Viikkokatsaus, 9. – 13. Marraskuuta: Viisi suosituinta taloudellista tapahtumaa tällä viikolla

Laajapohjainen Yhdysvaltain dollari vakiintui monien valuuttojen suhteen viikon lopussa, mutta markkinakauppiaat odottavat enemmän tappioita, koska vihamieliset Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat heikentäneet toivoa suuresta kannustimesta talouden tukemiseksi. Sijoittajat spekuloivat, että seuraava presidentti on demokraattien johtaja Joe Biden, mutta toisaalta republikaanit todennäköisesti säilyttävät senaatin valvonnan, mikä vaikeuttaa demokraattien siirtämistä finanssipolitiikkaan.

Tulevaa viikkoa ajatellen tuotanto- ja palvelupalvelujen PMI-sarjat, yhdessä RBNZ: n rahapolitiikkaa koskevan lausunnon ja BoE: n kuvernöörin Baileyn puheen kanssa, voivat ajaa paljon otsikoita pitääkseen markkinat liikkeellä. Geopoliittisia jännitteitä ja koronaviruksen otsikoita seurataan myös tarkasti, koska niillä on keskeinen rooli markkinoiden riskitasojen määrittämisessä.

Viisi suosituinta talousviikkotapahtumaa tällä viikolla

1 – Saksan kauppatase – maanantai – 12:00

Eurostatin on määrä vapauttaa Saksan kauppatase maanantaina. Nämä Statistisches Bundesamt Deutschlandin virallisesti julkaisemat merkittävät tiedot mittaavat tavaroiden ja palvelujen viennin ja tuonnin välistä tasapainoa. Siten positiivinen arvo osoittaa kaupan ylijäämää, kun taas negatiivinen arvo osoittaa kaupan alijäämää. Näitä tietoja voidaan myös pitää yhtenä tärkeimmistä tapahtumista, jotka aiheuttavat jonkin verran volatiliteettia jaetulle valuutalle. Jos nähdään tasainen kysyntä vastineeksi Saksan viennistä, tämä muuttuu positiiviseksi kauppataseen kasvuksi, ja tämän pitäisi olla nouseva yhteisvaluutalle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 15,7 miljardia euroa

DEV: -0,53

Miinukset: 18,2 miljardia euroa

PÄIVÄMÄÄRÄ: 10/08/2020 06:00

Saksan kauppataseiden odotetaan nousevan 15,7B: sta 17,2B: een, mikä voi tukea EUR-valuuttaa.

Sentix-sijoittajien luottamus (marraskuu)

Toisaalta Sentix Investor Confidence on kuukausittainen tutkimus, joka heijastaa markkinatilannetta nykyisestä taloustilanteesta ja seuraavan lukukauden odotuksista. Sentix GmbH: n yleensä julkaisema indeksi on kuitenkin johdettu 36 eri indikaattorista. Yleensä suurempi määrä nähdään positiivisena tai nousevana euroalueella; samoin pienempi luku nähdään negatiivisena tai laskevana euron valuutassa.

Edellinen julkaisu

OIKEA: -8,3

DEV: 0,27

Miinukset: -9,5

PÄIVÄMÄÄRÄ: 10/05/2020 08:30

Sentix-sijoittajien luottamuksen odotetaan laskevan -8,3: sta -15,0: een, mikä yleensä heikentää euron valuuttaa.

2) BoE: n kuvernöörin Baileyn puhe – maanantai 10:35

Andrew Bailey on Englannin keskuspankin pääjohtaja. Hän aloitti tehtävässään 16. maaliskuuta 2020 Mark Carneyn kauden lopussa. Ennen valintaa Bailey työskenteli Financial Conduct Authorityn toimitusjohtajana. On syytä mainita, että tämä brittiläinen keskuspankkiiri oli myös Englannin keskuspankin varapääjohtaja huhtikuusta 2013 heinäkuuhun 2016 ja Englannin keskuspankin pääkassa tammikuusta 2004 huhtikuuhun 2011. Andrew Baileyn mahdollinen sävy voi kuitenkin olla kielteinen. vaikuttaa maan valuuttaan, koska kyyhkysillä on taipumus tukea alhaisia ​​korkoja ja ekspansiivista rahapolitiikkaa, koska ne arvostavat matalan työttömyyden kaltaisia ​​indikaattoreita pitämään inflaation matalana. Toisaalta, haukat ovat täsmälleen päinvastaisia ​​kuin kyyhkyset.

3) Työttömyysaste – tiistai klo 12.00

ILO: n työttömyysaste, jonka kansalliset tilastot yleensä julkaisevat, on työttömien työntekijöiden lukumäärä jaettuna siviilien koko työvoimalla. Sitä pidetään yhtenä Yhdistyneen kuningaskunnan talouden avainindikaattoreista. Jos osuus nousee, se viittaa laajentumisen puutteeseen Ison-Britannian työmarkkinoilla. Tämä puolestaan ​​heikentää Yhdistyneen kuningaskunnan taloutta. Samoin jos luku pienenee, se on positiivinen (tai nouseva) GBP-valuutalle.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 4,5%

DEV: 0,97

Miinukset: 4,3%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 10/13/2020 06:00

Ennustetusta näkökulmasta työttömyysastetiedon odotetaan nousevan 4,5 prosentista 4,7 prosenttiin, mikä yleensä heikentää GBP-valuuttaa.

Korvaajan määrän muutos

Toisaalta kansallinen tilasto julkaisee Claimant Change -työkalun, ja se edustaa työttömien määrää Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Tämän indikaattorin nousulla on kuitenkin kielteisiä vaikutuksia kuluttajamenoihin, mikä haittaa talouskasvua. Korkeat luvut nähdään negatiivisina (tai laskevina) Ison-Britannian punnalla; samoin matala lukema nähdään positiivisena (tai nousevana).

Edellinen julkaisu

OIKEA: 28 K

DEV: -0,16

Miinukset: 78,8 K

PÄIVÄMÄÄRÄ: 10/13/2020 06:00

4) RBNZ-hintalaskelma – keskiviikko 18.00

RBNZ-korkoilmoitus sisältää selityksiä korkopäätöksistä ja kommentteja siihen vaikuttaneista taloudellisista olosuhteista.

RBNZ-korkopäätös:

Uuden-Seelannin varainpankin on määrä vapauttaa RBNZ-korkopäätös. Jos RBNZ on haalea talouden inflaationäkymien suhteen ja nostaa korkoja, se on positiivinen tai nouseva maan valuutalle.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 0,25%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,25%

PÄIVÄYS: 23.9.2020 02:00

Rahapolitiikka:

Uuden-Seelannin varantopankki julkaisee rahapoliittisen selvityksen yleensä neljännesvuosittain. Jokaisessa rahapolitiikkaa koskevassa lausunnossa on mainittava: miten varantopankki ehdottaa tavoitteidensa saavuttamista, miten se ehdottaa rahapolitiikan muotoilua ja toteuttamista seuraavien viiden vuoden aikana; ja kuinka rahapolitiikka on pantu täytäntöön edellisen rahapolitiikkaa koskevan lausunnon jälkeen.

Kuluttajahintaindeksi (MoM) – Torstai 6.30 

Kuluttajahintaindeksin julkaisee yleensä Yhdysvaltain työvaliokunta. Se on hintamuutosten mitta, joka saadaan vertaamalla edustavan tavaroiden ja palvelujen ostoskorin vähittäishintoja. USD: n ostovoima vaihtelee inflaation vuoksi. Kuluttajahintaindeksi on yksi johtavista mittareista inflaation ja ostokehityksen muutosten mittaamisessa. Siksi korkean lukeman nähdään olevan positiivinen (tai nouseva) rahalle ja matalan lukeman negatiiviseksi (tai laskevaksi) USD: lle.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 0,2%

DEV: 0,00

Miinukset: 0,2%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 10/13/2020 12:30

Ennustetusta näkymästä kuluttajahintaindeksin odotetaan pysyvän ennallaan 0,2 prosentissa.

Alkuperäiset työttömyyskorvaukset

Alkuperäiset työttömyyskorvaukset, jotka normaalisti julkaisee Yhdysvaltain työministeriö, ovat mittari niiden ihmisten lukumäärästä, jotka hakevat ensimmäisen kerran työttömyysvakuutusta. Odotettua suurempi määrä osoittaa kuitenkin heikkoutta näillä markkinoilla, mikä yleensä heikentää Yhdysvaltain talouden kasvua. Siksi pieniä lukuja pidetään positiivisina tai nousevina.

Edellinen julkaisu

OIKEA: 751 K

DEV: 0,39

Miinukset: 732 K.

PÄIVÄYS: 11.5.2020 13:30

Alustavien työttömyyskorvausten odotetaan laskevan ennustetusta näkymästä 751 000 eurosta 745 000 dollariin, mikä voi tukea Yhdysvaltain dollaria.

5) Bruttokansantuote Perjantai 3:00 am

Bruttokansantuotteen julkaisee yleensä Eurostat. se mittaa kaikkien euroalueen tuottamien tai tarjoamien tavaroiden ja palvelujen kokonaisarvoa. BKT: tä pidetään kuitenkin tärkeimpänä euroalueen taloudellisen toiminnan ja terveyden mittarina. Normaalisti korkealla lukemalla on positiivinen vaikutus jaettuun valuutaan; samoin matala luku nähdään negatiivisena tai laskevana euron suhteen.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: 12,7%

Kehitys: 22.45

Miinukset: 9,4%

PÄIVÄYS: 30.10.2020 10:00

Ennustetusta näkökulmasta bruttokansantuotteen odotetaan pysyvän ennallaan 12,7 prosentissa.

Työllisyyden muutos (vuosi sitten)

Työllisyyden muutoksen julkaisee yleensä Eurostat. Se heijastaa työllisten määrän muutosta Euroopassa. Tämän indikaattorin nousulla on siis myönteisiä vaikutuksia kulutusmenoihin, jotka tukevat talouskasvua. Siksi korkean lukeman nähdään nousevana jaetussa valuutassa; samoin matala lukema nähdään negatiivisena (tai laskevana) euron suhteen.

Edellinen julkaisu

TODELLINEN: -3,1%

DEV: -0,38

Miinukset: -2,9%

PÄIVÄMÄÄRÄ: 09/08/2020 09:00

Ennustetusta näkökulmasta bruttokansantuotteen odotetaan nousevan -2,9 prosentista 0,7 prosenttiin, mikä voi tukea EUR-valuuttaa ympäröivää tunnetta. Onnea kavereille ja nauti viikonlopustasi!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me