Prognose for naturgaspris for 2021 og fremtidige forudsigelser |

Naturgas – Prognoseoversigt

Prognose for naturgas: H1 2021

Pris: $ 2,33

Prisdrivere: Sommerpåvirkning, Bearish Correction, Doji-mønstre, Ugentlig Bearish Engulfing

Prognose for naturgas: 1 år

Pris: $ 3,45

Prisdrivere: Svagere dollar midt i COVID-19-baseret stimulans, faldende trekantudbrud, 50 EMA-crossover

Prognose for naturgas: 3 år

Pris: $ 4,45

Prisdrivere: Forbedrede økonomiske forhold, Svagere dollar, Dovisk pengepolitik

 

På det seneste har naturgas stødt på fremragende bevægelser, der har fået + $ 0,28 i sine priser og rapporteret en stigning på 10,76% i en periode på kun en måned. [[Naturgas]] handles i øjeblikket til $ 2,70 og spretter fra juni 2020-lavpunktet på 1.529. Råvaren er steget med + 0,21 $ eller 7,98% i løbet af de sidste seks måneder. Gennemsnitsprisen på naturgas på det nationale benchmark Henry Hub i Louisiana var $ 2,05 pr. Million britiske termiske enheder (MMBtu) i 2020, hvilket var den laveste gennemsnitspris på naturgas i årtier. 

I starten af ​​året forblev priserne relativt lave på grund af den lavere efterspørgsel efter naturgas til rumopvarmning i mildt vintervejr. Både naturgasproduktion og -forbrug blev reduceret i løbet af 2020, da økonomien stod over for krisen forårsaget af coronaviruspandemien, hvilket resulterede i lave priser i løbet af året. Priserne blev yderligere sænket i marts i løbet af foråret, da reaktionerne på coronaviruspandemien resulterede i afbrydelser af økonomiske aktiviteter, der drev efterspørgslen efter naturgas ned. I juni var Henry Hub-prisen i gennemsnit $ 1,66 / MMBtu, hvilket var den laveste månedlige pris i årtier. På grund af den faldende produktion af naturgas og øget eksport af flydende naturgas (LNG) begyndte priserne imidlertid at vokse i anden halvdel af året med en enestående årlig præstation, der så naturgas stige med + $ 1.156 og tilføjede i alt 68,64% sidste år. 

Seneste ændringer i naturgasprisen

Periode  Skift ($) Lave om (%)
30 dage  +0,28 10,76%
6 måneder  +0,21 7,98%
1 år  +1.156 68,64%

Forudsigelse af naturgaspris for de næste 5 år

Den globale efterspørgsel efter naturgas forventes at vokse med 2,8% i 2021, hvilket er lidt højere end faldet i 2020, men det muliggør et opsving mod niveauet for 2019. Denne prognose er langt fra den årlige ændring på 7,5%, der blev observeret i 2010 efter finanskrisen i 2009. Denne prognose fra VVM blev frigivet med to hovedadvarsler:

1 – Ikke alle regioner påvirkes lige meget af opsvinget på det globale gasmarked. De nye markeder vil blive betragtet som de vigtigste drivkræfter for væksten i efterspørgslen i 2021 og de kommende år, mens de modne markeder vil trænge igennem effekten af ​​faldende efterspørgsel i 2020. De hurtigt voksende markeder som Asien, Afrika, Sydamerika, Mellemamerika og Mellemøsten forventes at være de vigtigste drivkræfter for væksten i efterspørgslen i 2021. Modne markeder vil dog sandsynligvis se et mere gradvist opsving, mens nogle måske forbliver under deres efterspørgselsniveauer i 2019.

2 – De sektorielle drivkræfter for vækst er alle relateret til betydelig usikkerhed. Den stigende konkurrence mellem brændstoffer og langsom vækst med hensyn til elefterspørgsel forventes at påvirke forbrændingen af ​​gas i kraftproduktionen, da gaspriserne kommer sig tilbage fra de lave niveauer i 2020. Industrielt gasforbrug, især for asiatiske eksportdrevne industrier, er stærkt afhængig af økonomisk genopretning, hvilket er meget usikkert på grund af koronaviruspandemikrisen. De kolde temperaturer har støttet stigningen i boligefterspørgslen efter gasforbrug; dette vil dog sandsynligvis falde i mildere vejrforhold.

Naturgasprognoser fra VVM i tal:

Det anslåede forbrug af naturgas i USA var i gennemsnit 83,1 milliarder kubikfod pr. Dag (Bcf / d) i 2020, hvilket var faldet med 2,5% fra 2019. I 2021 forventer VVM, en organisation administreret af Linda Capuano, USA forbrug af naturgas at falde med 2,8% eller 2,3 Bcf / d, og i 2022 vil det sandsynligvis falde med 2,1% eller 1,7 Bcf / d.

Den anslåede amerikanske produktion af naturgas var i gennemsnit 90,8 Bcf / d i 2020, hvilket var faldet med 2,5% eller 2,3 Bcf / d sammenlignet med 2019. VVM forventer, at naturgasproduktionen igen falder i 2021 til et årligt gennemsnit på 88,2 Bcf / d, og på månedlig basis vil den gennemsnitlige naturgasproduktion falde med 87,3 Bcf / d i marts 2021.

Henry Hub-spotpriserne var i gennemsnit $ 2,03 / MMBtu i december 2020. I første kvartal af 2021 forventer VVM en stigning i den gennemsnitlige spotpris på naturgas til $ 3,01 / MMBtu. Stigningen i priserne på naturgas i 2021 skyldes relativt lav produktion af naturgas. I 2022 forudsiger VVM, at den gennemsnitlige spotpris på naturgas vil nå $ 3,27 / MMBtu. 

  • IMF forventer, at Henry Hub-prisen vil stige til $ 2,65 pr. MMBtu i 2024.
  • Verdensbanken udvider en mere optimistisk prognose: $ 3,16 pr. MMBtu. 
  • Verdensbanken forventer, at naturgasprisen sandsynligvis vil stige til $ 4 pr. MMBtu inden 2030.

Når det er sagt, er den tekniske side af naturgas også optimistisk, da den antyder en potentiel bullish bias på naturgas. Da de førende og forsinkede tekniske indikatorer, såsom RSI, MACD og serien af ​​EMA, understøtter en bullish tendens, kan naturgasprisen stige til et øjeblikkeligt modstandsniveau på 3.487 inden udgangen af ​​2021. En bullish breakout ved 3.48 kan føre til naturgaspris mod 4,40-mærket i de kommende år.

Faktorer, der påvirker naturgas

Amerikansk naturgasproduktion – I løbet af 2020 var produktionen af ​​tør naturgas i USA i gennemsnit 90,9 Bcf / d, hvilket var 2,2 Bcf / d mindre end i 2019. Faldet i produktionen i 2020 brød den treårige vækststræk af naturgasproduktion i USA Stater. I løbet af forårssæsonen begyndte antallet af rigge, der borede efter naturgas i USA, at falde. I juli nåede optællingen et rekordlavt niveau på 68 naturgasanlæg; riggetallet forblev relativt lavt gennem 2020.

Orkaner – Orkanerne og ændringerne i efterspørgslen efter naturgas i Europa og Asien påvirkede LNG-eksporten i USA i løbet af sommeren 2020. I slutningen af ​​2020 viste den samlede eksport af LNG imidlertid ekspansion. VVM vurderede, at De Forenede Stater havde eksporteret 9,4 BC / dag i november 2020; dette volumen svarer til 10% af den amerikanske produktion af tør naturgas i samme måned.

Sæsonbestemt efterspørgsel – I 2021 steg priserne på naturgas i Europa og Asien på grund af den stigende vinterefterspørgsel, der strammede forsyningerne. Imidlertid forventes prisstigningerne ikke at vare længe, ​​da markedets grundlæggende forhold for 2021 ser skrøbelige ud. Det forventes, at den globale efterspørgsel efter gas vil komme sig til niveauet i 2019, men usikkerheden vedvarer ved genopretningsruten på hurtigt voksende markeder sammenlignet med mere modne regioner. På den anden side afhænger sektorefterspørgslen af ​​flere risikofaktorer, herunder den langsomme industrielle rebound, skift af brændstof og mildere vejr.

Coronavirus-pandemien og dens indvirkning på naturgas – Det største fald i det globale gasforbrug var drevet af det usædvanligt milde vejr i de tidlige måneder og de dramatiske virkninger af coronaviruspandemien med et fald på 4% år-til-år i den globale gasefterspørgsel i første halvdel af året. I løbet af 3. kvartal af året blev der imidlertid set et progressivt opsving, da låsemekanismer blev lettet, og de sæsonbestemte elbehov skubbede efterspørgslen og hævede de konkurrencedygtige gaspriser.. 

I 2020 oplevede den globale efterspørgsel efter naturgas sit største fald på rekord og faldt med anslået 2,5% eller 100 milliarder kubikmeter. Denne afmatning resulterede i skift af brændstof, som løftede gasefterspørgslen til elproduktion, mens hele forsyningskæden justerede efterspørgslen og viste stærk fleksibilitet. Priserne på naturgas oplevede ekstrem volatilitet og historisk lave niveauer i 2020. Gasinvesteringerne ventede på grund af koronaviruspandemien og et velforsynet marked. På større gasforbrugende markeder begyndte politikken for ren gas og gasmarkedsreformerne at få fart.  

I 2020 blev stigningen i LNG-priser udløst af de koldere temperaturer i december og den strammere gasforsyning. I begyndelsen af ​​januar tredobledes LNG-priserne i Asien og nåede over USD 30 / MBtu. Den seneste stigning i gaspriserne afspejlede en kombination af udbuds- og efterspørgselsfaktorer snarere end resultatet af en enkelt begivenhed. 

Efterspørgslen efter LNG i det nordøstlige Asien steg med 10% årligt mellem midten af ​​december 2020 og begyndelsen af ​​januar 2021 midt i de koldere vintertemperaturer end gennemsnittet over hele kloden, hvilket blev forværret af den lavere nukleare tilgængelighed i Japan og grænserne for kul -fyret generation i Korea. Den stigende efterspørgsel efter LNG øgede også opkaldene til flere fjernleverandører, hvilket resulterede i højere priser. Længere sejlads og overbelastning i Panamakanalen pressede spotcharterraterne til rekordhøjder på mere end $ 230.000 pr. Dag. Imidlertid forventes disse høje priser ikke at vare ud over den kortsigtede koldbølge, da fundamentet for 2021 forbliver svagt.

Teknisk analyse – faldende trekant & MACD Crossover

På den tekniske front dominerer tyrerne efterspørgslen efter naturgas. I øjeblikket handler naturgas på 2.79 niveau. Alligevel er den førende tekniske indikator, MACD (glidende gennemsnitlig konvergensdivergens), krydset over mellemniveauet (0-niveau), hvilket udviser en stærk bullish tendens i naturgasprisen. Naturgas har lukket et roterende lys på en månedlig tidsramme, efterfulgt af to månedlige sollys, der viser, at sælgere bliver udmattede, og tyre overtager måske markedet nu. 

Naturgas – Månedlig tidsramme – faldende trekantsmønster 

Desuden understøtter de efterslæbende indikatorer, såsom 20, 50 og 200 perioder EMA (eksponentiel glidende gennemsnit) en bullish tendens, da naturgaspriserne er steget over alle disse EMA-niveauer. På den højere side forbliver den månedlige modstand på $ 3, $ 3,52 og $ 4,47. Omvendt kan varen måske finde support på $ 2,70 niveau. Hvis naturgas overtræder supportniveauet på $ 2,70, ser vi muligvis dens priser falde mod $ 1,60-området. Hvis efterspørgslen efter naturgas falder yderligere og formår at bryde under niveauet $ 1,60, hvilket er tvivlsomt, kan priserne falde indtil områder omkring $ 1,36 og $ 1,19.

Naturgas – Ugentlig tidsramme – Trendline & Doji mønster

På kort sigt kan naturgas muligvis udvise en lille bearish korrektion indtil $ 2,33-området, som strækker sig med det seneste lavpunkt i december 2020. Oddsen for fortsættelse af den bullish tendens vil dog forblive solide, hvis varen ikke overtræder supportniveauet på $ 2,33. Ifølge MACD- og stokastiske indikatorer er naturgas trådt ind i den overkøbte zone, og udmattede tyre kan begynde at tage fortjeneste, inden de viser et yderligere opadgående momentum på markedet. På den ugentlige tidsramme har naturgaspriser lukket et Doji-lys, der antyder ubeslutsomhed blandt investorer og typisk driver korrektion, hvilket efterfølges af en bullish tendens. Så her følges det af en stigning på 29,89% i naturgaspriserne, hvilket tyder på, at tyrerne har brug for hvile nu. Når det er sagt, kan vi se en lille nedgang i naturgaspriserne indtil 2,36-området, og derefter vil oddsene for en bullish vending forblive høje. Overtrædelsen af ​​2,36-niveauet kan imidlertid også føre priserne mod 1,62-området. Held og lykke! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me