Crypto-lånene kan komme til at dukke op snart; Kan DeFi gemme det?

reklame Phemex

I henhold til en artikel af Bloomberg, en anden kreditboble vokser – markedet for kryptolån. Dog kan boblen snart briste på grund af manglen på robuste udlånsstandarder og høj risiko. Selv om dette ser ud til at være tilfældet med udlånsøkonomien skabt af centraliserede kryptoselskaber, kan stigningen af ​​smarte kontraktbaserede udlånsprotokoller i DeFi-økonomien måske hjælpe med at vende situationen på markedet for kryptolån.

Den oppustede kryptolån boble

Markedet for kryptolån, kun 2 år gammelt, er nu værd at kæmpe 5 mia. $. Markedet sprang efter ICO-boblen brast i 2018, og prisen på digitale aktiver styrtede ned. Folk, der ikke ønskede at sælge deres kryptobesiddelser til lave priser. Det var da ideen om at låne krypto til at tjene renter eller bruge som sikkerhed til at låne kontanter opstod, og det hurtigt sprang ind i et marked til en værdi af milliarder dollars. 

Mens dette marked har åbnet nye muligheder for kredit, kommer det ikke uden sin egen andel af problemer. En gruppe tidligere Wall Street-handlende mener, at dette marked er vokset for hurtigt, og det er på vej mod en sprængning. Markedet er kendetegnet ved afslappede udlånsstandarder og høj risiko, og disse to store emner giver anledning til bekymring for mange interessenter på kryptomarkedet. 

Alex Mashinsky, grundlæggeren af ​​udlånsplatformen Celsius Network, føler, at institutioner med stærke compliance- og risikostyringsprocedurer ikke udgør en risiko for dette marked. I stedet kommer risikoen fra usofistikerede individuelle forhandlere, der besidder stærkt gearede kryptoderivater.

Det skal dog bemærkes, at selv institutioner ikke er ufejlbare, som det kan udledes af den økonomiske krise i 2008, som de bedste amerikanske banker og andre store Wall Street-institutioner var involveret.. 

Jason Urban, administrerende direktør for Drawbridge Capital i Chicago siger – 

”Det, der holder mig oppe om natten, er ikke vedtagelse eller endda reguleringsusikkerhed: det er kreditrisiko … torpedoen under vandlinjen er en MF Global-Lehman Brothers-type begivenhed.”

Mens nogle centraliserede kryptolånevirksomheder har etableret strenge regler omkring kryptolån, har andre ikke. Zac Prince, administrerende direktør for BlockFi hævder, at hans firma følger strenge standarder, og det har derfor aldrig oplevet et tab eller endda en sen betaling. På den anden side er der virksomheder som Nexo, der leger med ild ved at tilskynde til “under-gearet” låntagning, hvor belåningsgraden ikke er større end 50%. 

Mens denne kryptokreditboble sprænger måske ikke engang en krusning i den globale kreditøkonomi, vil det presse priserne på digitale aktiver yderligere ned, hvilket kan føre til en udvandring af brugere fra kryptokurrencyøkosystemet. 

Kan DeFi gemme den kollapsende kryptolån-økonomi?

Selvom deFi-udlånsprotokoller udfører den samme funktion som centraliserede kryptolånevirksomheder, er de meget forskellige med hensyn til, hvordan de fungerer. I DeFi-udlånsprotokoller som MakerDAO og Compound er udlånsbetingelserne indlejret i en smart kontrakt, og værdien af ​​sikkerhedsstillelse for lånet er altid større end lånets værdi.

Hvis værdien af ​​sikkerhedsstillelsen falder til under et bestemt niveau, skal låntager betale en form for sanktion, ellers låses deres tokens som sikkerhed automatisk og afvikles på det åbne marked. 

Når låntager returnerer lånets hovedbeløb sammen med renterne, returneres deres sikkerhed tilbage til dem. Mange udlånsprotokoller tillader også brugere at låne deres egne kryptokurver og tjene renter på dem. 

Alle processer i DeFi-udlånsprotokoller styres af smarte kontrakter, så hver proces bliver udført i henhold til reglerne. Da sikkerhedsniveauet altid er højere end lånets værdi, er risikoen for manglende tilbagebetaling allerede dækket. Således får cryptocurrency-indehavere den maksimale fordel ved deres kryptobesiddelser. Risikoen for manglende tilbagebetaling er også dækket af den sikkerhed, de giver.

Således kan DeFi muligvis redde kryptolånøkonomien fra at kollapse. 

”DeFi er svaret. [Det har] Meget mere gennemsigtigt og meget mere sikkerhed. Virksomheder har ydet dårlige lån i cirka ti tusind år – det er ikke noget nyt ” 

siger Robert Leshner, grundlægger af Compound.

Forbindelse ligger på nuværende tidspunkt på andenpladsen DeFi-puls, en tracker til DeFi-projekter. På nuværende tidspunkt er den samlede værdi låst i forbindelse over $ 115 MM. 

Udlånsprotokoller udgør over 80% af den samlede værdi låst i DeFi-projekter. Der er forbi $ 500 MM i samlet værdi låst i udlånsprojekter. Imidlertid er problemet med DeFi-udlånsprojekter, at de endnu kun udgør en lille brøkdel af kryptolånets økonomi – 10%. DeFi-protokoller skal overhale centraliserede udlån for at forårsage forstyrrelser. 

Den gode nyhed er, at ændringen sker gradvist. Den samlede værdi, der er låst i DeFi-projekter, stiger. DeFi er vokset over 300% på et år. Den 7. november ramte DeFi et nyt rekordhøjt niveau på 3,475 MM i samlet værdi låst.

Det ville være rimeligt at forvente, at DeFi-projekter vil vokse yderligere, når kryptosamfundet begynder at genkende de værdipropositioner, der tilbydes af dem. Måske vil de igangsætte det næste massive tyrløb, eller de kan endda medføre kryptovending, hvis vi tænker optimistisk. 

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me