Salausvaluutat, joita Pro-ISIS-ryhmät, Al-Qaidan tytäryhtiöt käyttävät terrorismin rahoittamiseen – raportti

Vaikka kryptovaluutta on edelleen suhteellisen uusi innovaatio finanssialalla, sen käyttö kasvaa Lähi-idän jihadistiryhmissä. A tuore raportti JITM: n (MEMRI Jihad and Terrorism Threat Monitor) mukaan terrorismin rahoittaminen kryptovaluutoilla on kasvussa.

Salaus ja terrorismin rahoitus

Lähi-idän mediatutkimusinstituutti (MEMRI) tiivisti JITM: n laatiman pitkän raportin 21. elokuuta otsikolla “Tuleva myrsky”. Raportissa väitetään, että terroristit, heidän järjestönsä ja kannattajansa käyttävät salausvaluuttoja eri tavoin, mukaan lukien hyökkäysten rahoittaminen, laitteiden ostaminen, taistelijoiden, heidän perheidensä ja muiden tukeminen.

Kun tietoisuus kryptovaluutoista kasvaa, huonoista pelaajista on kiistatta tulossa uhka alan kasvulle. Jokainen kriittisten valuuttojen sääntelyä käsittelevä keskustelu sisältää aiheen kryptovaluuttatoimiin liittyvästä nimettömyyden kiistanalaisesta piirteestä. Tätä ominaisuutta käyttävät tällä hetkellä terroristiryhmät. MEMRI: n tutkimusraportti kirjoittaa;

Lohkoketju- ja kryptovaluutta-teollisuus saa edelleen vauhtia, ja yhä useammat yritykset sallivat salausvaluutan käytön ja jopa käynnistävät oman, on ymmärrettävää ja odotettavissa, että rikolliset elementit, mukaan lukien terroristiryhmät, liikkuvat jopa nopeammin kuin nykyään käyttää niitä.

Viiden vuoden kattava tutkimus kertoo yksityiskohtaisesti, että jihadi-blogi auttaa terrorismiryhmiä bitcoin-online-lahjoitusten kautta, joka lopulta lähettää salausvaluutan ISIS: lle, muslimiveljeskunnalle, Hamasille, Al-Qaidalle jne. Blogin lisäksi muutama terroristiryhmä pyytää lahjoituksia kryptovaluutan muoto sosiaalisen median verkkosivustoissa, mukaan lukien Facebook, Twitter ja muut. Itse asiassa sähkeen uskotaan olevan tutkimuksen mukaan tärkein foorumi, jota käytetään terrorismin varainhankintaan nykyään. Tutkimuksessa todetaan, että terroristiryhmät jakavat myös opettavia videoleikkeitä sekä bitcoin-osoitteita potentiaalisten lahjoittajien ohjaamiseksi. Bitcoin, Dash, Ethereum, Monero, Verge, Zcash ovat muutamia suuria kryptovaluuttoja, jotka terroristit saavat usein lahjoituksena. Raportissa sanotaan;

Tämä merkittävä tutkimus osoittaa kiistattomasti, että terrorismin rahoituksen ja varainhankinnan tulevaisuus tapahtuu nyt. Uhka on liian tärkeä huomiotta; sitä on tutkittava ja löydettävä ratkaisut.

Sanomaa käytetään laajasti terrorismin rahoittamiseen

Tutkimus paljastaa myös, että sosiaalisen median verkostot ovat terroristiryhmien rahoituksen keskipiste, ja kehottaa noudattamaan selkeää politiikkaa rikollisen kryptovaluutan toiminnan kieltämiseksi / rajoittamiseksi tällaisilla alustoilla. Lisäksi siinä mainitaan, että “he voivat estää nämä teot” seurauksilla ja seuraamuksilla yrityksille, jotka eivät tee niin “.

Tutkimus osoittaa vakavan varoituksen Telegramin tulevaan kryptovaluuttaan, GRAMiin blockchain TON: n kanssa. Se väittää myös, että terroristien ja jihadiryhmien käyttämiä kryptovaluutta-varainhankintoja ei ole kehitetty. Se väittää;

Terrorismin vastaisten virkamiesten on oltava varautuneita Telegramin kryptovaluutan terroristien käytön tulevaan räjähdykseen.

Vaikka sähkeestä on tulossa merkittävä paikka auttaa Jihadisia ja kannattajia salauksen rahoittamisessa, tutkimuksessa todetaan, että MEMRI: n henkilökunta antoi kongressikirjeitä sähkejohtajalle Pavel Duroville. Kirjeessä kehotettiin herra Durovia reagoimaan välittömästi terroristien suorittamaan alustan laajaan käyttöön. Tutkimuksessa selitettiin, että kirje vaati;

Muun muassa Durovin on “reagoitava viipymättä ja täsmennettävä toimintasuunnitelma sähke-ääriliikkeiden torjumiseksi ja luotava suojatoimenpiteitä estääkseen terroristiryhmiä käyttämästä alustaa turvallisena varainhankintavälineenä”.

Kuten aiemmin on raportoitu, kryptovaluutan hajauttaminen ja nimettömyys ovat saaneet terroristiryhmät kääntymään Bitcoinin puoleen, ja raportissa, jonka mukaan huonoja pelaajia ei ole lopetettu sen käytön lopettamiseksi. Lisäksi raportissa mainitaan muutama suuri terroristiryhmä, jotka käyttävät salausrahoitusta ja mainostavat sitä pääasiassa Twitterin, Instagramin ja Telegramin välityksellä salauksen, erityisesti bitcoinin varainhankintaan, pyytämiseksi..

Yksityiskohtaisen raportin mukaan ISIS-kannattajat, Al-Qaidan tytäryhtiö Tahrir Al-Shamissa (HTS), Hamasin sotilasiipi, Izz Al-Din Al-Qassam -prikaatit ja heidän tukiryhmänsä ovat pääasiassa mukana salauksessa -rahoitus. Tutkimuksessa todetaan myös, että nämä ryhmät “ilmeisesti katoavat”, kun he ovat alkaneet kiinnittää huomiota tiedotusvälineiltä ja laillisilta vahtikoirilta.

Tämän raportin tutkimuksen aikana havaittiin, että jotkut ryhmät, saatuaan tiedotusvälineiltä ja viranomaisilta, ilmeisesti katosivat salausvaluutan lompakonsa ja osoitteensa kanssa.

Kuvalähde – unilad.fi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me