Kryptovalutaer, der bruges til finansiering af terrorisme af Pro-ISIS-grupper, Al-Qaida-tilknyttede virksomheder – Rapport

Selvom kryptokurrency stadig er en relativt ny innovation i den finansielle industri, vokser dens anvendelse blandt jihadistiske grupper i Mellemøsten. EN seneste rapport af JITM (MEMRI Jihad og Terrorism Threat Monitor) viser, at finansiering af terrorisme med kryptokurver er stigende.

Krypto- og terrorfinansiering

Den lange rapport udarbejdet af JITM blev opsummeret af Middle East Media Research Institute (MEMRI) den 21. august med titlen “The Coming Storm”. Rapporten hævder, at terrorister, deres organisationer og tilhængere bruger kryptokurver på forskellige måder, herunder finansieringsangreb, køb af udstyr, støtte til krigere, deres familier og mere.

Da bevidstheden omkring kryptokurver stiger, bliver dårlige spillere utvivlsomt en trussel mod branchens vækst. Hver diskussion om regulering af kryptokurver inkluderer emnet for det kontroversielle træk ved anonymitet forbundet med kryptokurrency-transaktioner. Denne funktion udnyttes i øjeblikket af terrorgrupperne. Undersøgelsesrapporten fra MEMRI skriver;

Blockchain- og kryptovalutaindustrien fortsætter med at få fart, og flere og flere virksomheder tillader brugen af ​​kryptokurver og lancerer endda deres egne, det forstås og forventes, at kriminelle elementer, herunder terrorgrupper, vil bevæge sig endnu hurtigere end de er i dag at bruge dem.

Den omfattende forskning på fem år beskriver, at en jihadi-blog hjælper terroristegrupper via en bitcoin-online donation, der til sidst sender kryptokurrency til ISIS, det muslimske broderskab, Hamas, Al-Qaida osv. Udover bloggen beder nogle få terrorgrupper om donationer i form for kryptokurrency på sociale medianetværkssider, herunder Facebook, Twitter og andre. Faktisk menes det, at Telegram er den vigtigste platform, der anvendes til terrorindsamling i dag ifølge forskning. Undersøgelsen påpeger, at terrorgrupperne også deler instruktive videoklip sammen med bitcoin-adresser for at guide potentielle donorer. Bitcoin, Dash, Ethereum, Monero, Verge, Zcash er et par store kryptokurver, som terrorister ofte modtager som en donation. Rapporten siger;

Denne milepælstudie viser utvivlsomt, at fremtiden for finansiering af terrorisme og fundraising sker nu. Truslen er for vigtig til at overses; det skal undersøges, og der skal findes løsninger.

Telegram bruges i vid udstrækning til finansiering af terrorisme

Undersøgelsen afslører også, at sociale medienetværk er centrum for finansiering af terrorgrupper og opfordrer til klare politikker for forbud mod / begrænsning af kriminel kryptovalutaaktivitet på sådanne platforme. Den nævner endvidere, at “de kan forhindre disse handlinger ved” konsekvenser og sanktioner for virksomheder, der ikke gør det “.

Forskningen peger på en alvorlig advarsel mod Telegrams kommende kryptokurrency, GRAM med blockchain TON. Det hævder også, at der ikke er udviklet nogen værktøjer til at tackle kryptokurveringsindsamling, der bruges af terrorister og jihadi-grupper. Det hævder;

Bekæmpelse af terrorbekæmpelse skal være forberedt på den kommende eksplosion af terroristbrug af Telegrams kryptokurrency.

Mens Telegram bliver et vigtigt sted at hjælpe Jihadis og tilhængere med kryptofinansiering, siger forskningen, at MEMRI-personale udstedte kongresbreve til Telegram-administrerende direktør Pavel Durov. Brevet anmodede om Hr. Durovs øjeblikkelige svar på terroristers udbredte brug af hans platform. Undersøgelsen forklarede, at brevet krævede;

Blandt andet, at Durov “reagerer … med øjeblikkelig hastende karakter med en handlingsplan til bekæmpelse af ekstremistisk indhold i Telegram og skaber beskyttelsesforanstaltninger for at forhindre terrorgrupper i at bruge platformen som et sikkert fundraising-værktøj.”

Som tidligere rapporteret har kryptokurrencyens karakter af decentralisering og anonymitet fået terroristgrupper til at henvende sig til Bitcoin, og rapporten, der siger, at der ikke er truffet nogen handling for at sætte en stopper for brugen af ​​dårlige spillere. Desuden nævner rapporten nogle få store terrorgrupper, der bruger kryptofinansiering og i det væsentlige promoverer den via Twitter, Instagram og Telegram for at bede om kryptovaluta, især bitcoin til fundraising.

Ifølge den detaljerede rapport er pro-ISIS-grupper, Al-Qaida-tilknyttede Hay ‘ved Tahrir Al-Sham (HTS), Hamas militære fløj, Izz Al-Din Al-Qassam Brigaderne og deres støttegrupper stort set involveret i krypto -finansiering. Undersøgelsen siger også, at disse grupper “tilsyneladende forsvinder”, når de først får opmærksomhed fra medierne og de juridiske vagthunde.

Under undersøgelsen af ​​denne rapport blev det fundet, at nogle grupper efter at have modtaget opmærksomhed fra medier og myndigheder tilsyneladende forsvandt sammen med deres cryptocurrency-tegnebøger og adresser.

Billedkilde – unilad.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me