Hvordan Cartesi kan lette Ethereums skaleringsproblemer

reklame Phemex

Der er mere end én måde at skalere en blockchain på. Faktisk er der snesevis, hver med sine fordele og kompromiser med hensyn til privatliv, sikkerhed, afregning og gebyrreduktion. Emnet blockchain-skalering kom ind i samtalen i 2017, da Bitcoin-netværket var stærkt overbelastet, og Bitcoin Cash gaffede sig som et større blokalternativ. I løbet af de sidste 12 måneder er der dog næsten udelukkende diskuteret skalering i forbindelse med Ethereum, hvis popularitet har set det bukke under for den samme skæbne som Bitcoin gjorde tre år tidligere.

Defi-eksplosionen i 2020, øget stablecoin-volumen, udbytteopdræt, ponzi-spil og gashungrige smarte kontrakter har alle taget deres vejafgift på Ethereum, hvilket får sin mempool til at udfylde og transaktioner løber ind i hundreder af gwei i løbet af September højdepunkt. At skalere Ethereum, så det kan håndtere flere transaktioner pr. Sekund (tps) og til lavere omkostninger, er en kompleks og mangesidet udfordring, der vil tage år at gennemføre. Den meget hyldede netværksopgradering til ETH 2.0 er stadig måneder væk, hvis ikke længere. Her og nu mener et projekt, at det har fundet en måde at lette belastningen på Ethereum på. Men for at opnå det skal Cartesi opsøge den næste bølge af dApp-udviklere.

Problemet med smarte kontrakter

Smarte kontrakter er den kode, der binder Ethereum sammen. Deres selvudførende kode automatiserer en bred vifte af opgaver, der engang blev udført manuelt, fra afregning af forsikringskrav til udbetaling af væddemål. Smarte kontrakter er det, der gør Ethereum, Ethereum – og EOS, EOS for den sags skyld. Uden denne kapacitet ville blokeringer i anden og tredje generation være dumme netværk, der ikke er i stand til noget mere sofistikeret end routing af betalinger peer-to-peer.

Med smarte kontrakter, især dem på Ethereum, medfører implementering og interaktion med dem en omkostning svarende til den involverede beregning. Jo mere arbejde kontrakten skal udføre onchain, såsom at udføre flere forespørgsler eller transaktioner inden for en enkelt blok, jo mere betaler du. Og selvom det er brugere, der betaler i ETH for at interagere med den pågældende smarte kontrakt, er det udviklerne, der skal betale for at implementere den på mainnet. I sommer steg omkostningerne ved at implementere en standard ERC20-kontrakt til over 1 ETH, hvor mange fremtidige udviklere var ude af markedet..

Cartesi ønsker at tage tingene offchain

Cartesis løsning på Ethereums skaleringsproblem – og også for andre blockchains, hvis de opnår lignende overbelastning – er at tage hovedparten af ​​beregningen af ​​offchain. Ideen er, at dApp-udviklere kan få det meste af behandlingen til at foregå væk fra Ethereum-netværket, idet kun det endelige resultat af beregningen sendes på hovedkæden.

For at opnå dette, Cartesi har udviklet to produkter. Den første, Descartes, er en SDK, der gør det muligt for udviklere at kode smarte kontrakter ved hjælp af mainstream-software i stedet for Solidity – Linux for at være præcis. Dette gør det lettere for udviklere, der ikke er rejst i Ethereum-skyttegravene, at implementere applikationer, der arbejder med et velkendt programmeringssprog.

Det andet produkt, Noether, er en sidekæde til midlertidig datalagring. Det er designet specielt til Cartesi dApps, der kører på Ethereum. Meget af de data, der bruges ved interaktion med apps – det være sig decentrale eller konventionelle – behøver ikke at blive lagret permanent. Noether stiller billig datalagring til rådighed for dApp-udviklere efter behov og med høj kapacitet.

Af de to produkter er det Decartes med dets evne til at gøre dApp-logik bearbejdelig inden for et ægte, offchain-operativsystem, der har potentialet til at nedbringe smarte kontraktomkostninger. Det er dog Noether, der vil overbevise devs om at distribuere dApps ved hjælp af Cartesi, i den viden, at de ikke bliver lammet af stigende lageromkostninger eller transaktionsflaskehalse.

Fremtiden er hurtigere

Fremtiden for Ethereum og lignende smarte kontraktkæder er hurtigere, hvor værdien kan overføres næsten øjeblikkeligt, i skala og til ekstremt lave omkostninger. Dette opnås gennem implementering af en række skaleringsløsninger på både protokollen og niveauet og lag 2.

Da Segwit blev introduceret til Bitcoin-netværket i 2017, reducerede det størrelsen på BTC-transaktioner, sænkede gebyrer og tillod at mere tx skulle behandles pr. Blok. Det er de efterfølgende opgraderinger, som Segwit muliggør, men som Schnorr-signaturer, der i det lange løb vil gøre mere for onchain-skalering og privatlivets fred..

Det er en lignende historie med Ethereum. Selv før ETH 2.0 lanceres, vil flere skaleringsløsninger komme på banen, hvilket hjælper med at lette netværksbelastning for alle brugere. Sidekæder, zk-rollups, Plasma, xDai, og Cartesis dApp-hosting-ramme vil alle være med til at opnå dette. Mens ingen enkelt skaleringsløsning kan rette Ethereum på dette tidspunkt, er værktøjerne på plads for at lette kravene til hovedkæden. Hvis Cartesi kan overbevise flere udviklere om at bygge videre på sin dApp-ramme og udføre deres beregning offchain, vil det ikke bare gøre devs en tjeneste – det hjælper hele Ethereum-samfundet.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me