og kan bruges til at forbedre deres oplevelse.

Problemet er, at de føler, at de mangler kontrol og ikke stoler på onlineplatforme til at administrere deres data ansvarligt og med deres interesser i tankerne.

I dette kan de godt have ret. Lad os se på, hvordan onlineplatforme bruger vores data.

En dataøkonomi

I Cambridge Analytica-skandalen var et tredjepartsfirma i stand til at få adgang til Facebook-brugernes personlige data. Disse oplysninger blev derefter brugt til at påvirke politiske kampagner og i sidste ende valg.

Bekymrende, helt sikkert. Men i de fleste tilfælde er tingene ikke helt så uhyggelige. Den vigtigste – eller i det mindste den officielle – brug af vores data af platforme som Facebook og Google er i reklamer.

Da vores data afslører meget om de ting, vi nyder, fortæller det annoncører, hvad vi mest sandsynligt vil købe. Google og Facebook arbejder med annoncefirmaer ved at bruge vores data til at hjælpe dem med at målrette annoncer mod folk, der vil reagere positivt (læs: klik på annoncen og køb, hvad den sælger).

Det er en god idé, men i denne model er annoncevirksomheder tvunget til at gå gennem disse tredjepartsplatforme i stedet for at interagere direkte med forbrugerne.

Det betyder, at annoncer ofte er dårligt målrettede, og at kunder står over for masser af annoncer, som de ikke er interesserede i, for ting, de ikke er interesseret i at købe. Lyder velkendt?

Tingene er, ligesom datadeling, de fleste mennesker ser ikke reklamer som djævelen. 83% af befolkningen foretrækker at have gratis indhold med annoncer, end at betale for annoncefrit indhold, hvilket tyder på, at de forstår afvejningen og er glade for at tolerere annoncer til en vis grad.

Det, folk bryder sig om, er påtrængende, irriterende og dårligt målrettede annoncer. De ønsker, at deres data skal bruges på en måde, der ikke kun er sikker, men også genererer nyttige resultater for dem i form af meningsfuld og tålelig reklame.

Nøglen til at opnå dette er mere gennemsigtighed og et mere ærligt og direkte forhold mellem annoncører og forbrugere.

Og nøglen til at kunne være blockchain-teknologi.

Brug af blockchain til at gøre annoncering bedre

I den samme undersøgelse, der blev nævnt tidligere, sagde 88% af respondenterne, at gennemsigtighed var afgørende for at få dem til at stole på, hvordan deres data blev brugt og indsamlet.

Derfor kan blockchain være et så nyttigt værktøj her. Det er bygget til gennemsigtighed, så transaktioner kan foregå på en sikker og tillidsfuld måde og minimere korruption.

Hvad mere er, blockchain giver os mulighed for at opbygge netværk uden et centralt punkt. Dette fjerner behovet for en mellemmand som Facebook eller Google, så annoncører kan interagere direkte med deres potentielle kunder.

Dette er hvad blockchain-startups kan lide Venlige annoncer laver. De bygger en platform, hvor annoncører, udgivere opretter forbindelse direkte, og brugerne har fuld kontrol over deres egne personlige data.

I stedet for at lade deres personlige oplysninger være i hænderne på store tredjeparts-teknologivirksomheder, kan brugerne beslutte, hvilke annoncører der får adgang til dem og får betalt i tokens, når de gør det. De kan arbejde med virksomheder, som de rent faktisk vil høre fra, og fravælge annoncer fra dem, de ikke har.

Kæmpe mellemmænd i online-reklamepladsen indhenter det meste af indtægterne, så et decentraliseret økosystem vil i høj grad gavne udgivere og annoncører i dette rum. I slutningen af ​​dagen vil selv brugerne få gavn af det, fordi de får vist mere målrettede og relevante annoncer.

Et andet firma med en lignende model er FLAGERMUS, der har bygget deres helt egen browser, kaldet Brave, for at gøre reklamer mere retfærdige.

Denne slags modeller åbner også muligheden for, at annoncører bruger ‘venligere’ reklamestil som chatbots og push-underretninger, fordi de kan opbygge et mere personligt forhold til deres kunder i stedet for at stole på kedelige, påtrængende bannerannoncer.

Da vores data kommer mere og mere under rampelyset, har vi brug for en ny måde at håndtere dem på, der fungerer for alle. Blockchain kan hjælpe os med at gøre det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me