Kuinka ostaa Bitcoinia

Kun Bitcoin aloitti toimintansa vuonna 2008, harvat todella kuvittelivat kolikon saavuttamat korkeudet. Nykyään Bitcoin on kryptovaluutan kultastandardi. Vaikka hinta voi vaihdella rajusti, valuutalla on silti mahdollisuus monumentaalisiin voittoihin.

Tietysti sinun on omistettava Bitcoin voidaksesi hyödyntää näitä voittoja. Jos olet valmis hyppäämään Bitcoin-junaan, olet tullut oikeaan paikkaan. Opetamme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää bitcoinin ostamisesta, sekä varastointivaihtoehtojen pitämisestä pitkällä ja lyhyellä aikavälillä.

Kuinka ostat Bitcoinia?

Ostoprosessi Bitcoin on kehittynyt vuosien varrella. Kolikon alkuvuosina ainoa tapa ostaa se oli ostaa se suoraan muilta Bitcoin-käyttäjiltä tai kaivaa sitä varten. Bitcoinin suosion kasvaessa alkoi näkyä muita vaihtoehtoja kolikon ostamiseen.

Bitcoin-kuvituksen ostaminen

Nykyään on olemassa useita laillisia tapoja ostaa Bitcoin käyttämättä kallista kaivostoimintaa. Tänään käymme läpi miten ostaa Bitcoin sekä tarjoamalla joitain vaihtoehtoisia menetelmiä sen hankkimiseksi.

Bitcoinin ostaminen: askel askeleelta

Monet ihmiset välttävät pääsyä Bitcoiniin, koska heidän mielestään prosessi on monimutkainen. Todellisuus on, että Bitcoinin ostaminen ja myyminen on helpompaa kuin koskaan. Tänään annamme sinulle yksinkertaisen nelivaiheisen prosessin Bitcoinin ostamiseen. Opastamme sinut läpi kaiken Bitcoin-lompakon asettamisesta ensimmäisen ostoksen tekemiseen.

Vaihe 1: Bitcoin-lompakon valitseminen

Bitcoin-lompakko on samanlainen kuin fyysinen lompakko, mutta siinä on lisäominaisuuksia. Lompakkoa käytetään digitaalisen valuutan tallentamiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös Bitcoinin lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Bitcoin-lompakoista on useita versioita, ja tässä osiossa eritellään yleisimmät saatavilla olevat lompakot.

Paperilompakot

Tämä on yksinkertaisin Bitcoin-lompakon muoto. Se on vain paperi, jossa sekä Bitcoin-osoitteesi että yksityiset avaimesi on tulostettu. Nämä lompakot tulostetaan yleensä QR-koodeina, jotta ne voidaan helposti skannata digitaaliseen lompakkoon.

Paperilompakoita kutsutaan kylmävarastoiksi, koska ne eivät ole fyysisesti yhteydessä Internetiin. Jos aiot HODLata Bitcoiniasi pitkäksi aikaa ja et tarvitse välitöntä pääsyä salaukseesi, tämä on luotettava vaihtoehto.

Matkalaukut

Matkapuhelimet ovat helposti suosituin Bitcoin-lompakon muoto, koska niitä voidaan helposti käyttää melkein missä tahansa mobiililaitteessa. Nämä ovat tarkoitettu ihmisille, jotka käyvät kauppaa Bitcoinilla tai käyttävät Bitcoinia säännöllisesti ostoihin. Airbitz, Blockchain.info ja Mycelium ovat suosittuja mobiililompakoita.

Työpöydän lompakot

Pöytälompakot ovat Bitcoin-lompakoita, jotka on tallennettu työpöydällesi tai kannettavallesi. Pöytälompakot antavat sinulle paremman hallinnan lompakkoon, mukaan lukien mahdollisuus varmuuskopioida lompakko ulkoiseen asemaan. Electrum on yksi suosituimmista työpöydän lompakoista, jolla on muita vaihtoehtoja, kuten Atomic ja Exodus.

Laitteiston lompakot

Turvallisin lompakko siellä on laitteistolompakko. Ne ovat pieniä laitteita, joita käytät Bitcoinin tallentamiseen ja liiketoimien suorittamiseen. Paitsi kun muodostat yhteyden verkkoon tapahtumien tekemiseksi, Bitcoin pysyy offline-tilassa. Laitteiston lompakot suojaavat yksityiset avaimesi, ja niitä voidaan pitää hakkeroimattomina. Laitteiden lompakoiden suurin haittapuoli on, että ne ovat kalliita ja niiden asentaminen voi olla vaikeaa. Nano Ledger ja Trezor ovat kaksi eliitti-lompakon tarjoajaa.

Vaihe 2: Lompakon asettaminen

Bitcoin-lompakon asettaminen ei ole kovin vaikeaa. Suurin osa prosessista tapahtuu automaattisesti. Sinun on kiinnitettävä huomiota kahteen asiaan. Ensimmäinen on lompakon siemen. Useimmat lompakot tuottavat 12 sanan salasanan, joka sinun on pidettävä. Kirjoita tämä muistiin ja pidä se turvassa. Tämä auttaa palauttamaan lompakon, jos unohdat salasanasi tai jos tietokoneesi epäonnistuu.

Seuraavaksi sinun on luotava suojattu salasana lompakkollesi. Älä käytä salasanaa, jota käytetään muualla. Aivan kuten et halua jonkun tietävän pankkiautomaattiasi, et halua jonkun tietävän lompakon salasanaa.

Kun olet vahvistanut siemenesi ja asettanut salasanasi, loppu lompakon asetuksista on suoritettava automaattisesti. Lompakko luo osoitteen, jota käytetään Bitcoinin lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Tätä kutsutaan myös julkiseksi avaimeksi. Löydät tämän osoitteen lompakon vastaanotto-osiosta. Jos haluat lähettää Bitcoinin, siirry lähetysosioon ja kirjoita osoite, jonka haluat lähettää salauksen.

Lopuksi puhutaan lompakon yksityisistä avaimista. Yksityiset avaimet ovat tapoja, joilla lompakko suorittaa fyysisesti tapahtumia. Ajattele julkista avainta pankkitilisi osoitteena. Yksityinen avain on nastasi, jota tarvitaan käteisen saamiseen pankkiautomaatista.

Huomaa, että yksityinen avain on palapelin tärkein osa. Jos joku saa käsiinsä yksityisen avaimesi, hän voi hallita lompakkoasi. Kuten siemenesi, älä koskaan anna lompakon yksityisiä avaimia kenellekään. Nyt kun olet asettanut lompakon, on aika oppia ostamaan Bitcoin.

Vaihe 3: Bitcoin-vaihdon valitseminen

Bitcoin-vaihdot toimivat samalla tavalla kuin pörssiympäristöt. Vaihto asettaa hinnan Bitcoinille tai muille kryptovaluutoille, ja voit tehdä tilauksen luottokortilla tai pankkikortilla tilisi rahoittamiseen. Jotkut pörssit hyväksyvät jopa suoran pankkisiirron. Kuten pörssit, voit asettaa markkinoita, raja- tai stop-loss-tilauksia.

Kun olet ostanut Bitcoinin, voit sitten joko pitää salausvaihdon pörssissä tai lähettää sen Bitcoin-lompakkoosi. On yleensä hyvä lähettää Bitcoin suoraan lompakkoosi. Tällä tavalla et ole viivästynyt, jos vaihdat kokemuksia teknisistä häiriöistä tai hakkeroituu.

Siellä on lukuisia vaihtoa, mutta joitain parhaista ovat Binance, Coinbase pro ja eToro. Pysy kaukana uudemmista salausvaihdoista tai epäilyttäviltä näyttävistä salaustoiminnoista.

Useimmat kryptovaluutanvaihdot edellyttävät myös asiakkaan vahvistusprosessien suorittamista. Tämä johtuu siitä, että hallitukset alkavat torjua salaustapahtumia. Jotkut pörssit alkavat estää tiettyjä maita, kuten Yhdysvallat. Tarkista vaihdolta, että maasi liiketoimet ovat sallittuja.

Vaihe 4: Kuinka ostaa Bitcoin pörssistä

Kun olet valinnut pörssin ja rekisteröitynyt tilille, on aika ostaa Bitcoin. Ensin sinun on rahoitettava valuuttatilisi. Suurimmalle osalle teistä tämä tarkoittaa tilisi rahoittamista. Jotkut antavat sinun ostaa Bitcoin luottokortilla. Toiset vaativat, että talletat varoja joko luottokortilta tai sekkitililtä. Vaihtosi voi hyväksyä muita maksutapoja.

Kun olet rahoittanut tilisi, voit nyt ostaa Bitcoinia. Nopeimpia ostoksia varten voit valita Market-tilauksen, joka ostaa Bitcoinin hintaan, joka on määritetty tilauksen toteutuessa. Jos haluat ostaa Bitcoinia tietyllä hinnalla, sinun on suoritettava Limit-tilaus.

Kun olet valinnut tilaustyypin ja kuinka paljon haluat ostaa, suorita tilaus. Kun tilaus on valmis, Bitcoin siirretään suoraan tilillesi. Voit sitten siirtää Bitcoinisi Bitcoin-lompakkoon.

Muita tapoja ostaa Bitcoin

Bitcoinin ostamiseen verkkopörsseissä on vaihtoehtoja. Katsotaanpa, miten ostaa Bitcoinia joillakin suosituimmista vaihtoehdoista ja jopa mobiilisovelluksella.

Pankkiautomaatit

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista verkkokaupalle on Bitcoin-pankkiautomaatit. Nämä koneet sijaitsevat lähikaupoissa ja muissa paikoissa ja toimivat samalla tavalla kuin pankkien pankkiautomaatit. Talletat rahaa koneeseen, ja se vaihdetaan Bitcoiniksi. Salaus voidaan joko lähettää Bitcoin-lompakkoon tai tulostaa QR-koodina.

Useat yritykset, mukaan lukien GetCoins, ByteFederal, NetCoins ja muut, tarjoavat Bitcoin-pankkiautomaatteja. Bitcoin-pankkiautomaatin käytön tärkein haittapuoli on, että maksat yleensä korkeamman hinnan salauksestasi kuin verkkopörssissä. Useat verkkosivustot tarjoavat listan Bitcoinin ostamiseen pankkiautomaateilla.

Vertaissiirrot

Toinen vaihtoehto on ostaa suoraan muilta Bitcoin-omistajilta. LocalBitcoins.com on suosittu vertaisverkkosivusto, jonka avulla voit ostaa Bitcoinia suoraan muilta omistajilta. Näet kuinka paljon he haluavat jokaiselle kolikolle ja heidän yleiset myyntiehdot. Kun olet valmis ostamaan, voit ottaa suoraan yhteyttä omistajaan myynnin tekemiseksi.

Osta Bitcoin Paypalilla

Jos aiot ostaa Bitcoinia Paypalilla, vaihtoehtosi ovat rajoitetut. Ainoa PayPalia käyttävä pörssi on eToro. Paikalliset Bitcoins on vaihtoehto, mutta ostat suoraan muilta käyttäjiltä suoraan pörssin sijaan. Paypalia tulisi pitää “viimeisenä keinona” vaihtoehtona ostaa Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me