Vil SEC godkende Bitcoin ETF? Interview med Mati Greenspan, Senior Analyst eToro

Bitcoin ETF? Coingape var den første til at pege på potentialet for en mulig Bitcoin ETF godkendelse. Det har givet anledning til spekulationer, der resulterer i den aktuelle igangværende bull run. I et forsøg på at bringe mere klarhed om bitcoin ETF-debatten, vi i dag har med os Mati Greenspan, der er senioranalytiker hos eToro og hr.. Sunil Sharma, CEO hos SquadX. 

De delte begge deres indsigt i en løbende debat om CBOEs ansøgning om Bitcoin ETF. Det vigtigste punkt, der blev rejst under interviewet, var:

  1. 3 grunde til SEC godkender muligvis Bitcoin ETF denne gang.
  2. Hvorfor den pludselige stigning i de institutionelle investorers interesse for bitcoin?
  3. Fremtiden for bitcoin og hele kryptokurrencymarkedet, hvis bitcoin ETF accepteres af SEC, og hvis ikke.

Nu sker det:

Spørgsmål: Hej Mati, kan du fortælle vores publikum lidt om dig selv?

Mati: Jeg er senior markedsanalytiker i eToro. Jeg har været her siden 2012. Mit job er at hjælpe folk med at forstå de finansielle markeder, hvorfor bevægelsen, hvilke muligheder der er og selvfølgelig hvordan man bygger en ordentlig portefølje. Vi blev grundlagt i 2007 med visionen om at åbne de finansielle markeder for alle for at gøre det let for folk at handle med aktier, valutaer og råvarepriser.

#BitcoinETF

Spørgsmål: Hvorfor blev de tidligere Bitcoin ETF-ansøgninger afvist?

Sunil: Så grundlæggende kan vi nævne et par grunde til disse afvisninger blandt disse store er:

  • I januar 2018 havde SEC afvist planer fra medlemmer af to Wall Street-handelsgrupper, Investment Company Institute og Securities Industry and Financial Markets Association om at oprette børshandlede fonde (ETF’er) for bitcoin og andre kryptovalutaer. Disse blev afvist igen som SEC, at der er en række vigtige problemer med investorbeskyttelse, der skal undersøges, før sponsorer begynder at tilbyde disse midler til detailinvestorer.
  • Likviditet og berygtet volatilitet på kryptokurrencymarkeder ville få detailinvestorer til at miste deres investering blev set som hovedproblemet. De andre spørgsmål, der blev søgt, var forældremyndighed, sikkerhed for aktiver og potentiel manipulation

Spørgsmål: Tror du, at SEC vil godkende Bitcoin ETF-applikationen denne gang?

Mati: Jeg håber sandelig. Under den tidligere bitcoin ETF var der en i marts, der blev foreslået af Winklevoss-tvillingerne. Og på det tidspunkt afviste SEC ETF, fordi der ikke var nok klarhed med hensyn til bitcoin, og markedet ikke rigtig var fuldt udviklet.

Denne ETF er struktureret lidt anderledes end den foregående. Først og fremmest har den en CBOE som sponsor, og VanEck er en traditionel finansspiller, der fremsætter forslaget. Jeg har læst igennem forslaget på ca. 50 sider. Det inkluderer en af ​​de bedste forklaringer, jeg nogensinde har set om, hvad en bitcoin er, hvad minedrift er, hvad der er køleopbevaring og markedet generelt.

For det første vil kontraktstørrelsen være 25 bitcoins, som klart er rettet mod institutionelle spillere, de kommer ikke her for at placere dette til den gennemsnitlige pensionsportefølje.

Det bliver en ting, der kan hjælpe med at overtale SEC. Den anden er, at markedet er meget mere veldefineret nu og meget mere udviklet. Så SEC har allerede afklaret Bitcoins status på det tidspunkt og siger, at det bestemt ikke er sikkerhed eller noget lignende.

Og OTC-markedet er også mere udviklet nu. Så vi har telefontransaktioner mellem de større modparter. Coinbase har for nylig åbnet OTC-skriveborde. Vi i eToro har åbnet et OTC-skrivebord, så det bliver meget lettere for dem at få den likviditet, de har brug for.

#WallStreetInvestors

Spørgsmål: Så hvad er dine synspunkter om involvering af Wall Street-investorer, og hvorfor er de pludselig interesserede i Bitcoin?

Mati: Der er mange grunde til, at en aktivforvalter ville være interesseret i kryptokurrency. På det seneste har jeg givet en analogi af kanel. Kanel betragtes som en flygtig ingrediens. Det er fordi det er meget komplekst på molekylært niveau, og det kan have forskellige interaktioner baseret på de forskellige ingredienser, som du bruger det med.

Nu er kryptokurver selvfølgelig utrolig volatile. Ved at tilføje meget små mængder kryptokurrency til din portefølje kan du virkelig tilføje et ekstra krydderi og øge porteføljens fortjenstpotentiale. Selvfølgelig vil du ikke bruge for meget, for hvis du bruger for meget, ved du, at det kan ødelægge hele opskriften.

Spørgsmål: Så du nævnte institutionelle investorer. Hvad tror du ville være deres konsekvenser på markedet? Bliver det bare godt? Folk taler om den gode del af det. Vil der være dårlige konsekvenser?

Mati: På hvilken måde ville der have dårlige konsekvenser. Det er simpelthen et nyt struktureret produkt, der bygges for at give folk mulighed for at investere mere frit i kryptokurrency specifikt institutionelle investorer. Jeg kan ikke se, hvordan der kan være negative konsekvenser af det.

#RoadSofar

Spørgsmål: Ok, så vi taler om 2018. Hvordan analyserer du de syv måneder, der er gået? Hvad synes du om det nuværende marked?

Mati: 2018 begyndte stort set med retracement fra toppen, da vi har set en massiv stigning i alle kryptokurver i hele branchen i løbet af 2017. Bitcoin er stort set siden en undtagelse, der har fulgt denne form for mønster, hvor den gennemgår en massiv stigning. Normalt, firecifrede procentpoint tusind procent. Tidligere har det været endnu større. I 2011, da $ 11.500 i løbet af et par måneder.

Men hver gang det gør det, skal der være en retracement fra høj, og denne retracement kan være ret signifikant, undertiden 80 eller 90 procent retracement, selv tidligere. Denne retracement hidtil, hvis vi bliver så lave som 5000, repræsenterer en 75 procent retracement fra toppen. Gårsdagens handling, som var opmuntrende, har vi måske allerede set bunden. Men intet er umuligt.

Dybest set er det sådan, cyklussen fungerer. Generelt, efter retracement, vil vi enten se en anden større bølge eller en periode med langvarig afslapning for cyklusser som dem, fordi vi har set værre.

Efter min ydmyge mening ville afslapningsperiode være utrolig god for markedet, det er en sund ting og giver folk mulighed for at øge infrastrukturen, oprette apps og oprette nye forbindelser, der hjælper markedet. Hvis vi ser en anden bølge, ville vi være meget forberedt på at komme ind i den type volumen igen.

Læs også: Hvis CBOEs Bitcoin ETF bliver afvist, vil det opløfte de rasende tyre?

#bitcoinprediction

Spørgsmål: Hvad gør bitcoin ETF-forslag anderledes denne gang?

Sunil: Hovedårsagerne ser ud til at alle er taget hånd om:

  • Billetstørrelsen på investeringen er sat højt for at holde produktet utilgængeligt for meget små detailinvestorer. Hver aktie ville ifølge forslaget være på 25 bitcoins, hvilket gør det for dyrt for en detailinvestor.
  •  Heldigvis er frihedsberøvende tjenester til kryptokurver nu tilgængelige med Coinbase og den schweiziske børs
  • Med hensyn til tyveri på grund af hack er det angivet, at applikationen nævner, at alle bitcoins, der ejes af Trust, vil blive gemt ved hjælp af “multi-signatur-opbevaringsbøger.”

Spørgsmål: Når man taler om forudsigelserne, forudsiger folk enorme forudsigelser og taler om millioner af dollars. Så hvad synes du om det?

Mati: Jeg mener, at hvis du ser på det i procent, har de tjenester, vi talte om, nogle af dem været ret betydelige i procent. Selv i 2017 var stigningen ikke særlig stor, og heller ikke den sande retracement. Det er simpelthen, at vi er kommet til et punkt, hvor det er et meget større marked, og jo større markedet bliver, jo mere skal disse bølger slappe af. Så jo flere mennesker, der bruger og holder bitcoin, jo mindre er volatiliteten i slutningen af ​​dagen.

Nu for at Bitcoin bliver dig, ved du mere eller mindre stabil kryptokurrency, tror jeg, at vi bliver nødt til at se en meget større markedsværdi, der virkelig kan tage år at gennemføre. Vi har bemærket, at volatiliteten reduceres ved hver cyklus.

Vi har bestemt en pris, der er meget større end den er i dag. Så jeg ved det ikke. Jeg formoder, at det er muligt på en lang nok tidslinje, da det fortsat er den dominerende kryptokurrency i rummet, og jeg kan ikke se nogen grund til at ændre det.

Spørgsmål: Så vi taler om de forudsigelser, som folk giver, hvad der er din forudsigelse?

Mati: Jeg har ikke et nummer. Fremtiden er vid åben. Bitcoin er utroligt risikabelt, og blockchain-teknologi er stadig under udvikling og eksperimentel på mange måder. Så det er muligt at se Bitcoin så lavt som tusind dollars i slutningen af ​​året så højt og så højt som en million dollars. Jeg har virkelig ingen måde at sige, at du kan være hvor som helst imellem.

Bitcoin ETF’er er samtalen om markedet, da SEC samler overvældende respons fra offentligheden. Som forklaret af Mati har Bitcoin ETF’er bestemt bedre chancer for at blive godkendt denne gang. Da Bitcoin allerede har registreret betydelige gevinster siden sidste uge og har krydset $ 8.000, kan Bitcoin ETF-godkendelse skyde Bitcoin-priserne i luften på ingen tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me