Hvor mange Bitcoin-adresser er der?

Introduktion

Så længe Bitcoin bruger RIPEMD160 hash-funktion, der er 2 ^ 160 Bitcoin-adresser.

Dette tal er: 1.461.501.637.330.902.918.203.684.832.716.283.019.655.932.542.976

Det er et så latterligt tal, at det at kalde det ‘astronomisk’ er en fornærmelse mod dets enorme størrelse. Så hvor stor er den, nøjagtigt? Visualisering af antallet af eksisterende Bitcoin-adresser er ikke en nem opgave, men bare for sjov vil vi prøve at hjælpe dig med at gøre det.

Matematiske beregninger på tavle

Simpelthen at opdele dette antal, så hver af de 7.442 milliarder mennesker, der bor på jorden, kan have lige mange Bitcoin-adresser, fungerer ikke, fordi der ikke er nok mennesker, der bor på Jorden til at gøre dette nummer mere forståeligt, end det allerede er. Det er fordi hver person ville få

196.385.600.286.334.710.857.791.565.804.391.698.421 Bitcoin-adresser.

Det er bare et mindre uforståeligt tal. Så i stedet skal vi bruge sandkorn.

Der er 2 ^ 63 sandkorn på alle Jordens strande tilsammen [1]. Det er cirka 9 kvintillion sandkorn (eller 9.223.372.036.854.775.808).

flere universer btc

Forestil dig, at hvert sandkorn på Jorden er en anden planet Jorden, og at hver af disse planeter har 7.442 milliarder mennesker, der lever på den. Hvis vi nu opdeler antallet af Bitcoin-adresser pr. Person, ville hver få 3,5 milliarder i deres levetid.

Og hvis hver af disse mennesker lever i nøjagtigt 100 år, har de 110 Bitcoin-adresser, der skal bruges hvert sekund fra det sekund, de er født. Sidebemærkning: Jeg skulle oprindeligt gøre hver planet i Mælkevejsgalaksen til en jord for at illustrere dette punkt, men det fungerede ikke, fordi der kun er patetiske 100 milliarder estimerede planeter i vores galakse (spot).

Ikke en eneste Satoshi til dig …

mand græder

Desværre med så mange mennesker, hvis hver person ejede kun en Bitcoin-adresse i stedet for 3,5 milliarder, og vi gav dem alle den samme mængde Bitcoin til hodl, de ville alle effektivt have nul Bitcoin, fordi hver af dem ikke engang ville få en lille brøkdel af en procent af en enkelt satoshi.

En grund til Enormity

Antallet af Bitcoin-adresser er uforståeligt af en meget god grund. Jo flere mulige adresser der findes, jo mere sikker er den tegnebøger er fra blivende tyve.

Lad os sige, at en angriber vil prøve dette. De vil tilfældigt generere private nøgler, beregne de tilsvarende offentlige adresser og kontrollere, om der er nogen Bitcoin indeni. Selvom der var 1 milliard tegnebogadresser med Bitcoin indeni, vil Solen have udvidet og opslugt Jorden (forventes at ske omkring 7,5 milliarder år fra nu) længe før en af ​​disse adresser kunne findes med en tilfældig generator.

Bekymre dig ikke … Der kunne altid være mere

Bitcoin-adresser oprettes ved hjælp af offentlige nøgler. Den offentlige nøgle hashes først med SHA256 algoritme, derefter tages den hash og hashes igen ved hjælp af den tidligere nævnte RipeMD160-algoritme. Men hvorfor hashes offentlige nøgler to gange, hvis kryptografi med elliptisk kurve er så sikker?

cybersikkerhedskoncept

Ifølge Blockstream-medarbejder og Bitcoin Core-udvikler Pieter Wuille, du bliver nødt til at bede Satoshi Nakamoto om at finde ud af de nøjagtige grunde; men vi ved, at hashing af SHA256-output med RipeMD160-algoritmen mindsker størrelsen på adressen fra 32 byte til 20 byte, hvilket sparer plads på blockchain.

Derudover respekteret kryptograf Joel Katz forklarer at mens RipeMD160 blev valgt til mindre adresser, kender ingen også grunden til, at SHA256 blev brugt. Han tilbyder to muligheder. RipeMD kan have en eller anden mangel, så at kombinere det med SHA256 ville styrke sikkerheden.

Joela Katz forklaring

Den anden mulighed er, at der muligvis har været svagheder i MD-strukturen, der ville gøre det sårbart over for et angreb såsom et forlængelsesangreb (hvilket han forklarer lidt mere detaljeret, men ikke anser det for sandsynligt), og at kombinere RipeMD160 med SHA256 fjerner denne trussel.

Under alle omstændigheder er sikkerhed svaret. Begge kryptografiske algoritmer er velkendte, og den ene er mindre i størrelse. Brug af begge dele er bare ekstra sikkerhed.

FAQ

Hvad er en Bitcoin-adresse?

En Bitcoin-adresse består af en 26-35 alfanumerisk tegnidentifikator, der begynder med tallet 1, 3 eller bc1, der repræsenterer en mulig destination for en bitcoin-betaling.

Hvordan får du en Bitcoin-adresse?

Først og fremmest skal du downloade en Bitcoin-tegnebog. Dette er en sikker software, der giver dig mulighed for at sende, modtage og gemme Bitcoin.

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto er den formodede person eller personer, der oprettede Bitcoin. Faktisk er det ikke sikkert, om dette er en rigtig persons navn, eller om det er et pseudonym.

Hvad er de to hovedtyper af kryptografi?

Der er to typer: privat nøgle og offentlig nøgle. Den første kaldes også ‘symetrisk’ og den anden ‘asymetrisk’. Det symetriske system statuerer, at både afsender og modtager skal have den samme private nøgle for at kunne kryptere og dekryptere dataene.

Kan jeg kryptere min private nøgle?

Ja! Dette kaldes beskyttelse af adgangssætninger. Det fungerer lidt forskelligt for hver enhed, så kontakt dit tegnebogfirma for dokumentation. Når det er sagt, vær meget forsigtig med at bruge denne funktion.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me