Kuinka parantaa Trezorin tietosuojaa

Trezorin yksityisyyden parantaminen Torilla, VPN: llä, Wasabilla, Electrumilla ja Full Nodeilla

Trezorin verkkolompakko on yksi yksinkertaisimmista tavoista hallita bitcoineja. Se on suoraviivainen kohta ja napsautus -kokemus, joka saa työn helposti päätökseen. Jos olet aloittelija, se on loistava vaihtoehto aloittaa matkanne Bitcoinin taloudelliseen itsemääräämisoikeuteen.

Näyttökuva trezor.io: sta Trezor.io‘s – kotisivu

Mutta kun olet edistyneempi käyttäjä, sinun on myös harkittava yksityisyyttä turvallisuuden kriteerinä. Ja useimmiten käyttäjäystävällisyys liittyy kompromisseihin. Siinä tapauksessa että Trezor, laitteiston lompakon kautta lompakko.trezor.io lähettää tietoja valmistajalle. Kaksi mukana olevaa hyökkäysvektoria ovat: 

1. IP-osoitteesi; 

2. Laajennettu julkinen avain (xpub).

IP-osoite paljastaa sijaintisi (maan ja Internet-palveluntarjoaja). Toisaalta, xpub tallentaa kaikki Bitcoin-osoitteet sinä luot. Se on laajennettu julkinen avain, joka antaa täyden solmun pääsyn tietoihin siitä, kuinka monta kolikkoa säilytät lompakossa. 

Rahoitus ja rahansiirtotekniikan käsite

Jos suoritat ja käytät omaa täyttä vahvistussolmuasi, tallennat xpubin omalle laitteellesi. Mutta jos muodostat yhteyden Trezor-lompakko, käytät heidän solmujaan.

Ja vaikka nämä tiedot saattavat olla arvottomia Trezor, hakkerit löytävät siitä paljon arvoa. Huonot toimijat, jotka varastavat tietoja, yrittävät ehdottomasti linkittää IP-osoitteet varoihin. 

VERTAILU

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2019
 • HINTA: 119 dollaria
 • BLUETOOTH:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2016
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor-malli T.

Trezor-malli T.

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2018
 • HINTA: 159 dollaria
 • KOSKETUSNÄYTTÖ:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor Yksi

Trezor Yksi

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2013
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS

Piilota IP-osoitteesi ja tallenna julkinen avain tietokoneellesi 

Ellet sinä käytä VPN: ää ja / tai Toria, altistat IP-osoitteesi ja sijaintisi jokaiselle vierailemallesi verkkosivustolle. Ja jos hakkeri löytää Internet-palveluntarjoajasi, ole varovainen sosiaalisen suunnittelun hyökkäyksistä. 

Teknologian tietoturvajärjestelmäkonsepti, jossa on kilpi ja avaimenreikä

Kuinka he voivat saada selville missä asut? He voivat soittaa Internet-palveluntarjoajallesi pyytääksesi huoltopalveluja talossasi. Ja jos puhelinoperaattori on mukava, hakkeri pyytää myös vahvistuksen osoitteesta. 

Puhutaanpa nyt siitä, miksi julkisen avaimen turvallisuus on tärkeää. Trezorin xpubeja käyttävä hakkeri pystyy tunnistamaan lompakot kaupassa eniten BTC: tä. Saatat ajatella, että tällä ei ole merkitystä, koska heillä ei vielä ole yksityistä avainta kolikoidesi kuluttamiseen. Vaikka tämä on totta, on olemassa muita tapoja varastaa bitcoinejasi. 

Kun olet liittänyt IP-osoitteen lompakot, on aika määrittää hyökkäyksen hinta. Rikolliset kysyvät itseltään “kuinka paljon kolikoiden kiristäminen tältä henkilöltä maksaa”. Jos omistat suuria määriä, heillä on varaa ottaa enemmän riskejä. Ja jos lainvalvonta alueellasi on kauheaa, olet alttiimpi. Huomioon otettavia tekijöitä on paljon.

Kultaiset bitcoinit putoavat mustalla taustalla

Silti jos omistat pieniä määriä, on todennäköistä, että hyökkäyskustannukset ylittävät hyödyt. Tämä tarkoittaa, että olet paljon vähemmän todennäköisesti tekemisissä rikollisten kanssa, jotka yrittävät varastaa bitcoinejasi. Joten tämä on ylimääräinen syy olla pitämättä liikaa bitcoineja yhdessä lompakossa.

Jos asut liian kaukana, hakkerit voivat myydä tietoja myös pimeillä markkinoilla. On paljon rikollisia, jotka hallitsevat fyysisiä varkauksia. Ja jos kaikki kannustimet yhtenevät, he voivat yrittää 5 dollarin jakoavaimen hyökkäys.

5 dollarin jakoavaimen hyökkäys

Mutta sitten taas, entä jos sinun ei tarvitse paljastaa mitään näistä tiedoista Trezorin kanssa? Entä jos et jaa sitä minkään yrityksen kanssa ja hallinnoi sitä itse? 

Täällä yksityisyyden ammattilaisissa nautimme siitä, kuinka opetamme minimoimaan jakamiesi tietojen määrän. Yksityisyys on hyvän turvallisuuden äiti, ja jos omistat bitcoineja, sinun on aina oltava varovaisia ​​siitä.

Tässä artikkelissa on 3 parasta tapaa parantaa yksityisyyttäsi Trezor-laitteistolompakoita käytettäessä.

1. Suorita Trezor Torilla

Tor-selain on paras ilmainen tietosuojatyökalu. Se on avoimen lähdekoodin projekti, jota piilotat IP-osoitteesi.

Näyttökuva torproject.org-sivustosta Tor‘s – kotisivu

Käyttämällä Toria katkaiset mahdolliset assosiaatiot sijaintisi ja Trezor xpubisi välillä. Joka hakkeroi Trezor-tietokannan, näkee vain IP-osoite Tor-relesolmun. Ja jos salaus katkeaa tälle Tor-relesolmulle, on toinen, joka peittää sen. Tämä tarkoittaa, että olet erittäin suojattu doksingilta. 

Trezorin online-lompakko on yhteensopiva Chrome-, Firefox- ja Brave-selainten kanssa. Ja koska Tor käyttää Firefoxin koodia, ne ovat muotoilultaan ja arkkitehtuuriltaan hyvin samanlaisia. Paranna yksityisyyttäsi Trezor itse ovat luoneet tavan käyttää lompakkoaan Torin kautta.

Tämä seuraava osa selittää prosessin, jolla Tor määritetään toimimaan Trezor-laitteistolompakon kanssa. Muista, että kokemus on sama kaikissa käyttöjärjestelmissä. Joten ei ole väliä onko Windows, Linux tai Mac. Tor on sama kaikkialla.

Kun olet asentanut Torin, avaa uusi ikkuna ja kirjoita osoitepalkkiin “about: config”. Varoitus, jossa lukee “Jatka varoen!” tulee näyttöön selittämään, että muutosten tekeminen voi vaarantaa yksinäisyyden. Tavoitteenamme on kuitenkin saada Tor-selain kommunikoimaan Trezor Bridgen kanssa. Ja tähän tarkoitukseen lisäämme vain yhden poikkeuksen. 

Trezor Tor konfigurointivaroituksesta

Joten napsauta “Hyväksyn riskin!” ja luettelo asetuksista tulee näkyviin. Nämä ovat asetukset, jotka pitävät selaimesi yksityisenä ja suojattuna. Kirjoita siis hakupalkkiin ”network.proxy.no_proxies_on”. Kun kysytty arvo tulee näkyviin, kaksoisnapsauta sitä ja aseta sen uudeksi arvoksi 127.0.0.1:21325. 

Trezor Tor config lisää poikkeuksen

Kun olet kirjoittanut tämän osoitteen, napsauta “OK” ja olet valmis. Käynnistä Tor uudelleen, luo uusi piiri ja käy sitten wallet.trezor.io. Näet, että Trezor-laitteistolompakko toimii nyt Torin kanssa. 

Trezor työskentelee nyt Torin kanssa

Nyt yksityisyytesi ja yksinäisyytesi saivat lisäystä. Joten niin kauan kuin käytät verkkolompakkoa Tor-selaimella, julkista avainta on mahdotonta linkittää todelliseen IP-osoitteeseesi.

2. Suorita Trezor Electrum Wallet -laitteella

Electrum on yksi suosituimmista ja monipuolisimmista Bitcoin-lompakot. Se on paras valinta ihmisille, jotka tekevät multisig-asetuksia. Ja mitä tulee laitteistolompakkoihin, se on myös erinomainen.

Näyttökuva electrum.org-sivustosta Electrum.org‘s – kotisivu

Electrumin avulla Trezorin hallinta on intuitiivinen osoita ja napsauta -kokemus. Ja jos käytät sitä uuden lompakon luomiseen, xpub tallennetaan ja salataan kiintolevyllesi. Tällä tavalla Trezorilla ei ole pääsyä julkiseen avaimeesi.

Electrum muodostaa yhteyden satunnaisiin täydellisiin solmuihin Bitcoin-verkon kautta. Tämä tarkoittaa, että jokaisessa istunnossa on osa arvaamattomuutta. On erittäin epätodennäköistä, että jaat IP-osoitteesi ja xpub-toimintasi saman solmun kanssa kahdesti. IP-osoitteesi voi käyttää a VPN-palvelu tai jopa reitittää Electrumin Torin läpi.

Electrum-verkon asetukset

Aktivoi Tor-reititys napsauttamalla ikkunan oikeassa alakulmassa olevaa Verkko-painiketta. Siirry sitten “Välityspalvelin” -välilehdelle ja valitse “Käytä Tor-välityspalvelinta portissa 9150” -ruutu. Tallenna asetukset ja käynnistä Electrum-lompakko uudelleen. Nyt sinun pitäisi käyttää palvelua entistä yksityisemmäksi sen natiivin Tor-reitityksen ansiosta. 

Aktivoi Tor-reititys Electrumin lompakossa

Nyt kun olet maksimoinut yksityisyytesi, on aika asettaa uusi lompakko Trezorilla. Ja kyllä, voit myös tuoda olemassa olevan. Mutta jos olet aiemmin jakanut xpubisi, sinun on parempi tehdä uusi määritys. Muista: Tämän oppaan tarkoituksena on antaa sinulle parhaan mahdollisen yksityisyyden suoja.

Kun olet valinnut nimen, napsauta Seuraava. Tämä seuraava näyttö on tärkein, kun valitset haluamasi lompakon tyypin. Meidän tapauksessamme valitsemme Standard-lompakon. Mutta jos haluat luoda multisig tai tuoda yksityisiä avaimia, sinulla on myös erilliset vaihtoehdot.

Electrum Trezorin asetukset

Koska käytämme Trezoria tähän prosessiin, valitsemme Käytä laitteistoa. Ennen kuin jatkat, muista liittää Trezor tietokoneeseen. Jos asetat PIN-koodin, sinun on annettava se ennen jatkamista. Uudet trezorit pitäisi havaita nimellä “Nimetön trezori”. 

Electrum Trezorin asetukset Electrum Trezorin asetukset

Seuraava alustusvaihe sisältää toisen tärkeän valinnan. Ja koska olemme luomassa uutta lompakkoa Electrumilla, valitset “Anna laitteen luoda täysin uusi siemen satunnaisesti”. 

Electrum Trezorin asetukset

Tämä seuraava ikkuna tarjoaa sinulle kaikki mielenkiintoiset asetukset. Trezor-mallilla T voit tehdä yhden siemenen BIP 39 kokoonpano, Shamir-varmuuskopio (20 sanaa / osake) tai jopa Super Shamir (33 sanaa / osake). Trezor One -laitteessa sinulla on vain yhden siemenen kokoonpano, jossa on 12, 18 tai 24 sanaa.

Electrum Trezorin asetukset

Yksinkertaisuuden vuoksi yksi siemenlompakko, jossa on 24 siemensanaa, on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta jos tarvitset jotain kehittyneempää, harkitse Shamir-varmuuskopio. Tämä on myös osa, jossa voit nimetä laitteesi lompakon. Jälleen kerran tämä tehdään vain merkintätarkoituksiin eikä sillä ole vaikutusta turvallisuuteen. 

Kun olet napsauttanut Seuraava, sinun on valittava, haluatko käyttää salasanaa. Turvallisuuden kannalta on suositeltavaa käyttää tätä salasanaa. Se tekee laitteestasi käyttämättömän ilman tätä salasanaa. Lisäksi on aina parempi kirjoittaa tämä sana laitteellesi sen sijaan, että kirjoitat sen tietokoneellesi. Tietokoneessasi voi olla avaimet kirjaimia, mutta Trezor on turvallisempi.

Electrum Trezorin asetukset Trezorin asetusvaihe

Voit ottaa käyttöön myös siemenettömän tilan, mutta se on paljon vähemmän turvallinen ja riippuu digitaalisista varmuuskopioista. Joten on parempi tarttua kynään ja paperiin kirjoittaaksesi sanasi. Ja jos tämä lompakko on sinulle tärkeä, sinun pitäisi myös hankkia Billfodl kiinnitä se teräksellä.

Billfodl on täydellinen kumppani Trezor Model T: lle Osta Billfodl

Laitteiston lompakon näytöllä sinun on ensin hyväksyttävä Käyttöehdot. Tämä oikeudellinen asiakirja on pikemminkin vastuuvapauslauseke, joka tekee sinusta vastuullisen varojen menettämisen yhteydessä. 

Trezorin asetukset sopivat käyttöehdoista

Jos sitten asetat laitteellesi PIN-koodin, sinun on annettava se. Seuraava näyttö tervehtii sinua viestillä “Uusi lompakko luotu onnistuneesti!”. Mutta 24 sanasi tallentamiseksi sinun on painettava “Varmuuskopioi” -painiketta. Ja ennen kuin kirjoitat sanoja, Trezor varoittaa sinua digitaalisten kopioiden tekemisestä. On parempi pitää kaikki offline-tilassa.

Trezorin asetusvaihe

Sitten sinun on kirjoitettava ylös 24 sanaa, jotka näkyvät näytöllä. Trezor saa sinut varmistamaan, että et tee virheitä, 3 satunnaista sanaa. Tämän jälkeen tervehtii viesti “Olet vahvistanut palautumissiemenesi”. 

Trezorin asetusvaihe Trezorin asetusvaihe Trezorin asetusvaihe

Onnittelut, olet asettanut Trezor-laitteistolompakon lompakkoosi Electrumin kanssa! Nyt palaat tietokoneen näyttöön ja teet viimeiset hienosäädöt. Sinun on valittava lompakon osoitetyyppi. Et voi mennä pieleen p2sh-segwitin kanssa, mutta voit myös mennä natiiviin segwitiin. Vanhat osoitteet ovat konservatiivinen valinta, mutta niiden valitseminen saa sinut maksamaan korkeammat maksut. Salamaverkon käyttäminen vaatii myös SegWitin, joten on parempi tukea sitä kahdella tavalla.

Electrum Trezorin asetukset

Lopuksi voit salata lompakon. Tämä tarkoittaa, että erityinen tiedosto tallennetaan kiintolevyllesi, ja on parempi laittaa se sisään kylmävarasto. Ulkoinen flash-asema tai SD-kortti riittää, jos vähintään kaksi niistä tehdään redundanssia varten. Salaus otetaan käyttöön myös siten, että et voi käyttää lompakkoasi Electrumissa liittämättä ensin Trezoria.

Electrum Trezorin asetukset

Tästä lähtien sinun on oltava erityisen varovainen yksityisyytesi suhteen. Kaikkien näiden vaiheiden suorittamisen jälkeen olisi sääli vaarantaa kaikki muodostamalla yhteys keskitettyihin palvelimiin. Joten sinun tulisi välttää laitteistolompakon käyttämistä Trezorin online-lompakon kanssa. 

Electrum Trezorin asetukset

Jos sinun on asennettava laiteohjelmistopäivitykset, pyyhi laite ja luo uusi lompakko, jotta voit muodostaa yhteyden Trezoriin. Sinun tulisi hallita taistelua lompakkosi kanssa ja palauttaa ne.

Lisäksi on aina hyvä tarkistaa asetuksesi palautuksella. Mutta varmista, että kirjoitat 24 sanaa Trezoriin tietokoneesi näppäimistön sijaan. Tämä suojaa sinua haittaohjelmilta ja kaikenlaisilta infektioilta.

VERTAILU

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2019
 • HINTA: 119 dollaria
 • BLUETOOTH:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2016
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor-malli T.

Trezor-malli T.

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2018
 • HINTA: 159 dollaria
 • KOSKETUSNÄYTTÖ:

OSTA NYT LUE TARKISTUS Trezor Yksi

Trezor Yksi

 • NÄYTTÖ:
 • Vapautettu: 2013
 • HINTA: 59 dollaria

OSTA NYT LUE TARKISTUS

3. Suorita Trezor Wasabi Walletilla 

Wasabi on toinen suosittu työpöydän lompakko, joka on yhteensopiva Trezorsin kanssa. Se ei ole niin ominaisuuspakattu kuin Electrum, eikä sillä ole tukea Shamir-varmuuskopioille. Oletusarvoisesti se voi luoda vain 12 sanan peruslauseita. 

Näyttökuva wasabiwallet.io Wasabiwallet.io‘s – kotisivu’

Silti se on erinomainen aloittelijoille, jotka haluavat yksityisyyttä oletuksena. Wasabilla on Tor-integraatio, se lataa estosuodattimet minimoidakseen riippuvuuden kolmansien osapuolten solmuista ja muodostaa yhteyden myös omaan koko solmuusi. Jos sinulla on täysi solmu, joka toimii taustalla samalla tietokoneella, Wasabi muodostaa yhteyden siihen. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitteesi ja UTXO tallennetaan vain solmuusi, mikä on ihanteellista yksityisyyden suojaamiseksi.

Mutta nyt puhutaan siitä, mitä Wasabi voi tehdä maksimoidakseen Trezorin yksityisyytesi. Kun avaat lompakon, valitse vasemmalla oleva ”Hardware Wallet” -valikko. Yhdistä Trezor-laitteesi ja huomaat, että se havaitaan. Jos se ei onnistu, päivitä haku napsauttamalla “Hae laitteistolompakoita”. 

Wasabi-lompakko Trezor

Kun olet valinnut laitteen, napsauta “Asenna lompakko” -painiketta oikeassa alakulmassa. Tästä eteenpäin kaikki toiminnot siirtyvät Trezor-laitteiston lompakon näyttöön. Sinun on kirjoitettava PIN-koodisi (jos asetit sellaisen), hyväksyttävä käyttöehdot ja varmuuskopioitava 12 sanaa. Vaiheet ovat samat kuin Electrum-lompakon asetuksissa.

Kun olet valmis, napsauta “Hae laitteistolompakoita” uudelleen, valitse Trezor ja lataa se. Muutamassa sekunnissa näet näytön, jossa on 3 välilehteä: lähetys, vastaanotto ja historia. Onnittelut, olet asettanut Trezor-laitteistolompakkoasi Wasabiin! Tämä auttaa sinua ylläpitämään korkeampaa yksityisyyttä.

Wasabi-lompakko Trezor

Yksinkertaisuuden vuoksi voit myös palauttaa Electrum-lompakon asetukset. Tämä tarkoittaa, että käytät Electrumia yksityisen avaimen luomiseen ja sitten siirtymiseen Wasabiin jokapäiväiseen käyttöön. Tärkein etu on, että Wasabi käyttää Toria oletusarvoisesti ja muodostaa yhteyden koko solmuusi. Suurin haitta on, että vaikeutat asetuksiasi. Et myöskään pysty palauttamaan Shamir-varmuuskopioita Wasabiin.

Tämä puute voidaan korjata suorittamalla oma Trezor-asiakkaan ilmentymä. Mutta se vaatii komentorivin hallinnan ja perustiedot Pythonista. Se avaa kaikki lisäominaisuudet, mutta se ei ole lainkaan ystävällinen aloittelijoille. Joten jos aiot kokeilla sitä, käytä tätä opasta ja luo lompakko, jossa ei ole kolikoita.

Samoin on suositeltavaa käyttää tätä opetusohjelmaa ja kokeilla itseäsi tyhjillä lompakoilla. Kun ymmärrät mitä tapahtuu ja hallitset käyttöliittymät, olet valmis siirtämään myös kolikoita. Mutta siihen asti käytä tätä opetusohjelmaa oppimiskokemuksena. Kirjoittaja ja yksityisyyden ammattilaiset eivät ole vastuussa varojen menetyksistä. Joten pelaa turvallisesti ja tiedä miksi käytät jokaista työkalua.

UKK

Mikä on IP-osoite?

IP-osoite tarkoittaa ”Internet Protocol address” ja se kirjoitetaan pisteinä erotettuna numerosarjana.

Mikä on julkinen avain?

Julkinen avain koostuu suuresta numeerisesta arvosta, jota käytetään tietojen salaamiseen. Ohjelmisto-ohjelmat voivat luoda julkisia avaimia.

Enkö voi vain tallentaa kolikoitani vaihtoon?

Voit, mutta sitä ei suositella. Kolikoiden säilyttäminen pörssissä voi johtaa kolikoidesi menetykseen. Katso vain mitä tapahtui Mt. Gox. On parempi pitää kolikkosi omistamallasi lompakolla (eli vain sinulla on yksityinen avain) ja varmuuskopioida se sitten Billfodlin avulla.

Kuinka VPN suojaa minua ?

Kun muodostat yhteyden VPN: ään (virtuaalinen yksityisverkko), asetat ylimääräisen palvelimen itsesi ja verkkosivuston välille, johon haluat mennä. Tämä palvelin muuttaa IP-osoitteesi ja salaa selaustoimintasi.

Voiko Bitcoin-tapahtumia seurata ?

Ellei joku yhdistä henkilöllisyyttäsi käyttämääsi lompakon osoitteeseen, Bitcoin-tapahtumasi ovat nimettömiä.

Onko Trezor-malli T turvallinen?

Jos hyvin motivoitunut ja erittäin ammattitaitoinen hyökkääjä saisi fyysisesti Trezor-mallisi T, kolikkosi eivät välttämättä ole turvallisia. Tätä hyökkäystä ei kuitenkaan ole koskaan tehty laboratorion ulkopuolella, joten uhka on vähäinen. Lähes kaikissa tapauksissa Trezor-malli T pitää kolikot erittäin turvallisina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me