Gaming Decentralized – Kunne eSports blive Blockchains ‘Killer App’?

Spillere har altid været i front med nye teknologiske innovationer og adoption. Dette kommer ikke som nogen overraskelse, fordi mange af de mest populære fantasy-spil transporterer deres spillere ind i nye verdener fyldt med mystisk teknologi, som ofte repræsenterer kunstneriske visioner om fremtiden.

Med ejerskab af spilkonsol vokser år for år og bliver mere overkommelig, og en estimeret 2,5 milliarder spillere verden over er spil blevet en del af mange menneskers daglige liv og udgør en stor del af deres fritid og afslapningstid.

Men for et voksende antal die-hard gamere er videospil langt mere end bare en måde at slappe af eller have det sjovt med venner. Det er deres erhverv. Der er en ny type sport, der vokser i en hidtil uset hastighed, og denne spilles ikke på banen.

Professionelle spil turneringer, kendt som eSports, tager spilbranchen og verden af ​​traditionelle sportsgrene med storm. Populære spiltitler, såsom ‘League of Legends’, ‘Counter-Strike’ og ‘Fortnite’, spilles nu konkurrencedygtigt af seriøst hardcore pro-gamere, der ikke er interesseret i afslappet spil. De er interesserede i at vinde, og indsatsen er høj.  

Playing for Pay – Stigningen af ​​professionelle gamere til eSports

eSports, forkortelse for ‘elektronisk sport’, er en ret ny industri, men den vokser hurtigt. I år, med det nuværende væksttempo, bliver eSports en $ 1 milliard industri, og antallet af fans, der indstiller sig for at se deres yndlingshold kæmpe om det i den virtuelle verden, forventes at overgå traditionelle sportsgrene som f.eks. basketball. Faktisk forudsiges det, at forbrugerne i 2020 vil bruge over 5 milliarder dollars om året på eSports-seerskab, hvor de fleste fans er velhavende årtusinder der har størst tilknytning til sporten.

Ligeledes har professionelle eSports-hold nogle alvorlige incitamenter til at spille hårdt og vinde stort. I øjeblikket er spillet, der sidder oven på tronen for de samlede tildelte præmiepenge, ‘Dota 2’, et kampspil arena spil, der har tildelt over 175 millioner dollars i præmiepenge over i alt 1.066 turneringer.

Som forventet, ligesom fysisk sport, er også individuelle superstar-spillere dukket op. Sahil Arora, en amerikansk professionel spiller, er efter sigende den bedst betalte eSports-stjerne i verden. Gennem en række onlineturneringsgevinster i spil som Counter-Strike og Dota 2 tjener Arora $ 2,7 millioner om året gennem sponsorering og gevinst i turneringspræmien.

Men på trods af de monetære incitamenter, der er involveret i oprettelsen af ​​et professionelt eSports-hold, har optagelsen ikke været så hurtig som forventet. For League of Legends, en af ​​de mest spillede eSports-titler på verdensplan, er der kun omkring 100 hold der spiller professionelt. Selvom dette kan virke som meget, har fodbold, verdens mest spillede fysiske sport, over 300.000 etablerede hold.

Så hvad er årsagerne til dette? I modsætning til fysisk sport, hvor talentspejdere og teamledere kan oprette forbindelse til talentfulde spillere og danne hold i det virkelige liv, spiller professionelle spillere ofte fra deres eget hjem og møder kun en håndfuld gange om året på turneringer. At finde stigende talent og spore deres fremskridt og færdigheder er stadig svært.

Tilsvarende er værktøjer til eSports-teamledere begrænsede, og det er tidskrævende og dyrt at oprette og administrere teams. Heldigvis, da spillere er tidlige vedtagere af ny teknologi, er der løsninger, der dukker op – såsom blockchain – som kan hjælpe eSports med at nå sit fulde potentiale, og spilbranchen har været hurtig til at udnytte den.    

Hvordan kan Blockchain hjælpe med at vokse eSports?  

Distribueret ledger-teknologi skaber et retfærdigt og gennemsigtigt økosystem for professionelle spillere samt mulighed for lettere opdagelse af hold og ledere. Turneringer er normalt kun åbne til toppen 3% af eSports spillere, hvor de fleste belønninger og præmiepenge udelukkende distribueres til disse topspillere.

I stedet er der millioner af spillere, der kunne deltage på et semiprofessionelt eller større niveau, der i øjeblikket mangler værktøjerne eller eksponeringen til at deltage i sponsorerede turneringer. eSports-virksomheder finder allerede nye måder at bruge blockchain-løsninger til netop dette problem.

F.eks.Bountie ‘ platform tillader spillere på ethvert niveau at bruge blockchain til at være vært for deres egne turneringer til et spil efter eget valg. Spillere, der bruger Bounty-platformen, kan uploade deres profiler, placeringer og spilstatistikker til en decentral database for at øge sandsynligheden for at blive kontaktet af sponsorer og ledere.

Tilsvarende er Drømmehold eSports-platformen, der blev lanceret af Alexander Kokhanovskyy i 2017, bruger blockchain til at gøre det muligt for professionelle spillere at finde hold, vokse deres færdigheder gennem AI-læring, underskrive sponsoreringskontrakter på blockchain og modtage præmiepenge fra turneringer. Ligeledes deres oprindelige DREAM token kan nu bruges af spillere til at betale for forskellige tjenester, som DreamTeam-platformen tilbyder.

Disse blockchain-baserede platforme vil også drage fordel af den ’tillidløse’ karakter af blockchain, hvor eSports-scoringer, placeringer og statistikker kan lagres blandt alle blockchain-deltagere, hvilket resulterer i en manipulationssikker ledger af gamers data og fremskridt. Denne funktion ville være særlig vigtig for eSports-ledere, der ønsker at rekruttere spillere, da de let kunne slå op på spillerregistreringer på blockchain.  

Med over 2 milliarder gamere over hele verden kan integrerede eSports blockchain-løsninger meget vel være blockchain ‘Dræberansøgning’, brugssagen, som katapulterer blockchain-teknologi til udbredt anvendelse.

Er eSports fremtid decentraliseret?

Da professionelt spil vokser, og eSports-branchen bliver seers sportsvalg blandt tusindårsrige, er der enorme muligheder for samarbejde mellem blockchain og eSports. Spillere, der bruger decentraliserede platforme, har lettere end nogensinde før at finde professionelle hold at lege med, og ledere og sponsorer vil være i stand til at finde de bedste spillere og tilbyde dem kontrakter via blockchain.

For blockchain kan adgang til det 2 milliarder stærke spilfællesskab, der har en stærk track record for at vedtage ny teknologi, være et stort skridt i retning af masseadoption. Hvis spillere introduceres til kryptokurrency gennem populære eSports-platforme, er de langt mere tilbøjelige til at udforske andre blockchain-løsninger i fremtiden, såsom betalinger og finansiering..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me