Hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner?

Hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner

Du har sandsynligvis masser af spørgsmål om Bitcoin – de fleste mennesker gør. Cryptocurrency og dens underliggende blockchain-teknologi er udfordrende tekniske begreber, selv for folk der skriver computerkode for at leve. Hvis du finder begrebet kryptokurrency forvirrende, er du ikke alene. Heldigvis kan du bruge denne teknologi og høste fordelene ved kryptokurrency uden at beherske teknologien. Du skal dog forstå, hvordan transaktioner fungerer. Så det er her, vi starter: Hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner?

Rundown

Overførsel af Bitcoin-midler fra en bruger til en anden begynder med indsendelse af en transaktionsanmodning. Dette kan gøres på din computer eller via en mobilapp. Noder – andre computere på blockchain-netværket – verificerer transaktionsoplysningerne. Bitcoin-transaktioner består af tre separate elementer – input (afsender), header (transaktions- og fondsinformation) og output (modtagerinfo). 

Når disse elementer er verificeret, godkendes transaktionen, midlerne overføres, og transaktionen bliver en del af Bitcoins offentlige hovedbog. Hver transaktion gennemgår 6 bekræftelser, før den er fuldt verificeret. Hele processen kan tage fra 10 minutter til 16 timer. 

Du kan få det indtryk, at denne elektroniske proces er let at manipulere med. Men skønheden ved Bitcoin er, at dens transaktioner er idiotsikker. Systemet kan ikke narres af tredjeparter, fordi Bitcoin-transaktionsprocessen er afhængig af blockchain-teknologi og har strenge godkendelseskrav.

Denne generelle oversigt over Bitcoin-transaktioner fungerer som et godt udgangspunkt for de mere komplekse tekniske forhold, der er involveret i processen.

Dykker dybere ind i transaktionsprocessen

Tegnebøger og nøgler: Alle BTC-transaktioner er overførsler mellem Bitcoin-tegnebøger. Disse kryptovaluta tegnebøger holder faktisk ikke dine Bitcoins. I stedet gemmer de dine offentlige og private kryptografiske nøgler, som registrerer alle dine transaktioner. Din offentlige nøgle er også kendt som din adresse på Bitcoin blockchain – en streng på 34 tegn, der er synlig for alle. Den offentlige nøgle underminerer ikke din sikkerhed eller truer dine midler. Det skyldes, at hver offentlig nøgle har en tilsvarende privat nøgle, der består af 64 tegn. Du har brug for både den offentlige nøgle og den private nøgle for at afkode en besked – hvilket i det væsentlige er hvad en transaktion er.

Afsenderen har kun brug for den offentlige nøgle for at identificere modtageren af ​​midler. Beskeden kan dekrypteres – de modtagne midler – af personen med den tilsvarende private nøgle. Så det er afgørende, at din private nøgle forbliver privat. Enhver, der har adgang til din private nøgle på 64 tegn, har også adgang til dine Bitcoin-midler.

Bitcoin-økonomien er afhængig af tegnebøger og nøgler til at indsamle og kontrollere Bitcoin-transaktionsoplysninger. Tegnebøger implementeres ofte som hjælpeprogrammer, der gemmer information og håndterer dataoverførsel med Bitcoins underliggende blockchain, en distribueret database med tusinder af eksemplarer. Vi anbefaler at bruge en betroet tegnebog. Der er mange horrorhistorier om mennesker, der ved et uheld smider harddiske, der indeholder små Bitcoin-formuer, fordi de stod på software til at gemme deres private nøgler og ikke havde kopier skrevet ned andetsteds.

Hver BTC-transaktion skal underskrives for at være gyldig. Bitcoin-softwaren opretter en digital signatur baseret på din private nøgle og transaktionsoplysningerne. Denne signatur fungerer som bevis for, at du ejer den private nøgle (uden at afsløre den for nogen på netværket) og beskytter dig mod potentiel manipulation. Din Bitcoin-transaktionsoplysninger er bekræftet, og alle noder på netværket sørger for, at du har godkendt transaktionen uden nogen risiko for din sikkerhed og midler.

Knuder: Transaktioner bekræftes af minearbejdere, der kører fulde noder. Bitcoin-netværket overvåges ikke af en central finansiel institution, der regulerer transaktioner – det er en af ​​de revolutionerende ideer bag Bitcoin. 

Netværket er et peer-to-peer-system, hvor noder udfører vigtige vedligeholdelsesroller. Fuld noder drives af frivillige, der bruger deres computere og båndbredde til at udføre vitale funktioner. Ved at scanne, validere og distribuere kopier af blockchain-hovedbogen fungerer de som en Bitcoin-transaktionskontrol.

Blockchain og hash-funktioner: Det er her, det bliver interessant. Du kan tænke på blockchain-netværket som en distribueret database. Det er i det væsentlige et sæt transaktionsbøger fordelt på hele netværket. Knudepunkterne indeholder kopier af hovedbogen og verificerer gyldigheden af ​​transaktioner ved at kontrollere tidligere hovedbogsposter.

Hver transaktion fra den første genesis-blok registreres i blockchain. Alle transaktioner dokumenteres gennem hash-funktioner – dekrypterede markører til den forrige blok i kæden.

Hver nye blockchain-transaktion indeholder de hashede detaljer fra tidligere transaktioner. Hvis nogen forsøgte at manipulere med transaktionsoplysninger, skulle han beregne nye kryptografiske hashes og ændre dem i alle de tidligere poster. Som et ekstra lag af sikkerhed tilføjes en nonce. Dette vilkårlige nummer kan kun bruges en gang i en kryptografisk kommunikation, og det får alle hashes til at ende i to nuller. Enhver ondsindet aktør, der forsøger at narre systemet, skal ikke kun ændre alle tidligere hashes, men finde ud af nonce-numrene.  

Selv hvis nogen faktisk formåede at ændre hele blockchain for at passe ind i deres falske transaktion, ville de stadig ikke være i stand til at narre systemet – takket være noder. 

Noder er omkring 10.000 på verdensplan og er pc’er på Blockchain-netværket, der scanner alle transaktioner og sammenligner dem med deres egne kopier af blockchain. Processen sikrer gyldigheden af ​​alle Bitcoin-ventende transaktioner. Når noderne er færdige med deres scanning, finder en slags digital afstemning sted. Hvis et flertal er tilfredse med, at transaktionen er legitim, godkendes den, og midlerne overføres.

Et regnskabsark, der indeholder ca. 3.500 transaktioner, kaldes en blok. Hele systemet af sammenkoblede blokke er en blockchain. Blokke opdateres automatisk hvert 10. minut, hvorefter ingen ændringer kan foretages med tilbagevirkende kraft. 

Vi startede med at spørge, hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner. Nu skal du have en meget bedre forståelse af denne komplekse proces. Blockchain-teknologi er normalt den sværeste del at forstå. Her er en hurtig oversigt over, hvordan blockchains fungerer.

  • Bitcoin blockchain er et distribueret netværk af ledgers, der indeholder Bitcoin-transaktionsdata.
  • En blok er et regneark med cirka 3.600 transaktioner.
  • Systemet med sammenkoblede blokke kaldes en blockchain.
  • Alle Bitcoin-transaktionsoplysninger kommer i form af kryptografisk genererede 64-tegns sekvenser genereret af en hash-funktion.
  • Selv de mindste justeringer af en hvilken som helst bit data frembringer en helt anden hash, der fungerer som beskyttelse mod manipulation.
  • Indgange til hashing-funktionen inkluderer hash fra den forrige blok på kæden, hvilket betyder, at ethvert forsøg på ændring ville være synligt med det samme. En nonce tilføjes for at gøre tilbagevirkende ændringer endnu sværere.
  • Alle Bitcoin-transaktioner valideres af noder, der verificerer integriteten af ​​transaktionen ved at sammenligne den med deres kopier af blockchain.
  • Live Bitcoin-transaktioner er godkendt, når noderne er enige om, at det er legitimt.
  • Blockchain opdateres automatisk hvert 10. minut, hvorefter der ikke kan foretages ændringer i tidligere transaktioner.

bitcoin-transaktioner

Elementer i enhver Bitcoin-transaktion

Nu hvor vi har demystificeret blockchain-teknologi, kan vi se på specifikke elementer i hver Bitcoin-transaktion.

Input og output: Din e-tegnebog har ikke dine Bitcoins. I stedet indeholder den den private nøgle, der giver dig adgang til din Bitcoin-adresse. Du får faktisk aldrig fat i Bitcoin. Du har bare bevis for transaktioner – kontoudtog, hvis du vil. Indgående transaktioner kaldes input.

For eksempel, hvis nogen foretog en BTC-overførsel på 5 BTC til din adresse, vil afsenderens adresse blive registreret på netværket som et input, mens din adresse vil blive registreret som output. Inputet tjener som bevis for, at du har modtaget 5 BTC. 

Antag at du vil sende 4 BTC af det beløb, du lige har modtaget til en anden. For det første er din adresse registreret som input og modtagerens som output. Men hvordan kan du sende 4 BTC, når du har et input, der viser, at du har modtaget 5 BTC? Indgangen kan ikke skæres til 4 BTC. I stedet sendes 5 BTC gennem systemet, og 1 BTC minus mineafgifter refunderes til din adresse efter transaktionen.

Denne refusion behandles af netværket og sendes til en anden af ​​dine adresser. Dette fører uundgåeligt til, at din tegnebog har flere adresser fra det store antal Bitcoin-transaktioner. Når du først har indsendt en transaktionsanmodning, kombinerer softwaren forskellige adresser for at få det nødvendige beløb til transaktionen. Selvom det er muligt at håndtere alt dette manuelt, bruger alle i praksis en e-tegnebog.

Sådan sender du penge gennem Bitcoin Wallet-software

Nu hvor du har al den teoretiske viden om Bitcoin-transaktioner, skal vi se, hvordan en transaktion gennemføres i praksis.

Trin 1: Åbn din Bitcoin tegnebogssoftware.

Trin 2: Få modtagerens tegnebog-adresse. Du kan kopiere den eller scanne QR-koden.

Trin 3: Indtast det beløb, du vil sende, og minearbejdsgebyret. Gebyret fungerer som et incitament for minearbejdere, der bekræfter Bitcoin-betalinger og føjer dem til blockchain. De fleste e-wallet-software foreslår automatisk det passende minearbejdsgebyr.

Trin 4: Minedriftsprocessen begynder at beregne en hash.

Trin 5:  Minearbejdere tilføjer transaktionen i den næste blok, der skal indgås.

Trin 6: Transaktioner sidder i den såkaldte mempool. Her venter ventende transaktioner på minearbejdere, der kører fulde noder, for at føje dem til blokken. Minearbejdere beslutter, hvilke Bitcoin-live-transaktioner der behandles først baseret på de tildelte gebyrer.

Trin 7: Transaktionen valideres af noder.

Trin 8: Wallet-software underskriver din transaktion ved hjælp af din personlige private nøgle.

Trin 9: Den første minearbejder, hvis mineaggregat løser det nødvendige matematiske puslespil, tilføjer blokken, inklusive din transaktion, til netværket.

Trin 10: Knudepunkterne verificerer og formerer blokken til netværket.

Trin 11: Modtageren ser den første bekræftelse af transaktionen.

Hvor lang tid tager Bitcoin-transaktioner?

Når processen med en Bitcoin-transaktion er forklaret, skal vi se på, hvor lang tid proceduren tager. Der er to hovedfaktorer, der påvirker behandlingstiden: antallet af transaktioner og minerydningen. Så hvorfor tager Bitcoin-transaktioner så lang tid?

Bitcoin-transaktioner kan tage alt mellem 10 minutter og 24 timer. Længere behandlingstider kommer i perioder med høje handelsvolumener. Dette skyldes ofte uro på Bitcoin-markedet eller økonomien generelt. Da antallet af minearbejdere er begrænset, fører et stort antal transaktioner til længere ventetider.

Det meste af tiden bestemmer minerydningsgebyrer, hvor længe du venter på, at din transaktion bliver behandlet. At vide, hvordan hele Bitcoin-systemet fungerer, er afgørende for at forstå, hvordan minerydningsgebyrer påvirker Bitcoin-bekræftelsestiden. 

Bitcoins vigtigste egenskab er, at den er decentraliseret. Uden nogen central finansiel institution, der overvåger og regulerer systemet, er Bitcoin-netværket afhængigt af P2P og en gruppe frivillige for at holde systemet oppe. Kører noder og minedrift udføres af enkeltpersoner uden noget hierarkisk system på plads. 

Det betyder dog ikke, at de ikke får kompensation for deres arbejde. Når vi sender Bitcoins, betaler vi et ekstra gebyr, der tilskynder minearbejdere til at føje vores transaktioner til blokke. Højere gebyrer motiverer minearbejdere til at prioritere individuelle transaktioner.

Hvad er Bitcoin Mining?

Så: Hvordan fungerer Bitcoin? Et stort aspekt af hele Bitcoin-økosystemet Bitcoin-minedrift. Denne afgørende praksis injicerer ny valuta på markedet.

Minedrift henviser til en frivillig praksis, hvor minearbejdere, der kører knudepunkter på blockchain, møntes nye blokke, som de tilføjer kommende Bitcoin-transaktioner til. Minearbejdere bruger processorkraften på deres computere til at løse komplekse matematiske problemer, der er for komplekse til at mennesker kan gøre manuelt.

Systemet er afhængig af en metode, der kaldes bevis for arbejde. Det sikrer, at processen med minedrift af nye blokke er vanskelig nok til at bevare markedsbalancen. Men det gøres ikke for svært for ikke at afskrække folk fra at deltage eller bremse transaktioner.

I betragtning af at der er tusindvis af Bitcoin-transaktioner om dagen, udfører minearbejdere en afgørende rolle i denne økonomi. Minedrift verificerer integriteten af ​​nye transaktioner og tilføjer dem til blockchain. Det producerer også nye Bitcoins, der kommer i omløb.

Ud over minearbejdsgebyrer har minearbejdere ret til at blokere belønninger: en del af den nyoprettede Bitcoin, der kommer med nyminerede blokke.

Minedrift vanskeligheder

Minedrift vanskeligheder henviser til, hvor svært det er for minearbejdere at løse krævede matematiske ligninger. Sværhedsgraden afhænger af antallet af minearbejdere, der er aktive på et givet tidspunkt. Efterhånden som antallet af minearbejdere, der konkurrerer om at producere en Bitcoin-hash, stiger, tilpasser systemet og hæver sværhedsgraden. 

Når antallet af oprettede blokke falder på grund af sværhedsgraden eller færre minearbejdere, justeres sværhedsgraden igen. Vanskeligheden justeres hver 2.016 blok, hvilket normalt udgør omkring to uger. 

Hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner, når det kommer til minedrift? Du behøver ikke at være ekspert i spørgsmålet, men at være uddannet i minedrift hjælper dig med bedre at forstå den samlede proces, og hvorfor den er pålidelig.

Minedrift er dybest set en konkurrence. Minearbejdere konkurrerer indbyrdes om at beregne den korrekte hash. 

Bitcoin blev oprindeligt udvundet på CPU’er. Men Bitcoin-minearbejdere indså hurtigt, at de kunne få mere hashkraft fra GPU’er på avancerede systems grafikkort. I dag er markedet domineret af applikationsspecifikke integrerede kredsløb – computere lavet specielt til minedrift. Minearbejdere, der kører ASIC’er, danner normalt minepuljer, der kombinerer deres ressourcer til at udvinde sammen og opdele belønningerne. 

Den eneste effektive metode til at øge din Bitcoin-balance gennem minedrift er at investere i ASIC’er, som kan koste op til flere tusinde dollars. På den anden side betaler minedrift sig simpelthen ikke uden denne teknologi.

Vi afslutter med Bitcoin halvering. Dette er en proces, der finder sted hver 210.000 blokke – en gang hvert fjerde år eller deromkring. Det halverer i det væsentlige de efterfølgende belønninger, der opnås ved at udfylde blokke, og antallet af producerede Bitcoins. 

Over tid bliver minedrift mindre givende, og Bitcoins bliver sværere at få. Systemet eksisterer, fordi der er en øvre grænse for, hvor mange Bitcoins der i alt kan udvindes – 21.000.000. Men rolig. Ifølge estimater vil den sidste Bitcoin blive udvundet i 2140.

Vi startede med at spørge, hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner? De oplysninger, vi har givet, hjælper dig med at forstå denne berygtede komplicerede proces. Med denne viden kan du træde ind i den revolutionære verdens digitale valuta. Selvom du ikke planlægger at blive minearbejder, kan Bitcoin bruges til alt fra online shopping til spil – med den ekstra fordel ved anonymitet. Uanset hvad fremtiden bringer for denne digitale valuta, har Bitcoin for evigt ændret vores syn på valutaer og økonomien generelt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me