Ethereum kæmper med EOS for fremtiden for Dapps og Smart Contract Supremacy

reklame Phemex

Indtil for et par måneder tilbage var Ethereum en øverste leder og nød monopolet, når det kom til at opbygge smarte kontrakter og Dapps på en blockchain. Men da projekterne modnede og flyttede ud af Ethereum Mainnet til deres egne Mainnets, øges konkurrencen om hosting af Dapps og andre projekter. Da Ethereums netværk blev overbelastet, og problemer med skalerbarhed begyndte at krybe, valgte mange projekter disse nyere blockchains. EOS er på sådanne konkurrenter, der viser tegn på at tage kronen fra Ethereum væk. Sammenlignet med de to har EOS sine fordele, men der er stadig nogle steder, hvor Ethereum har svaret.

EOS får styrke over Ethereum

Som det er kendt, er Ethereum Blockchain i øjeblikket verdens førende netværk til udvikling af decentrale applikationer. Det ser dog ud til, at EOS-netværket er varmt på hælene. Ifølge data fra dappradar.com, der er i alt 13 dApps, der har set mere end 300 brugere inden for det sidste døgn. 6 af dem på Ethereum og 7 på EOS.

Ether top-apps

ethereum

EOS top dApps

EOS

Læs også: Efter at være faldet mere end 40% på en uge stiger Ethereum tilbage fra asken

Forståelse af den grundlæggende forskel inden sammenligning

Ethereum er en blockchain-baseret distribueret computerplatform og et operativsystem, der understøtter udvikling af smart contract (scripting). Ethereum bruger en decentral Turing-komplet virtuel maskine, Ethereum Virtual Machine (EVM), til at udføre scripts ved hjælp af et verdensomspændende netværk af offentlige noder. Dens interne prismekanisme med navnet “Gas” bruges til at moderere spam og distribuere penge på netværket.

Ethereum implementerer en proof of work (PoW) konsensusmodel og har fordelen af ​​at være det første kraftværk i den smarte kontrakt og den decentrale app (dApp) scene. For nylig er platformen blevet kritiseret for sine høje transaktionsgebyrer under baisse markedsforhold, manglende skalerbarhed i den lave transaktion (ca. 15 pr. Sekund), ventetid i afslutning af transaktion (6 minutter for at bekræfte en transaktion) og den lave procentdel af netværk transaktioner, der stammer fra applikationer.

På den anden side annonceres EOS som den grundlæggende løsning på de forskellige problemer med blockchain-infrastrukturen, såsom skalerbarhed. Den integrerer en delegeret proof-of-stake-protokol, der grundlæggende fungerer som et system af dedikerede delegerede, der har ansvaret for at kontrollere transaktioner.

Mens der allerede er flere blockchain-baserede netværk, der også letter decentrale applikationer, understreger EOS kritiske problemer, der plager blockchain og forsøger at løse problemet med hastighed, skalerbarhed og fleksibilitet, der ofte rammer ydeevne flaskehalse på disse platforme.

De vigtigste forskelle mellem de to med hensyn til at fremstille Dapps er som følger

Skalerbarhed

EOS afslutter transaktioner på et sekund og har en kapacitet på op til 6.000 transaktioner pr. Sekund.

Imidlertid er Ethereum-netværket mange gange blevet fastklemt, da det maksimerede sine transaktioner pr. Sekund.

Transaktionsgebyrer

EOS har nul transaktionsgebyrer. I stedet for et gebyr kræver udførelse af en smart kontrakt, at du skal indsætte tokens, som du straks modtager tilbage efter udførelsen. Dapp-udviklere vælger, om det er dem, der stikker tokens for deres brugere, eller om brugerne skal satse deres egne.

Ethereum kræver, at du brænder ETH (gas), når du udfører smarte kontrakter. Mængden af ​​gas, du har brug for at forbrænde, afhænger af netværksbelastningen såvel som kompleksiteten af ​​din kontrakt.

Token-model

Med EOS kan tokens også bruges til at få adgang til netværksressourcer. En bruger, der har 1% af tokenforsyningen, har lov til at have 1% af netværksram, beregning, båndbredde og lager. Brugere er ikke forpligtet til at betale gebyrer for at gennemføre transaktioner. I stedet skal de eje eller leje EOS-tokens.

Ether-token bruges til at betale netværksgebyrer, det udsættes for hastighed, hvilket betyder, at tokenværdien ikke stiger lineært med netværksadoptionen.

EOS har stadig en lang vej at gå, men hvis Ethereum ikke forbedrer sine problemer i tide, vil EOS sandsynligvis blive den valgte platform, som udviklere vil bruge til at skabe applikationer af forbrugerkvalitet. Den længe ventede Constantinople-opgradering vil efter sigende blive lanceret på Ethereum-testnet så snart næste måned og vil også ændre ting for Ethereum. I mellemtiden er alt, hvad kryptovalutaentusiaster kan gøre, at vente og se, da en sådan overtagelse ikke vil ske natten over.

Hvem vinder slaget ved Dapp Supremacy- Ethereum eller EOS? Lad os vide dine synspunkter om det samme.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me