Bitcoin-analyse: Hvorfor SEC måske godkender Bitcoin ETF? Hvad er anderledes denne gang?

Sidste måned nåede en ansøgning om Bitcoin ETF igen til US SEC-kontoret. CBOE, VanEck og SolidX, medansøgerne denne gang, havde hver for sig haft afvisning før. Alligevel mener ansøgerne og mange mennesker, der har et nøje øje med denne begivenhed, denne gang SEC’s holdning kan ændre sig. Denne applikation var ikke det første forsøg på at nå SEC. Det var blevet afvist før. Ansøgerne var heller ikke nye med dette.

Hvorfor blev den tidligere ansøgning afvist?

SEC har afvist bitcoin tre gange tidligere, men denne gang ser tingene ud til at være gunstige

Det første forsøg på oprettelse af Bitcoin ETF blev initieret af Winklevoss-tvillingerne i marts 2017. De havde foreslået, at den eneste Bitcoin-fond ville handle som en almindelig aktie under tickersymbolet “COIN”. SEC traf en beslutning om at forhindre den foreslåede ETF, da den citerede “bekymringer over muligheden for falske eller manipulerende handlinger og praksis”. Så hvad fik SEC til at afvise bitcoin-ETF-forslaget?

  • I december 2017 har Chicago Board Options Exchange (Cboe) indgivet til US Securities and Exchange Commission (SEC) for at notere flere bitcoin futures ETF’er, som også havde været afvist.
  • I januar 2018 havde SEC afvist planer fra medlemmer af to Wall Street-handelsgrupper, Investment Company Institute og Securities Industry and Financial Markets Association om at oprette børshandlede fonde (ETF’er) for bitcoin og andre kryptovalutaer. Disse blev afvist igen som SEC, at der er en række vigtige problemer med investorbeskyttelse, der skal undersøges, før sponsorer begynder at tilbyde disse midler til detailinvestorer.
  • Likviditet og berygtet volatilitet på kryptokurrencymarkeder ville få detailinvestorer til at miste deres investering blev set som hovedproblemet. De andre spørgsmål, der blev søgt, var forældremyndighed, sikkerhed for aktiver og potentiel manipulation

I marts 2018, efter at SEC afviste yderligere to ETF-forsøg (det ene var SolidX Management – den nuværende medansøger), nåede præsidenten for CBOE Global Markets til SEC og opmuntrede oprettelsen af ​​en Bitcoin børshandlet fond (ETF).

“Kommissionen bør ikke stå i vejen for, at sådanne ETP’er kommer på markedet” 

Læs også: Bitcoin Futures Volume Spike på CME, signalering af Wall Street-penge, der flytter til Cryptos

Hvad gør Bitcoin ETF-forslag anderledes denne gang

Ansøgningen fremsat af CBOE, VanEck og SolidX er udarbejdet i betragtning af alle de grunde, som SEC tidligere har anført. Detaljen, hvor dokumentet udarbejdes, er imponerende.

De vigtigste grunde ser ud til at være taget hånd om.

  • For så vidt angår beskyttelse af detailinvestorer, er billetstørrelsen på investeringen sat højt for at holde produktet utilgængeligt for meget små detailinvestorer. Hver aktie ville ifølge forslaget være på 25 bitcoins, hvilket gør det for dyrt for en detailinvestor
  • Tidligere var der ingen forvaringstjenester, som fru Dalia Blass, direktørafdelingen for investeringsadministration, US Securities og Exchange Commission, havde nævnt i svarbrevet, der havde afvist dannelsen af ​​ETF i januar 2018. Heldigvis er depottjenester til kryptokurver nu tilgængelig med Coinbase og den schweiziske børs  
  • Med hensyn til tyveri på grund af hack er det angivet, at applikationen nævner, at alle bitcoins, der ejes af Trust, vil blive gemt ved hjælp af “multi-signatur-opbevaringsbøger.” Derudover “Med henblik på sikkerhedskopiering og katastrofegendannelse vil Trust opretholde sikkerhedskopier af tegnebog til kolde opbevaring steder, der er geografisk fordelt over hele USA, herunder i det nordøstlige og mellemvestlige område.” Det har fremover hævdet sikkerhedsfunktionen ved at tilføje en forsikring til de underliggende aktiver.

Det planlægger at opretholde en omfattende forsikringsdækning, der garanteres af forskellige forsikringsselskaber. Forsikringspolicen vil have indledende grænser på $ 25 millioner i primær dækning og $ 100 millioner i overdækning med mulighed for at øge dækningen afhængigt af værdien af ​​de bitcoins, som Trust har. I det omfang værdien af ​​trustens bitcoin-beholdning overstiger den samlede $ 125.000.000 forsikringsdækning, har sponsoren truffet ordninger for yderligere forsikringsdækning med det mål at opretholde forsikringsdækningen i et forhold til det ene med Trust’s bitcoin-beholdninger værdsat i USA dollars således, at der for hver dollar bitcoin, der ejes af Trust, er der en lige stor forsikringsdækning.

”Tidligere blev likviditet også set som et problem. Nu med Bitcoin-futures er der lanceret, genereres der en anstændig volumen på både CBOE og CME. Selv på spotmarkeder på tværs af kryptobørser ser volumen ud til at vokse. ”

Hvad regulatorer synes om Bitcoin ETF?

Reguleringer ser også ud til at favorisere denne gang, hvilket også udgjorde en væsentlig grund til afvisning, da SEC forklarede, at Bitcoins var ureguleret. Men nu begyndte Bitcoin Futures at handle i CBOE og CME og tiltrække mange Wall Street-investeringsbanker som JP Morgan og Goldman Sachs. Sidste måned gav SEC selv yderligere klarhed, da den meddelte, at Bitcoin, Ether og andre decentrale kryptovalutaer ikke vil blive klassificeret som værdipapirer.

Bortset fra dette direkte dækkede punkter, skal makroerne ændres nu. Verden er blevet mere opmærksom på, hvad kryptokurver er end hvad de var sidste år. Med priskorrektioner ser det ud til, at spekulanterne skal være i ro, for nu og dermed give plads til de ægte investorer og interessenter.

Bitcoin ETF ser en tæt virkelighed ud, da mange point er til fordel, som tidligere ikke var. Beslutningen kan være positiv denne gang, medmindre SEC igen trækker nogle grunde ud af luften for ikke at godkende ETF. Lad os vente og se.

Vil Bitcoin ETF blive godkendt i næste måned? Fortæl os dine synspunkter om det samme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me