Hvordan Blockchain-teknologi påvirker fremtiden for risikostyring?

Styring af cyberrisiko er processen med at identificere, evaluere og kontrollere potentielle risici for en organisation, hvilket er en af ​​de kritiske funktioner for moderne virksomheder, især i tider med Corona.

Med fremkomsten af ​​blockchain-teknologi testes den for praktiske anvendelser, og risikostyring er et af de avancerede områder, hvor blockchain-teknologi viser en lovende fremtid. Dens anvendelse kan i nogle tilfælde reducere risikoen og i overraskende grad eliminere dem i nogle tilfælde. Mange organisationer betragter det også som basen for fremtidig risikostyring.

Imidlertid indfører blockchain-teknologi også nogle risici – især på grund af dens vækst som en moden teknologi til kommercielle applikationer. Årsagen er den vellykkede anvendelse og vækst af enhver teknologi afhænger af den relevante styring af dens tilknyttede risici.

Når det er sagt, fokuserer finanssektoren på et nyt spørgsmål: udsætter blockchain-teknologi (især forretningsmodellerne baseret på teknologien) nye sikkerhedsrisici? Og i bekræftende fald, hvilke formildende processer og skridt der skal tages til håndtere disse risici?

Men inden vi diskuterer disse spørgsmål, lad os kende det grundlæggende i blockchain-teknologi og derefter arbejde på at forstå dens fremtid inden for risikostyring.

Hvad er Blockchain Technology?

Blockchain – også kendt som Distribueret Ledger-teknologi – er en voksende liste over poster, der kaldes blokke. Disse blokke kan gemme poster af enhver datatype (f.eks. Lyd- og videodokumenter, økonomiske transaktioner osv.), Og disse blokke eller poster er modstandsdygtige over for ændringer pr. Design. Årsagen til blockchain er en åben og distribueret hovedbog, der registrerer transaktioner på både manipulationssikker og verificerbar måde. Da det distribueres, styres det for det meste via et peer-to-peer-netværk (som BitTorrent), dvs. blokke gemmes på distribuerede systemer. Og det lover meget flere fordele som beskrevet af Harvard Business Review.

”Vi kan forestille os en verden, hvor kontrakter er integreret i digital kode og gemt i gennemsigtige, delte databaser, hvor de er beskyttet mod sletning, manipulation og revision. I denne verden ville enhver aftale, hver proces, hver opgave og hver betaling have en digital post og signatur, der kunne identificeres, valideres, lagres og deles. Mellemmænd som advokater, mæglere og bankfolk er måske ikke længere nødvendige. Enkeltpersoner, organisationer, maskiner og algoritmer ville frit handle og interagere med hinanden med lille friktion. Dette er blockchains enorme potentiale, ”skrev Harvard Business Review.

For eksempel er Internettet en sådan distribueret platform, hvor ukendte agenter kan udføre aktiviteter til / med andre agenter – endda skadelige aktiviteter. Og så arbejder en agent gennem en betroet formidler for at udføre enhver følsom transaktion med en anden ikke-betroet agent. Det er grunden til, at en bruger normalt stoler på en bank eller finansiel institution for at overføre penge til en anden bruger på Internettet.

Imidlertid lover blockchain-teknologi et system, hvor en ikke-betroet agent kan stole på en anden ikke-betroet agent uden at bruge en mellemmand. Det gør det ved at delegere tilliden til deltagerne selv. Og takket være de kryptografiske funktioner, der bruges til at kontrollere ægtheden og konsensus for de deltagende noder (eller agenter pr. Eksempel), forbyder det enhver form for snyd.

Hvordan det påvirker fremtiden for risikostyring?

På tværs af forskellige brancher er risikopraktikere begejstrede for blockchain-teknologiens løfte om at hjælpe med at minimere risici ved nuværende systemer. Bliver betragtet som et gennembrud, har blockchain potentialet til at revolutionere eksisterende forretningsprocesser og transaktionsbaserede modeller – især i sektoren for finansiel teknologi, som normalt er kendt som “fintech” -sektoren..

Da blockchain-teknologien kan have en oprigtig indflydelse på organisationer og den måde, de interagerer inden for eller med andre organisationer på, skal en detaljeret informationsrisikostyringsstrategi udvikles af de interesserede organisationer. Den nye strategi skal kunne identificere og evaluere de risici, der genereres på grund af blockchain og dens indvirkning på de omgivende miljøer og processer. Ved hjælp af en risikostyringsstrategi for blockchain-teknologi kan organisationer passende anvende den nye teknologi i deres forretningsprocesser og anvende styringsstrukturer for blockchains med flere interessenter. Det er dog afgørende for fagfolk inden for risiko at få forskellen fra traditionelle systemer.

Først og fremmest kan blockchains være tilladt eller tilladelsesfri.

De populære kryptokurver som Bitcoin og Ethereum bruger tilladelsesfri blockchain, hvor deres netværk er åbne for alle til at deltage, producere blokke og læse data. Tværtimod tillader tilladte blockchains kun adgang til autoriserede brugere, hvilket synes at være egnet til blockchain-applikationer i virksomheder.

Sandsynligheden for ondsindet adfærd på tilladte blockchain er lavere end tilladelsesfri blockchain, da der kun er autoriserede brugere. Hvis en af ​​de autoriserede brugere ikke fungerer i netværkets interesse, kan brugeren også identificeres og tilbagekaldes. Derefter kan tilladte blockchains implementere konsensusmekanismer for at sikre det samme manipulationssikre datalagringssystem som den tilladelsesfri blockchain uden at kræve vedligeholdelse af ekstreme ressourcer, der kræves af de tilladte blockchains som Bitcoin.

Lad os nu diskutere risiciene. Først og fremmest skal alle knudepunkter være enige om konsensus i blockchain, hvilket kan hindre dets skalerbarhed. Også, hvis konsensusmekanismen har nogen fejl, kan organisationer blive udsat for økonomiske og operationelle risici. Det understøtter muligvis ikke interoperabilitet med de traditionelle systemer. Det understøtter ikke lagring af forkerte data og udkast til data, og det gemmer heller ikke følsomme data, der ser deres offentlige karakter, hvilket er muligt ved hjælp af en sidekæde (parallel blockchain). Det bruger smarte kontrakter, der er kodificerede digitale kontrakter mellem parter, og enhver fejl i design og / eller udførelse af dem kan medføre uforudsete risici. Da blockchains er afhængige af kryptografiske funktioner, skal kryptografiske nøgler styres korrekt for at garantere blockchain-netværks integritet. Blockchains afhænger også af miljøet i både den oprindelige organisation og afskedsorganisationerne, i modsætning til hvad der kræves af de traditionelle systemer.

Fremtiden for risikostyring afhænger af disse iboende risici introduceret af blockchain-systemer. Siden starten i 2008 er blockchain-teknologi vokset i popularitet og industriapplikationer. IT-teams og risikopraktikere skal dog forstå fordelene og risiciene ved et blockchain-system, før de implementeres i organisationen. Med blockchain-systemer på stedet åbner organisationer deres miljø for tredjeparter (endda ukendte parter). Så deres risikostyringsstrategi skal omfatte og afbøde sådanne risici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me