Hvad er Bitcoin Defi?

Decentraliseret finansiering (defi) beskriver blockchain-baserede protokoller og applikationer, der styrer en række monetære værktøjer, der er åbne for alle. Defi tager tjenester, der er fælles for det etablerede finansielle system – udlån; låntagning handel; syntetiske stoffer – og genskaber dem i kæden. Forskellen mellem de to riger – traditionel og krypto – skylder mindre arkitekturen, der understøtter defi-applikationer – en distribueret hovedbog i stedet for en central database – og mere til de parter, der kan deltage.

Defi-applikationer er efter deres art open source og åbne for alle. Enhver kan deltage i det decentrale finansieringsøkosystem, det være sig som market maker, låntager eller erhvervsdrivende uden at kræve tilladelse. Dette er en markant forskel i den gamle finansverden, hvor inklusion er baseret på geografi, social status, kreditværdighed og andre markører, der kan ændres eller fjernes vilkårligt når som helst, hvilket nægter adgang til enkeltpersoner.

Meget af den udvikling, der har fundet sted inden for defi til dato, har drejet sig om Ethereum, som er vært for en række dApp’er, udlånsplatforme og stabile møntudstedelsesprotokoller, der er skræddersyet til dette formål. Imidlertid er Bitcoin i mange henseender blockchain-økosystemet, der er bedre egnet til defi, med større likviditet, global adoption og sikkerhedsgarantier. Defi har muligvis fået sin moniker på Ethereum, men det har nu overskredet dette netværk og fundet et hjem på Bitcoin, hvor en række smarte kontraktplatforme og -protokoller er blevet udviklet til at udnytte BTCs defi-kapaciteter. I denne vejledning ser vi på nogle af disse produkter, og hvad de tilbyder til udviklere og slutbrugere.

Sagen om Bitcoin Defi

Defi tilhører ingen enkelt blockchain. Faktisk indebærer selve etos med defi at være fri for økonomiske begrænsninger, der begrænser produkter til enkelte økosystemer og silede databaser. Komposibilitet – konceptet med at skabe defi-komponenter, der spalter sammen som Lego-blokke for at skabe nye økonomiske applikationer – er en nøgleprincip i defi-doktrinen. Det giver derfor mening for defi-udviklere at ønske at forbinde verdens største distribuerede computernetværk – Bitcoin – til hjertet af defi-bevægelsen.

Meget af det tunge løft inden for Bitcoins voksende defi-sektor er udført af RSK. Den første smarte kontraktplatform centreret omkring Bitcoin og drevet af den, RSK giver værktøjer til udviklere, der ønsker at oprette defi-applikationer. Disse inkluderer:

  • Distribueret opbevaring, betalinger, orakler og navngivningstjenester med tilladelse fra RIF
  • Smart kontraktudvikling, der afspejler Ethereums muligheder på RSK
  • En fødereret tokenbro til Ethereum og dens defi dApps

RSKs smarte kontraktinfrastruktur kan implementeres til oprettelse af defi-tegnebøger, børser, stablecoins, udlåns- og låneplatforme og meget mere. Hvorfor bygge alt dette på Bitcoin? For det første er BTC kryptokonomiens bedste værdilager og det aktiv, som hodlers er mest sandsynligt for, ja, hodl. Men at låse al denne bitcoin væk giver ikke et udbytte til sine ejere. Defi har potentialet til at sætte denne kapital i gang gennem udlån og likviditet, hvilket giver indehaverne en chance for at tjene et afkast på deres BTC.

Brug af RSK’er defi ramme, indehavere af bitcoin kan:

  • Tjen interesse for deres BTC
  • Lån stablecoins, så de kan låse op for værdien af ​​deres BTC uden at skulle sælge
  • Udnyt handel med deres BTC for at tjene mere
  • Stake BTC for at tjene andre poletter

Defi er et holdspil

Samarbejde understøtter decentraliseret finansiering. Mere end nogen anden kryptovaluta er defi præget af en ånd af samarbejde, partnerskab og integration mellem defi-projekter. Det samme gælder inden for Bitcoins defi-sektor; mens RSK er sengen for meget af den decentrale finansieringsinnovation, der opstår, oprettes den ikke i et vakuum. For eksempel kom den første bitcoin-collateralized stablecoin med tilladelse fra Money On Chain, bygget naturligvis på RSK-platformen. Det er gennem oprettelsen af ​​forbrugervendte applikationer som BTC-baserede stablecoins, at brugerne aktivt kan deltage i defi-økonomien.

RSK har skabt rammen for, at Bitcoin defi skal blomstre. Det er nu op til tredjepartsudviklere at udnytte disse værktøjer til at skabe applikationer, der løser problemer i den virkelige verden, fra effektiv escrow til decentral margenhandel, forudsigelsesmarkeder, sikker besked og forsikring.

Defi muliggør Bitcoin-betalinger

Et af de mest bullish tilfælde for at gifte sig med Bitcoin med defi er, at det gør BTC til brug igen. Stigende netværksgebyrer kombineret med manglende privatliv på kæden har begrænset bitcoins evne til at fungere som fungible kontanter, der er velegnet til mikrobetalinger, da det er at flytte milliarder dollars ad gangen. Gå ind på Lightning Network (LN). Hvis RSK er et Bitcoin-lag to for smarte kontrakter, er LN dets monetære analog. 

Med 9 millioner dollars af BTC låst i Lightning Network, har LN fået et stærkt fundament for at støtte et globalt betalingsnetværk. Der er stadig arbejde, der skal gøres med at forfine brugeroplevelsen, så Lightning kan blive tilgængeligt for masserne og ikke kun de teknologisk kyndige early adopters. Imidlertid er dets værdiforslag til næsten øjeblikkelige transaktioner til næsten nul pris og med fuld fungibilitet overbevisende.

Slutspillet med defi er et tilladelsesløst finansielt system, der fungerer parallelt med det traditionelle finansielle system og giver adgang til alle, der har brug for det – komplet med on-ramper fra den gamle verden. For at dette kan ske, skal defi-udviklere forfine UX, anvendelighed og integration af baselag-, middleware- og applikationsniveau-komponenter for at skabe produkter, der leverer ægte hjælpeprogrammer, og som har en blid læringskurve.

I øjeblikket er fundamentet til defi stadig forbenende, hvilket betyder, at meget af udviklingsarbejdet stadig finder sted på basislaget og på lag to. Den næste fase vil se tættere synergier mellem defi-økosystemer som Bitcoin og Ethereum, og nye applikationer dannet fra defi-primitiverne, der har fået form gennem indsatsen fra projekter som MakerDAO, Compound, RSK og Lightning Labs. Bitcoin er allerede det mest decentrale kryptonetværk i verden. Hvis dets talsmænd har deres vej, bliver det hjemsted for det største decentrale finansieringseksperiment, verden nogensinde har set.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me