Strategi for trekanter og kiler

Vi har dækket de fleste af de vigtige tekniske diagrammønstre i vores strategisektion. Der er dog stadig nogle strategier tilbage. “Trekanter” og “Kiler” er to af de 10 vigtigste kortmønstre, og i denne artikel forklarer vi, hvordan vi handler dem. Det er rigtigt, at de er forskellige mønstre, men de er meget ens, så vi lærer dem begge i en artikel.

Bortset fra særlige lejligheder, der er meget sjældne, ved vi alle, at prisen ikke går op eller ned i en lige linje. I stedet danner det tendenser efter forskellige typer bølger, som vi har forklaret i “Elliot Wave Strategy”. I en uptrend går det første ben op og konsolideres derefter, før det andet ben startes, og omvendt for downtrend.

I konsolideringsperioden danner prisen en trekant eller en kile. For at få en bedre visning skal du ændre diagrammerne til en mindre tidsramme.

Hvis du handler 1 times diagrammer, når konsolideringen begynder at finde sted, skift til 5 eller 15 minutters diagrammer, og træk en trendlinje, der forbinder toppe og en anden, der forbinder bunden af ​​prisintervallet under denne konsolidering. Som navnet antyder, dannes en trekant, når de øverste og nederste trendlinjer kulminerer i et enkelt punkt, der begrænser prisen imellem dem. I en kile bryder prisen ud i begge retninger, inden de to trendlinjer mødes. På nedenstående billeder kan du se, at der dannes en trekant og en kil.

Stigende kil

Asymmetrisk stigende kil

Faldende trekant

Du kan begynde at handle med en kile eller en trekant, mens den dannes. Som du kan se fra det første billede yder de øverste og nederste linjer henholdsvis modstand og støtte.

Du kan tegne modstandslinjen, når prisen har dannet to toppe, og du kan tegne supportlinjen, når prisen har dannet to nedture. Den anden lav skal være højere end den første for at blive betragtet som en kile eller en trekant. Den enkleste og mest åbenlyse måde at handle en kile eller en trekant på er at handle mellem disse to linjer. Du sælger dybest set på den øverste linje med et stop over modstanden og køber i bunden med et stop under supporten.

Denne strategi fungerer bedst i større tidsrammer, som daglige eller 4-timers diagrammer, fordi der er mere plads mellem linjerne. På denne måde kan overskudsmålet være større, og belønnings / risikoforholdet er også større. Hvis du handler mindre tidsrammer, skal du vælge en mægler med små spreads og en hurtig udførelse.

Det er en måde at udnytte disse kortformationer på, men kiler og trekanter er mest berømte for at indikere udbrud. For at forudsige, hvilken vej udbruddet skal ske, skal vi kende typerne af disse kortmønstre. Der er tre typer kiler og trekanter: stigende kil / trekant, nedadgående kil / trekant og symmetrisk kil / trekant.

Stigende kil / trekant

I det første diagram nedenfor er der en stigende / faldende kil, der dannes efter en opadgående tendens. Dette betyder, at sælgerne matcher køberne og presser prisen ind i et stramt interval, så et omvendt kunne være nær. Efter pausen til ulempen ser vi, at bundlinjen, der fungerede som støtte, nu bliver modstand. Nogle handlende sælger, når prisen bryder bundlinjen, og nogle placerer et salgsstop lige under den linje. Men vi ved alle, at intet i forex fungerer nøjagtigt til pip og falske breakouts (fake-outs) er ikke ualmindelige. Jeg foretrækker at vente, indtil prisen klart lukker under bundlinjen og forsøge at sælge på retrace. På denne måde minimerer du risikoen og maksimerer profitmålet. Den samme logik gælder for trekanter.

Prisen danner en stigende kile

Prisen bryder den øverste linje, der bliver til modstand

Faldende kil / trekant

De nedadgående kiler og trekanter er det modsatte af de stigende og bliver gyldige efter en nedadgående tendens. Så i stedet for at sælge efter bruddet på bundlinjen, køber du, når den øverste linje giver plads. Når du handler disse mønstre, skal det overskudsmål, du sigter mod, være lige så stort som mellemrummet mellem den første top og den første bund af intervallet, som vist i det andet diagram nedenfor. Årsagen til, at jeg siger den første top og den første bund, er fordi der er lejligheder, hvor ingen af ​​de to linier i kilen er vandrette, som den stigende ovenfor.

Faldende kile dannes efter en nedadgående tendens

Efter pausen til hovedet er målet lige så stort som mellemrummet mellem den første top og den første bund.

Symmetrisk kil / trekant

I en symmetrisk trekant kan du handle mellem de to linjer og efter breakout

Under disse formationer kæmper tyre og bjørne en bitter kamp, ​​indtil den ene side til sidst giver op. Det betyder ikke noget, om denne konsolidering finder sted efter en uptrend eller en downtrend. Når du bruger stigende og faldende kile- eller trekantsdiagrammer til handel, ved du hvilken vej prisen vil gå efter breakout, men symmetriske kiler og trekanter giver dig ikke en klar retning. Det betyder dog ikke, at du ikke kan handle med dem; du kan handle dem på samme måde som du handler stigende og faldende kiler / trekanter. Du køber og sælger, mens prisen hopper inden for de to linjer i trekanten. Og selvfølgelig kan du handle breakout i begge sider ved at placere en stopkøb eller en stop-salgsordre over og under trekanten.

Personligt har jeg lyst til at åbne en handel, når prisen går i stykker og gentest en af ​​linjerne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me