Sådan opretholdes adgang til din bankkonto, når du rejser i udlandet

bedste bitcoin tegnebog

Planlægger at rejse snart?

I så fald vil du gerne vide, hvordan du holder adgang til din bankkonto.

I denne korte vejledning viser vi dig hvordan.

Rejser til udlandet?

At rejse til udlandet indebærer normalt at foretage finansielle transaktioner såsom kreditering eller debitering af din bankkonto. For at sige det enkelt deponerer du penge på din bankkonto eller trækker kontant. Da vi ikke har bunker med kontanter, når vi rejser, er sådanne finansielle transaktioner en del af vores hverdag, når vi rejser til udlandet.

Men der er en fangst. De fleste af disse transaktioner foretages nu ved hjælp af elektroniske midler ved hjælp af online bankvirksomhed eller ved hjælp af en tilsluttet pengeautomat. Hvilket rejser spørgsmålet om, hvordan du beskytter din bankkonto, når du rejser til et andet land.

Du skal følge en række enkle regler for ikke at være vidne til, at din bankkonto er låst, både hvis du bruger online og offline bankmetoder.

Online bankvirksomhed fra udlandet: Brug af en VPN-tjeneste

VPN =

Moderne banker er ved hjælp af sofistikerede metoder til at overvåge, hvordan og hvor deres kunde bruger penge. Det er forståeligt i en tid med massive hackinger, forsøg på identitetstyveri og pengeautomater, hvor nogen er i stand til at installere en skimming-enhed.

Hvad det betyder er, at hvis du er amerikansk statsborger og har en bankkonto i en amerikansk bank, der rejser til udlandet for første gang, kan du ende med at få din konto frossen, når du prøver at bruge netbank i et fremmed land.

En simpel løsning er at bruge en gratis VPN det fortæller din bank, at du faktisk aldrig har forladt din placering. Ved at bruge et virtuelt privat netværk kan du vælge en server i dit hjemland eller ethvert andet land og oprette forbindelse til din konto via netop denne server. Som et resultat registrerer bankens servere ikke mistænkelige aktiviteter vedrørende din konto.

Dette er en meget nyttig metode til både at kryptere din forbindelse og undgå problemer, når du rejser til “eksotiske” lande. Du skal huske på, at nogle rejsedestinationer ikke betragtes som sikre af banker, og du kan let se din konto låst, når du forsøger at bruge online banktjenester derfra..

Desuden er en VPN tjenesten giver dig mulighed for at bruge offentlige Wi-Fi-netværk til at oprette forbindelse sikkert til din bankkonto, hvilket eliminerer enhver sniffing på netværket.

Har mere end én konto og et kort

Holder mobiltelefon og kreditkort =

Forudsat at du planlægger at bruge mobilbank under rejsen, er en anden god metode til at beskytte dig selv at have mere end en bankkonto. Du kan åbne en ny konto med et begrænset beløb og bruge dem i stedet for din hovedkonto. Du skal stadig bruge sikkerhedstjenester såsom en VPN og en sikker browser, men hvis din konto af en eller anden grund er låst, har du adgang til din hovedkonto.

At have mere end et kort knyttet til din bankkonto er en anden god praksis, når du rejser i udlandet. Bortset fra alle cybertrusler, vi står over for, kan du have dårlige oplevelser som en pengeautomat, der “spiser” dit kort og dermed effektivt låser dig ud af din konto. Du kan også blokere dit kort ved at indtaste den forkerte PIN-kode, hvilket også forhindrer dig i at få adgang til din konto.

Husk, at når du rejser i udlandet, er chancen god, at din bank ikke har filialer der, hvilket gør det meget vanskeligt at få adgang til din konto og udskifte det blokerede kort. At have et andet kort giver dig adgang til dine midler, indtil det andet kort vender tilbage til dig eller bliver blokeret.

At have alle Visa, MasterCard og American Express er også nyttigt i eksotiske destinationer, hvor butikker, restauranter eller endda pengeautomater muligvis ikke accepterer et eller flere af disse kort. Således sikrer du, at du har adgang til dine penge hele tiden.

Giv din bank besked om, at du er i udlandet

Brug af mobiltelefon =

Gør alt for at underrette din bank om, at du planlægger at rejse til udlandet, og fortæl dem, hvilke lande og placeringer du planlægger at besøge. Mange banker blokerer din konto, hvis de mener, at dine køb i et fremmed land er mistænkelig aktivitet. Banken placerer en midlertidig rejsemeddelelse på din konto, og dermed markerer deres systemer ikke dine internationale køb eller overførsler som mistænkelige.

Tjek med din bank, om de er i stand til at levere et nyt kredit- eller betalingskort til din destination, hvis dit kort af en eller anden grund går tabt eller blokeres.

Brug privatlivsbrowsere og VPN’er på din telefon

Sikkert mobiltelefonkoncept =

Brug private browsingindstillinger i browsere som Firefox eller bedre endnu, brug en tor-browser på din telefon, når det er muligt.

Selvom disse ikke nødvendigvis dækker dine GPS-data, blokerer de cookies og skjuler din sande IP-adresse, hvilket er en anden metode, hvormed disse virksomheder overvåger dig.

Afsluttende ord

At rejse til udlandet kan blive et rigtigt rod, hvis du bliver låst ude af din bankkonto. At have duplikerede kredit- / betalingskort og bankkonti er en god ting, men du skal være opmærksom på identitetstyveri online. Faktisk er rejsende det mest almindelige offer for identitetstyveri, da de har mest adgang til offentlige netværk og offentlige computere.

Gør en indsats for kun at få adgang til sikre Wi-Fi-netværk og bruge VPN, når du får adgang til et usikkert offentligt netværk. Selv når du får adgang til din konto ved hjælp af VPN-tjenesten på en offentlig stationær computer, skal du altid slette din browserhistorik og alle cookies, når du forlader computeren. Således sørger du for, at ingen vil være i stand til at få adgang til dine personlige data, adgangskoder og indstillinger efter dig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me