Kiintolevyn kaivostoiminta selitetty Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

kiintolevyn kaivos

Tämän päivän oppaassa selitämme, mikä kiintolevyn kaivostoiminta on ja mitä prosesseja tapahtuu, kun uusia krypto-valuuttoja luodaan tällä vaihtoehtoisella menetelmällä.

Mikä on salauksen kaivostoiminta?

Kryptovaluutan louhinta tai salauskäsittely on prosessi, jolla vahvistetaan tapahtumia, jotka tehdään tietyllä kryptovaluutalla, ennen kuin ne lisätään digitaalisen pääkirjan lohkoon..

Kryptovaluuttakaivaja tarkistaa tapahtumien aitouden ja päivittää lohkoketjun tapahtumalla. Cryptominers kilpailevat monimutkaisten matemaattisten yhtälöiden ratkaisemisessa salauksen hash-funktioiden avulla, kun ensimmäinen kaivosmies, joka mursi koodin, saa valtuuttaa tapahtuman. Vastineeksi tästä hänet palkitaan pienellä määrällä uutta salausta.

Kaivosprotokollasta riippuen kaivosmies tarvitsee erikoistuneita laitteita tapahtumien validoimiseksi.

salauksen louhinta

usethebitcoin.com

Kaivoskäytännöt

Lohkoketjuprotokolla, joka tunnetaan myös konsensusmenetelmänä, on järjestelmä, joka hallitsee konsensuksen saavuttamista ja vahvistaa tapahtumia lohkoketjuverkossa.

On olemassa erilaisia ​​protokollia, joista osa vaatii fyysisiä kaivoslaitteita, kun taas sinun tarvitsee vain pitää kolikoita aktiivisessa lompakossa.

Työn todiste

Työn todistus on kaivosprotokolla, jota käyttävät myös kryptot, kuten Bitcoin, joka vaatii paljon kaivosvoimaa algoritmien laskemiseksi. Tällainen kaivostoiminta edellyttää ASIC-kaivostyöläisistä tai grafiikkakorteista tehtyjen fyysisten laitteistojen asentamista verkon kaivosvaikeuksista riippuen.

Todiste vaarnasta

Panoksen todistaminen ei vaadi fyysistä laitteistoa; sen sijaan uusien kolikoiden tuottaminen panostamalla, prosessi, jossa verkon käyttäjät pitävät kolikoitaan ja jättävät tietokoneensa päälle. Panospalkinnot ovat uusia kolikoita, jotka syntyvät pienimmällä laskentateholla.

Todiste kapasiteetista

Kapasiteetin todistus on konsensusalgoritmi, joka käyttää kiintolevyjä ja tallennustilaa sen sijaan, että käyttäisi ASIC-laskentaa tapahtumien todentamiseksi. Siksi tätä konsensusmallia käytetään kiintolevyn kaivostoimintaan.

Tämä kaivosjärjestelmä koostuu kahdesta osasta: piirtämisestä ja kaivoksesta.

Piirtäminen on silloin, kun luot satunnaisen ratkaisun tai kaavion Shabalin salausalgoritmin kautta, joka sitten tallennetaan kaivostyöntekijän kiintolevylle. Kaivostoimintaan liittyy kaivostyöläisiä, jotka kilpailevat ratkaisun löytämiseksi, ja kuka onnistuu löytämään sen ensin, saa kaivamaan seuraavan lohkon.

Tämän todisteena kaivostyöläiset jakavat vapaan levytilan uusien kaivoslohkojen luomiseksi ja kaivospalkinnon saamiseksi.

Tallennustodistus

Tallennustodistus, joka tunnetaan myös nimellä tilan todistus tai PoS, käyttää vapaata levytilaa, kuten PoC, mutta tämä protokolla käyttää vapaata muistitilaa hajautetun pilvitallennustilan luomiseen uusien lohkojen luomisen sijaan..

Tässä tallennusjärjestelmässä käyttäjät vuokraavat kiintolevytilansa muille käyttäjille, ja levytilan omistajat voivat kaivaa kryptovaluutta käyttämällä lohkoketjun resursseja. Toisin kuin PoC-lohkoketjut, PoS-lohkoketjut antavat salausvaluutan louhintapalkkioita käyttämällä tilavuokrauspalveluista saatuja kuukausimaksuja.

Tietenkin on olemassa monia muita kaivosprotokollia, mutta olemme esittäneet vain suosituimmat ja oppaamme kannalta tärkeimmät.

Mikä on kiintolevyn kaivostoiminta?

Kiintolevyn kaivostoiminta on tapa tuottaa kryptovaluutta käyttämällä kiintolevyjä. HDD-kaivostyöläiset eivät vaadi grafiikkaprosessoriyksiköitä, kuten GPU-kaivoksessa, tai ASIC-kaivostyöläisiä tuottamaan uusia lohkoja hajautettuun pääkirjaan. Sen sijaan tässä menetelmässä käytetään joukko kiintolevyasemia.

Asennuksen ja kunnossapidon kannalta HDD-kaivoslaitteet perustuvat erilaisiin periaatteisiin kuin perinteiset kaivostilat. Kiintolevytilan luomiseksi tarvitset:

⦁ kiintolevyasemat;

⦁ tietokone;

⦁ näyttö (näyttö);

⦁ syöttölaitteet (näppäimistö ja hiiri).

Tämän tyyppinen kryptovaluutta kaivos erottaa muista on, että se ei tarvitse mitään tehokasta GPU: ta tai keskusyksikköä (CPU).

Kiintolevyn keskeiset ominaisuudet, jotka vaikuttavat kaivostuloksiin, ovat kiintolevyn kapasiteetti ja suorituskyky. Kun käytät erillistä grafiikkasuoritinta, voit myös käyttää kiintolevylläsi emolevyä tai sisäänrakennettua prosessoria..

kiintolevyn kaivos

steemit.com

Kuinka kiintolevyn kaivostoiminta toimii?

Piirtäminen

Piirtäminen on prosessi, jolla tietolohkot eli piirtokortit luodaan valmiiksi kiintolevylle. GPU-kaivoksiin verrattuna tämä voi viedä enemmän aikaa, mutta se on tehtävä vain kerran, kun kaivetaan kiintolevylläsi.

Määritä kuka saa palkkion

Kun olet luonut kaaviot, sinun on määritettävä, kuka saa palkkion uusien tietolohkojen luomisesta. Kun olet yksin kaivos, olet palkinnon vastaanottaja. Jos louhit uima-allasta, palkkionsaaja on altaan lompakon osoite.

Kaivostoiminta

Kun olet luonut juoni ja tallentanut kiintolevylle, voit käynnistää kaivosohjelmiston.

Ohjelmisto analysoi tietosi ja laskee, kuinka paljon aikaa tarvitaan nykyisen tietolohkon luomiseen. Kun järjestelmä päättää määräajasta, kiintolevysi on käyttämättömänä seuraavan lohkon muodostamiseen asti.

Parasta kiintolevyn louhinnassa on se, että kiintolevy pysyy käyttämättömänä suurimman osan ajasta, koska lohkojen määrä pysyy enimmäkseen samana, ja kunkin lohkon analysointi kestää vain muutaman sekunnin.

Kiintolevyn louhinnan edut:

⦁ sinun ei tarvitse ostaa kalliita emolevyjä, joissa on paljon PCI-paikkoja;

⦁ sinun ei tarvitse ostaa kalliita näytönohjaimia tai ASIC-kortteja;

⦁ ohjelmiston asennus ja määritys on helppoa;

⦁ ei laitteiston asennusprosessia

⦁ Kiintolevyt vaativat vähemmän energiaa uusien lohkojen käsittelyyn kuin muut kaivoslaitteet;

⦁ vähemmän lämpöä ja siksi ei tarvita jäähdytyslaitteita pitämään laitteen lämpötila vakaana.

Kiintolevyn louhinnan haitat:

⦁ käytettyjä kiintolevyasemia ei ole helppo löytää;

⦁ Kiintolevyjen elinkaari on noin 10000 tuntia;

⦁ kaivosprosessi vie enemmän aikaa saman määrän kolikoiden louhimiseen kuin kaivaisit GPU: illa;

Mine kaivat vähemmän kolikoita kuin GPU: lla.

Miksi et käytä SSD: tä?

Jotkut saattavat ajatella, että SSD-aseman käyttö saattaa nopeuttaa tietolohkojen luomisprosessia, mutta tallennuslaitteen suorituskyky ei vaikuta kiintolevyn louhinnan palkkioon.

SSD viimeistelee alkuperäisen piirtämisprosessin vasta nopeammin, mutta louhinta on silti sama. Lisäksi SSD-levyjen käyttöikä on paljon lyhyempi kuin kiintolevyasemilla, kun taas jokaisella gigatavulla on korkeammat kustannukset.

Kovalevyn kaivostoiminnan kryptovaluutat

Räjähtää

räjähtääBurst on todiste kapasiteetin salauksesta, joka voidaan kaivaa käyttämällä suurikapasiteettisia kiintolevyjä. Suorituskykyinen kaivostoiminta voidaan varmistaa käyttämällä suurempaa määrää kiintolevyjä, mikä sen seurauksena tuottaa enemmän kaivoshyötyjä.

Sia

siacoin-logoSia on blockchain-pohjainen pilvitallennusalusta, joka tarjoaa samanlaisia ​​palveluita kuin Dropbox, Amazon, Apple ja Microsoft pilvitallennuspalvelut.

Sian käyttäjät voivat vuokrata ilmaisen kiintolevytilan muille käyttäjille, ja mitkä tiedostot he tallentavat järjestelmään. Älykkäitä sopimuksia ja todistustodistuksen algoritmeja käytetään Sia-tapahtumien validointiin ja tiedostojen aitouden pitämiseen.

Johtopäätös

Tällä tavoin päätämme kiintolevyn kaivosoppaasta. Toivomme, että antamamme tiedot ovat hyödyllisiä niille, jotka etsivät vaihtoehtoisia menetelmiä kryptovaluutan tuottamiseksi.

Esillä oleva kuva: prodatarecover.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me