Usandsynlig konkurrent: Kan Elastos Network konkurrere med Ethereum om Enterprise Blockchain Adoption?

reklame Phemex

Midt i vanvittigheden af ​​decentraliseret finansiering og det kommende skridt til bevis for indsats har nyheden om, at JPMorgan solgte sin Quorum-blockchain til ConsenSys måske fået mindre opmærksomhed, end den med rette fortjener. Selvom nyheden havde været rygter siden tidligere på året repræsenterer det alligevel gode nyheder for virksomheden Ethereum-samfund. Især ConsenSys, der blev tvunget til at afskedige 14% af dets personale i februar. 

I betragtning af hype omkring enterprise blockchain i 2017 og 2018 kan det for mange virke underligt, at sektoren har kæmpet. Årsagen er sandsynligvis ret prosaisk – teknologien var aldrig klar til at matche de forventninger, der blev stillet til den på det tidspunkt. Den dag i dag kæmper Ethereum fortsat med skalerbarhedsproblemer, og dette vil sandsynligvis ikke ændre sig, før den fulde ETH 2.0-opgradering er afsluttet, hvilket vil tage endnu et år eller to. 

 Selvom 2.0-opgraderingen muligvis løser Ethereums skalerbarhedsudfordringer, forbliver platformen stadig en rent infrastrukturel løsning. I mellemtiden har andre platforme taget nogle af Ethereums kernefunktioner og udvidet dem til en komplet pakke af værktøjer. 

Især ‘Smartweb’ projekt Elastos er opstået som en hæderlig virksomhedsmodstander mod Ethereum med en række funktioner designet til at appellere til virksomhedsbrugere. Måske til dels på grund af projektets omfang, der strækker sig så langt som dannelse af en ‘Cyberrepublik‘, Elastos har flyvet lavt under radaren i de seneste måneder og endda så langt som de sidste par år. Projektets nye tilgang til virksomhedsanvendelighed er imidlertid værd at undersøge nærmere. 

Sikkerhed 

Som en af ​​de ældste og mest anvendte blockchain-platforme er Ethereum meget sikker på grund af sin decentralisering. I øjeblikket vil det koste over en halv million amerikanske dollars i timen for at angribe Ethereum-blockchain. 

Elastos har implementeret en flerkædearkitektur bestående af en hovedkæde og forbundne sidekæder. Hovedkæden er rygraden i økosystemet med ELA som sit oprindelige token. som er fusioneret med Bitcoin. Måske overraskende for alle, der tidligere var ukendte med Elastos, er ELA-minedrift sikret med over 70% af Bitcoins hashrate, gør det meget modstandsdygtigt over for angreb. 

Decentral identitet

Elastos har også andre sikkerhedselementer indbygget efter design. For eksempel har dApp’er, der kører på platformen, ikke adgang til det traditionelle internet, hvilket skaber en beskyttende barriere mod ondsindede applikationer. I stedet verificerer en bruger al kommunikation inden for dApps via en sidekæde, der bruger decentraliserede identifikatorer (DID’er). 

Så hvis to parter ønsker at interagere i en applikation, købe en tjeneste eller spille et spil, kan de verificere deres identitet ved at kontrollere DID. Selv hvis en app er kompromitteret, er parterne i transaktionen nødt til at blive enige om at forbinde deres app til angriberens DID for at gøre skade. 

Elastos er også medlem af Decentralized Identity Foundation, en organisation med fokus på at udvikle et åbent og interoperabelt økosystem til decentral identitet. Andre medlemmer inkluderer IBM, Microsoft, Hyperledger og ConsenSys. 

Elastos tekniske struktur | Billedkredit: Elastos Orchard

Transaktionsgebyrer

Smarte kontrakter er måske det mest betydningsfulde salgsargument for Ethereum; Men takket være Ethereum Virtual Machine kloner mange projekter nu EVM for at tilbyde den samme fordel. 

Elastos tilbyder smart kontraktfunktion ved hjælp af EVM som en sidekæde, der tilbyder udviklere alle fordelene ved Turing-komplet smart kontraktprogrammering med Solidity. 

Ethereums skalerbarhedsudfordringer betyder imidlertid, at transaktionsgebyrer i tider med høj trafik øges. Det pludselige skynderi til DeFi har set Ethereum begynde at spænde under pres og skubber DeFi-relaterede smarte kontraktsgebyrer op tæt på $ 100 i nogle tilfælde

Det antages, at skiftet til bevis for indsats vil medføre en vis forbedring af spørgsmålet om transaktionsgebyrer. Indtil den fulde sharding-løsning er implementeret, vil Ethereums kapacitet dog fortsat være begrænset. Uundgåeligt, hvis efterspørgslen fortsætter, vil gebyrerne sandsynligvis forblive høje. 

Elastos overvinder denne udfordring ved at bruge en delegeret proof-of-stake-konsensus, der drives af indsatte noder, der validerer blokke til en mindre kompensation. Da det er langt billigere at køre end Ethereums bevis for arbejde, kan brugere af Elastos nyde lavere transaktionsgebyrer.

Ethereum Enterprise’s tech stack (billedkredit: LedgerInsights)

Indbygget decentral filopbevaring

Opbevaring af data og filer på Ethereum er uoverkommeligt dyrt og koster hundreder af tusinder af dollars i gebyrer for en relativt lille lagringsplads. Udviklere har to muligheder. De kan betale for en central lagringstjeneste som AWS, som smider mange af fordelene ved at være en decentral applikation. Alternativt kan de også bruge en decentral filtjeneste som f.eks. Interplanetary File System (IPFS). 

Uanset hvad skal de selv konfigurere dette, så deres dApp kan køre. 

Elastos tilbyder en privatlivscentreret decentral filtjeneste kaldet Hive ++. Det er indbygget i teknologien, så udviklere ikke behøver at bruge flere tjenester. Med Hive ++ kan en bruger køre sin egen node, hvor alle data fra apps og DID-profiler kan lagres sikkert. Effektivt har Hive ++ kanten over IPFS ved, at den er privatlivscentreret såvel som decentraliseret. 

Konklusion

I flere år har Ethereums egen succes skabt flere problemer for kerneudviklingsteamet, end de kan løse. For at holde 100% af indsatsen fokuseret på skalerbarhed forbliver Ethereum desuden en ren infrastrukturløsning, der ikke tilbyder meget i vejen for brugbarhed. 

Den tid, det tager at løse disse problemer, og EVM’s åbne natur har givet projekter som Elastos tid til at udvikle en mere komplet, brugbar løsning klar til øjeblikkelig vedtagelse af virksomheder. På tværs af stort set ethvert brugssag, hvor transaktionsbeskyttelse, identitet og sikkerhed er altafgørende, har Elastos masser at tilbyde. Derfor er det ikke overraskende, hvis projektet begynder at få mere opmærksomhed for sin virksomheds appel i de kommende måneder og år.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me