Hvorfor kryptovalutahandlere har lyst til flere P2P-udvekslinger

På det seneste har der været en stigende tendens, hvor flere handlende vælger P2P-kryptobørs i forhold til deres centraliserede kolleger. Dette er ikke overraskende i betragtning af de mange mangler ved centraliserede børser, herunder besiddelse af brugernes midler, sikkerhedsproblemer på grund af centralisering, manipulation af forskellige aspekter som priser, falsk volumen, manglende privatliv og mange flere.

Peer to Peer-udvekslinger giver forhandlere mulighed for at interagere med hinanden direkte for at købe og sælge kryptomønter. Alt hvad de skal gøre er at tilmelde sig et websted, enten en P2P-udveksling, platform eller markedsplads og sende deres handelsannoncer for at købe eller sælge kryptomønter til bestemte priser eller inden for et bestemt prisinterval og vigtigst af alt i en foruddefineret Beliggenhed. 

Forhandlere foretrækker disse P2P-platforme frem for deres centraliserede kolleger, da de giver flere betalings- og udbetalingsmuligheder, tilbyder hurtigere handler i nogle tilfælde og giver større fortrolighed med nogle af de bedste, der ikke kræver KYC. Vigtigst er det, at der ikke er nogen central myndighed, der kontrollerer brugerfonde. 

Mange fordele i forhold til centraliserede børser

En platform som localBitcoins.com tillader enkeltpersoner at handle krypto for fiat i over 248 lande og 8223 byer. Dette skaber en global markedsplads, hvor handlende er fleksible til at handle med lokale, indenlandske og endda internationale modstykker. I dag kan du købe krypto fra nogen i Japan og den næste dag sælge den til en anden i Venezuela. Mulighederne her er ubegrænsede. 

En anden fantastisk ting ved P2P-platforme er, at de giver forhandlere mulighed for at deponere og hæve midler på mange måder sammenlignet med centraliserede børser. En platform som Paxful tillader over 350 måder at købe og sælge BTC på. Dette har set sin popularitet vokser og har i øjeblikket over 3 millioner registrerede brugere. Med flere brugere er deres handelsvolumen også steget med over 1,6 mia. $ Handlet alene i 2019. 

Gebyrer på P2P-platforme er ret minimale på grund af deres billige operationer. Disse platforme drives af software; derfor pådrager de sig lidt eller intet selskabsomkostninger. I modsætning hertil drives centrale platforme af mennesker, og disse mennesker skal betales for udført arbejde. 

Privatliv er kritisk inden for kryptokurver, og med voksende regler fra regeringer er mange platforme blevet tvunget til at overholde AML og KYC regler. For handlende, der ønsker at forblive anonyme P2P-børser som NeuronEx bede ikke om KYC. 

Takket være fjerde generation blockchains som Neuronchain med høj kapacitet, kan en platform som NeuronEx lette udveksling af flere valutaer. Med lanceringen vil der være NRON, BTC, ETH, LTC, XRP, EMC, DASH, DOGE, og tæt på midten af ​​august tilføjes EOS, BCH, BSV, EURT, USDT, CNHT, XAUT.

Andre vigtige problemer

Sikkerhed er stadig et afgørende spørgsmål, især med centraliserede udvekslinger. Et centralt autoritetspunkt betyder et centralt punkt for fiasko. Over det sidste år alene over 12 år udvekslinger blev hacket med krypto til en værdi af over $ 292.665.886, og omkring 510.000 brugerlogins stjålet. Det er anderledes for P2P-børser, da de ikke har mønter til deres brugere. Alt hvad de gør er at forbinde købere og sælgere, så de kan handle direkte, og dette gør dem meget mere sikre. 

P2P-platforme er transaktionscensurmodstand, og dette gør dem attraktive for forhandlere, der ønsker at undgå regeringspålagte begrænsninger. Da folk driver centraliserede udvekslinger, er de sårbare og kan let udnyttes af regeringer. For ikke længe siden, People’s Bank of China tvang to af de største børser i Kina på det tidspunkt at fryse alle BTC-udbetalinger i en måned. Et sådant scenario er ret ubehageligt for enhver erhvervsdrivende. 

På den anden side er P2P-markedspladser praktisk talt immune over for indblanding fra regeringen, da de mangler et centralt autoritetspunkt, der kan tvinges. Det er stadig muligt at tvinge nogle dele af disse platforme til at ophøre med at fungere, men resten af ​​systemet forbliver upåvirket. 

Hvordan tvister løses

Ja, P2P-udvekslinger er fantastiske for forhandlere, der ønsker mere privatliv og de mange andre frynsegoder, de tilbyder, men da de mangler autoritet, hvordan forhindrer de svindel? Forskellige P2P-platforme anvender forskellige løsninger på dette problem. Nogle bruger et omdømme-baseret system, hvor handlende vurderes efter hver handel, og dette fortæller, om de kan stole på eller ej.

Denne information er synlig for alle, der bruger platformen, og kan ses, før en handel påbegyndes. Hvis en tvist opstår, lad os sige, at en køber sender penge, og sælgeren undlader at frigive kryptomønterne. En voldgiftsmand udpeget af samfundet vil lytte til begge sider af historien og løse problemet. 

Nogle P2P-platforme bruger indskud til at kompensere offeret for svindel og betale for voldgiftsmandens tjenester. Der er også et omdømmesystem for disse voldgiftsmænd, der sikrer, at de ikke misbruger deres beføjelser.

Konklusion

Udviklingen af ​​Bitcoin førte til fødslen af ​​centraliserede børser, der fungerede som gateways til kryptokurrencyverdenen. Der var behov for en slags grænseflade mellem den virkelige verden og kryptoverdenen i betragtning af de få virksomheder, der accepterer kryptovalutaer som betalingsform. Ulempen ved at have disse centraliserede platforme er i modsætning til kryptokurver; virksomheder driver dem. De ansætter personale til at føre tilsyn med og styre alle interaktioner mellem brugere, hvor der er tvister, de tjener som voldgiftsdommere og undervejs opkræver gebyrer. Dette fører til flere ulemper, som vi har nævnt ovenfor. 

For at løse disse problemer har P2P-platforme udviklet sig, da folk, der er involveret i kryptokurver, har følt behovet for at forstyrre dette marked og tilbyde decentrale løsninger, der drives af software og ikke af mennesker. Nu kommer flere P2P-platforme op, og da de vinder popularitet blandt forhandlere, ser vi ikke denne tendens slutter snart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me