Vaaka – Facebook lanseeraa oman digitaalisen valuuttansa

Facebook ilmoitti aloittavansa oman kryptovaluuttansa vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla, Vaaka, jonka avulla ihmiset voivat ostaa asioita tai lähettää rahaa lähes nollatasolla. Ensinnäkin, Vaaka ei ole vakaa kolikko; sen sijaan sen taustalla on korikorja, joka on tarkoitettu neljälle fiat-valuutalle: USD, GBP, EUR ja JPY. Korissa on kuitenkin matalan volatiliteetin omaavia varoja, joiden tavoitteena on pitää Vaaka-arvo suhteellisen vakaana. Voit osallistua Vaakoihin ostamalla tai lunastamalla Vaakaasi verkossa tai paikallisissa vaihtopisteissä, kuten ruokakaupoissa, ja viettämällä sen Facebookin omalla Calibra-lompakolla, joka on sisäänrakennettu WhatsAppiin, Messengeriin ja sen omaan sovellukseen, tai muulla yhteentoimivalla kolmannella – osapuolen lompakon sovellukset.

Onko vaaka hajautettu?

Ei, mutta Facebook ei hallitse vaakaa täysin. Sen sijaan Facebook saa vain yhden äänen hallinnossaan kuten muutkin Libra Associationin perustajajäsenet, joihin kuuluvat Paypal, Visa, eBay, Uber ja 24 muuta pian perustettavaa jäsentä. Libra-yhdistyksen perustajajäsenet käyttävät ja tarkistavat estoketjua, joista kukin sijoittaa vähintään 10 miljoonaa dollaria saadakseen äänioikeuden Vaakojen hallintoon ja kykyyn käyttää validointisolmua. Mark Zuckerberg totesi viestissä: “(…) Sitä hoitavat monet eri organisaatiot yhden sijasta, mikä tekee järjestelmästä oikeudenmukaisemman. Se on kaikkien Internet-yhteydellä varustettujen käyttäjien käytettävissä, ja sillä on alhaiset maksut ja kustannukset. Ja se on suojattu salauksella, joka auttaa pitämään rahasi turvassa. Tämä on tärkeä osa visiomme tietosuojaan keskittyvää sosiaalista alustaa – jossa voit olla vuorovaikutuksessa kaikilla haluamillasi tavoilla yksityisesti, viestinnästä turvallisiin maksuihin. “

Vaaka-yhdistys

Libra Association toimii Genevessä, Sveitsissä maan neutraalin aseman ja Fintechin vahvan tuen takia blockchain-tekniikka. Facebook pyrkii tavoittamaan 100 perustajajäsentä ennen vaakojen virallista käynnistämistä vuonna 2020. Jäsenet vaihtelevat maksupalveluista, markkinapaikoista, televiestinnästä, lohkoketjuista, pääomasijoittajista voittoa tavoittelemattomiin organisaatioihin.

Mutta Facebook ei todellakaan etsi ketään. Voidakseen liittyä yhteenliittymään jäsenten on täytettävä useita vaatimuksia, kuten puolet varastotilasta palvelintilasta, vähintään 100 Mbps: n internetyhteys, kokopäiväinen sivuston luotettavuusinsinööri ja yritystason turvallisuus. Yrityksillä on oltava yli miljardi dollaria markkina-arvoa tai yli 500 miljoonaa dollaria asiakkaiden saldoja, niiden on tavattava yli 20 miljoonaa ihmistä vuodessa maailmanlaajuisesti ja / tai kolmannen osapuolen toimialakohtaisen järjestön on oltava tunnustettu 100 parhaan alan johtajaksi. mediayhtiö, kuten Interbrand Global tai S&P.

Salauskeskeisillä sijoittajilla on oltava hallinnassaan yli miljardi dollaria varoja, kun taas blockchain-yhtiöiden on pitänyt toimia yli 12 kuukautta, käyttää yrityskohtaista tietoturva-, yksityisyys- ja infrastruktuuritoimintaa, jota tukevat nykyaikaiset käytännöt ja prosessit – julkistettu tietoturvatarkastusten ja / tai levinneisyystestausraporttien ja säilöönoton kautta tai yli 100 miljoonan dollarin varallisuus. Lisäksi vain kolmasosa perustajajäsenistä voi olla salaukseen liittyviä yrityksiä tai erikseen kutsuttuja poikkeuksia.

Mielenkiintoista kyllä, Facebook hyväksyy myös tutkimusorganisaatiot, kuten yliopistot, ja voittoa tavoittelemattomat organisaatiot, jotka täyttävät kolme neljästä vaatimuksesta, mukaan lukien taloudellisen osallisuuden parissa työskenteleminen yli viisi vuotta, joilla on valtava maailmanlaajuinen käyttäjäverkko ja / tai Charity Navigatorin 100 suosituinta nimeä. ja / tai 50 miljoonaa dollaria varoja.

Vaaka-sijoitusmerkki

Tunnukset myydään Facebookin uuden konsortion – Libra Association – perustajajäsenille vähintään 10 miljoonan dollarin investoinneilla, jotka tarvitaan validointisolmun suorittamiseen ja osallistumiseen alustan hallintaan. Tunnuksen arvo johtuu tähän hallintoon osallistumisen arvosta tai mahdollisesti verkon ylläpitäjille maksetuista tuloista tai palkkioista (osingoista), ja se erotetaan maksutunnuksen päivittäisestä arvosta. Sen sijaan hallinnointitunnuksen arvo riippuu konsortion tarjoaman maksutunnuksen tosiasiallisesta ja tulevasta hyödyllisyydestä.

Tehtävänanto

Maailmanlaajuisesti 1,7 miljardia aikuista (31 prosenttia) jää rahoitusjärjestelmän ulkopuolelle joilla ei ole pääsyä perinteiseen pankkiin, vaikka miljardilla käyttäjällä on matkapuhelin ja melkein puolella maailman väestöstä on Internet-yhteys. Rajat ylittävät maksut ovat myös hitaita ja tehotonta, ja niiden saapumiseen kuluu kolmesta viiteen työpäivää. Lisäksi kustannukset ovat erittäin korkeat, koska se maksaa keskimäärin seitsemän prosenttia lähettää rahaa kansainvälisesti. Lisäksi pankkitili väestö maksaa jopa 4 dollaria enemmän käteisen käyttömaksuista kuukausittaisena keskiarvona.

Vaaka pyrkii ratkaisemaan nämä ongelmat omalla lohkoketjullaan, Libra blockchainilla.

Vaaka-lohkoketju

Vaaka pyrkii käsittelemään 1000 tapahtumaa sekunnissa, jos solmut käyttävät vähintään 40Mbps -yhteyksiä ja 16TB SSD -kiintolevyjä. Vertailun vuoksi Bitcoin pystyy käsittelemään seitsemän tapahtumaa sekunnissa ja Ethereum 15. Vaaka-lohkoketju käyttää

Bysantin vikasietoisuusjärjestelmä, mikä tarkoittaa, että vain 66 prosentin solmuista on päästävä yksimielisyyteen, jotta tapahtuma olisi laillinen, todennettu ja toteutettu. Merkle Tree -rakenteiden vuoksi koodissa muutokset Vaaka-lohkoketjuun tunnistetaan helposti.

Onko Vaaka tuntematon?

Vaaka-lohkoketju ei ole nimetön, vaan salanimi. Facebookin käyttäjien yksityisiä tietoja koskeviin huolenaiheisiin vastasi Calibran päällikkö Markus: “Todellisuudessa meillä on paljon lompakoita, jotka kilpailevat kanssamme, ja monet heistä eivät ole sosiaalisia, ja jos me haluamme voittaa ihmisten luottamuksen, meidän on varmistettava, että tiedot erotetaan toisistaan. “

Calibra Lompakko

Calibra-lompakko on hyvä askel oikeaan suuntaan, koska sillä on potentiaalia lisätä huomattavasti valtavirran omaksumista. Toisin kuin yleisesti käytetyt lompakot, Calibra tekee monia asioita eri tavalla:

Jos hakkeroit tai huijaat tai jos menetät pääsyn tilillesi, Calibra palauttaa kadonneet kolikkosi mahdollisuuksien mukaan 24/7 chat-tuen avulla. Lisäksi sinun ei tarvitse muistaa pitkiä, monimutkaisia ​​salaussalasanoja, jotka voit unohtaa ja lukita rahoistasi, koska Calibra hallinnoi kaikkia avaimesi puolestasi. Kun otetaan huomioon nämä tosiasiat, Calibrasta tulee todennäköisesti oletuslompakko monille Vaakojen käyttäjille.

Calibran tuotepäällikkö Kevin Weil kommentoi, että Facebook voisi käynnistää Calibran kautta muita taloudellisia työkaluja, joita se voi ansaita, kuten sijoittaminen tai luotonanto. “Toivomme ajoissa tarjota ihmisille ja yrityksille lisäpalveluja, kuten laskujen maksaminen yhdellä napin painalluksella, kupin kahvin ostaminen koodin skannauksella tai paikallisen julkisen liikenteen kuljettaminen ilman käteisen tai metron kuljettamista ”, Calibra-joukkue toteaa.

Tulevaisuuden näkymät

Facebookilla on erittäin yksityiskohtaisia ​​tietoja yli kahdesta miljardista käyttäjästä. Sen kauaskantoiset henkilöllisyyden todentamis- ja tiedonlouhintamahdollisuudet peittävät potentiaalin rakentaa kaikkien rahoituslaitosten ylivoimaisesti suurin alustan käyttäjänumeron mukaan.

Toisin kuin nykyiset maksutavat, kuten Visa tai Paypal, Vaakojen ei tarvitse käydä läpi ihmisten pankkeja varmistaakseen henkilöllisyytensä, mikä on erittäin kallista, manuaalista ja skaalattavaa. Facebookilla on jo kaikki tiedot sinusta, joten he eivät tarvitse pankkia, mikä johtaa paljon nopeampaan skaalautumiseen.

Toinen vaakojen merkittävä etu on, että käyttäjät voivat käydä vertaisverkkoa vain yhden laitoksen kautta, ja tämä koskee 28 prosenttia maailman väestöstä, Facebook-käyttäjien lukumäärä..

Vaaka, jonka vakuutena ovat kansalliset valuutat, voi viime kädessä olla Yhdysvaltain dollarin takana, koska kaikkia muita kansallisia valuuttoja tuetaan tällä hetkellä USD: llä ja hallinnoivat keskuspankit (jotka ovat Yhdysvaltain keskuspankin valvonnassa)..

Tulevaisuuden huolenaiheet sääntelystä huolimatta ovat edelleen päteviä, koska Bank of International Settlement (BIS), maailman vanhin globaali rahoituslaitos, on äskettäin julkaissut raportin, jossa se varoitti, että Vaaka voi uhata maailmanlaajuista määräävää asemaa. pankkisektori mukaan talouden liikkuminen.

Raportissa BIS selvensi, että suuret teknologiayritykset – kuten Google, Apple ja Facebook – voisivat “nopeasti luoda määräävän markkina-aseman” valtavan määrän käyttäjiensä vuoksi. 

Mutta ei vain, mietinnössä vaadittiin myös sääntelytoimia:

“Julkisen politiikan on perustuttava kattavampaan lähestymistapaan, joka perustuu varainhoitoasetukseen, kilpailupolitiikkaan ja tietosuojasääntöihin”. “Tavoitteena tulisi olla vastata suurten teknikoiden tuloon rahoituspalveluihin, jotta voisimme hyötyä voitoista ja samalla rajoittaa riskejä.”

Kuinka vaakoja käsitellään sääntelystä, on edelleen epäselvää. Mukaan Reutersille Ranskan hallitus luo G7-joukon “tutkimaan, kuinka keskuspankit varmistavat, että Facebookin Vaakojen kaltaisia ​​kryptovaluuttoja säännellään rahanpesulakeista kuluttajansuojasääntöihin.”

Siksi voimme varmasti odottaa sääntelyä kryptovaluutoille, kuten Vaaka.

Vertailu Bitcoiniin

Bitcoin on järkevää rahaa. Se on apoliittinen, neutraali, sensuuriton, eikä se voi vakoilla sinua, vaikka se haluaisi. Kaikki nämä kohdat ovat erilaisia ​​kuin Vaaka, joka ei voi koskaan olla parempi vaihtoehto bitcoinille, mutta ehdottomasti skaalautuvampi ja valtavirtaan hyväksyttävämpi kryptovaluutta.  

Johtopäätös

Vaaka on ensimmäinen yritys luoda maailmanvaluutta käyttämällä lohkoketjua, jota miljardit ihmiset ja laitokset voivat käyttää joka päivä ympäri maailmaa..

Siitä huolimatta sen menestyksen suuruus vaihtelee suuresti siitä, kuinka Vaaka vakuuttaa rahoituslaitokset tekemään yhteistyötä konsortion kanssa sellaisen toimintakehyksen rakentamiseksi, joka palvelee hajautetun hallinnon tarvetta samalla kun se on edelleen voimassa olevan kansainvälisen ja kansallisen lainsäädännön mukainen..

Huolimatta mahdollisuudesta, että Vaaka voisi tulla salaustekniikan suurimmaksi menestykseksi, Vaaka auttaa varmasti edistämään lohkoketjuteknologian käyttöönottoa myöntämällä digitaalisesti yhteydessä oleville ja edelleen pankkitietoisille henkilöille ympäri maailmaa oikeuden käyttää perusrahoituspalveluja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me