En sydende kamp mellem Hacken og markeder afslører en chokerende “bedragerisk” opdagelse

Kampen mellem Hacken, et cybersikkerheds- og konsultationsfirma og ExMarkets-kryptobørs, raser en måned efter Coinmarketcaps ansvarsfraskrivelse på sidstnævntes side. Kryptobørsen har endelig delt sin version af historien – afdækket “svigagtig adfærd” i Hacken’s forretningsdrift og rapportering af aktiver.

I denne artikel ser vi objektivt på, hvordan historien udviklede sig i det sidste år eller deromkring – partnerskaber, ansvarsfraskrivelser fra CMC, sendte tweets og ExMarkets seneste åbenbaring om Hacken’s operationer. Begge hold er endnu ikke til at svare på vores spørgsmål, derfor er dette vores fulde rapport om, hvad der skete mellem cybersikkerhedsfirmaet og kryptobørs.

Hacken.io sprænger ExMarkets ‘påstande

EN tweet sendt af Hacken Club, et af de mange datterselskaber under Hacken.io, den 14. august rapporterede ExMarkets-udveksling om forfalskning af dem som deres revisionspartnere på Coinmarketcap. Den hash-tweet, der blev sendt ud, tilbød yderligere en ansvarsfraskrivelse, der advarede forhandlere om at “tænke to gange, når de bruger udveksling, hvis praksis er offentlig bedragerisk dataindgivelse.”

Hacken har aldrig arbejdet med @ex_markets @CoinMarketCap betragt dette indlæg som en bedragerisk aktivitet fra udvekslingsrepræsentanter.

Alle bør tænke to gange, når de bruger udveksling, der praksis er offentlig bedragerisk dataindgivelse pic.twitter.com/KRrSBe4RTi

– Hacken Club (@hackenclub) 14. august 2020

Konsulentteamet bad yderligere Coinmarketcap om at betragte handlingen som “svigagtig aktivitet” fra ExMarkets side. Dataaggregationsplatformen har siden anbragt en ansvarsfraskrivelse på ExMarkets ‘side, hvor de hævder, at udvekslingen har foretaget en “offentlig vildledning” på deres revisionsteam.

Coinmarketcaps ansvarsfraskrivelse for ExMarkets ‘”offentlige vildledning” af Hacken som deres revisionspartner (Billede: CMC)

Imidlertid har den litauiske børs slået tilbage på påstandene om, at det var en ærlig fejl fra deres side. Derudover afslørede udvekslingen spor af bedragerisk opførsel hos den ‘velrenommerede cybersikkerhedstjenesteudbyder’ i sin søgen efter fuldt ud at grave sandheden om, hvor det gik galt..

En ærlig fejltagelse?

Ifølge erklæringen offentliggjort af ExMarkets mødtes holdet først med Hacken’s CEO og administrerende partner, Dyma Budorin, i Ukraine, Kiev for at ansætte cybersikkerhedsteamet som en revisionspartner. Mødet blev afholdt i Hacken’s registrerede kontorer i Parus Business Center i Kiev i juli 2019. ExMarkets-teamet hævder imidlertid, at Hacken-kontorerne havde meget få ansatte dengang – på trods af at det var før COVID-æra.

Manglen på medarbejdere og tomme Hacken-kontorer rejste tvivl om cybersikkerhedsfirmaet, men ExMarkets-ledere red med. Første fejltagelse.

Indtast nu Coinmarketcap

Omkring samme tid siger ExMarkets-holdet, at de pressede på for sin notering på Coinmarketcap. Efter det fishy møde med Hacken besluttede ExMarkets at udpege cybersikkerhedsfirmaet som en revisionspartner i sine ansøgninger til CMC på trods af at de ikke officielt havde et partnerskab. Fejl nummer to.

De ringede forebyggende til Hacken for at informere dem om beslutningen om at angive revisionspartnere, men modtog ikke noget svar dengang.

Et par uger gik, før Hacken hold endelig kom i kontakt med ExMarkets holdet. Kryptobørsens erklæring hævder, at Hacken kom tilbage og bad om en forhøjelse på 400% i deres revisionsservicegebyrer – en faktor, der fik handlen til at falde igennem, da den var “simpelthen urimelig”.

”Set i bakspejlet var vi for utålmodige, for ivrige – og måske for naive til at medtage Hacken i vores ansøgningsskema og tænkte, at alt ville fungere fint. Uden hensigt at bedrage, har vi ikke desto mindre lavet en frygtelig overvågning, ”lyder ExMarkets ‘erklæring.

Efter børsnoteringen i oktober 2019 hævder børsen, at den fortsatte med at forsøge at nå CMC for at afklare deres holdning, men til ingen nytte. Spørgsmål, der sendes til CMC vedrørende problemet, skal endnu ikke besvares.

Derefter dukkede den 14. august tweet fra Hacken op.

Opdagelse af svigagtig adfærd?

Efter Hacken’s tweet den 14. august oplyser ExMarket-teamet, at de forsøgte at nå Hacken via e-mails, sociale sider og opfordringer til at løse misforståelsen. Der blev dog ikke modtaget noget svar fra cybersikkerhedsfirmaet – derfor ExMarkets ‘motiv til fysisk at besøge virksomhedens kontorer.

Ifølge Hacken.io er hovedkontoret registreret i Estland på Kai tn 1-5M, Tallinn 10111, mens forsknings- og udviklingskontoret er i Creative States, Moskovska vul 8, Kiev 01029, Ukraine.

Hacken.io kontorlokaler

Et produkt under Hacken, Hackenproof, giver forskellige placeringer af deres kontorer – Hovedkontor i Parda 4, Kesklinn, Tallinn, 10151 Harju Maakond, Eesti, Kesklinna, Estland og R&D-teamet er beliggende i Mechnikova 2a, Businesscenter “Parus” Kiev, Ukraine, 02000.

Hacken’s produkt, HackenProof’s kontorer

Flittigt besøgte ExMarkets-teamet begge sider for kun at finde nyere ansigter eller intet spor af virksomheden overhovedet. Bortset fra Parus Business Center i Kiev, hvor virksomheden havde lejet en lille plads indtil februar 2020.

Uanset cybersikkerhedsfirmaet kunne rapportere flere aktiver, placeringer og ansatte end de i øjeblikket har, sagde ExMarkets-rapporten.

Afsked skudt

Mens opdagelserne endnu ikke skal verificeres fuldt ud, og spørgsmål sendt til begge hold, der endnu ikke skal besvares, ser historien ud til at trække videre i den nærmeste fremtid. Forfalskning af information i kryptoøkosystemet er en taktik, der anvendes af fidusprojekter til at købe og gøre indtryk på deres projekts trivsel.

Efterhånden som dramaet mellem ExMarkets, Hacken og Coinmarketcap udfolder sig, står kryptoøkosystemet mest til gavn for, hvordan man kan forhindre sådanne tilfælde i fremtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me