Salauslainojen kupla saattaa poppi pian; Voiko DeFi tallentaa sen?

mainos Phemex

Kuten artikkeli on Bloomberg, toinen luottokupla kasvaa – salauslainamarkkinat. Kupli voi kuitenkin räjähtää pian luotettavien luotonormien puuttumisen ja korkean riskin vuoksi. Vaikka tämä näyttää olevan tilanne keskitettyjen salausyritysten luoman luotonantotalouden kanssa, älykkääseen sopimukseen perustuvien luotonantoprotokollien nousu DeFi-taloudessa voi auttaa kääntämään salauslainamarkkinoiden tilanteen.

Puhaltaa salauslaina kupla

Vain 2 vuotta vanhat salauslainamarkkinat ovat nyt 5 miljardin dollarin arvoisia. Markkinat nousivat sen jälkeen, kun ICO-kupla puhkesi vuonna 2018 ja digitaalisen omaisuuden hinta laski. Ihmiset, jotka eivät halunneet myydä salaustilojaan halvalla. Silloin syntyi ajatus salauksen lainaamisesta koron ansaitsemiseksi tai sen käyttämiseksi vakuudeksi käteislainan ottamiseksi ja se levisi nopeasti markkinoille, joiden arvo oli miljardeja dollareita. 

Vaikka nämä markkinat ovat avanneet uusia luottomahdollisuuksia, ne eivät tule ilman omaa osuuttaan ongelmista. Ryhmä entisiä Wall Streetin kauppiaita uskoo, että nämä markkinat ovat kasvaneet liian nopeasti ja etenevät kohti räjäytystä. Markkinoille on ominaista rento luotonanto ja korkeat riskit, ja nämä kaksi pääkysymystä aiheuttavat huolta monille salausmarkkinoiden sidosryhmille.. 

Alex Mashinsky, Celsius Network -laitealustan perustaja, katsoo, että laitokset, joilla on vahvat vaatimustenmukaisuus- ja riskinhallintamenettelyt, eivät aiheuta riskiä näille markkinoille. Sen sijaan riski tulee kehittyneistä yksittäisistä elinkeinonharjoittajista, joilla on erittäin vivutettuja salausjohdannaisia.

On kuitenkin huomattava, että edes instituutiot eivät ole erehtymättömiä, kuten vuoden 2008 talouskriisistä voidaan päätellä, mitkä Yhdysvaltain johtavat pankit ja muut suuret Wall Streetin instituutiot olivat mukana. 

Jason Urban, Chicagon Drawbridge Capitalin toimitusjohtaja sanoo – 

“Se, joka pitää minut yöllä, ei ole adoptio tai edes sääntelyyn liittyvä epävarmuus: se on luottoriski … vesiviivan alapuolella oleva torpedo on MF Global-Lehman Brothers -tapahtuma.”

Jotkut keskitetyt salauslainanantajat ovat ottaneet käyttöön tiukat säännöt salauslainoista, toiset eivät. Zac Prince, BlockFi: n toimitusjohtaja väittää, että hänen yrityksensä noudattaa tiukkoja standardeja, joten se ei ole koskaan kokenut tappiota tai edes maksuviivästyksiä. Toisaalta on Nexon kaltaisia ​​yrityksiä, jotka pelaavat tulella kannustamalla “alavipua” lainoihin, joissa laina-arvo-suhde on enintään 50%. 

Vaikka tämä salausluottokuplan puhkeaminen ei ehkä edes aiheuta aaltoilua maailmanlaajuisessa luottotaloudessa, se painaa edelleen digitaalisten omaisuuserien hintoja, mikä saattaa johtaa käyttäjien poistumiseen kryptovaluuttaekosysteemistä. 

Voiko DeFi säästää romahtavia kryptolainoja?

Vaikka DeFi-lainausprotokollat ​​suorittavat saman tehtävän kuin keskitetyt salauslaitokset, ne ovat täysin erilaisia ​​toimintatapojensa suhteen. DeFi-lainaprotokollissa, kuten MakerDAO ja Compound, lainausehdot on sisällytetty älykkääseen sopimukseen ja lainan vakuuksien arvo on aina suurempi kuin lainan arvo.

Jos vakuuden arvo putoaa tietyn tason alapuolelle, lainanottajan on maksettava jonkinlainen sakko tai vakuudeksi annetut rahakkeet vapautetaan ja puretaan automaattisesti avoimilla markkinoilla. 

Kun lainanottaja palauttaa lainan päämäärän koron kanssa, heidän vakuutensa palautetaan takaisin heille. Monien lainaprotokollien avulla käyttäjät voivat myös lainata omia kryptovaluuttansa ja ansaita niistä korkoa. 

Kaikkia DeFi-lainaprotokollien prosesseja ohjataan älykkäillä sopimuksilla, joten jokainen prosessi suoritetaan sääntöjen mukaisesti. Koska vakuuksien taso on aina korkeampi kuin lainan arvo, takaisinmaksamatta jättämisen riski on jo katettu. Siksi kryptovaluutan haltijat saavat eniten hyötyä salaustilanteestaan. Takaisinmaksamatta jättämisen riski katetaan myös heidän antamillaan vakuuksilla.

Siten DeFi pystyy ehkä säästämään salauslainojen talouden romahtamisesta. 

”DeFi on vastaus. [Se on] tavalla avoimempi ja paljon enemmän vakuuksia. Yritykset ovat antaneet huonoja lainoja noin kymmenentuhatta vuotta – se ei ole mitään uutta ” 

sanoo Robert Leshner, yhdisteen perustaja.

Yhdiste on tällä hetkellä toiseksi DeFi Pulse, seuranta DeFi-projekteille. Tällä hetkellä yhdisteeseen lukittu kokonaisarvo on yli 115 miljoonaa dollaria. 

Lainausprotokollat ​​muodostavat yli 80% DeFi-projektien kokonaisarvosta. Siellä on ohi 500 dollaria MM kokonaisarvo lukittu luotonantohankkeisiin. DeFi-luotonantoprojektien ongelma on kuitenkin se, että ne muodostavat vain pienen osan salauslainataloudesta – 10%. DeFi-protokollien on ohitettava keskitetty luotonanto häiriöiden aikaansaamiseksi. 

Hyvä uutinen on, että muutos tapahtuu vähitellen. DeFi-hankkeisiin lukittu kokonaisarvo on nousussa. DeFi on kasvanut yli 300% vuodessa. 7. marraskuuta DeFi saavutti uuden kaikkien aikojen ennätyksen, 3.475 MM, kokonaisarvo lukittu.

Olisi kohtuullista olettaa, että DeFi-projektit kasvavat edelleen, kun salausyhteisö alkaa tunnustaa heidän tarjoamiaan arvoesityksiä. Ehkä he aloittavat seuraavan suuren härkäajon tai saattavat jopa saada salauksen kääntymään, jos ajattelemme optimistisesti. 

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me