Mitä ovat sivuketjut? Kuinka sivuketjut toimivat? (+ VIDEO)

Lähde: www.inc.com

Mitä ovat sivuketjut?

Sivuketjut eivät ole uusi käsite kryptovaluutta-tilassa. Idea ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2014, kun monet tärkeät salaus- ja digitaalisen valuutan kehityksen hahmot julkaisivat akateemisen paperin, jossa esiteltiin sidotut sideketjut. Muutamat tekijöistä ovat keskeisiä henkilöitä Blockstream, joka on johtava sivuketjujen ja muun Bitcoinin kehittäjä.

Sivuketju on erillinen lohkoketju, joka mahdollistaa rahakkeiden ja muun digitaalisen omaisuuden kuljetuksen ja käytön turvallisuuden yhdestä lohkoketjusta erilliseen lohkoketjuun, joka sitten linkitetään tarvittaessa takaisin alkuperäiseen lohkoketjuun. Tämän mekanismin avulla ensisijainen lohkoketjuverkko ei vaarannu nopeuden ja suorituskyvyn suhteen, koska sivuketju toimii itsenäisesti siitä.

Sivuketjut luotiin yksinomaan lohkoketjun tiettyjen piirteiden parantamiseksi ja ne on määritelty yhdelle erityiselle käyttötapaukselle. Sivuketjuja voi olla useita, joilla on erilaiset tehtävät jaettu vastaavasti käsittelyn tehokkuuden parantamiseksi. Muita sovelluksia voivat olla optimointi suuremmille nopeuksille ja suuremmille laskelmille. Sivuketjuja voidaan kuitenkin käyttää kaupallisten lohkoketjujen käytön hallintaan.

Kuinka sivuketjut toimivat?

Sivuketju on itsenäinen pääkirja, joka on kiinnitetty vanhempaansa (pää) lohkoketjuunsa kaksisuuntaisen tapin kautta. Kaksisuuntainen tappi antaa digitaalisen omaisuuden vaihtaa keskenään ohjelmoidulla nopeudella päälohkoketjun ja sivuketjun välillä. Ensisijaiseen lohkoketjuun viitataan yleensä ”pääketjuna” ja kaikkia linkitettyjä lohkoketjuja kutsutaan ”sivuketjuiksi”.

Lähde: www.bitcoinwiki.org

Kun joku vanhemmasta ketjusta haluaa siirtää omaisuutensa sivuketjuun, hänen on ensin siirrettävä kolikkonsa lähtöosoitteeseen, jossa kolikot lukitaan, jotta käyttäjä ei voi käyttää niitä muualla.

Kun tapahtuma on suoritettu, ketjuille jaetaan vahvistus, jota seuraa odotusaika lisäturvallisuuden varmistamiseksi. Odotusajan jälkeen vastaava määrä kolikoita vapautetaan sivuketjuun, jolloin käyttäjä voi käyttää niitä ja käyttää niitä siellä. Päinvastainen prosessi tapahtuu, kun siirto sivuketjusta tehdään takaisin pääketjuun.

Perusteknologia

Liitot

Föderointi on palvelinklusteri, joka toimii välipisteenä pääketjun ja sivuketjun välillä. Liitto päättää, milloin lähetetyt kolikot on lukittu ja milloin ne vapautetaan. Sivuketjujen kehittäjät voivat valita liiton osallistujat. Sivuketjun luojat voivat valita, mitkä palvelimet muodostavat federaation. Federaatioiden käytön haittana on, että ne asettavat lisäkerroksen sivuketjujen ja primaariketjun väliin.

Lähde: www. hackernoon.com

Turvallisuus

Sivuketjujen suurin etu on, että ne ovat riippumattomia pääketjustaan. Tämä tarkoittaa, että sivuketjut käsittelevät turvallisuuttaan erikseen. Jos sivuketjussa ilmenee ongelma, se voidaan hillitä häiritsemättä pääketjua. Sama koskee pääketjua, jos se murtautuu tai vaarantuu, sivuketju ei vaikuta, vaikka tapin arvo laskee merkittävästi.

Sivuketjuilla on oltava omat kaivostyöläisensä. Kaivostyöläiset voivat saada palkkioita yhdistetyn kaivostoiminnan kautta, jolloin kaksi eri salausvaluuttaa, jotka toimivat samalla algoritmilla, louhitaan samanaikaisesti.

Sideketjujen edut

Sivuketjut pyrkivät olemaan ratkaisu turhauttavaan ongelmaan – että uusien ominaisuuksien lisääminen salaukseen, kuten bitcoin, on vaarallinen hanke, koska 230 miljardia dollaria on vaarassa, jos uusi ominaisuus ei toimi tai ilmenee toimintahäiriöitä.

Sivuketjut helpottavat kryptovaluuttojen välistä vuorovaikutusta. Niiden avulla kehittäjät voivat testata Altcoinsin betaversioita tai ohjelmistopäivityksiä ennen niiden käyttöönottoa pääketjussa. Perinteiset pankkitehtävät, kuten osakkeiden toimittaminen ja jäljittäminen, voidaan kokeilla ensin sivuketjuissa ennen niiden siirtämistä pääketjuihin. Jos sivuketjujen turvamekanismeja voidaan lisätä, sivuketotekniikkaa voidaan käyttää massiiviseen lohkoketjun skaalautuvuuteen.

Toinen sivuketjujen etu on, että ne ovat pysyviä. Sinun ei tarvitse rakentaa uutta sivuketjua aina, kun sitä vaaditaan. Kun sivuketju on luotu, sitä hallitaan ja säilytetään, jotta kuka tahansa kehittäjä, joka suorittaa määritetyn tehtävän pääketjun ulkopuolella, voi käyttää sitä.

Sivuketjujen luomisen avulla voidaan hallita paljon suurempia tapahtumamääriä, koska päälohkoketju vapautetaan taakastaan. Silti toimiva sivuketjujen verkko voisi mahdollisesti tarjota blockchain-tekniikalle mahdollisuuden kasvaa kaupalliseen tasoon.

Tämä mielessä sivuketjuja ei ole vielä otettu käyttöön Bitcoin-verkossa, koska tietoturva ja keskittäminen, kuten ongelmat, on vielä ratkaistava, ennen kuin voimme alkaa sijoittaa bitcoinejamme sivuketjuilla.

Sideketjujen haitat

Kaivostyöläisten on varmistettava, että muut sivuketjut ovat turvallisia. Tämä tekee uusien sivuketjujen luomisesta kallista. Ennen uuden sivuketjun rakentamista on tehtävä huomattava määrä investointeja. Toinen sivuketjun haittapuoli on pakollinen liitto. Liiton muodostama ylimääräinen kerros voi osoittautua heikkoksi hyökkääjille.

Johtopäätös

Viime vuosina kaikki nykyiset lohkoketjut ovat laajentuneet huomattavasti pituuden ja tallennustilan suhteen. Siksi joillekin näistä kirjanpidoista (erityisesti Ethereum) on ollut melkoista taistelua selviytyä tällaisista valtavista verkkomääristä. Sivuketjuilla on potentiaalia laajentaa järjestelmän skaalautuvuutta ja tuoda monia muita etuja lohkoketjuun. Tarvitaan vain jonkin aikaa ja uusia kokeiluja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me