Pakistanere, der kigger krypto til overlevelse midt i kollapsende økonomi, bevæger sig muligvis Venezuelas vej

reklame Phemex

Mens Pakistan muligvis fejrer dannelsen af ​​en ny regering, der sandsynligvis ledes af Imran Khan, er problemet med den smuldrende økonomi stadig ikke løst. Mens alle pakistanere også ønsker, at politikens fejring vender sig til deres økonomi, bevæger mange pakistanere sig mod kryptoer for at opretholde sig fra stigende inflation og faldende pakistansk rupee, ligesom hvad der skete i Venezuela.

Pakistans smuldrende økonomi på udkig efter pusterum

Pakistan gennemgår urolige tider. Dens politiske ustabilitet truer også over dets økonomi. Den afgående regering forventer, at økonomien vil vokse i det hurtigste tempo i mere end et årti i det kommende regnskabsår, men økonomer er i tvivl. Væksten i Sydasiens næststørste økonomi forventes at lette til 5,2 procent i året, der starter juli, ifølge gennemsnittet af seks økonomer, der er undersøgt af Bloomberg.

Den forventede afmatning kommer, når regeringen nedskalerer planerne for udgifter til veje og infrastruktur for at nå de finanspolitiske mål – nøglen til at vinde økonomisk støtte fra Den Internationale Valutafond.

I sin globale ydmygelse har den internationale vagthund mod hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme, Financial Action Task Force (FATF), også sat Pakistan på en liste over “jurisdiktioner med strategiske mangler”, også kendt som grålisten. FATFs begrundelse er Pakistans “strukturelle mangler” i bekæmpelse af hvidvaskning af penge (AML) og bekæmpelse af finansiering af terrorisme (CFT). Dette er ikke første gang Pakistan befinder sig på en af ​​FATFs liste over ikke så gode fyre; landet var der i 2008 og fra 2012 til 2015.

Men Pakistan fremstår som det mest betydningsfulde navn på listen med den største befolkning og den største økonomi, for ikke at glemme det største militær.

Den pakistanske rupee er også faldet til det laveste niveau midt i landets centralbank frygt for en betalingsbalancekrise. Den tilsyneladende devaluering viser tegn på sårbarhed i Pakistans næsten 300 milliarder dollars økonomi, da faldende valutareserver og et voksende underskud på betalingsbalancens løbende poster udløser spekulationer om at vende tilbage til Den Internationale Valutafond for lån for anden gang siden 2013.

Da den pakistanske rupee devaluerer, flytter mange pakistanere til kryptokurver for at opretholde, noget der er forbudt af dens regering. Dette var tydeligt, da antallet af mennesker, der købte og solgte bitcoin, nåede op på 57 på platformen Localbitcoins, den eneste kilde for folk til at købe og sælge kryptokurver efter den første bitcoinudveksling Urdubit-nedlukning.

”Folk henvender sig til kryptokurrency som en investering, men langsommere end den vestlige verden, da læsefærdighedsgraden er lavere her, og det er et helt nyt fænomen for dem,

”Sagde Abu Shaheer, grundlæggeren af ​​pakistansk-baserede kryptokurrency Pakcoin. “Med faldende rupee bruger nogle det som alternativ betalingsmiddel,”

Tilføjede Shaheer.

“De fleste mennesker, der bruger kryptokurver, er en dag eller kortsigtede forhandlere, der finder investeringsmuligheder i krypto og vokser i antal.”

Læs også: Hyperinflated Venezuela for at være vært for PetroCryptocurrency Presale den 20. februar

Pakistan replikerer Venezuela-tendenser

Venezuela blev et eksempel for folk, der flyttede til Bitcoin, da inflationen hurtigt steg opad. Landet har været i stejl krise de seneste år lige siden oliepriserne faldt under $ 100-området i 2014 ned til en tredjedel af prisen i begyndelsen af ​​2016. Den bolivariske republik Venezuela er hjemsted for en af ​​de værste hyperinflationskriser i verden nogensinde.

Præsident Nicolas Maduro havde bebrejdet de eksterne faktorer og amerikansk indblanding, men virkeligheden var, at inflationen er steget til 8900% i marts 2018, ifølge tradingeconomics.com. og venezuelansk Bolívar styrter ned i gaderne i Caracas, hvilket sænkede købekraften for den officielle mindsteløn, der gjorde Bolivar næsten værdiløs.

Da den sydamerikanske landes økonomi nåede sit laveste i april, var LocalBitcoins-volumen for ugen den 14. april 2018 2.789.991.957.138 venezuelanske Bolívares. Den foregående uge havde et tal under to billioner VEF på 1.744.669.576.098 venezuelanske Bolívares. Volumener var for det meste under 1 billion VEF før det.

Ser situationen Erik Voorhees fra Shapeshift havde tweetet Volume of person-to-person Bitcoin trading in #Venezuela hits a record high sidste uge … desværre lige så meget et mål for BTC-adoption som det er af #bolivar-nedsættelse.  

Kilde: coin.dance/volume/localbitcoins/VEF

Mængde af person-til-person Bitcoin, der handler i #Venezuela ramte rekordhøjt i sidste uge … desværre så meget et mål for BTC-adoption som det er af #bolivar nedværdigelse. https://t.co/mNAuT3KWb4

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19. april 2018

Dette løsnede svarene, da folk i Venezuela tog til Twitter for at sige, at det er underlagt kryptokurrency, de overlever. En tweet læst

”Takket være krypto og handel kan jeg bo her i Venezuela uden at lide, hvad de fleste mennesker lider hver dag. Men er hjerteskærende at se folk spiser direkte fra skraldespanden (hele familier) og ser så meget fattigdom ”, sagde han.

Da den pakistanske økonomi smuldrer, ligner den de samme tegn som Venezuela, hvad angår skift til kryptokurver. Selv for kryptosamfundet er et land, der bliver tvunget til at bruge krypto, ikke et godt tegn. Håber den nye regering forbedrer den økonomiske situation og dens omfavner kryptokurver i gode tider og ikke midt i kriser

Vil Pakistan være i stand til at løse sin krise eller vil synke ligesom Venezuela? Fortæl os dine synspunkter om det samme.

For at holde styr på DeFi-opdateringer i realtid, se vores DeFi-nyhedsfeed Her.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me