Zilliqa- Grundig Cryptocurrency Review

Så innovativt og genialt som de fleste kryptokurrencyprojekter er, er der stadig en stor udfordring, de fleste af dem kæmper for at overvinde, og det er skalerbarhed. Dette er et problem, som de fleste komplekse og store kryptoplatformer i øjeblikket lider under.

Skalerbarhed kan defineres som netværkets evne til at behandle transaktioner i en foruddefineret (eller en kortere) periode. To af de mest åbenlyse eksempler er Bitcoin og Ethereum. I Bitcoins tilfælde er det enorme antal transaktioner, der skal behandles, steget så meget, at netværket simpelthen har nået sine grænser. Derfor har Bitcoin en af ​​de langsomste og dyre transaktionshastigheder i ethvert kryptoprojekt.

Mens Ethereums sag er lidt anderledes, er resultaterne stort set de samme, og problemet bliver mere end tydeligt, da hele økosystemet stoppede i næsten en uge, da CryptoKitties-manen startede i slutningen af ​​december 2017. Kort sagt, problemet opstår på grund af det faktum, at når netværket vokser, bliver det sværere at nå til enighed.

Der er dog en kryptoplatform, der er designet fra bunden til at tage højde for dette problem og faktisk rette det på en meget genial måde. Det projekt går under navnet Zilliqa (ZIL).

Hvad er Zilliqa?

Zilliqa er et ambitiøst kryptokurrency-projekt, der er nyt, der er afhængig af sharding såvel som en teknologi, der gør det muligt for sin blockchain at skalere på en lineær, ubegrænset og effektiv måde, når økosystemet vokser i størrelse. I teorien har Zilliqa ingen begrænsninger for antallet af transaktioner, den kan behandle pr. Sekund.

Hvad der sandsynligvis er mest imponerende ved Zilliqa er det faktum, at det formår at behandle titusindvis af transaktioner pr. Sekund (ligesom alle de traditionelle digitale betalingsløsninger), alt imens det stadig er i stand til at køre smarte kontrakter på et knust netværk.

Hvordan løser Zilliqa faktisk skalerbarhedsproblemet?

For at rette skalerbarhed øger de fleste blockchain-projekter blokstørrelsen. Dette gør det muligt at bekræfte flere transaktioner i hver konsensusrunde. En anden løsning er at flytte informationen fra blockchain. Disse tiltag, så effektive som de kan være på kort sigt, kan ikke løse skalerbarhedsproblemet.

Zilliqas løsning løser på den anden side skalerbarhedsproblemet ved at lade hele arkitekturen i blockchain omdesignes. Dette betyder, at netværksstørrelsen og netværkshastigheden ikke er direkte eller omvendt forbundet.

Zilliqa sharing, DS Epoch og DS Committee

En nem måde at tænke på det er, at Zilliqas blockchain ombygger sin arkitektur fra bunden. Platformen bruger en hybrid konsensusprotokol, der øger kapaciteten med hver yderligere 600 noder.

Derfor er et af Zilliqas kendetegn det faktum, at det er lineært skalerbart, hvilket betyder, at når antallet af noder på netværket øges, øges kapaciteten næsten lineært..

Zilliqa gør også brug af en unik funktion baseret på begrebet sharding. Sharding kan defineres som den proces, gennem hvilken netværket er opdelt i mindre konsensusgrupper kaldet shards. Hver skår er i stand til at behandle transaktioner parallelt, så de i sidste ende kan behandle flere transaktioner. Bare for at give dig en ide om, hvor effektiv denne teknologi er, i de tidlige dage af sit Testnet, registrerede Zilliqa en gennemstrømning 250 gange højere end for Ethereum.

Hver skår opretter en mikroblok med alle de transaktioner, den behandler. Zilliqa-teamet kaldte slutningen af ​​den parallelle behandlingsperiode DS Epoch. DS Epoch betyder, at mikroblokkene kombineres for at danne en fuld blok, som samtidig føjes til blockchain.

Et andet koncept, der er værd at diskutere, er DS-komitéens. Ifølge Zilliqa-teamet har DS Epoch et DS-udvalg. Et DS-udvalg er en lille gruppe af tilfældigt valgte noder, der administrerer alle de andre skår – det beslutter grundlæggende, hvilke transaktioner der tildeles til hvilke skår.

Zilliqas konsensusmekanisme

Et af de vigtigste træk ved Zilliqa er dens konsensusmekanisme. Det bruger en Proof-of-Work-mekanisme, der kun er fokuseret på at etablere minedriftidentiteter. Mest interessant er Zilliqa ikke afhængig af en traditionel konsensusprotokol. I stedet bruger den en byzantinsk fejltolerant (pBFT) konsensusprotokol for at muliggøre mere effektiv styring af lagringskrav. For at forenkle konceptet så meget som muligt gør denne konsensusprotokol det således, at hele transaktionshistorikken ikke behøver at blive gemt på blockchain, hvilket oversættes til mere effektive styrings- og opbevaringskrav.

Zilliqas skræddersyede programmeringssprog

Det faktum, at Zilliqa også har oprettet sit eget skræddersyede programmeringssprog, bør ikke komme som en overraskelse, især i betragtning af hvor innovativ platformen er. Det skræddersyede programmeringssprog kaldes Scilla har evnen til at adskille tilstanden og funktionen af ​​smarte kontrakter, hvilket gør funktionel programmering mere sikker og standardiseret.

Ulempen ved dette særlige programmeringssprog er, at det ikke er Turing komplet. Derfor kan det ikke bruges til at oprette apps, især apps, der kræver betingede udsagn og forskellige typer sløjfer.

ZIL-token

Som man kan forvente, har Zilliqa også sit eget token kaldet ZIL. ZIL-tokenet har det samme formål som de fleste tokens: det bruges til at tilskynde minedrift som et middel til at betale transaktionsgebyrer, og det kan også bruges som gas til kontraktudførelse. ZIL er et ERC-20-token, der stadig kører på Ethereum-blockchain.

ZIL kan købes, sælges og handles på et stort antal børser såsom Binance, Upbit, Bithumb, KuCoin og Huobi.pro. Når Zilliqas mainnet først er lanceret, udveksles token naturligvis med native Zilliqa-tokens.

Testnet og Mainnet

Zilliqa har for nylig lanceret sin Testnet 2.0 og har foretaget et stort antal forbedringer. Holdet arbejdede på at forbedre infrastrukturens stabilitet og tilbyde bedre intelligent kontraktstøtte. Derudover kan brugerne nu drage fordel af Scilla-tegnebogen, som giver dem mulighed for at implementere deres egne smarte kontrakter på deres testnet.

#Zilliqa Testnet v2.0 – Kodenavn: D24 er her. Du kan læse den detaljerede opskrivning på vores blogpost her https://t.co/QoD6WEieCF

– Zilliqa (@zilliqa) 30. juni 2018

Selvom lanceringen af ​​Mainnet var planlagt til andet og derefter tredje kvartal af 2018, udsatte holdet lanceringen for at sikre levering af et produkt af høj kvalitet. Holdet arbejder i øjeblikket hårdt for Mainnet-lanceringen, som finder sted i slutningen af ​​året eller i januar 2019.

Når dets Mainnet er lanceret, er der en god chance for, at Zilliqa bliver endnu større, end det allerede er.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me