Raakaöljy laskee edelleen vahvemman dollarin keskellä – nopea perustavanlaatuinen näkymä!

Torstain Aasian varhaisessa kaupankäynnissä WTI Raakaöljyn hinta ei pystynyt pysäyttämään edellisen päivän laskusuuntaansa. Se laski korkeimmasta 40 dollarista 36,98 dollariin lähinnä sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti yllättävän suuresta Yhdysvaltain viime viikon raakaöljyvarastosta, mikä viime kädessä vahvisti pelkoa polttoaineen kysynnän laskusta keskellä pahenevaa maailmanlaajuista koronaviruspandemiaa. Tämän lisäksi tiistaina julkaistut American Petroleum Institute (API): n edullisimmat varastomäärät painostavat myös raakaöljyn hintoja..

Tarjonnan puolella olevia huolia Libyan tuotannon jatkuvan nousun takia voidaan myös pitää yhtenä avaintekijöistä, jotka pitivät öljyn hintaa paineessa. Yhdysvaltain koronaviirushelpotuspaketista tehdyn sopimuksen edistymisen puute lisäsi pessimismiä, mikä vaikutti kielteisesti raakaöljyn hintoihin. Sillä välin Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset geopoliittisten jännitteiden pelot haastavat myös raakaöljysonnit. Laajapohjainen Yhdysvaltain dollarin vahvuus, jota tukee markkinoiden riskitön mieliala, oli myös tärkeä rooli öljyn hinnan heikentämisessä, koska öljyn hinta on käänteisesti yhteydessä Yhdysvaltain dollarin hintaan. Raakaöljyn kaupankäynti on 37,45 dollaria ja vakiintuu välillä 36,98-39,00.

Kuten olemme jo maininneet, viimeisin Yhdysvaltain viime viikolla yllättävän suuri raakaöljyvarasto, jonka Energy Information Administration ilmoitti, vahvisti huolta polttoaineen kysynnän laskusta keskellä COVID-19: n maailmanlaajuisen taudin pahenemista, mikä puolestaan ​​heikensi raakaöljyn hintaa ympäröivä ilmapiiri. Datasarjassa raakaöljyvarastot kasvoivat 4,3 miljoonalla tynnyrillä verrattuna odotuksiin 1,23 miljoonan tynnyrin kasvusta. Se tapahtuu viikko sen jälkeen, kun raakaöljyvarastot laskivat miljoonalla tynnyrillä. Tämän seurauksena raakaöljyn hinta laski yön yli noin 5% ja laski alle 40 dollarin barrelituen.

Tietojen lisäksi markkinariskimielipainetta painosti uusien koronavirustapausten jatkuvan nousun aiheuttama kasvava huoli. Samaan aikaan poliittinen epävarmuus Yhdysvalloissa ja edistymisen puute Yhdysvaltojen elvytysneuvotteluissa heikensivät edelleen markkinakauppaa, mikä on pitänyt raakaöljyn hinnan paineessa, koska tiedämme, että toinen koronavirustartuntojen aalto on voimistumassa kaikkialla Yhdysvalloissa Valtioiden, Venäjän, Ranskan ja monien muiden maiden kanssa, mikä uhkaa maailmantalouden näkymiä. Viimeisimpien tietojen mukaan Yhdysvallat ilmoitti noin 74 300 uudesta koronavirustapauksesta, mikä nosti maan viimeisen viikon päivittäisen keskiarvon yli 71 000.

Euroopassa koronavirustapausten määrä saavutti kaikkien aikojen korkeimman tason, sunnuntaina yli 52 000 uutta tartuntaa, minkä seurauksena Ranska valmistautui uuteen sulkemiseen. Muualla Espanja on myös julistanut kansallisen hätätilanteen, ja yöllä on annettu ulkonaliikkumiskielto.

Virusvaivojen lisäksi toinen syy sijoittajien varovaisuuteen voi liittyä myös pitkään jatkuneeseen Yhdysvaltain ja Kiinan väliseen vetoamiseen, joka koskee amerikkalaisten valmistamien ohjusten mahdollista myyntiä Taiwanille, joka on jatkuvasti piristymässä. Kääntöpuolella vallitseva epävarmuus Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputuloksesta heikensi myös markkinoiden tunnelmaa. Viimeisimmän raportin mukaan kansalliset kyselyt osoittavat, että demokraattien kilpailijalla Joe Bidenillä on johtoasemassa republikaanien nykyinen presidentti Donald Trump.

Yhdysvaltain dollarin etupuolella laajapohjainen Yhdysvaltain dollari onnistui pitämään voittonsa koko edellisen istunnon ajan, koska kauppiaat kannustavat edelleen riskin vähentämisen tunnelmaa. Lisääntyvä poliittinen epävarmuus ei kuitenkaan vaikuta USA: n dollarin voittoihin vaikuttavan ennen 3. marraskuuta tulevia Yhdysvaltain presidentinvaaleja. Greenbackin voitot voivat kuitenkin olla lyhytaikaisia ​​tai väliaikaisia ​​johtuen huolista, joita elpyminen Yhdysvalloissa voi pysähtyä pysähtymään koronavirustapausten elpymisen vuoksi. Tämän lisäksi Yhdysvaltain dollarin voittoa kasvatti edelleen Yhdysvaltojen elvytyspaketin edistymisen puute, mikä on saattanut kauppiaat varovaiseksi. Siten Yhdysvaltain dollarin voitoista on tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt raakaöljyn hinnan paineessa, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan. Greenbackin voitot ovat kuitenkin pitäneet valuuttaparin paineen alla. Samaan aikaan dollari-indeksi, joka asettaa dollarin kuuden päävaluutan koriin, on 93.472.

Lammen toisella puolella raakaöljyn häviämisen syy voidaan liittää myös raporteihin, joissa ehdotetaan, että tuotannon Libyassa, joka on yksi öljynviejämaiden järjestön jäsenistä, odotetaan palautuvan täydelle kapasiteetille ylivoimaisen esteen jälkeen. nostettiin Shararan kentälle.

Päinvastoin, Saudi-Arabia ja Venäjä osoittivat halukkuutensa jatkaa öljyntuotannon leikkauksia ja lykätä suunniteltuja lisäyksiä, kun he kokoontuvat neuvotteluihin OPEC + -kumppaneiden kanssa marraskuun lopussa, mikä voi auttaa rajoittamaan öljyn hintojen syvempiä menetyksiä.

Sillä välin raakaöljyn hintojen lasku rajoittui Yhdysvaltain tuotannon mahdolliseen laskuun, kun öljy-yhtiöt alkoivat sulkea offshore-lauttoja Meksikonlahteen lähestyvän hurrikaanin vuoksi. On syytä muistaa, että Louisianan on tarkoitus kohdata kuudes sidonta Persianlahden rannikon järjestelmästä tänä vuonna, kun trooppinen myrsky Zeta kiihtyy Yucatanin niemimaalta ja tuo voimakkaat tuulet ja sateet alueelle, joka on edelleen myrskyjen joukossa..

Markkinoiden kauppiaat seuraavat tulevaisuudessa katseitaan USD: n liikkeestä, koska tärkeimmät tiedot / tapahtumat puuttuvat päivältä. Lisäksi riskikatalyytit, kuten geopolitiikka ja virushäiriöt, unohtamatta Brexitiä, ovat myös avainasemassa uuden suunnan seuraamiseksi. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me