Udfordringer forbundet med Blockchain og måder at overvinde dem på

blockchain

Blockchain er en af ​​de hurtigt udviklende teknologier i denne verden. Som enhver anden teknologi kommer blockchain med flere udfordringer, og det er grunden til dens langsomme vedtagelse i mange brancher. Der er flere lederorganisationer og forretningsledere, der er klar til at anvende denne teknologi. Der er stadig få sæt udfordringer, der skal løses, da de er ansvarlige for teknologiens langsomme optagelse.

Udfordringer for Blockchain Adoption

Blockchain har normalt en tendens til at blive udråbt som en af ​​de teknologier, der er planlagt til at revolutionere flere industrier, herunder finanssektoren, sundhedspleje osv. Imidlertid er mange problemer, såsom manglende standardisering, en tendens til at true dens vækst. Her er nogle af de største udfordringer, der påvirker blockchain til virksomhed og dets løsninger. Til at begynde med har blockchain tendens til at have sine miljøomkostninger.

Blockchain har tendens til at stole på kryptering for at give sin sikkerhed og skabe konsensus over et givet netværk, som normalt distribueres. Dette betyder derfor, at flere af blockchain-algoritmerne skal køres for at bevise, at en bestemt bruger har tilladelse til at udvikle eller skrive kæden. Disse komplekse algoritmer kræver store mængder computerkraft og har derfor høje omkostninger. For eksempel hævdedes et af de almindelige eksempler på blockchain, som er Bitcoins i år 2019, at have brugt enorme mængder strøm, der kræves til at drive energien, hvilket viste sig at have kostet ledelsen en enorm mængde ressourcer.

Derudover øger andre faktorer som sikkerhedsmæssige forhold omkostningerne ved vedligeholdelse og drift af teknologien, som de fleste industrier ikke har råd til. Blockchains viser sig at forbruge en ublu mængde energi på grund af den fulgte algoritme til oprettelsen. Vedtagelse af Blockchain forbruger en masse energi på grund af algoritmen, der bruges i dens udvikling.

Løsning til strømforbrugsproblemet

strømforbrugKilde: TheCable

Der er to applikationer, der kan give løsningen til at reducere strømforbruget i blockchain. Dette inkluderer at bevæge sig væk fra beviset for validering af arbejdsmetoder og i stedet vedtage bevis for indsats og bevis for autoritetsteknikker. Denne metode bruger betydeligt mindre energiintensiv end beviset for validering af arbejde, der normalt bruges i blockchain-algoritmeudvikling. Vedtagelsen af ​​disse teknikker i blockchain-applikationer resulterer i et fald i blockchain-energiforbrug.

For eksempel udvikler Energy Web Foundation et nyt design af bevis for autorisationsmetoder, som er energiintensivt, da det fortaler for vedtagelsen af ​​den distribuerede vedvarende energikilde. En anden udfordring ved blockchain-teknologi er interoperabilitet. Mange spillere går ind i stadigt voksende brancher og skaber dermed en bekymring for, at med mange netværk er der ingen standarder, der giver spillerne mulighed for at interagere, en af ​​udfordringerne. Standardisering er det, der er blevet kaldt interoperabilitet. Manglen på interoperabilitet giver spillerum for blockchain-kodere såvel som udviklere.

På den anden side udsættes Informationsteknologiafdelingerne for hårdt, da de vil lære, at nogle platforme muligvis ikke kommunikerer, da de havde brug for oversættelseshjælp. Ifølge rapporten er det klart, at nogle af platformene, såsom Github, for eksempel har ca. 6500 aktive blockchain-projekter, der fuldstændigt bruger eller er udviklet ved hjælp af forskellige protokoller, kodende sprog såvel som ved brug af forskellige mekanismer for privatlivets fred. foranstaltninger. Det er umuligt at udvikle en blockchain, da man ikke kan levere en løsning til de mange specifikke industrier med forskellige brugssager, privatlivsordninger, konsensusmekanismer og økonomiske modeller.

Forskelle i krav til Blockchain

blockchainKilde: Otesi.net

Forskellige blockchain har forskellige krav; for eksempel en forsyningskæde blockchain kræver højere decentralisering og mindre TPS, mens en IoT-blockchain kræver høje TPS-gennemgange og lavere gebyrer. Dette resulterer i udfordringer ved blockchains, der kommunikerer med hinanden, da de er signifikant isoleret og afbrudt. Dette problem kan dog løses ved brug af nogle tværkædeteknologier som NeoX for at hjælpe med at forbinde de forskellige blokkæder. Sidekæder som ICON har også fået mulighed for at køre parallelt med blokkæderne, som har en tovejspind, der muliggør aktivudskiftning mellem de to kæder. Når begge kæder bruger den samme konsensusprotokolmekanisme, kan sidekæden let validere transaktioner i hovedkæden.

En anden interoperabilitetsløsning er escrows-metoden, der anvendes af Ripple (XRP). Virksomheden bruger Interledger-protokoller, der forbinder de forskellige hovedbøger og giver brugerne mulighed for at bruge tredjepartsstik til frit at overføre valutaer. Denne protokol tager den kryptografiske algoritme ind og kan generere fondsforvaring for de forskellige involverede ledgersystemer via tredjepartsstik eller validatorer. Begge parter bekræfter senere krydshovedtransaktionerne, efter at de har nået til enighed. Raiden og Bitcoins lynnetværk kan også bruges til tværgående kommunikation. Disse Ethereum-netværk bruger hård låseteknologi, der muliggør betalinger på tværs af kæder. Der oprettes et betalingsnetværk uden for kæden mellem de forskellige blokkæder for at udgøre lynnetværket for at tillade værdioverførsel mellem dem.

Raiden-netværket hjælper Ethereum med at skifte fra den aktuelle model, da de forskellige transaktioner passerer gennem blockchain mod den model, hvor brugerne overfører tokens. Dette sker gennem dataudveksling i en off-chain uden at engagere den globale konsensusprotokol, samtidig med at Ethereum-netværkssikkerheden opretholdes. Nogle projekter som WAN, AION og ICON går også sammen for at tillade blockchain-kommunikation. De har sammen dannet BIA for at mindske dette problem med blockchain-isolation.

Offentlig blockchain privatliv

blockchain privatlivKilde: Medium

Privatliv er en anden udfordring i blockchain-miljøet. Transaktioner og netværksbøger i et offentligt blockchain-miljø er åbne for alle for gennemsigtighed og let sporing. Manglende privatliv i sådanne transaktioner er en stor bidragyder til forskellige spørgsmål som fortrolige virksomheder. Nogle protokoller er oprettet for at give et alternativ til Bitcoins anonymitet, herunder Coin Join, Zero-knowledge proof og Ring signatur.

Virksomheder kræver privatliv i deres transaktion, men med blockchain anses dette ikke for at resultere i, at mange virksomheder stræber efter at finde en løsning på dette problem. Et eksempel er EY, der i 2020 lancerede Baseline-protokol sammen med Microsoft for at hjælpe virksomheder med at operere ved hjælp af Ethereum-blockchain ved hjælp af nul bevis, distribueret identitet og off-chain lagre for at forbedre brugen af ​​fælles standarder til behandling af transaktioner. Dette aspekt kunne gøre det muligt for virksomheden ikke at gemme deres personlige og følsomme oplysninger på blockchain ved at give dem fuldt fortrolighed med hensyn til deres processer.

Ringsignaturen er en fortrolighedsprotokol, der bruges af Monero. Når en afsender har startet en transaktion, når denne protokol bruges, forbindes transaktionen med andre brugeres transaktioner for at danne en ring. Transaktionerne maskeres derefter således, at alle transaktioner ikke kan skelnes fra hinanden, hvilket gør det sværere for gerningsmændene at spore en bestemt transaktion. Monero bruger yderligere Stealth Address-teknologien til at oprette en engangsadresse for hver transaktion i ringen. Et nul-videns bevis er en metode, der bruges af Zcash til at muliggøre behandling af anonyme transaktioner. Teknologien kan skjule information om transaktioner, så detaljer om afsender, modtager og beløb ikke er synlige i systemet undtagen for brugere, der har deres egne private nøgler i den smarte kontrakt.

Coin Join-teknologien bruges af Dash, hvor protokollen blander flere betalinger fra mange udgivere og kombinerer dem til en transaktion. Blandingen af ​​transaktioner gør det svært for en at spore en bestemt enkelt transaktion. Storstilt vedtagelse og succes med blockchain-teknologi i verden kræver, at man løser de aktuelle udfordringer, som platformen står over for. Dette inkluderer spørgsmål om energiforbrug, interoperabilitet og privatlivets fred i dets miljø. Energiforbruget kan reduceres ved at undgå bevis for validering af arbejde og vedtagelse af bevis for indsats og bevis for autoritet, da de er mindre energiintensive.

Udfordringer ved interoperabilitet kan løses ved hjælp af en tværkæde for at forbedre forbindelsen mellem forskellige blokkæder. Privatliv kan i den anden ende løses ved brug af Coin Join, Zero-knowledge proof og Ring signatur, hvilket gør transaktioner usporbare i systemet undtagen brugere, der har åbningsnøglen. Disse barrierer kan således lettere overvindes ved at implementere nye teknologiske fremskridt for at øge vedtagelsen og væksten af ​​verdens Blockchain-teknologi.

Fremhævet billede: Cryptofans

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me