Yuan vs. Renminbi: Hvad er forskellen?

Indtil for to årtier siden vidste ikke mange almindelige mennesker eller var interesserede i at vide, hvad den kinesiske valuta er. Kina var en stor eksportør, så store importører i resten af ​​verden var i kontakt med den kinesiske valuta, men i det sidste årti er Kina blevet en supermagt. Nu har alle nogle varer produceret i Kina i deres hjem, og alle lande i verden driver forretning med Kina. Så mange mennesker er slags fortrolige med den kinesiske valuta, især efter at den nuværende amerikanske præsident Donald Trump basherede Kina under sin kampagne for manipulere den kinesiske valuta, hvilket gør kinesiske varer virkelig konkurrencedygtige med varer, der produceres i Vesten med hensyn til pris, og det er sandt til en vis grad.

Yuan vs. Renminbi: Hvad er forskellen?

Renminbi mod Yuan

Den kinesiske valuta bliver en stadig stærkere international valuta, men på trods af alt dette kan folk stadig ikke se forskellen mellem Renminbi RMB og Kinesisk yuan CNY eller, som det forkortes i Hong Kong, CNH. For at forkorte det, er der ingen forskel i værdi mellem Renminbi og Yuan. De svarer til Britisk pund GBP og Sterling £. Selvom det er udtryk, er der en sondring: Mens Renminbi er den officielle valuta i Kina, hvor den fungerer som et udvekslingsmiddel og betragtes som blot penge, er yuan regningsenhed for landets økonomiske og finansielle system og bruges når penge betragtes som mængde.

Yuan vs. Renminbi: Hvad er forskellen?

Renminbi som penge på hjemmemarkedet

Renminbi er som navnet på Folkerepublikken Kina. Det betragtes som “Folkets valuta”. Det blev udstedt af People’s Bank of China og blev introduceret af den kommunistiske regering i Kina for første gang som den officielle valuta i 1949. Selvom Renminbi, som forklaret ovenfor, simpelthen kaldes penge når der er tale om hjemmemarked i Kina. Et godt eksempel er, når folk henviser til rige mennesker, som i, de har en masse penge. Men når man taler om et bestemt beløb, skal man udtrykke det i Yuan. Så Renminbi er et udvekslingsmedium. Men det skulle have mistet sin levedygtighed på et eller andet tidspunkt. Når penge, som repræsenteret af en valuta, ikke længere er levedygtige som et udvekslingsmiddel, kan deres monetære enheder ikke længere vurderes nøjagtigt. Forbrugere mister deres evne til at planlægge budgetter, og der er ikke længere en måde at måle udbud og efterspørgsel nøjagtigt på.

Yuan som en kontoenhed og som penge i udlandet

I modsætning til Renminbi, der betragtes som et udvekslingsmiddel, er Yuan er regningsenheden for den kinesiske valuta. En regningsenhed, også kaldet numeraire, er en regnskabsmæssig eller økonomisk betegnelse, der repræsenterer en enhed i den kinesiske valuta, hvor priser måles. En regningsenhed er basisværdien for hele en indeks eller marked for en valuta. USD plejede at være regningsenhed for en ounce guld til en værdi af $ 35. Alle / de fleste andre valutaer udtrykte deres værdi i forhold til USD. USD er stadig regningsenhed for de fleste råvarer, især råolie, som altid udtrykkes i amerikanske dollars. Nedenfor er et eksempel på forskellen mellem Yuan og Renminbi, når folk i Kina henviser til dem i hverdagen.

Yuan vs. Renminbi: Hvad er forskellen?

Eksempel:

Klient: Hvor mange penge / renminbi koster en flaske vand?

Butiks ejer: Flasken med vand koster 3 yuan (hvilket svarer til 50 cent / pence i værdi).

Klient: Jeg kan se, her er pengene / renminbi (tilbyder en 5 yuan pengeseddel)

Butiks ejer: Her er 2 yuan tilbage, tak

Selvom Yuan har en bredere anvendelse / reference end Renminbi, da det også er det internationale udvekslingsmiddel og regningsenhed for den kinesiske økonomi. Dette skyldes også primært, at udlændinge ikke er meget vant til den kinesiske valuta, derfor skar de det kort som vi gjorde i begyndelsen af ​​denne artikel og bruger kun Yuan til alt, da det er lettere at måle og sammenligne priser. I Hong Kong forkortes yuanen som CNH, mens den i resten af ​​verden er kendt som CNY. Da den kinesiske økonomi øges i størrelse, og dens andel i det samlede globale BNP øges kontinuerligt i et tilfredsstillende tempo, bliver den kinesiske valuta en af ​​de største internationale valutaer, og i dette tilfælde er det Yuanen, der indtager hovedpunktet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me