Kuka on Satoshi Nakamoto: Bitcoinin salaperäinen luoja?

Kuka on Satoshi Nakamoto?

Kun on kyse suurista nimistä kryptosfäärissä, on vain muutama näkyvämpi kuin Bitcoin, maailman ensimmäinen (ja arvokkain) kryptovaluutta, ja sen salaperäinen luoja Satoshi Nakamoto.

Ensimmäistä kertaa maailma oli kuullut Satoshi Nakamoton nimen vasta vuonna 2007, jolloin Nakamoto kirjoitti Bitcoin-koodin. Marraskuuhun 2008 mennessä hän onnistui viimeistelemään ja julkaisemaan nyt kuuluisan Bitcoinin valkoisen paperin, joka loi perustan kaikelle, mitä Bitcoin-protokolla edustaa.

Satoshi Nakamoto oli vahvasti mukana hänen aivosarjaprojektissaan ja Bitcoin-yhteisön kanssa projektin alkuaikoina. Kahden vuoden sitoutumisen ja kovan työn jälkeen Nakamoto päätti luovuttaa projektin Gavin Andresen ja takavarikoi kaikki joukkovelkakirjat Bitcoin-projektilla joulukuussa 2010. Gavin osoittautui legendaarisen Satoshin kelvolliseksi seuraajaksi ja on siitä lähtien tullut yhdeksi vaikutusvaltaisimmista kryptosfäärin kehittäjistä..

Lähde: Bitcoin News

Tämän jälkeen Nakamoto palasi hetkeksi jättämään viimeisen viestin yhteisölle ja totesi, että hän oli “siirtynyt muihin asioihin” ja että Bitcoin oli “hyvissä käsissä Gavinin ja kaikkien kanssa”. Virallisesti nämä ovat viimeisiä sanoja, jotka maailma on kuullut vaikeasta ja salaisesta Bitcoin-luojasta.

Kun Bitcoinin maine kasvoi vielä suurempana seuraavien vuosien aikana, utelias, samoin teki Nakamoton todellisen identiteetin takana oleva mysteeri. Vuosien mittaan Bitcoin- ja salausyhteisöt ovat spekuloineet aktiivisesti siitä, kuka Satoshi Nakamoto todella voisi olla. Pyrkimys löytää kuka todellinen Satoshi Nakamoto on nähnyt armeijan amatöörietsineitä ahkerasti töissä, mutta valitettavasti ilman suurta menestystä.

Vaikka tekemistä on vähän, yksi asia on aivan selvä: Satoshi Nakamoto on esimerkki yksityisyyden suojaamisesta oikein tehtyä. Niin paljon, että hän jopa käytti Toria rekisteröidessään Bitcoin.org-verkkosivuston. Vieläkin vaikuttavampi on tosiasia, että tähän päivään asti ei ole vielä tiedossa, onko Satoshi mies vai nainen vai onko “hän” edes yksi henkilö vai ryhmä ihmisiä.

Siitä huolimatta tämä etsivien ja muiden harrastajien ”armeija” yrittää kaivaa tosiasioita Satoshin taustasta, tehdä erilaisia ​​johtopäätöksiä sekä kutsua esiin useita ehdokkaita tai epäiltyjen luetteloita tyhjien kohtien täyttämiseksi..

Muita mielenkiintoisia vihjeitä / tosiasioita Satoshi Nakamotosta

Ennen kuin otamme käyttöön ns. Epäiltyjen luettelon, Satoshista on vielä yksi erittäin mielenkiintoinen tosiasia, joka pitäisi tietää. Eri raporttien mukaan louhittiin Satoshin tilille linkitetty lompakko lähes miljoonaan BTC: hen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Satoshi on todellakin yksittäinen henkilö, tämä tosiasia tekisi hänestä yhden maailman 50 rikkaimman ihmisen joukosta tällä hetkellä. Miljoonan BTC: n osuus on noin 5% maailman Bitcoin-tarjonnasta.

Lähes kaikki Bitcoinin legendaarisesta luojasta on peitetty spekulaatioissa. On kuitenkin joitain vihjeitä, jotka eivät ole mielenkiintoisia. Esimerkiksi tietty viesti löydettiin koodattuna ensimmäiseen lohkoon, joka louhitaan Bitcoin-verkossa. Viestissä luki: “The Times 03 / Jan / 2009 -kansleri pankkien toisen pelastuksen partaalla.” Tämä voi olla vihje Satoshin identiteetistä, mutta mikä tärkeämpää, se huomauttaa, että Satoshi on voinut olla säännöllinen The Times -lehden lukija.

Lisäksi aasialaisesta nimestään huolimatta mikään osa Bitcoin-projektista tai valkoista paperia ei ollut kirjoitettu muulla kielellä kuin täydellä englannin kielellä. Tämä on saanut monet spekuloimaan, että Satoshi saattaa olla brittiläinen tai australialainen tai ainakin englannin äidinkielenään äidinkielenään puhuva. Sveitsiläinen kooderi ja aktiivinen jäsen Bitcoin-yhteisössä on myös piirtänyt Nakamoton 500 varhaisen viestin aikaleimat. Tuloksissa todettiin, että Satoshi ei ollut paikalla klo 0.00. ja klo 6.00 Greenwichin aika.

Mahdolliset ehdokkaat

Craig Wright

Craig Wright on nimi, joka liittyy yhteen vakuuttavimmista teorioista Satoshi Nakamoton todellisesta identiteetistä. Wright väitti julkisesti olevansa todellinen Bitcoin-luoja perustuen hänen osallistumiseensa kehitykseen alkuaikoina. Suuret julkaisut, kuten Wired, BBC ja The Economist, olivat aivan liian nopeita viittaamaan siihen, että Wrightin toimittama todiste oli vakuuttava. Todiste perustui siihen, että hän lähetti viestejä salauksella, johon vain Satoshilla oli pääsy.

Tämän tapahtuman jälkeen Australian veroviranomaiset hyökkäsivät hänen kotiinsa, mikä sai Wrightin poistamaan läsnäolonsa Internetissä, ennen kuin palasi lavalle toukokuussa 2016, jolloin hän väitti jälleen olevansa “todellinen” Satoshi ja että hänellä oli vankka todiste. . Wright perui lausuntonsa pian todettuaan, ettei hänellä “ole rohkeutta” todistaa olevansa todellinen Satoshi.

Lähde: Ars Technica

Nick Szabo

Toinen hahmo on nimetty Satoshi Nakamotoksi useaan otteeseen Nick Szabo, hajautettu krypto-harrastaja, joka julkaisi paperin “bit goldista”. Internet-tutkija Skye Gray suoritti käänteisen tekstianalyysin ja löysi useita ainutlaatuisia lauseita, jotka linkittivät Szabon kirjoitustyylin alkuperäisen Bitcoin-paperin tyyliin. Szabo on kuitenkin toistuvasti kiistänyt olevansa Bitcoinin luoja.

Lähde: Unkari tänään

Hal Finney

Lähde: Wikipedia

Hal Finney on jälleen yksi potentiaalinen ehdokas Bitcoinin isäksi. Finneyillä on epäilemättä paljon historiaa Bitcoin-projektissa, koska hän oli toinen Nakamoton jälkeen itse käyttänyt ohjelmistoa, tiedostokehitysraportteja ja jopa ehdottanut parannuksia. Lisäksi hän totesi, että “hän oli ensimmäisen Bitcoin-tapahtuman ensimmäinen vastaanottaja, kun Satoshi lähetti hänelle testiksi kymmenen kolikkoa.” Finney kuoli 28. elokuuta 2014 jättäen maailmalle vain huonoja todisteita, jotka osoittivat hänen olevan Bitcoinin alkuperäinen luoja.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto on jälleen yksi ehdokkaista tittelille. Hänen nimensä alkoi tehdä otsikoita maaliskuussa 2014, kun Newsweekin artikkeli kuvaili häntä potentiaaliseksi ehdokkaaksi. Tämä artikkeli aiheutti tuolloin median kiinnostuksen. Myöhemmin amerikkalais-japanilainen fyysikko ilmoitti, ettei ollut edes kuullut Bitcoinista ennen tätä tapahtumaa.

Lähde: Steemit

Muut epätodennäköiset ehdokkaat ja teoriat

Niin hauskalta kuin se saattaa kuulostaa, luettelo mahdollisista ehdokkaista jatkuu ja sisältää sellaiset nimet kuin Elon Musk, PayPalin, SpaceX: n ja Teslan luoja ja Dave Kleiman, Craig Wrightin paras ystävä.

On joitain Bitcoin-harrastajia, jotka jopa ehdottavat, että Satoshi Nakamoto voisi olla joukko neljää aasialaista teknologiajättiä, kuten “Samsung, Toshiba, Nakamichi ja Motorola.

Joten, kuka on Bitcoinin Satoshi Nakamoto?

Tätä ei voida tietää varmuudella, ja kun otetaan huomioon konkreettisten todisteiden puute ja Satoshin asiantuntijoiden lähestymistapa yksityisyyteen, emme ehkä koskaan pääse tämän mysteerin pohjaan. Tämä tarkoittaa, että Bitcoin-yhteisöllä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa tämän arvoituksen kanssa, joka on Satoshi Nakamoto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me