Opas älykkäisiin sopimuksiin online-palveluntarjoajille

Internet mullisti liiketoiminnan. Nopeuden, tehokkuuden ja luotettavuuden lisääntyminen on antanut tien monipuoliselle verkkoyritysten ympäristölle, joka tarjoaa palveluitaan yleisölle. Sekä online-startupit että yritykset luottavat voimakkaasti automaatioon, jotta heidän elämänsä olisi helpompaa ja kasvukykyinen. Voisiko blockchain olla seuraava teknologinen vallankumous liiketoiminnan automaatiossa? Älykkäät sopimukset ovat jo käsitelleet yli 6 miljardia dollaria blockchain-rahoitusta vuonna 2018.Mutta ne voivat alentaa kustannuksia ja automatisoida verkkoyritysten prosesseja useilla aloilla. Kuten Palvelujen Internet (IOST) valmistautuu julkaisemaan blockchain-alustan verkkopalveluille, katsomme kuinka älykkäät sopimukset voivat muuttaa alaa.

Mitä ovat älykkäät sopimukset?

Älykkäät sopimukset ovat seuraava iso asia automaatiossa. Blockchain-tekniikkaan perustuen, usein Ethereum-alustalla, ne ovat tietokoneohjelmia, jotka tallentavat ja panevat täytäntöön sopimuksen ehdot IF / THEN-ohjeiden avulla. Esimerkki – jos osapuoli A käyttää ohjelmistosovellusta yli viiden päivän ajan sitten juhla B saa X dollaria. Maksu jäädytetään tai “talletuksessa” blockchainissa, kunnes sopimus saa tarvittavan laukaisimen (osapuoli A, joka käyttää ohjelmistojaan yli viisi päivää) varojen vapauttamiseksi. Tämä yksinkertainen älykkäiden sopimusten tapaus varmistaisi nopean maksun ohjelmiston kokeilujakson jälkeen, koska varat tuotetaan “etukäteen”. Se tarkoittaa myös, että ulkoista maksuprosessoria ei tarvita, mikä vähentää palkkioita ja estää lohkoketjun tapahtuman turvallisuuden. Älykkäät sopimukset voidaan ohjelmoida ottamaan käyttöön useita laukaisijoita, mukaan lukien allekirjoitukset, salasanat, maksukuitit ja viivakoodit.

Historia

Termiä “älykkäät sopimukset” käytti ensin blockchain-innovaattori Nick Szabo vuonna 1996. Szabo loi Bit Gold – kuvattu nimelläjättiläinen, jonka harteilla Bitcoin istuu”- ja hän on ollut avainhenkilö blockchainin lyhyessä historiassa. Mutta “digitaalinen myyntiautomaatti”, jonka Szabo kuvasi, ei tullut laajalti käytetyksi ennen kuin Ethereumin tiimi kehitti sen toimimaan alustallaan. Älykkäitä sopimuksia on käytetty laajalti varainhankintaan blockchain-tilassa siitä lähtien, kun yli 11 miljardia dollaria kerättiin ICO: n kautta (alkuperäiset kolikot) vuodesta 2017 eteenpäin. ICO-sopimukset ottavat sijoittajilta maksuja ja vapauttavat ne sitten yritykselle, kun heidän ennalta ohjelmoitu rahoitustavoite on saavutettu. Joukkorahoitusverkkosivustot hallinnoivat tätä prosessia maksua vastaan, mutta älykkäät sopimukset voivat tehdä sen automaattisesti paremmalla turvallisuudella kuin verkkosivusto voisi taata. Eri alojen yritykset näkevät älykkäiden sopimusten onnistumisen sijoitusalueella merkkinä lupauksestaan ​​muilla aloilla.

Älykkäät sopimukset: Edut

Älykkäät sopimukset tarjoavat yrityksille useita etuja. Ne mahdollistavat luottamuksen sopimuksen molemmilla puolilla, koska ehdot voidaan kirjoittaa niiden koodiin. Ne tarjoavat turvallisuutta; estoketjua ei voi hakea, joten kukaan ei voi siepata tai nipistää sopimusvaroja. Mutta niiden suurimmat käytännön edut ovat tehokkuudessa ja kustannuksissa. Älykkäät sopimukset toteuttavat itsensä, mikä vaikeuttaa sopimuspuolten palaamista sanaansa. Jos yritys käsittelee paljon asiakkailta viivästyneitä tai viivästyneitä maksuja, älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää maksun suorittamiseen, kun sopimuksen ehdot täyttyvät. Ne poistavat myös tarpeen kalliiden kolmansien osapuolten ottamisesta mukaan erilaisiin prosesseihin. Ei vain maksujen käsittelijät, vaan escrow-palvelut, asianajajat ja pankit voidaan kaikki ohittaa siellä, missä kolmansien osapuolten validointi on tyypillisesti ratkaisevan tärkeää. Pelkästään kiinteistöissä talletuspalvelu voi viedä kiinteistötapahtumassa jopa 2% – säästöt voivat olla tuhansia.

Älykkäät sopimukset online-palveluntarjoajille

Monet verkkopalvelujen tarjoajat kohtaavat samanlaisia ​​asioita omaisuuden hoidossa ja maksuissa. Automatisoidut maksut työntekijöille, toimittajille ja muille kumppaneille voivat olla suuri etu, varsinkin kun summat ovat riippuvaisia ​​ulkoisista tekijöistä, kuten videoiden katselusta tai tuotteiden ostoista. Microsoft testaa jo älykkäitä sopimuksia, jotka maksavat rojaltit oikeassa määrin pelin tekijöille. Mutta se ei lopu tähän – sama sopimus voi myös kehottaa valmistajaa luomaan uuden kopion pelistä, kun osto tehdään, tai käynnistämään toisen sopimuksen kopioiden siirtämiseksi tiettyyn paikkaan, jos niitä on varastossa. Yritykset, kuten Alibaba ja IBM, käyttävät jo älykkäitä sopimuksia toimitusketjuissaan. Vain digitaalisille yrityksille tämä lupaa olla erittäin hyödyllistä. Kun ohjelmisto tai verkkosovellus käyttää tiettyä toimintoa, älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää jakamaan enemmän resursseja sille – tai he voivat myöntää videon luojalle varoja uuden luomiseen, kun se saavuttaa tietyn määrän katselukertoja. Kun ihmiset alkavat luoda monimutkaisempia sopimuksia ja käyttää useita älykkäitä sopimuksia yhdessä, he voivat automatisoida varoja, maksuja ja jopa henkilöresursseja koko hajautetulle online-yritykselle.

Tulevaisuus

Toistaiseksi suurin este älykkäiden sopimusten laajalle käytölle on skaalautuvuus. Tuhansien verkkoyritysten tietojen käsittely vaatisi huomattavaa laskentatehoa. Ethereumissa kapasiteetti ja nopeus ovat rajalliset. Mutta blockchainin tulevaisuus on kulman takana. Koska esineiden internetin (IOTA) ja palveluiden Internetin (IOST) kaltaiset projektit näyttävät vaikuttavilta tuloksilta, näyttää siltä, ​​että kapasiteetti ja nopeus eivät pian ole enää kysymys. Tämä voi tarkoittaa, että kokonaiset hajautetut yritykset käyttävät älykästä sopimustekniikkaa – maksujen käsittelyä, varojen siirtämistä ja päivittäisten tehokkuushallintojen hallintaa turvallisella ja hajautetulla tavalla. Gartner-tutkimusryhmä ajattelee varmasti niin. Heidän vuosikertomuksensa mukaan vuoteen 2022 mennessä älykkäitä sopimuksia käytetään yli 25 prosentissa maailmanlaajuisista organisaatioista. Voi olla aika alkaa tutkia, kuinka älykkäät sopimukset voisivat toimia yrityksellesi.

Kirjailijasta:

Simon Manka toimii kasvujohtajana Internet Services Services -säätiössä (IOST), seuraavan sukupolven lohkoketjuinfrastruktuurissa, joka on hajautettu, avoimen lähdekoodin ja neutraali. Hän on ollut blockchain-harrastaja vuodesta 2013 lähtien ja on sitoutunut luomaan elävän hajautetun talouden. Löydät Simonin Viserrys.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me