Kuinka Bitcoinista tulee kaikkialla läsnä satelliittien ja verkostoitumisen avulla

mainos Phemex

Bitcoin [BTC] on virtuaalivaluutta, jonka maksutapahtumat suoritetaan ensisijaisesti Internetissä. Sen riippuvuus sen olemassaolosta herättää kuitenkin epäilyksiä sen arvon varastoinnista ja valuutta-argumentista. Vaikka Internet on kaikkialla nykypäivänä, maapallolla on edelleen paikkoja, joihin pääsy on rajoitettua.

Siitä huolimatta Bitcoin kasvaa voimakkaammaksi kuin koskaan. Blockstreamin strateginen johtaja Samson Mow twiitti kaksi vuotta sitten käynnistetystä Blockstreamin satelliittipalvelusta. Satelliitit tarjoavat ilmaisen synkronoinnin Bitcoin-kirjan kanssa.

Lisäksi maapallolla tutkitaan myös mahdollisuuksia luoda turvallinen offline-järjestelmä Bitcoinille.

Blockstream -satelliitti

Blockstream Sattelite kattaa 2/3 maapallosta. Satelliitti mahdollistaa myös tietojen lähettämisen kaikkialla maailmassa Bitcoin-verkkoon. Maksamalla Bitcoinille salamaverkon kautta mikä tahansa viesti voidaan lähettää ympäri maailmaa.

#BlockstreamSatellite palvelu on ollut toiminnassa 2 vuotta. Se on 2 vuotta ilmaista #Bitcoin estoketjun tietojen synkronointi, parannettu yksityisyys offline-täyssolmuilla ja Bitcoinin joustavampi verkon halkeamia vastaan. ? @Blockstream #BitcoinInfrastructure pic.twitter.com/wYJw6tLbNX

– Samson Mow (@Excellion) 15. elokuuta 2019

Blockstream käyttää viittä kaupallista satelliittia, jotka synkronoituvat verkon lohkojen kanssa reaaliajassa. Tämä tarjoaa suojauksen haarukoita tai verkon halkeamia vastaan. Näin ollen “51%: n hyökkäyksen” ja “ketjun uudelleenorganisoinnin” yritysten rajoittaminen.

bitcoin-satelliititBlockstream-satelliitit avaruudessa (Lähde)

Muut ISP: n ilmaiset verkot maan päällä

Tällä hetkellä Internetissä olevat tiedot seuraavat keskitettyä polkua, joka koostuu erityisistä solmuista, joita yritykset hallitsevat. Lähteiden mukaan Amazonin AWS lähettää yli 50% tietoa verkosta.

Isossa-Britanniassa sijaitsevan Coinsharesin strategiajohtaja Meltem Demirors piti a podcast – “What Grinds My Gears.” Viimeisimmässä jaksossaan hän puhuu toisesta Internet-palveluntarjoajan (Internet Service Provider) itsenäisestä palvelusta – verkkotekniikasta, Bitcoin Relay Networkista ja FIBER: stä, transaktiopalveluista, nano-satelliiteista (Bitsat) ja avaruus- pohjainen pilvipalvelu (Cubesats).

Verkkotekniikka käyttää hajautettuja solmuja tietojen siirtämiseen Internetissä. Aivan kuten Bitcoin ja kryptovaluutta, on monia hajallaan olevia solmuja, jotka kaikki osallistuvat tiedonsiirtoon. Kuten Meltem totesi blogikirjoituksessaan, on olemassa pari bitcoiniin ja kryptovaluuttaan perustuvia verkkoverkkoja, kuten TxTenna, Bitcoin Venezuela Mesh Network, Althea, Helen ja NKN. 

Roskapostittajat ovat aiemmin hyödyntäneet Relay-verkkoja jatkuvasti. Bitcoin-välitysverkot on kuitenkin suunniteltu suodattamaan tiedot, jolloin vain pääkirjatietoja voidaan lähettää. KUITU (tai Nopea Internet-Bitcoin-välitysmoottori) on Relay-verkon laajennus salamavalolla.

Verkko voidaan myös liittää Blocksteam-satelliittiin synkronoitavaksi uusimpien lohkojen kanssa ilman viivettä.

Kuten edellä mainittiin, verkot muodostavat taloudellisen ekosysteemin, joka kannustaa verkon käyttöä ja tarjoaa samalla turvallisuutta. Nämä ovat teknisiä yrityksiä tehdä Bitcoinista kaikkialla läsnä oleva ja vapaa Internetistä, aidosti hajautetuksi.

Salaliittojen ulkopuolella oleva tulevaisuus

Verkon tarjoajat hyötyvät paljon nykyisestä tiedonsiirtojärjestelmästä. Muistatko sähköautojen salaliiton tai lyijyttömän kaasutarinan? Kaikki innovaatiot, jotka häiritsevät suurten organisaatioiden tuloja, ovat aina kohdanneet vastarintaa.

Lisäksi jotkut näistä verkkoverkoista tarjoavat uskomattoman halvan lähteen yhteyden muodostamiseen maailmalle ilman Internet-palveluntarjoajaa. Vaikka yksityisyys vähentää kyberhyökkäyksiä ja epäeettistä valvontaa, järjestelmä varmasti huolestuttaa verkostoituvia jättiläisiä.

Maapallolla on monia “sensuroituja” alueita, se on pakotettu geopoliittiseen turvallisuuteen ja kansallisten lakien täytäntöönpanoon. Rahan tai valuutan tulee kuitenkin olla rajaton ja sensuuriresistentti. Siksi Yhdysvaltain kongressiedustajan Patrick Mchenryn sanoin,

Bitcoinin tekniikan luonteesta johtuen hallitukset eivät voi tappaa sitä, eikä heidän pitäisi eikä tappaa digitaalisia valuuttoja laajasti. He ovat kestäviä, he ovat vahvoja. Se on Internetin seuraavan sukupolven uusi kehys.

Lisäksi Bitcoin ja kryptovaluutat tuovat turvallisuutta ja samalla kannustavat luontaisesti verkkoa tukevia pelaajia. Siksi myös pienten pelaajien markkinoille pääsyn esteet ovat rajalliset.

Kun yritykset työskentelevät aggressiivisesti Bitcoinin parissa, miten luulet muiden kryptovaluuttojen löytävän tilaa hajautetun internetin seuraavalla aikakaudella? Ole hyvä ja jaa mielipiteitäsi kanssamme.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me