Vahingoittaa kaivos GPU | Etsi vastaukset

ei kaivosvaurioita GPU

Salauskaivostoiminta on herättänyt viime aikoina enemmän kiinnostusta etenkin kryptoihin, jotka voidaan silti kaivaa näytönohjaimilla, ja tämä kasvava kysyntä on jopa nostanut monien keskitason korttien hintaa.

GPU: lla kaivaminen voi tuottaa huomattavaa voittoa, jos sähkön kustannukset ovat alhaiset. Mutta monet ihmeet, vahingoittavatko kaivostyöt GPU: ta tai vaikuttavatko niiden pitkäikäisyyteen?

No, vastaus riippuu siitä, miten asetat näytönohjaimen käyttämään, ja on joitain tekijöitä, jotka kannattaa harkita, jos haluat säilyttää näytönohjaimen elinkaaren.

Miksi minun on käytettävä GPU: ta?

GPU-kaivostoiminta on kätevää monin tavoin, koska ne on helppo löytää verkossa, eivätkä ne ole liian kalliita verrattuna ASIC-kaivostyöläisiin. Myös suorituskykyisemmät mallit voivat tuottaa erinomaisia ​​vain muutamalla asetusten säätöä.

Esimerkiksi AMD Vega Frontier -versio saattaa pystyä pian kaivamaan Ethereumin nopeudella 70MH / sekunti, jos voidaan ajatella kiertäviä huhuja. GPU-kaivoslautan asennus vaatii hienosäätöä, jos haluat niiden toimivan optimaalisella kapasiteetilla, ja useiden korttien synkronointi minun kanssa samalla emolevyllä voi olla ajoittain haastavaa.

AMD Vega Frontier -versio

gamersnexus.net

Kun kamppeet on asennettu ja konfiguroitu, useimmat kaivostyöläiset jättävät laitteen omaan kaivokseensa. Tämän päivän kaivosohjelmiston avulla laite siirtyy käyttämään kaivospooleja suurimman voiton tuottamiseen. Suurin osa kaivostyöläisistä jättää laitteiston tekemään asioita tarkkailemalla prosessia käyttöliittymäsovelluksesta. Mutta on joitain kaivoslaitteistovaatimukset, kuten säännölliset tarkastukset ja ylläpito, koska he joutuvat vaikeisiin prosessointitehtäviin kaivamalla kryptovaluuttoja. Useimmat kaivostyöläiset myös aliarvioivat laitteistoonsa kohdistuvan stressin.

Lämmönhallinta

Kaivosprosessi pitää GPU: t jatkuvasti stressissä täydellä kuormituksella aina, kun tuulettimet pyörivät yleensä suurimmalla kierrosnopeudella. Jotkut saattavat ajatella, että tämä on vähemmän vahingollista kuin pyöriminen ja jäähtyminen uudelleen, mutta näin ei aina ole. Vastaamiseksi kysymykseen “vahingoittaa kaivos GPU?”, Meidän on tutkittava lämmitys- ja jäähdytysprosessia.

LämmönhallintaJos GPU-tuulettimesi käyvät jatkuvasti tasaisella nopeudella, ne kuluvat ilmeisesti nopeammin. Vaikka tuulettimet luotiin tukemaan suurempia linkousnopeuksia, niiden pitkäikäisyyteen vaikuttaa suuresti, jos heidät pakotetaan jatkuvasti käymään maksimikapasiteetilla. Lisäksi puhaltimien käyttämättä jättäminen kaivostoiminnassa on yhtä vahingollista laitteistollesi.

Tämä johtuu siitä, että ylikuumeneminen on GPU-vaurioiden pääasiallinen syy, joten on välttämätöntä, että pidät laitettasi toiminnassa turvallisten lämpötilojen välillä.

GPU: t on yleensä suunniteltu tukemaan työskentelyä korkeissa lämpötiloissa, jotka ovat noin 80 ° C tai jopa korkeammat. On kuitenkin edelleen tärkeää tarkistaa jatkuvasti näytönohjaimien lämpötila, jotta laite ei kuumene liikaa.

Alla on taulukko, joka näyttää turvalliset kaivoslämpötila-alueet, joissa grafiikkasuorittimen pitäisi olla kaivoksen aikana:

Lämpötila

Tila

30C – 49C

ei kaivos

50C – 59C

ei vieläkään toimi ja vaatii ylikellotusta.

60C – 69C

normaalissa lämpötilassa

70 – 75 ° C

optimaalinen taso

75C – 79C

kunnollinen alue useimmille näytönohjaimille

80C – 89C

vaatii huomiota; voi vahingoittaa tietokonettasi

90C

vahingoittaa näytönohjainta

Tuulettimen vaihto

Vaihda kaivospuhaltimet säännöllisesti, jos ne käyvät samalla nopeudella, koska ne ovat ainoa GPU-komponentti, jolla on lyhin elinkaari kulumisen takia. Muut GPU-komponenttisi ovat vaarassa, jos fanisi lakkaavat toimimasta oikein.

Vaikka grafiikkasuorittimen lämpötila on alemmilla alueilla, kannattaa aina tarkistaa ja vaihtaa tuulettimesi, jotta voit välttää tehokomponenttien ylikuumenemisen.

Kuinka kaivostoiminta voi vahingoittaa näytönohjainta?

Ensimmäinen ja yleisin tapa vahingoittaa grafiikkasuoritinta on käyttää sitä korkeissa lämpötiloissa (90 ° C: ssa) pitkään, koska se vaikuttaa varmasti kortin muiden komponenttien elinkaareen.

Jos tuulettimien vaihtaminen on sinulle liian monimutkaista tai aikaa vievää, voit myös valita nestejäähdytykseen perustuvan järjestelmän, vaikka tämä vaihtoehto on paljon kalliimpi.

GPU

sattentral.com

Vahingoittaa kaivostoiminta GPU: Muut näkökohdat

Ylikellotus

Ylikellotus on välttämätöntä salauksen louhimisprosessissa. Hyvältä puolelta, se ei voi tosiasiallisesti vahingoittaa nykyaikaisia ​​grafiikkasuoritimia, koska useimmilla niistä on kiinteä suojamekanismi, joka sammuttaa kortin, jos se asettaa väärin.

Se vaatii paljon vaivaa fyysisten vahinkojen tekemiseksi kortillesi vain ylikellottamalla, koska se ei ole läheskään lähellä vaikutusta, joka sillä on virrankulutukseen ja lämpötilaan verrattuna suorittimen ylikellotukseen..

Terminen pyöräily

Kaikkien GPU-kaivostyöläisten tulisi ottaa huomioon lämpöpyöräily. Vaikka voidaan olettaa, että kaivostoiminnalla on alhainen lämpöpyörähuolto, todellisuudessa näin ei ole.

Muutamalla pieniä muutoksia kunkin kortin tehoraja-asetuksiin, voit tehdä tämän huoltoprosessin helposti ylläpidettäväksi.

Jos levität lämpöliimaa uudelleen GPU: lle joskus, pystyt pitämään korttisi viileänä ja välttämään suuria vaurioita ilman paljon vaivaa. Muista, että sinun ei pidä mennä yli laidan lisäämällä tahnaa uudelleen, koska on suositeltavaa, että teet tämän vain kerran kuukaudessa.

Johtopäätös: vahingoittaa kaivostoiminta GPU: ta?

Toisin kuin pelit ja muut laskennalliset tehtävät, kryptovaluutta kaivos pitää GPU: n käynnissä täydellä kapasiteetilla melkein jatkuvasti. Jopa kun testaat korttia, kapasiteetti säilyy rajoitetun ajan, ennen kuin kortit voivat vahingoittua.

gpu-kuvakeLouhitpa sitten Ethereumia tai Dogecoinia, kaivosprosessi korostaa korttia sen rajoihin koko operaation ajan. Vaikka suurin osa nykyisistä malleista pystyy toimimaan niin vaativilla parametreilla, se silti vie kortin pitkäikäisyydestä ja suorituskyvystä. Vaikka raskaan kaivostoiminnan vaikutukset eivät olekaan aluksi havaittavissa, muutama kuukausi alaspäin saatat huomata, että se alkaa tuottaa alhaisempia hajautusasteita ja kaatuu lopulta.

Joten, vahingoittaako kaivos GPU: ta? Ei, jos kaivat vastuullisesti ja noudatat oikeaa ylläpitotapaa, kuten pidät laitetta ylikuumenemasta, vältä tarpeetonta ylikellotusta, pidä tietokoneesi puhtaana ja vaihda tuulettimesi, jos niissä on kulumisen merkkejä.

Nyt kun tiedät grafiikkasuoritinten louhinnan ohjeet ja edut, voit aloittaa sen käytön suosikkisalauksesi luomiseen.

Esillä oleva kuva: Bitcoinist

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me