Altcoins forklaret: 4-sætningsbeskrivelser af 30 mest populære mønter

altcoins

Der findes i øjeblikket i alt over 7.000 kryptokurver. Disse har forskellige funktioner og er bygget til at udføre specifikke roller i at bringe brugen af ​​blockchain-teknologi ind i virkelige applikationer, når brugerne interagerer med kryptokurver.

Alle kryptokurver klassificeres som enten tokens eller mønter. Mens mønter som Bitcoin har deres egne blockchains og primært bruges til betalinger, er tokens bygget på andre blockchains og bruges til flere formål. I denne artikel vil vi give korte beskrivelser af 30 valgte altcoins. Disse er:

1. Ethereum (ETH)

ethereum logo

Ethereum (ETH) er den næststørste kryptokurrency ved markedsværdi, skabt af en række kryptopersonligheder, herunder Vitalik Buterin, Gavin Wood og Cardano-grundlægger – Charles Hoskinson. ETH bruges på Ethereum blockchain til at interagere med smarte kontrakter og DApps bygget på netværket. Ethereum-netværket understøtter flere andre kryptos kendt som ERC20-kryptokurver. Indtil videre er ETH en af ​​de mest effektive altcoins.

2. Tether (USDT)

Tether (USDT) er den tredjestørste kryptokurrency, efter at den fortrængte XRP. Det tilhører en klasse af altcoins kendt som stablecoins. Tether har været toppen i klassen i flere år indtil for nylig, da det er begyndt at miste sin dominans. Det udstedes primært på Bitcoin blockchain Omni Layer og er knyttet til den amerikanske dollar, hvilket gør prisen relativt stabil, deraf navnet.

3. Ripple (XRP)

Ripple-ikon

XRP er den oprindelige kryptokurrency, der bruges på Ripple-betalingsnetværket kendt som RippleNet. Ripple-netværket er en distribueret hovedbog og er et af de øverste netværk, der letter grænseoverskridende pengeoverførsel. XRP er nu den 4. største kryptokurrency efter Tether. Siden det styrtede ned fra den høje pris i 2017, har det kæmpet for at komme sig, men det er fortsat et af de dårligst prissatte.

4. Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin kontant logo

Bitcoin Cash (BCH) er en kryptokurrency, der kom ud af Bitcoin under hardfork i 2017. Det blev oprettet for at tjene som peer-to-peer elektroniske kontanter, som dets talsmænd mener var den originale idé bag Bitcoin. BCH har mindre transaktionsgebyrer og behandler transaktioner hurtigere end Bitcoin, men Bitcoin er fortsat den mest populære af alle kryptovalutaer. Ligesom Bitcoin har den en begrænset forsyning på 21 millioner mønter.

5. Binance mønt (BNB)

Binance Coin (BNB) blev lanceret gennem en Initial Coin Offering (ICO) i 2017. Selvom den oprindeligt blev lanceret som en ERC20-kryptokurrency, blev den senere byttet med BEP2 BNB og kører nu på Binance Chain. Der er 200 millioner BNB, og de udvindes ikke, fordi Blockchain bruger den byzantinske fejltolerance (BFT) konsensusmekanisme. BNB er i øjeblikket en af ​​de mest effektive mønter i 2020.

6. Chainlink (LINK)

chainlink

Chainlink (LINK) er en af ​​de altcoins, der nåede top 10-kryptovalutaer i 2020. Det er det oprindelige token til det decentrale Chainlink Oracle-netværk. LINK er designet til at bygge bro over kløften mellem smarte kontrakter og virkelige data. Det er en af ​​de altcoins, som analytikere anser for at have et stort potentiale som en investering, selvom den for nylig er faldet.

7. Crypto.com-mønt (CRO)

CRO er et af de nye medlemmer af de ti bedste kryptovalutaer. Det blev lanceret i 2016 af kryptovalutaudvekslingen – Crypto.com for at fremskynde den globale overgang til kryptokurrency. Det er en af ​​de mest effektive altcoins i 3. kvartal 2020 og året generelt efter at have steget hurtigt for at deltage i top ti. Crypto.com-børsen har hovedkontor i Hong Kong og driver Crypto.com-kæden.

8. Litecoin (LTC)

Litecoin er en af ​​de tidligste altcoins, der oprettes efter Bitcoin. Det er ofte blevet beskrevet som sølv til Bitcoins guld på grund af så mange ligheder, de deler. Oprettet af Charlie Lee var Litecoin beregnet til at rette nogle af Bitcoins svagheder, såsom langsomme transaktioner og høje gebyrer. Det er også ret populært hos handlende, fordi et stort antal af dem accepterer det som betaling.

9. Cardano (ADA)

cardano logo

Cardano er den 10. største kryptokurrency efter markedsværdi. Grundlagt i 2017 af Ethereum medstifter Charles Hoskinson har Cardano-projektet til formål at skabe sikkerhed, gennemsigtighed og retfærdighed. ADA er blockchains oprindelige token og har fået en vis popularitet selv hos købmænd. Hoskinsons vision er at gøre ADA til den første krypto i fremtiden ved at skabe masseadoption gennem virkelige brugssager til kryptovalutaen.

10. USD-mønt (USDC)

USDC er en stablecoin, der blev lanceret i september 2018 som “digitale penge til den digitale tidsalder.” Ligesom Tether (USDT) er den knyttet til den amerikanske dollar, og hver mønt er bakket op af en dollar, der opbevares i et statskasse. USDC blev oprettet som digitale kontanter til et kontantfrit samfund, som verden gradvis bliver til. Konsortiet bag USDC siger, at det er ideelt til købmænds betaling som digitale kontanter.

11. EOS (EOS)

EOS er det oprindelige symbol for EOS Blockchain, der blev lanceret i juni 2018. Det er i øjeblikket prissat til ca. $ 2,66 og har en markedsværdi på $ 2.489.353.150. EOS ‘hovedmål er at bringe skalerbarhed til andre blockchains ved at øge antallet af transaktioner pr. Sekund. Grundlæggerne selv har sat et mål på 1 million transaktioner pr. Sekund for blockchain.

12. Tron (TRX)

tron logo png

Tron er det oprindelige token, der bruges på Tron blockchain, som er centreret om opbygning og implementering af smarte kontrakter. Tron blev grundlagt af Justin Sun, som er den nuværende administrerende direktør, og blev oprindeligt lanceret på Ethereum-blockchain, inden den migrerede til sin egen blockchain i 2018. TRX er i øjeblikket den 16. største kryptokurrency efter markedsværdi. Der er 100 milliarder TRX med over 70 milliarder i omløb.

13. Monero (XMR)

Monero (XMR)

Monero tilhører en klasse af kryptokurver kendt som privatlivsmønter. Dette skyldes primært, at de kan bruges til at udføre fuldt anonyme transaktioner i modsætning til Bitcoin. Monero-teamet oprettede det med privatliv og brugerbeskyttelse som det primære mål at beskytte brugere mod at blive sporet. XMR rangerer i øjeblikket som den 15. største kryptokurrency med næsten 18 millioner mønter i omløb.

14. Tezos (XTZ)

Tezos mønt png

Tezos er et andet blockchain-netværk, der specialiserer sig i smarte kontrakter. Selvom det lyder som Ethereum, er der visse funktioner i Tezos ‘design, der adskiller det. Netværks styringsstruktur er sådan, at medlemmer af samfundet stemmer for at gennemføre opgraderinger, hvilket gør hardfork usandsynlig. Det er værd at nævne, at Tezos bruger en slags bevis for stav, kendt som “bagning”, som er forskellig fra noget andet.

15. Neo (NEO)

NEO mønt png

Neo blockchain blev oprettet med en ting i tankerne – at lægge et fundament for det fremtidige internet. Mønten NEO er det oprindelige token, der bruges i blockchain og bruges i NEO-økosystemet. NEO opfordrer også udviklere til at opbygge smarte kontrakter og DApps på blockchain. Et unikt træk ved blockchain er dets konstant udviklende økosystem, der gør dets relevans tidløs.

16. Stjernelys (XLM)

stjerne lumen logo png

Stellar er et åbent netværk, der letter værdioverførsel og -lagring. Ligesom Ripple, hvorfra dens medstifter Jed McCaleb forlod, gør det grænseoverskridende betalinger problemfrit og billigt. Det centrale mål for Stellar er at bruge dets oprindelige token, Lumens, til at bygge bro mellem krypto- og fiat-valutaer for at gøre det lettere at flytte værdi mellem de to. Det interessante ved Stellar er hastigheden og lave omkostninger ved sine transaktioner.

17. NEM (XEM)

NEM logo

NEM (New Economic Movement) er en dobbeltlags blockchain, der blev lanceret i 2015. I modsætning til traditionelt udvindede kryptovalutaer “oprettes” den oprindelige valuta – XEM gennem et system kendt som bevis for vigtighed (POI). XEM-indehavere, der deltager, bestemmes af antallet af mønter, de har, hvilket giver dem “betydning”. NEM understøtter flere hovedbøger og behandler API-opkald gennem NEM Smart Asset-systemet.

18. VeChain (VET)

vechain mønt logo

VeChain er en forsyningskæde, der drives af blockchain-teknologi. Netværket blev lanceret i 2016 og har til formål at løse forsyningskædeproblemer ved hjælp af Distribueret styring og IoT-teknologi (Internet of Things). VeChain bruger to tokens, VET og VTHO for at øge effektiviteten, sporbarheden og gennemsigtigheden af ​​forsyningskæder. Økosystemet reducerer også omkostningerne forbundet med disse processer og giver mere kontrol til de enkelte brugere.

19. IOTA (MIOTA)

IOTA-ikon

IOTA er en distribueret hovedbog ligesom Ripple, men endnu bedre, fordi den faktisk er en blockchain. På samme tid er det ikke en konventionel blockchain, der kommer med begrænsninger som gebyrer. IOTA’s teknologi kendt som Tangle er et nodesystem, der bekræfter transaktioner på en måde, der øger hastigheden og forhindrer overbelastning. Netværkets mål er at lette transaktioner mellem IoT-enheder i fremtiden.

20. Dash (DASH)

Dash-logo png

Dash er et betalingscentreret blockchain-netværk, der blev grundlagt i 2014, da det blev forked fra Litecoin. Netværket har to-lags incitamenterede noder og decentral projektstyring (Masternodes). Den oprindelige valuta DASH bruges til at lette øjeblikkelig betalingsafvikling gennem sin InstantSend-tjeneste, hvor PrivateSend tilbyder en mulighed for private transaktioner. DASH er blevet meget populært i lande som Venezuela, hvor hyperinflation har påvirket valutaerne.

21. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum-Classic-ikon

Ethereum classic er en gaffel af den originale Ethereum blockchain, der kom som et resultat af hardfork i 2016. Ligesom Ethereum lader det udviklere bygge dapps til at køre på blockchain-teknologi, men som Boitcoin er det ikke ejet af nogen. Hovedformålet med at skabe det var at gøre bygningen af ​​dapps så let og fleksibel som muligt. Dens oprindelige valuta ETC er nu nummer 33 efter markedsdækning.

22. Zcash (ZEC)

Zcash

Zcash er en decentraliseret privatlivsfokuseret kryptokurrency, der blev lanceret i 2016 af Zooko Wilcox-O’Hearn og baseret på Zerocoin-protokollen. Netværket giver brugerne mulighed for at bruge afskærmede eller gennemsigtige transaktioner. I stedet for at offentliggøre detaljer om Zcash-transaktioner bruges et nul-vidensbevis kaldet zk-SNARKs til at sikre, at alle transaktioner er legitime. Cryptocurrency ZEC er i øjeblikket den 27. største af CoinMarketCap placering.

23. Ontologi (ONT)

Ontologi er et blockchain-netværk, der både er en distribueret hovedbog og et smart kontraktsystem. Dens offentlige blockchains kan tilpasses, så de passer til forskellige virkelige applikationer, da netværket er kendt som udbyder af højtydende offentlige blockchains. Ligesom Dash bruger netværket dobbelt tokens, ONT og ONG. ONT-mønt kan bruges til indsats i konsensus, mens ONG er et hjælpeprogram, der bruges til on-chain-tjenester

24. Binance USD (BUSD)

binance-usd-busd-logo

Binance USD er en USD-støttet stablecoin, der blev lanceret den 5. september 2019 for at blande dollarens stabilitet med blockchain-teknologi. Den er godkendt og fuldt reguleret af New York State Department of Financial Services (NYDFS). På grund af sin relative stabilitet kan den bruges til at foretage online betaling for varer og tjenester. BUSD er rangeret 31 efter markedsværdi på CoinMarketCap.

25. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin_Logo

Dogecoin er en Litecoin-gaffel oprettet i 2013 som en sjov kryptokurrency med mindre strengt videnskabeligt fokus som ses i Bitcoin. Mønten blev skabt af Billy Markus og Jackson Palmer baseret på det populære “doge” internet-meme. En sjov kendsgerning om Doge er, at den amerikanske milliardær Elon Musk gentagne gange har tweetet om, at det er hans foretrukne kryptovaluta. Han var også engang administrerende direktør i et par timer.

26. Grundlæggende opmærksomhedstoken (BAT)

Grundlæggende opmærksomhedstoken

Basic Attention Token (BAT) er en open source, decentral annonceudveksling bygget på Ethereum-platformen. Hovedformålet er at bringe kontrol over reklame tilbage i hænderne på internetbrugere. BAT bruges til at belønne brugere af den fortrolighedsfokuserede browser Brave. Brugere kan vælge at bruge deres belønninger til at tip skabere af indhold til deres indhold på internettet.

27. BitTorrent (BTT)

BitTorrent

BitTorrent Token er den største decentrale protokol i verden med over 1 milliard brugere. Virksomheden blev købt af Blockchain-firmaet Tron i 2019 og har nu Justin Sun som sin administrerende direktør. BitTorrent-protokollen bruger sin TRC-20 token BTT til at tokenisere den decentrale fildelingsprotokol. Tron og BitTorrent arbejder sammen om at skabe et decentraliseret internet uden barriere for indholdsdeling.

28. 0x (ZRX)

0x-zrx-logo

0x er en protokol, der giver likviditet til peer-to-peer-udveksling af tokens på Ethereum-netværket. Det tilbyder også infrastruktur til opbygning af smarte kontrakter, som Ethereum er kendt for. ZRX-tokenet tillader 0x-brugere at deltage i vigtige opgraderingsbeslutninger for netværket gennem afstemning. Indehavere kan også sætte deres ZRX-markedsproducent i indsats for at optjene belønninger i ETH.

29. Zilliqa (ZIL)

Ziliqa blev designet til at skabe skalerbarhed af kryptovaluta-netværk. Dette opnås gennem en proces kaldet sharding, hvor transaktioner opdeles i mindre bits, som minearbejdere nemt kan behandle. Dette øger antallet af transaktioner, der kan behandles ad gangen. Zilliqa-teamet projicerer, at transaktionshastigheden kan skaleres til op til 1000 gange den for Ethereum gennem denne metode.

30. Augur (REP)

augur-rep-logo

Augur bruges i forudsigelsesmarkeder på en protokol, der ejes og drives af indehavere af det Ethereum-baserede omdømme-token. Indehavere af REP-token kan bruge det til at satse på resultaterne af forskellige ting ved at købe aktier, der understøtter eller afviser visse resultater. Belønninger gives baseret på resultatet af væddemålet ved hjælp af en fair, gennemsigtig og decentral software. REP er i øjeblikket den 69. største kryptokurrency.

Konklusion

Hvis du er en nybegynder i kryptovalutaverdenen og ikke kender disse altcoins, ved du nu bedre. Måske har du måske eksisteret i nogen tid, men ikke har udforsket for meget, denne artikel har nok information til at komme i gang, og hvis du har set nogle, der interesserer dig, mere forskning kan udføres for at gøre dig bekendt med dem.

Fremhævet billede: forex.academy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me