Kuinka monta Bitcoin-osoitetta on olemassa

Johdanto

Niin kauan kuin Bitcoin käyttää RIPEMD160 hash-toiminto, on 2 ^ 160 Bitcoin-osoitetta.

Tämä numero on: 1461501637330909091920203684,832,716,283,019,655,932,542,976

Se on niin naurettavaa numeroa, että sen kutsuminen “tähtitieteelliseksi” on loukkaus sen valtavuudelle. Joten kuinka suuri se on, tarkalleen? Olemassa olevien Bitcoin-osoitteiden määrän visualisointi ei ole helppo tehtävä, mutta yritämme vain hauskanpidon vuoksi auttaa sinua siinä.

Matemaattiset laskelmat taululle

Yksinkertaisesti jakamalla luku niin, että jokaisella maan päällä elävällä 7,442 miljardilla ihmisellä voi olla sama määrä Bitcoin-osoitteita, ei toimi, koska maapallolla ei ole tarpeeksi ihmisiä tekemään numerosta ymmärrettävämpi kuin se jo on. Tämä johtuu siitä, että jokainen henkilö saisi

196385600286,334,710,857,791,565,804,391,698,421 Bitcoin-osoitteet.

Se on vain pienempi käsittämätön numero. Joten sen sijaan aiomme käyttää hiekanjyviä.

Maapallon kaikilla rannoilla on 2 ^ 63 hiekanjyvää yhdistettynä [1]. Se on noin 9 tuhat miljardia hiekkaa (tai 9,223,372,036,854,775,808).

useita universumeja btc

Kuvittele, että jokainen maapallon hiekanjyvä on toinen maapallo ja että jokaisella näistä planeetoista asuu 7,442 miljardia ihmistä. Jos jaamme nyt Bitcoin-osoitteiden määrän henkilöä kohti, kukin saisi 3,5 miljardia elinaikanaan.

Ja jos jokainen näistä ihmisistä elää täsmälleen 100 vuotta, heillä on 110 Bitcoin-osoitetta käytettäväksi joka sekunti syntymästään lähtien. Lisähuomautus: Aion alun perin tehdä jokaisesta Linnunradan galaksista maapallon maaksi tämän pisteen havainnollistamiseksi, mutta se ei toiminut, koska galaksissamme on vain säälittävä 100 miljardia planeettaa (pilkata).

Ei yhtä Satoshia sinulle …

mies itkee

Valitettavasti niin monien ihmisten kanssa, jos jokaisella henkilöllä oli vain yksi Bitcoin-osoite 3,5 miljardin sijasta, ja annoimme heille kaikille saman määrän Bitcoinia hodl, heillä kaikilla olisi käytännössä nolla Bitcoinia, koska kukin heistä ei saisi edes pientä prosenttiosuutta yksittäisestä satoshi.

Syy valtavuuteen

Bitcoin-osoitteiden lukumäärä on käsittämätön erittäin hyvästä syystä. Mitä enemmän mahdollisia osoitteita on, sitä turvallisempi lompakot ovat tulevilta varkailta.

Oletetaan, että hyökkääjä haluaa kokeilla tätä. He haluavat luoda satunnaisesti yksityiset avaimet, laskea vastaavat julkiset osoitteet ja tarkistaa, onko sisällä Bitcoinia. Vaikka sisällä olisikin miljardi lompakko-osoitetta, joissa on Bitcoin, aurinko on laajentanut ja niellyt maapallon (asetetaan tapahtumaan noin 7,5 miljardin vuoden päästä) kauan ennen kuin jokin näistä osoitteista löydettiin satunnaisgeneraattorilla.

Älä huoli … Siellä voi aina olla enemmän

Bitcoin-osoitteet luodaan julkisilla avaimilla. Julkinen avain on ensin hajautettu SHA256-algoritmi, sitten se hajautus otetaan ja hajautetaan uudelleen käyttämällä aiemmin mainittua RipeMD160-algoritmia. Mutta miksi julkiset avaimet hajautetaan kaksi kertaa, jos elliptinen käyräsalaus on niin turvallista?

kyberturvallisuuskonsepti

Blockstreamin työntekijän ja Bitcoin Core -kehittäjän Pieter Wuillen mukaan, sinun on pyydettävä Satoshi Nakamotoa selvittämään tarkat syyt varmasti; mutta tiedämme, että SHA256-lähdön hajautus RipeMD160-algoritmilla pienentää osoitteen kokoa 32 tavusta 20 tavuun, mikä säästää tilaa lohkoketjussa.

Sen lisäksi arvostettu kryptografi Joel Katz selittää Vaikka RipeMD160 valittiin pienikokoisemmille osoitteille, kukaan ei tiedä miksi SHA256: ta käytettiin. Hän tarjoaa kaksi mahdollisuutta. Kypsä MD voi olla jokin vika, joten yhdistäminen SHA256: n kanssa vahvistaisi turvallisuutta.

Joela Katz selitys

Toinen mahdollisuus on, että MD-rakenteessa on saattanut olla heikkouksia, jotka tekisivät sen alttiiksi hyökkäykselle, kuten pidennyksen hyökkäys (jonka hän selittää hieman yksityiskohtaisemmin, mutta ei pidä sitä todennäköisenä), ja RipeMD160: n yhdistäminen SHA256: lla eliminoi tuon uhkan.

Joka tapauksessa turvallisuus on vastaus. Molemmat salausalgoritmit ovat hyvin tunnettuja ja yksi on kooltaan pienempi. Molempien käyttö on vain ylimääräistä turvallisuutta.

UKK

Mikä on Bitcoin-osoite?

Bitcoin-osoite koostuu 26-35 aakkosnumeerisesta merkkitunnisteesta, joka alkaa numeroilla 1, 3 tai bc1, joka edustaa mahdollista bitcoin-maksun määränpäätä.

Kuinka saat Bitcoin-osoitteen?

Ensinnäkin, sinun tulee ladata Bitcoin-lompakko. Tämä on turvallinen ohjelmisto, jonka avulla voit lähettää, vastaanottaa ja tallentaa Bitcoinia.

Kuka on Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto on oletettu henkilö tai henkilöt, jotka ovat luoneet Bitcoinin. Itse asiassa ei ole varmaa, onko tämä oikea henkilön nimi vai onko se salanimi.

Mitkä ovat salauksen kaksi päätyyppiä?

On olemassa kahta tyyppiä: yksityinen avain ja julkinen avain. Ensimmäistä kutsutaan myös symmetriseksi ja toista epäsymmetriseksi. Symmetriset järjestelmän patsaat, joilla sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on oltava sama yksityinen avain tietojen salaamiseksi ja salauksen purkamiseksi.

Voinko salata yksityisen avaimen?

Joo! Tätä kutsutaan tunnuslauseeksi. Se toimii hieman eri tavalla jokaisessa laitteessa, joten pyydä dokumentaatiota lompakkoyhtiöltäsi. Tämän sanottuasi, ole erityisen varovainen käyttäessäsi tätä ominaisuutta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me