Altcoins Explained: 4-lauseinen kuvaus 30 suosituimmasta kolikosta

altcoins

Tällä hetkellä on olemassa yli 7000 kryptovaluutta. Näillä on erilaiset toiminnot ja ne on rakennettu suorittamaan tiettyjä rooleja blockchain-tekniikan käytön tuomisessa tosielämän sovelluksiin käyttäjien vuorovaikutuksessa kryptovaluuttojen kanssa.

Kaikki kryptovaluutat luokitellaan joko rahakkeiksi tai kolikoiksi. Vaikka kolikoilla, kuten Bitcoinilla, on omat lohkoketjut ja niitä käytetään ensisijaisesti maksuihin, rahakkeet rakennetaan muihin lohkoketjuihin ja niitä käytetään useisiin tarkoituksiin. Tässä artikkelissa annamme lyhyt kuvaus 30 valitusta altcoiinista. Nämä ovat:

1. Ethereum (ETH)

ethereum-logo

Ethereum (ETH) on markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta, jonka ovat luoneet useat salaushenkilöt, mukaan lukien Vitalik Buterin, Gavin Wood ja Cardanon perustaja Charles Hoskinson. ETH: ta käytetään Ethereumin lohkoketjussa vuorovaikutukseen älykkäiden sopimusten ja verkkoon rakennettujen DApps: ien kanssa. Ethereum-verkko tukee useita muita kryptoja, jotka tunnetaan nimellä ERC20-salausvaluutat. Toistaiseksi ETH on yksi parhaiten menestyvistä altcoineista.

2. Tether (USDT)

Tether (USDT) on kolmanneksi suurin kryptovaluutta sen jälkeen, kun se syrjäytti XRP: n. Se kuuluu altcoiinien luokkaan, joka tunnetaan nimellä stablecoins. Tether on ollut luokan huippu useita vuosia viime aikoihin asti, kun se on alkanut menettää määräävää asemaansa. Se on ensisijaisesti liikkeeseen laskettu Bitcoin-lohkoketjun Omni-kerroksella, ja se on sidottu Yhdysvaltain dollariin, mikä tekee sen hinnasta suhteellisen vakaan, joten nimi.

3. Ripple (XRP)

Ripple-kuvake

XRP on natiivi kryptovaluutta, jota käytetään Ripple-maksuverkossa, joka tunnetaan nimellä RippleNet. Ripple-verkko on hajautettu pääkirja ja yksi parhaista verkoista, jotka helpottavat rajatylittävää rahalähetystä. XRP on nyt 4. suurin kryptovaluutta Tetherin jälkeen. Kaatumisensa jälkeen vuoden 2017 kaikkien aikojen korkeimmasta hinnasta se on yrittänyt toipua, mutta se on edelleen yksi heikoimmin menestyneistä.

4. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash logo

Bitcoin Cash (BCH) on kryptovaluutta, joka tuli Bitcoinista vuoden 2017 kovan työn aikana. Se luotiin palvelemaan vertaisverkkoina, mikä sen kannattajien mielestä oli Bitcoinin alkuperäinen idea. BCH: llä on pienemmät maksut ja se käsittelee liiketoimet nopeammin kuin Bitcoin, mutta Bitcoin on edelleen suosituin kaikista kryptovaluutoista. Kuten Bitcoinilla, sillä on rajoitettu tarjonta 21 miljoonaa kolikkoa.

5. Binanssiraha (BNB)

Binance Coin (BNB) lanseerattiin Initial Coin Offering (ICO) -yrityksen kautta vuonna 2017. Vaikka se alun perin lanseerattiin ERC20-salausvaluuttana, se vaihdettiin myöhemmin BEP2 BNB: n kanssa ja se toimii nyt Binance-ketjussa. BNB: tä on 200 miljoonaa, eikä niitä louhita, koska Blockchain käyttää Bysantin vikatoleranssin (BFT) konsensusmekanismia. BNB on tällä hetkellä yksi parhaiten menestyvistä kolikoista vuonna 2020.

6. Ketjulinkki (LINK)

ketjun linkki

Chainlink (LINK) on yksi altcoinista, joka saavutti kymmenen parhaan kryptovaluutan vuonna 2020. Se on hajautetun Chainlink Oracle -verkon alkuperäinen tunnus. LINK on suunniteltu kattamaan kuilu älykkäiden sopimusten ja tosielämän tietojen välillä. Se on yksi altcoineista, jonka analyytikot pitävät potentiaalisena investointina, vaikka se on viime aikoina laskenut.

7. Crypto.com-kolikko (CRO)

CRO on yksi kymmenen suurimman kryptovaluutan uusista jäsenistä. Sen aloitti cryptocurrency exchange – Crypto.com – vuonna 2016 nopeuttaakseen globaalia siirtymistä kryptovaluuttaan. Se on yksi parhaiten menestyvistä altcoineista vuoden 2020 kolmannella vuosineljänneksellä ja yleensä vuonna, kun se on noussut nopeasti liittyäkseen kymmenen parhaan joukkoon. Crypto.com-pörssin pääkonttori on Hongkongissa ja sillä toimii Crypto.com-ketju.

8. Litecoin (LTC)

Litecoin on yksi varhaisimmista altcoineista, joka luotiin Bitcoinin jälkeen. Sitä on usein kuvattu bitcoinin kullan hopeaksi, koska niillä on niin paljon yhtäläisyyksiä. Charlie Leen luoma Litecoin oli tarkoitus korjata joitain Bitcoinin heikkouksia, kuten hitaat liiketoimet ja korkeat palkkiot. Se on myös melko suosittu kauppiaiden keskuudessa, koska suuri osa heistä hyväksyy sen maksuna.

9. Cardano (ADA)

Cardano-logo

Cardano on markkina-arvon mukaan kymmenenneksi suurin kryptovaluutta. Ethereumin perustajan Charles Hoskinsonin vuonna 2017 perustama Cardano-projekti pyrkii tuomaan turvallisuutta, avoimuutta ja oikeudenmukaisuutta. ADA on blockchainin natiivi tunnus ja on saavuttanut jonkin verran suosiota jopa kauppiaiden kanssa. Hoskinsonin visio on tehdä ADA: sta salauksen numero yksi tulevaisuudessa tuomalla massa käyttöön salausvaluutan tosielämän käyttötapauksissa.

10. USD-kolikko (USDC)

USDC on vakiokolikko, joka lanseerattiin syyskuussa 2018 “digitaalisena rahana digitaaliseen aikakauteen”. Aivan kuten Tether (USDT), se on sidottu Yhdysvaltain dollariin, ja jokaista kolikkoa tukee dollari, jota pidetään valtiovarainministeriössä. USDC luotiin digitaalisena käteisenä rahattomalle yhteiskunnalle, josta maailma muuttuu vähitellen. USDC: n takana oleva konsortio sanoo, että se on ihanteellinen kauppiaiden maksamiseen digitaalisena käteisenä.

11. EOS (EOS)

EOS on natiivi merkki kesäkuussa 2018 lanseeratulle EOS Blockchainille. Sen hinta on tällä hetkellä noin 2,66 dollaria ja sen markkina-arvo on 2 489 353 150 dollaria. EOS: n päätavoitteena on tuoda skaalautuvuus muihin lohkoketjuihin lisäämällä tapahtumien määrää sekunnissa. Perustajat itse ovat asettaneet tavoitteeksi miljoona tapahtumaa sekunnissa blockchainille.

12. Tron (TRX)

tron logo png

Tron on Tron-lohkoketjussa käytetty natiivi merkki, joka keskittyy älykkäiden sopimusten rakentamiseen ja käyttöönottoon. Nykyisen toimitusjohtajan Justin Sunin perustama Tron lanseerattiin alun perin Ethereumin lohkoketjussa ennen siirtymistä omaan lohkoketjuunsa vuonna 2018. TRX on tällä hetkellä 16. suurin markkina-arvoinen kryptovaluutta. TRX on 100 miljardia ja liikkeessä yli 70 miljardia.

13. Monero (XMR)

Monero (XMR)

Monero kuuluu kriittisten valuuttojen luokkaan, joka tunnetaan nimellä yksityisyyden kolikot. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että niitä voidaan käyttää täysin anonyymien tapahtumien tekemiseen toisin kuin Bitcoin. Monero-tiimi loi sen yksityisyyden ja käyttäjien suojaamisen ensisijaisena tavoitteena suojella käyttäjiä jäljittämiseltä. XMR on tällä hetkellä 15. suurin kryptovaluutta, jonka liikkeessä on lähes 18 miljoonaa kolikkoa.

14. Tezos (XTZ)

Tezos-kolikon png

Tezos on toinen blockchain-verkko, joka on erikoistunut älykkäisiin sopimuksiin. Vaikka se kuulostaa Ethereumilta, Tezosin suunnittelussa on eräitä piirteitä, jotka erottavat sen. Verkoston hallintorakenne on sellainen, että yhteisön jäsenet äänestävät päivitysten toteuttamisesta, mikä tekee kovasta työstä epätodennäköisen. On syytä mainita, että Tezos käyttää eräänlaista todistusta panoksesta, joka tunnetaan nimellä “leivonta”, joka eroaa kaikesta muusta.

15. Neo (NEO)

NEO-kolikon png

Neo-lohkoketju luotiin yksi asia mielessä – perustaa tulevaisuuden Internet. Kolikko NEO on natiivikoodi, jota käytetään lohkoketjussa, ja sitä käytetään NEO-ekosysteemissä. NEO kannustaa myös kehittäjiä rakentamaan älykkäitä sopimuksia ja DApps: itä lohkoketjuun. Blockchainin ainutlaatuinen piirre on sen jatkuvasti kehittyvä ekosysteemi, joka tekee sen merkityksestä ajattoman.

16. Tähtivalot (XLM)

tähtien lumenia logo png

Stellar on avoin verkko, joka helpottaa arvon siirtämistä ja tallentamista. Aivan kuten Ripple, josta sen perustaja Jed McCaleb lähti, se tekee rajatylittävistä maksuista saumattomia ja halpoja. Stellarin keskeinen tavoite on käyttää sen alkuperäistä tunnusta Lumensia salauksen salaus- ja fiat-valuuttojen tekemiseen, jotta arvojen liikkuminen näiden kahden välillä olisi helpompaa. Stellarin mielenkiintoinen asia on sen liiketoimien nopeus ja edullisuus.

17. NEM (XEM)

NEM-logo

NEM (New Economic Movement) on kaksikerroksinen lohkoketju, joka lanseerattiin vuonna 2015. Toisin kuin perinteisesti louhitut salausvaluutat, natiivivaluutta – XEM “korjataan” järjestelmän kautta, joka tunnetaan nimellä Proof of Importance (POI). XEM: n haltijat, jotka osallistuvat, määräytyvät hallussaan olevien kolikoiden määrän perusteella, mikä antaa heille “tärkeyden”. NEM tukee useita pääkirjoja ja käsittelee API-puhelut NEM Smart Asset -järjestelmän kautta.

18. VeChain (ammatillinen koulutus)

vechain-kolikon logo

VeChain on blockchain-tekniikalla toimiva toimitusketju. Vuonna 2016 perustetun verkoston tarkoituksena on ratkaista toimitusketjun ongelmat hajautetun hallinnon ja esineiden internetin (IoT) tekniikan avulla. VeChain käyttää kahta tunnusta, VET ja VTHO, toimitusketjujen tehokkuuden, jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Ekosysteemi vähentää myös näihin prosesseihin liittyviä kustannuksia ja antaa enemmän hallintaa yksittäisille käyttäjille.

19. IOTA (MIOTA)

IOTA-kuvake

IOTA on hajautettu pääkirja kuten Ripple, mutta vielä parempi, koska se on itse asiassa lohkoketju. Samanaikaisesti se ei ole tavanomainen lohkoketju, johon liittyy rajoituksia, kuten maksuja. IOTA: n tekniikka, joka tunnetaan nimellä Tangle, on solmujärjestelmä, joka vahvistaa tapahtumia tavalla, joka lisää nopeutta ja estää ruuhkia. Verkon tavoitteena on helpottaa IoT-laitteiden välisiä tapahtumia tulevaisuudessa.

20. Viiva (DASH)

Dash-logon png

Dash on maksukeskeinen blockchain-verkko, joka perustettiin vuonna 2014, kun se haarautui Litecoinista. Verkostossa on kaksitasoiset kannustetut solmut ja hajautettu projektinhallinta (Masternodes). Alkuperäistä valuuttaa DASH käytetään välittömän maksun suorittamiseen InstantSend-palvelunsa kautta, ja PrivateSend tarjoaa vaihtoehdon yksityisille tapahtumille. DASHista on tullut erittäin suosittu Venezuelan kaltaisissa maissa, joissa hyperinflaatio on vaikuttanut valuuttoihin.

21. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum-Classic-kuvake

Ethereum classic on alkuperäisen Ethereum-lohkoketjun haarukka, joka tuli kovan työn tuloksena vuonna 2016. Kuten Ethereum, sen avulla kehittäjät voivat rakentaa dappeja toimimaan blockchain-tekniikalla, mutta kuten Boitcoin, ei kukaan omista. Sen luomisen päätavoitteena oli tehdä dappien rakentamisesta mahdollisimman helppoa ja joustavaa. Sen natiivivaluutta ETC on nyt markkina-arvon mukaan 33..

22. Zcash (ZEC)

Zcash

Zcash on hajautettu tietosuojaan keskittyvä kryptovaluutta, jonka Zooko Wilcox-O’Hearn käynnisti vuonna 2016 ja joka perustuu Zerocoin-protokollaan. Verkko antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää suojattuja tai läpinäkyviä tapahtumia. Zcash-tapahtumien yksityiskohtien julkaisemisen sijasta zk-SNARKs-nimistä nollatiedon todistusta käytetään varmistamaan, että kaikki tapahtumat ovat laillisia. Salausvaluutta ZEC on tällä hetkellä 27. suurin KolikkoMarketCap sijoitus.

23. Ontologia (ONT)

Ontologia on lohkoketjuverkko, joka on sekä hajautettu pääkirja että älykäs sopimusjärjestelmä. Sen julkiset lohkoketjut ovat muokattavissa sopimaan erilaisiin tosielämän sovelluksiin, koska verkko tunnetaan tehokkaiden julkisten lohkoketjujen tarjoajana. Kuten Dash, verkko käyttää kaksoismerkkejä, ONT ja ONG. ONT-kolikkoa voidaan käyttää panostamiseen yksimielisesti, kun taas ONG on apuohjelmatunnus, jota käytetään ketjupalveluihin

24. Binance USD (BUSD)

binance-usd-busd-logo

Binance USD on USD: n tukema stablecoin, joka käynnistettiin 5. syyskuuta 2019 sulauttamaan dollarin vakaus blockchain-tekniikalla. Se on New Yorkin osavaltion rahoituspalvelujen (NYDFS) hyväksymä ja täysin säännelty. Suhteellisen vakauden vuoksi sitä voidaan käyttää maksamaan tavaroita ja palveluja verkossa. BUSD sijoittuu CoinMarketCapin markkina-arvon perusteella 31: een.

25. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin_Logo

Dogecoin on Litecoin-haarukka, joka luotiin vuonna 2013 hauskana kryptovaluuttana, jolla on vähemmän tiukka tieteellinen painopiste kuin Bitcoinissa. Kolikon ovat luoneet Billy Markus ja Jackson Palmer suositun Internet-dogen perusteella. Hauska tosiasia Doge on, että amerikkalainen miljardööri Elon Musk on toistuvasti twiitannut, että se on hänen suosikki kryptovaluuttansa. Hän oli myös kerran toimitusjohtajana muutaman tunnin.

26. Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token

Basic Attention Token (BAT) on avoimen lähdekoodin hajautettu mainosvaihto, joka on rakennettu Ethereum-alustalle. Päätavoitteena on palauttaa mainonnan hallinta Internetin käyttäjien käsiin. BAT-tekniikkaa käytetään palkitsemaan tietosuojaan keskittyvän Brave-selaimen käyttäjät. Käyttäjät voivat valita palkkioidensa avulla sisällöntuottajille vihjeen Internetin sisällöstä.

27. BitTorrent (BTT)

BitTorrent

BitTorrent Token on maailman suurin hajautettu protokolla, jolla on yli miljardi käyttäjää. Blockchain-yhtiö Tron osti yrityksen vuonna 2019, ja sen toimitusjohtajana on nyt Justin Sun. BitTorrent-protokolla käyttää TRC-20-tunnuksen BTT-koodia hajautetun tiedostojen jakamisprotokollan merkitsemiseen. Tron ja BitTorrent pyrkivät yhdessä luomaan hajautetun internetin ilman esteitä sisällön jakamiselle.

28. 0x (ZRX)

0x-zrx-logo

0x on protokolla, joka tarjoaa likviditeettiä vertaisverkkojen vaihdolle Ethereum-verkossa. Se tarjoaa myös infrastruktuurin älykkäiden sopimusten rakentamiseen, joista Ethereum tunnetaan. ZRX-tunnuksen avulla 0x käyttäjää voi osallistua verkon avainpäivityspäätöksiin äänestämällä. Haltijat voivat myös panostaa ZRX-markkinatakaajan panostuspoolinsa ansaitsemaan palkintoja ETH: ssä.

29. Zilliqa (ZIL)

Ziliqa on suunniteltu tuomaan salausvaluuttaverkkojen skaalautuvuus. Tämä saavutetaan sirotteluprosessilla, jossa liiketoimet jaetaan pienempiin bitteihin kaivostyöläisten käsittelemiseksi helposti. Tämä lisää kerralla käsiteltävien tapahtumien määrää. Zilliqa-tiimi ennustaa, että tapahtumanopeus voi kasvaa jopa 1000x Ethereumin nopeuteen tällä menetelmällä.

30. Augur (REP)

augur-rep-logo

Auguria käytetään ennustusmarkkinoilla protokollassa, jonka omistavat ja ylläpitävät Ethereum-pohjaisen maine-tunnuksen haltijat. REP-tunnuksen haltijat voivat käyttää sitä lyödä vetoa eri asioiden tuloksista ostamalla osakkeita, jotka tukevat tai hylkäävät tiettyjä tuloksia. Palkinnot perustuvat vedon tulokseen käyttäen oikeudenmukaista, läpinäkyvää ja hajautettua ohjelmistoa. REP on tällä hetkellä 69. suurin kryptovaluutta.

Johtopäätös

Jos olet uusi tulokas cryptocurrency -maailmassa ja et tunne näitä altcoineja, tiedät nyt paremmin. Ehkä olet ollut jo jonkin aikaa, mutta et ole tutustunut liikaa, tässä artikkelissa on tarpeeksi tietoa aloittaaksesi ja jos olet nähnyt sinua kiinnostavia, lisää tutkimusta voidaan tehdä heidän tuntemiseen.

Esillä oleva kuva: forex.academy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me